Nova vest
Tenis

Petak, 20.03.2015.

21:21

IV: Federer deklasirao Berdiha

Drugi teniser sveta Rodžer Federer deklasirao je Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:0, u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Federer je odigrao savršen meč protiv Čeha i plasirao se u polufinale posle samo 70 minuta igre.

U borbi za finale igraće sa boljim iz meča u kojem se sastaju Rafael Nadal i Miloš Raonić. Ukoliko Nadal savlada Kanađanina prvi put od Australijan opena 2012. imaćemo najbolju četvoricu igrača planete na nekom od turnira.

Rodžer igra ukupno 14. put na Mastersu u pustinji – do sada je odigrao pet finala i osvojio četiri trofeja, dok je u polufinalu ispadao još u tri navrata. Švajcarac je ostvario 51. pobedu u Indijan Velsu, čime je, uz 10 poraza najuspešniji teniser na ovom turniru. Slede Nadal sa 44-7 i Đoković sa 39-6.

Ovo je bio ukupno 19. međusobni duel dvojice tenisera i trinaesta pobeda momka iz Bazela, koji je do sada samo jednom Čehu uzeo set sa ’nulom’ – bilo je to u Haleu 2006. godine.

Međutim, sam početak meča nije pokazivao da će duel trajati nešto više od sat vremena – Berdih je odlično servirao i uz sitne probleme došao do 3:3. Tada je odigrao veoma loš gem, Federer je to iskoristio i drugu priliku za brejk pretvorio u vođstvo od 5:3.

Osvajač 17 Gren slem titula nije želeo da stane posle napravljenog brejka, pa je već u prvom poenu pogodio neverovatan ritern, smestivši kratku dijagonalu metar unutar servis polja, iako je prilikom udarca bio na samoj sredini terena.

Tomaš je uspeo da servisima izvuče taj gem, došao do 0:30 u sledećem, ali je poen na mreži odlučio set, pošto je njegov protivnik vezao tri odlična servisa i došao do 1-0.

Potpunu dominaciju švajcarski igrač nastavio je u drugom setu – otvorio ga je brejkom, a onda i vezao sve gemove do kraja meča za ubedljivu pobedu. U prvom poenu pri rezultatu 6:4, 2:0 Federer je pokazao zašto ga mnogi smatraju za najboljeg i najtalentovanijeg igrača u istoriji ’belog sporta’.

Uspeo je da se odbrani posle napada protivnika čija je lopta završila na liniji, a nakon bekhenda i voleja stigao je jednu nisku loptu i fintom iz zgloba prevario Berdiha. Oduševljenje nisu krili ni Tomi Has i Gven Stefani koji su meč posmatrali sa tribina.

Suprug Mirke Vavrinec meč je završio sa samo jednim as udarcem, ali mu je procenat osvojenih poena na prvi servis bio neverovatnih 88 odsto. Upisao je 21 viner i 10 grešaka manje, uz samo jedan izgubljeni poen na mreži – 13/14.

Berdih je odigrao veoma loš meč koji je okončao sa devet direktnih poena i 21 neiznuđenom greškom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve