Nova vest
Tenis

Utorak, 29.03.2016.

19:42

“Očinstvo loše utiče na Marijevu formu”

Proslavljena britanska teniserka Anabel Kroft rekla je da je očinstvo uticalo na formu najboljeg britanskog tenisera Endija Marija.

Izvor: JT

Autor: JT

“Očinstvo loše utiče na Marijevu formu”
Getty Images

28-godišnji Mari je postao otac u februaru, vratio se na teren u Indijan Velsu, gde je rano eliminisan, a isti slučaj je bio i na Mastersu u Majamiju, gde je u trećem kolu bolji od njega bio Bugarin Grigor Dimitrov.

Život mu se promenio i on jednostavno pokušava da se vrati u pravi ritam. Međutim, u ovom trenutku se muči. Nije igrao mnogo tenis ove godine, uzeo je malo slobodnog vremena kada mu se supruga porodila. Izgledao je umorno i emotivno isušen. I to je nešto zbog čega nismo ranije mogli da napadnemo Endija – da bi mogao da izgubi meč jer nije fizički spreman”, rekla je Kroftova.

Nekadašnja najbolja britanska teniserka istakla je da možda nije dobro što je Mari sa sobom na Floridu poveo suprugu i deti.

Pošto imam troje dece, znam da kada je beba u kući, ne možete da pobegnete od toga. Ako plače tokom noći, vaš san će biti poremećen. Verovatno je iscrpljen u svakom smislu, a odjednom ima mnogo toga o čemu mora da razmišlja van terena, nego što je slučaj bio ranije. Mislim da je definitivno očinstvo uticalo na njega”, naglasila je Kroftova.

Kroftova je istakla da Marijevi rivali mogu da igraju bez pritiska i zbog toga profitiraju.

Sigurno će biti veoma razočaran zbog poraza od Dimitrova jer je on trenutno ispod nivoa koji se očekuje od Endija Marija. Verovatno će najviše biti razočaran zbog činjenice da je imao vođstvo u poslednjem setu i potom ga ispustio. Kada pomislite na Marija, pomislite da je on veliki ratnik na terenu. Retko kada gubi takve mečeve, a to se desilo već nekoliko puta u poslednje vreme. Imao je previše neiznuđenih grešaka, mislim da ih je bilo preko 50. Ali, treba odati priznanje i Dimitrovu, odigrao je fantastičan meč, nije se povukao i odlično se borio sa Endijem”, istakla je Kroftova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve