Nova vest
Tenis

Petak, 06.05.2016.

22:00

Rim: Nadal i Federer na Novakovom putu

Novak Đoković mogao bi da se sastane u četvrtfinalu Mastersa u Rimu sa Rafaelom Nadalom, odnosno sa Rodžerom Federerom u borbi za finale, odlučeno je žrebom.

Izvor:

Autor:

Rim: Nadal i Federer na Novakovom putu
Getty Images

Najbolji teniser sveta i sportista planete biće slobodan u prvom kolu, dok ga u narednom čeka bolji iz duela dva kvalifikanta.

Potencijalni rival aktuelnom šampionu Rima u osmini finala jeste 14. igrač sveta Gael Monfis iz Francuske, dok će Rafa, posle uvodnog duela sa, najverovatnije, Nemcom Filipom Kolšrajberom ići na Nika Kirjosa iz Australije ili Kanađanina Miloša Raonića.

S druge strane, Rodžer svoj nastup u 'večnom' gradu započinje duelom sa boljim iz duela Nemca Aleksandera Zvereva i Bugarina Grigora Dimitrova. U osmini finala mogao bi da ga čeka Dominik Tim iz Austrije, a u četvrtini Japanac Kei Nišikori.

Nišikori je takođe slobodan u prvom kolu, kao i svi članovi 'Velike trojke', dok bi rival u drugoj rundi mogao da mu bude Viktor Troicki – koji prvo treba da savlada Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije.

Na drugoj strani 'kostura' jeste Endi Mari, koga čega duel sa pobednikom susreta između Hrvata Borne Ćorića i kvalifikanta, ali i Stan Vavrinka i Tomaš Berdih.

Masters u glavnom gradu Italije startuje 9. i traje do 15. maja, a igra se za nagradni fond od 4.300.755 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve