Nova vest
Tenis

Subota, 18.04.2015.

13:05

Krunićeva donela prvi poen Srbiji

Aleksandra Krunić donela je Srbiji prvi poen u meču za popunu Svetske grupe B Fed kupa.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
StarSport

Ona je pobedila Paragvajku Veroniku Sepede Rojg sa 2:0 (6:1, 6:3). Posle njih na teren će izaći Ana Ivanović i Monserat Gonzales.

Krunićeva je lako dobila prvi set prepustiviši protivnici samo jedan gem. Činilo se da će tako biti i u drugom setu, ali se Paragvajka nije predavala i unela neizvesnost u drugi set. Napravila je brejk, ipak, Krunićeva je reagovala na pravi način, vratila oduzeti servis i upisala trijumf.

U nedelju od 13 časova igraće Ivanović – Rojg, a posle njih Krunić – Gonzales. Duel će se završiti mečom dublova a najavljeno je da će igrati Jelena Janković i Ivana Jorović protiv Veronike Kepede Rojg i Monserat Gonzales.

Tok meča:

Prva dva gema bila su neizvesna, ali su obe igračice bile sigurne na svoj servis. U trećem, Krunićeva je bez problema došla do dve brejk lopte, iskoristila prvu i povela sa 2:1. Srpska teniserka sigurnom igrom produžila je niz i povela sa 4:1. Sve je išlo od ruke Krunićevoj i u nastavku, protivnici nije dozvolila da joj zapreti i osvojila prvi set posle nešto više od pola sata igre - 6:1.

Isti ritam i na početku drugog seta. Krunićeva ništa ne prepušta slučaju i stiže do devetog uzastopnog gema. Rojg konačno prekida seriju srpske igračice i smanjuje rezultat na 3:1. Paragvajka se nije predavala, pa u šestom gemu smanjuje rezultat, a potom brejkom unosi neizvesnost u drugi set. Krunićeva odmah reaguje i vraća brejk, da bi posle sat i 20 minuta stigla do prve meč lopte koju nije iskoristila. Protivnica je to umalo kaznila jer je imala brejk loptu, ali srpska teniserka ipak stiže do pobede i prvog poena za Srbiju - 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve