Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.03.2015.

04:06

Dodig u trileru ispustio Ferera

U najboljem meču u dosadašnjem toku turnira u Indijan Velsu David Ferer savladao je Ivana Dodiga iz Hrvatske sa 4:6, 6:1, 7:6 (8-6).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Španac, koji je ove sezone osvojio već tri trofeja, našao se na ozbiljnom ispitu, ali je uspeo da ga položi, iako je u jednom trenutku bio na samo dva poena do poraza. Ferera u trećoj rundi čeka meč sa Bernardom Tomićem, koji je pobedio Bornu Ćorić sa 6:3, 6:4.

Hrvatski teniser izvanredno je počeo meč, nakratko ga je poremetila rasprava sa sudijom zbog opomene koju je dobio, ali uspeo je da se vrati i da snažnim udarcima i povremenim izlascima na mrežu kontroliše igru – 6:4.

Usledio je neminovni pad, pa je Ferer lako izborio treći set u kojem smo videli pravu dramu i nekoliko izvanrednih poena. Španac je servirao za meč na 6:5, ali je propustio dve meč lopte. Vodio je Dodig sa 5:3 u taj brejku, ali David je preokrenuo, samo da bi propustio i treću meč loptu.

Usledio je odvažan čelendž Ferera koji mu je doneo i četvrtu meč loptu, a onda je Dodig poslao drop šot u mrežu i meč je okončan posle dva sata i 42 minuta borbe.

Sa Tomićem, protivnikom u trećem kolu, Ferer ima skor 3-0, a ove godine savladao ga je u Akapulku sa 6:4, 3:6, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve