Nova vest
Tenis

Četvrtak, 09.04.2015.

13:44

Petrović o planovima, Novaku, Vajdi

Mirko Petrović je kao prioritete za naredni period izdvojio je približavanje tenisa deci, podršku klubovima i podizanje kvaliteta u radu sa juniorima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Generalni direktor kompanije "Dunav osiguranje" kandidat je za novog predsednika Teniskog saveza Srbije (TSS).

"Cilj je da približimo tenis deci, da ovaj sport bude jeftin za roditelje, a zabava za decu. Kroz program 'Tenis 10' da pružimo podršku klubovima u edukaciji, ali i po pitanju infrastrukture. Konačno želimo i da podignemo kvalitet u radu sa najtalentovanijim juniorima, da se napravi ozbiljna selekcija, a u tom delu imaćemo pomoć od Marjana Vajde, trenera Novaka Đokovića", rekao je Petrović na konferenciji za medije.

On je obrazlažući svoju kandidaturu istakao da je odlučio da prihvati izazov nakon podrške koju je dobio od klubova, a posebno od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

"Želim da uspostavimo novi koncept kako bismo mogli da idemo dalje i spremno dočekamo završetak karijera zlatne generacije. Pre nekoliko godina u Srbiji smo imali 4.700 igrača, a danas nešto više od dve hiljade i ukoliko se ništa ne promeni mogli bismo da se vratimo na vreme sa početka 2000. kada smo imali samo 1.000 igrača i sve to u periodu kada imamo najboljeg igrača sveta, dve igračice koje su bile prve na WTA listi, titulu u Dejvis kupu i finale u FED kupu", rekao je Petrović.

Potpredsednik TSS Goran Djoković istakao je da je u prethodnom periodu zajedno sa Petrovićem obišao skoro sve klubove u Srbiji i pozvao ih da glasaju za njega na izbornoj skupštini.

"Imamo rešenje, možemo da vratimo tenis na uzlaznu putanju. Petrović je porodični prijatelj, on je na početku karijere mnogo pomogao Novaku i zahvaljujem mu se na tome", istakao je Đoković.

Izborna skupština Teniskog saveza Srbije biće održana 20. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve