Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.08.2015.

14:35

Novak igra dubl sa Jankom u Montrealu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće pored single i dubl na Rodžers kupu u Montrealu, a partner će mu biti Janko Tipsarević.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Đokoviću i Tipsareviću će to biti drugi put da zajedno igraju dubl ove sezone, a prethodno je takav slučaj bio u Majamiju, u martu.

Novaku će Rodžer kup biti prvi turnir na kojem će učestvovati od trijumfa na Vimbldonu, a i Tipsareviću je poslednji turnir na kojem je igrao bio treći Gren slem sezone.

Janko se u martu vratio na teren posle godinu i po dana pauze zbog povrede pete, a upravo mu je meč u dublu u Majamiju bio prvi koji je odigrao ove sezone. Od tada je zabeležio četiri pobede i sedam poraza, a zahvaljujući zaštićenom plasmanu na ATP listi ne mora da igra kvalifikacije za najveće turnire, iako je trenutno 443. na svetu.

Đokovića i Tipsarevića na startu takmičenja u dublu očekuje susret sa trećim srpskim predstavnikom u Montrealu Viktorom Troickim i Italijanom Andreasom Sepijem. Pobednici tog meča u drugom kolu će igrati sa Indijcem Rohanom Bopanom i Florinom Mergeom iz Rumunije.

Novak je u prvom kolu Rodžers kupa slobodan, a u drugom će igrati sa pobednikom susreta između Brazilca Tomaža Belučija i Pabla Kuevasa iz Urugvaja. Viktor će ime svog prvog protivnika saznati posle kvalifikacija, dok se Tipsarević na startu sastaje sa Špancem Robertom Bautistom Agutom.

U Montrealu će dubl igrati i Endi Mari i Rafael Nadal. Marijev partner će biti Indijac Leander Paes, a Nadalov sunarodnik Fernando Verdasko.

Rodžers kup u Montrealu počinje u ponedeljak i igraće se za nagradni fond od 3.587.490 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve