Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.05.2015.

11:35

Rim: Autoritet i sigurnost pred RG

Na prvi pogled ništa novo u 2015. godini – Novak Đoković ponovo je osvojio turnir.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Ono što trofej u Rimu razlikuje od ostalih jeste to što je Novak odigrao poput Serene Vilijams – mučenje sa slabijim teniserima na početku, a onda savršena završnica.

Osim još jedne vrlo značajne titule, Đoković nije mogao da poželi bolju uvertiru pred Rolan Garos, drugi Gren slem turnir u sezoni.

Od početka sezone jasno je da je Novak superioran u odnosu na konkurenciju, a do sada je osvojio pet najvažnijih trofeja – Australijan open, Indijan Vels, Majami, Monte Karlo i Rim (u Madridu nije igrao).

Međutim, u svakoj od prethodne četiri titule Novak je u nekom od ključnih mečeva doživeo pad, mentalni, fizički ili igrački, pa je težim putem morao da dolazi do trijumfa.

Sada je u finalnom meču sa Federerom držao izuzetno visok nivo igre od prvog do poslednjeg poena, što smo ove sezone videli možda još jedino u duelu sa Nadalom u Monte Karlu.

Kompletan tekst pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu