Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.08.2015.

15:48

Rafa preživeo brejkove i Fonjinija za titulu

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu na turniru serije 500 u Hamburgu, teškom pobedom nad Fabiom Fonjinijem u finalu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Tennis.tv Screenshot

Nadal je posle mnogo muka i velike borbe u više od dva i po sata igre savladao Fonjinija sa 7:5, 7:5.

Ovo je Nadalu 96. finale u karijeri, prvo posle onog u Štutgartu, u kojem je osvojio 47. trofej na zemljanoj podlozi, ukupno 67. u karijeri.

Finalni duel lako je mogao da ode i na drugu stranu, ali je Italijan pokazao svoju lošiju stranu u bitnijim poenima i Španac je uspeo da se revanšira za prethodna dva poraza na omiljenoj podlozi.

Meč je počeo serijom od četiri brejka – Fabio je u dva navrata vodio, ali nikako nije uspevao da materijalizuje stečenu prednost, što ga je koštalo u finišu. Upao je u krizu sredinom seta, nekoliko puta se izvlačio, ali nije uspeo da spreči brejk u 12. gemu.

Kada je Nadal oduzeo servis protivniku i poveo sa 3:1 u drugom setu, činilo se da je kraj vrlo blizu. Ipak, tako nije mislio Fonjini koji je ekspresno izjednačio, a potom i poveo. Servirao je pri rezultatu 5:4, imao dve set lopte (40:15), ali mu ni to nije bilo dovoljno. Vezao je nekoliko grešaka što je protivnik iskoristio i stigao do veoma važnog trofeja.

Važnog sa aspekta samopouzdanja zbog očajne sezone koju Nadal ima. Pre toga, tačnije krajem drugog seta viđena je nesvakidašnja situacija i verbalni sukob dvojice igrača na mreži, zbog optužbi Fonjinija da Nadal odugovlači prilikom servisa.

Rafa na ovom turniru nije igrao još od 2008. godine kada je u finalu savladao Rodžera Federera sa 7:5, 6:7 (3-7), 6:3, dok je još bio Masters.

Odlučio je da se ponovo vrati, delom i zbog nagrade koju je dobio od organizatora u vrednosti od 500.000 evra.

Španac želi da se na najbolji način pripremi za američku turneju koja se igra na betonu, iako je ATP turnir u Hamburgu igran na zemljanoj podlozi.

Turnir u Hamburgu igran je za nagradni fond od 1.190.700 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve