Nova vest
Tenis

Subota, 26.03.2016.

00:40

Troicki spasao 4 meč lopte za treće kolo!

Srpski teniser Viktor Troicki prošao je kroz pravu dramu pre nego što se plasirao u treće kolo Mastersa u Majamiju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Troicki spasao 4 meč lopte za treće kolo!
Photo by Warren Little/Getty Images

Troicki je posle skoro tri sata igre i spasene četiri meč lopte napravio preokret protiv Injiga Servantesa, za konačnu pobedu rezultatom 6:7 (6-8), 7:6 (11-9), 7:6 (7-3).

U duelu koji su obeležili taj brejkovi srpski igrač je bio koncentrisaniji i na iskustvo izvukao trijumf, iako se u drugom setu činilo da ishod neće biti takav.

Posle tesno izgubljenog prvog dela igre u kojem nije bilo brejkova i koji je odlučilo nekoliko poena, napravio je brejk u sedmom gemu i očekivao se nešto lakši posao. Međutim, Španac je momentalno uzvratio, a onda pri rezultatu 6:6 gurnuo Srbina do same ivice provalije.

Viktor je servirao za ostanak u meču i usledio je maratonski gem – na 30:40 je spasao prvu meč loptu, a potom i još dve u gemu u kojem je viđeno pet izjednačenja i koji je trajao više od 10 minuta.

Otišlo se u novi taj brejk i novu rezultatsku klackalicu, a kada je neutralisao i četvrtu priliku rivala, drugi reket Srbije napravio je mini brejk za 1-1 u setovima.

Iako se očekivalo da će treći biti mnogo lakši, trenutno 56. igrač na ATP listi potrudio se da maksimalno oteža zadatak. Sjajno je servirao do 3:2 kada je pretrpeo brejk, ali je ribrejk značio da ćemo treći put u meču gledati dodatni gem.

Tu ipak nije imao snage i Troicki je obezbedio duel sa Davidom Gofanom koji nije imao težak posao protiv Marsela Granoljers-Pujola – 6:4, 6:4. To će biti četvrti međusobni duel dvojice tenisera, Belgijanac vodi 2-1 u pobedama, ali je poslednju ostvario pre tri godine u Indijan Velsu, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.134.605 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu