Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.05.2016.

20:58

Berdih demoliran za 50 minuta – 6:0, 6:0

David Gofan plasirao se u četvrtinu finala Mastersa u Rimu pošto nije dozvolio Tomašu Berdihu da osvoji niti jedan gem – 6:0, 6:0.

Izvor:

Autor:

Berdih demoliran za 50 minuta – 6:0, 6:0
Getty Images

Trinaestom igraču sveta iz Belgije bilo je potrebno svega 50 minuta kako bi slavio protiv pet mesta bolje plasiranog rivala na listi.

Koliko je Gofan dominirao možda najboje oslikava podatak i da je Berdih osvojio svega 18 poena u celom meču, šest u prvom setu.

Poslednji put se dogodilo da igrač iz Top 10 izgubi meč bez dobijenog gema 2005. godine, kada je Rodžer Federer savladao Gastona Gaudija, tada devetog igrača sveta, na Završnom mastersu u Šangaju.

Gofan će u borbi za polufinale igrati sa Endijem Marijem iz Škotske, koji je bez većih problema porazio Francuza Žeremija Šardija u dva seta – 6:0, 6:4.

I u njihovom duelu delovao je da će 'raditi' popularna 'bicikla', ali je Šardi ipak uspeo da se konsoliduje u drugom delu meča. Servirao je Žeremi tada za 5:4 i dolazak na gem od izjednačenja, ali je Endi onda podigao nivo igre i rutinski priveo susret kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu