Nova vest
Tenis

Subota, 14.03.2015.

13:26

Serena: Kao da sam osvojila turnir

Pre 14 godina Serena Vilijam je osvojila titulu na turniru iz Serije 100 u Indijan Velsu pobedom nad Kim Klajsters u velikom finalu.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Međutim, mlađa od sestara Vilijams izviždana je, zajedno sa ocem Ričardom, zbog načina na koji je stigla do finala jer joj je sestra Venus predala polufinalni meč zbog povrede tetive.

Publika nije mogla da oprosti Amerikankama što su im uskratile derbi, a mnogi su ova dešavanja povezivali sa činjenicom da su sestre Vilijams tamnopute.

Venus i Serena kasnije su postale velike šampionke, ali su izjavile da se nikada više ne pojave u Indijan Velsu, a više o smenu tome pročitajte u temi našeg Nikole Đukića.

Serena se posle deceniju i po odlučila da ponovo zaigra na turniru iz Premijer serije, u međuvremenu osvojivši 55 titula – uključujući i 18 od svojih 19 Gren slemova. Publika je dočekala stojećim ovacijama pred meč sa Rumunkom Monikom Nikulesku, što je umalo rasplakalo Serenu, a ona im se odužila trijumfom.

"Ovo je jedan od najvećih momenata u mojoj karijeri. Osećam se kao da sam već osvojila turnir. To što sam dobila ovoliku ljubav i podršku od stane publike mi znači neverovatno mnogo", rekla je Serena posle pobede, a u njenoj igri bila je primetna nervoza pošto je napravila čak 48 neiznuđenih grešaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve