Nova vest
Tenis

Sreda, 06.05.2015.

22:22

Kirjos izbacio Federera!

Švajcarac Rodžer Federer ispao je sa Mastersa u Madridu u drugom kolu porazom od Nika Kirjosa posle tri taj brejka 7:6, 6:7, 6:7.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Kirjos je u dramatičnom meču spasao dve meč lopte, dok je drugi reket sveta pet puta uspevao da ostane u susretu.

Australijanac će u narednom kolu igrati sa Džonom Iznerom koji je bio bolji od Tomasa Belučija sa 2:1.

I jedan i drugi odlično su servirali, Krijos je imao čak 22 asa, naspram 17 koliko je imao Švajcarac.

Kirjos je napravio brejk na startu meča koji je sačuvao sve do 5:4 kada je servirao za prvi set. Međutim, on je ispustio 40:0, pa je Federer izborio taj brejk koji je lako dobio sa 7:1 posle 43 minuta igre.

U drugom setu obrnuta situacija, Kirjos gubi servis na početku drugog seta, ali ga vraća dva gema kasnije. I ovaj set bio je ujednačen i neizvestan, pa se odlazi u taj brejk koji ovoga puta dobija Australijanac sa 7:5.

U odlučujućem setu nije bilo brejkova, ali je u taj brejku viđena prava drama. Federer je dva puta imao meč loptu, a pet puta je uspevao da se "iščupa" i ostane u meču, ali mu to šesti put nije pošlo za rukom, pa je Kirjos zabeležio veliku pobedu, drugi put u karijeri izbacivši tenisera iz top 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve