Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.02.2015.

23:30

Vilander: Novak osvaja još 6-7 GS

Legendarni švedski teniser Mats Vilander nije previše popularan u Srbiji, ali to bi moglo da se promeni posle ove izjave.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

On je rekao da je Novak Đoković možda i bolji teniser od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Vilander, koji već godinama radi kao komentator Eurosporta, često je kritikovao srpskog tenisera u prošlosti, ali sada je otkrio koliko ga ceni.

Novak sa 27 godina ima šest osvojenih Gren slemova manje od Nadala (28) i devet od Federera (33), ali Vilander kaže da je Đoković praktično nepobediv kada igra na svom maksimumu i dodaje da srpski teniser može da osvoji još šest ili sedam Gren slemova.

„On je toliko dobar, možda je čak i bolji od Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Kada je u ritmu i kada se bori, praktično je nemoguće pobediti ga. Jednostavno, ne možete da ga probijete. Federer i Nadal imaju rivale protiv kojih ne vole da igraju. Ja ne vidim da postoji igrač protiv kojeg Đoković ne voli da igra“, smatra Vilander.

Novak je često nezasluženo bio u senci Švajcarca i Španca, a Vilander je slikovito pokušao da objasni zbog čega Federer i Nadal imaju veću podršku publike.

„To je kao razlika između koncerta Roling Stonsa i Boba Dilana. Kada odete na Stonse tačno znate šta ćete dobiti“, kaže Šveđanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d