Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.04.2015.

13:56

Monfis izbacio očajnog Federera!

Francuski teniser Gael Monfis napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Mastersa u Monte Karlu eliminacijom Rodžera Federera.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Monfis je potpuno iskoristio indisponiranu igru drugog igrača planete i savladao ga u osmini finala rezultatom 6:4, 7:6.

Tako je u istom danu ispao i drugi prošlogodišnji finalista, pošto je još jedan Švajcarac Stan Vavrinka izgubio od Grigora Dimitrova sa 6:1, 6:2.

Monte Karlo je tako i dalje ostao jedan od retkih turnira koje momak iz Bazela nema u svojim vitrinama.

Protivnik Monfisa u sledećoj rundi biće upravo Bugarin, a biće to njihov četvrti međusobni meč – Francuz vodi sa 2-1 u pobedama posle trijumfa na US openu prošle godine.

Gael je bio veoma raspoložen, ali je na suportnoj strani imao očajnog Federera koji je susret završio sa čak 38 neiznuđenih grešaka. Rodžer je imao samo 17 direktnih poena, dok je njegov rival ostao na ’pozitivnoj nuli’ – 22:22.

Osim velikog broja grešaka Švajcarca je koštao i veoma loš servis – ubacivao je u proseku svaki drugi prvi servis, procenat osvojenih poena bio je ispod 70%, a broj osvojenih poena na drugi servis bio je još slabiji – 48 odsto.

Drugi igrač sveta mnogo bolje je počeo meč i već u četvrtom gemu napravio brejk za 3:1. Ipak, dozvolio je Monfisu da se vrati momentalno i tu izgubio prvi set. Bio je nesiguran u razmenama, ponovo mu je bekhend bio nepouzdan, ali je podbacio i iz forhenda. Činilo se da će moći da se „vadi“ servisom, pre nego što je na brejk lopti, kod rezultata 4:4, napravio duplu grešku.

Drugi set obilovao je dugim gemovima, a obojica tenisera suočavala su se sa brejk loptama u više navrata. Međutim, brejkova nije bilo, pa je odluka pala u 13. gemu. I u njemu je Federer imao prednost – vodio je sa 5:3, a onda greškama dozvolio Gaelu da veže četiri poena i dođe do važne pobede.

Trneutno 18. igrač planete stigao je do četvrtog trijumfa nad Federerom u 12. međusobnom duelu.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve