Nova vest
Tenis

Sreda, 13.04.2016.

13:43

Džumhur izbacio Berdiha!

Damir Džumhur ostvario je najveću pobedu u karijeri, pošto je u drugom kolu u Monte Karlu savladao Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:7, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Džumhur izbacio Berdiha!
Getty Images

Momak iz Bosne i Hercegovine odigrao je izvanredan meč. sjajno se kretao i promenama ritma mučio je rivala, da bi na kraju kompletirao veliki trijumf za dva časa i 28 minuta igre.

U prvom setu 23-godišnji Sarajlija bio je bliži brejku, napokon ga je napravio u devetom gemu, a u sledećem je spasao brejk loptu i došao do vođstva u setovima.

Berdih je na početku drugog seta napravio brejk, Džumhur se vratio u sedmom gemu, a u 11. je propustio brejk loptu. U potonjem taj brejku Čeh je izgubio samo jedan poen i izborio je treći set.

Džumhur nije posustajao i do kraja je u svakom važnom poenu bio na visini zadatka – prvo je napravio brejk za 4:2, a u preostala dva gema na svoj servis spasao je pet brejk lopti i realizovao je drugu meč loptu za konačnu pobedu.

U Majamiju je Džumhur bio bolji od Nadala, mada je tada Španac predao meč zbog vrućine, a na tom turniru dogurao je do osmine finala i trenutno je 99. na ATP listi.

Sada će se Džumhur u trećem kolu sastati sa boljim iz duela Raonić – Kuevas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu