Nova vest
Tenis

Sreda, 08.04.2015.

09:45

Janko: Sve me boli, noga je dobro

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da je zadovoljan uspešnim povratkom na teren posle pauze od skoro godinu i po dana zbog povrede stopala.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Tipsarević je kasno sinoć u prvom kolu ATP turnira u Hjustonu savladao Brazilca Giljerma Klezara sa 6:4, 3:6, 7:6 (9-7).

"Bio sam stegnut više nego što sam želeo, ali je najvažniji pritisak prilikom trčanja. Sve me boli, ali noga je dobro. Mogu vam reći da mišiće u našim stopalima uzimamo zdravo za gotovo", rekao je Tipsarević.

Meč je trajao dva sata i 40 minuta, a srpski teniser je spasio dve meč lopte.

"Nisam imao osećaj kao da sam toliko odsustvovao sa terena. Osetio sam kao da je ovo meč koji sam morao da dobijem. Bio sam spreman, mada mi je nedostajalo samopouzdanje, iako forhend viner niz liniju kojim sam spasao meč lopte pokazuje drugačije. Zaista sam osećao da moram da dobijem ovaj meč i u suprotnom bio bih veoma tužan", dodao je Tipsarević čiji meč je gledao i Novak Đoković.

Njegov naredni protivnik biće Kolumbijac Santjago Hiraldo, koji je nadigrao Brazilca Rožerija Dutra Silvu (6:2, 6:2).

Hiraldo je trenutno 32. teniser sveta, ali su oba dosadašnja međusobna okršaja pripala Tipsareviću, poslednji 2013. godine u Bukureštu.

Janko je o povratku pričao u emisiji 'Uncovered' koju mu je posvetio ATP, a u našem tekstu možete se podsetiti najblistavijih trenutaka Tipsarevićeve karijere.

Turniru u Hjustonu igra se za nagradni fond od 549.230 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve