Tenis 118

Četvrtak, 26.02.2015.

23:30

Vilander: Novak osvaja još 6-7 GS

Legendarni švedski teniser Mats Vilander nije previše popularan u Srbiji, ali to bi moglo da se promeni posle ove izjave.

Vilander: Novak osvaja još 6-7 GS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 9 godina

@ljubisa Nije Nole potrosio Rafu vec je Rafa u periodu od 2005 do 2010 bio neke epske bitke sa Federerom imao izuzetno naporne sezone. Nadal je jos kao tinejdzer osvojio Garos. Sa 19 je osvojio titulu na Garosu, sa 20 osvojio jos jednu pa igrao finale Vimbldona. 2008 je osvojio i Garos i Vimbldon i zlato na Oliplmpijadi, 2010 je u nizu osvojio Garos, Vimbldon i Us open i sa samo 24 godine osvoji sve sto se u tenisu moze osvojiti. Nadal se do 2010 dosta potrosio, njegov stil igre je takav da mu telo pati. Novak u tom periodu nije igrao na Nadalovom nivou, a skoro su vrsnjaci. Ljudi nisu realni kad pricaju o Novaku i njegovom poredjenju sa najboljima. Licno ne volim Federera ali zar zaista mislite da bi Novak mogao da parira Federeru iz 2005,6,7 godine. Da li ste vi ikada pre Novaka gledali tenis?

Иван

pre 9 godina

@prosto
Да, Матс је стручни коментатор, његов посао је у начелу да каже нешто што лаик можда неће видети, на основу свог богатог искуства. Дакле, он ради свој посао. Питање је да ли је добар коментатор, да ли добро ради свој посао, и шта се подразумева под тим "посао". Ми нисмо смешан народ - смешан је само онај ко не зна а мисли да зна, па генерализује - ми смо другачији народ од неких других. То је посебно питање, па да не дужим, рећи ћу тек толико да су разне околности допринеле да све ствари, па и Нолетову каријеру, посматрамо кроз јасно изражене контрасте, народски речено, црно-бело. Нама смета Матсова пристрасност, јер мислимо да он треба поштено да коментарише, да не фаворизује овог или оног тенисера, али он, као Швеђанин, држављанин земље којим се Запад највише дичио седамдесетих прошлог века, док су другде по том свету биле кризе, говори у складу са интересима оних који га плаћају. То је тамо нормално, одувек било, још у митологији. Код нас није, и мени је драго што је тако. Да те парафразирам: смешно би и било да смо сви исти.

istina

pre 9 godina

Kada je 2011 zavrsio svoju najbolju sezonu Nole je imao 4 gren slema. U periodu od januara 2012 do ovog trenutka Nole je osvojio ukupno 4 trofeja i to svake sezone po jedan. Po pravili Novak najbolji deo sezone igra u prvim mesecima, dok je svih ostalih godina osim 2011, i delimicno 2014 tokom sezone bio bez uspeha na gren slemovima u tom periodu. Zar ocekujete da sad pocne da ih osvaja u kontinuitetu a to nije uradio kad je bio u najboljim godinama? To nije realno. Od 8 svojih GS trofeja 5 je osvojio na AO, u januaru, na samom pocetku sezone. Nakon americke prolecne turneje obicno krece slabija forma sa povremenim bljeskom. Tako je bilo skoro svake sezone.

X=iks

pre 9 godina

Nole je fenomen, ali ni po cemu nije kvalitetniji od Federera i Djokovica. (statistika, 27. februar 2015 14:24)

Eto, u tome lezi kljuc svih kljuceva i konacna istina! Nole nije kvalitetniji od Djokovica. Amen!

Dylan Dog

pre 9 godina

@(Gajetano, 27. februar 2015 12:21)

Gajetano,

Hvala i Vama na lepim rečima.

Inače, zaista divan tekst Perote: Uz konciznu retrospektivu Novakove karijere od početka bavljenja tenisom, poseban akcenat je stavljen na njegovu životnu filozofiju i karakterne osobine.

Nesumnjivo je da će ostati upamćen u istoriji, možda čak i manje kao teniser no pre kao jedna kompletna i dobro strukturirana ličnost, koja igrom slučaja potiče iz sveta sporta.

Srdačan pozdrav,

DVD

pre 9 godina

Ovaj Vilander ga baš pretera! Ne znam koliko će Nole gren slemova da osvoji, po meni je realno 3 do 4, sve ostalo zalazi u naučnu fantastiku. Sve i da, čudom, osvoji 7, imaće 13, manje od Nadala i Federera. Da sam ja na Noletovom mestu, bilo bi mi mnogo bitnije da kompletiram sve slemove - ma i deset je puna kapa! Čovek je malo kasno počeo da osvaja slemove da bi jurio Nadala a kamoli Federerera.

statistika

pre 9 godina

@dejan To je tvoje misljenje. Realno kad Nadal igra sa 100 posto niko pa ni Novak ne moze da ga ugrozi. Nole je fenomen, ali ni po cemu nije kvalitetniji od Federera i Djokovica. Da li si ikad gledao Federera na njegovih 100 posto. Federera iz 2005,6,7,9? Tom Federeru Novak nije mogao ni blizu. Nerealni ste. Pricate Novak je kasnije poceo da igra. Igrao je on i tada ali nije bio ni blizu njima. Federer i Nadal su sada u padu jer su za razliku od Novaka oni igrali iscrpljujuce sezone onda kada on nije osvajao znacajne trofeje. Telo se trosi. Da bi govorili o Noletu kao najboljem ikada treba jos mnogo trofeja. On od 2012 do sad ima osvojena 3 gren slema(AO 2012,AO 2013,Vimbldon 2014, Nadal je u tom periodu osvojio 4(RG2012,13,14,US open 2014) i pored povreda. To nije Novakova dominacija. I pored broja 1. On je u godinama kad je trebao da osvaja u kontinuitetu. Nakon 2011 nije uspeo da ponovi nista slicno. Tako da predvidjanje da ce sada osvojiti jos 6,7 trofeja je nerealno. Uskoro puni 28 godina, realno je da osvoji jos 3-4 slema.

prosto

pre 9 godina

@Ivan Znaci kad Mats kaze da je Nole najbolji onda radi bolji posao od ostalih strucnjaka. Dok je do pre mesec dana govorio da su Federer i Nadal svetlosnu godinu ispred Novaka po onome sto su za tenis uradili onda Mats nije imao pojma. Smesan smo mi narod. Realno sva trojica su fenomenalni igraci, bez mana. Ali tesko je porediti i reci ko je najbolji. Svako je imao svoje momente, Nole je kasnije stasao. Realno Fed i Nadal su od 2005-2010 bili daleko i od Novaka i od svih ostalih i to treba postovati. Osim na AO 2008 Novak ih nigde nije ugrozavao. Tad su pisali neku svoju pricu, ostavili mec na Vimbldonu kao amanet svim ljubiteljima belog sporta. U jednom taj breku koji su odigrali na tom mecu stala je sva lepota ove predivne igre. Od 2011 Nole je stupio na scenu i pretezno on dominira, ali treba biti realan i reci da je Federer od 2010 u padu, da Rafu muce povrede. Tako da je tesko napraviti poredjenje. Nama ostaje da uzivamo u lepoj igri i Noletovim uspesima, ali realno mora jos dosta toga da osvoji da bi stao uz rame Federeru i Nadalu po uspesima.

ljubisacisko

pre 9 godina

Sta ce uspjeti jos da uradi ,pored odlazeceg Ferderera , i potrosenog Rafe ( kojeg je upravo on, Nole, najvise potrosio) i novih nadolazecih '' mladih lavova''..ostaje da se vidi .
Ali jedna stvar je neupitna , Djokovic je vec sad obezbjedio mjesto legende svjetskog tenisa .

Gajetano

pre 9 godina

@Dylan Dog

Kao i uvek, bilo je uzivanje citati vas komentar. I hvala za link na tekst iz WSJ. Ono sto me je iz tog clanka odusevilo:

“For me it’s more important for [people] to remember me as a human being, as somebody that has carried himself in the right way in every aspect of his tennis career,” he [N.Dj. prim.aut] says. “There’s more to it than just winning a trophy.”

Pozdrav,

Surovi

pre 9 godina

"Ovaj sreckovic djokovic ako osvoji ukupno 10 gs to ce biti premija, ali nece ni toliko osvojiti. I da, daleko je on iza Rafe i Rodje! Pozz iz Banja Luke"

Uopste niko ne dovodi u pitanje cinjenicu da ce Djokovic osvojiti vise od 10 GS!
Kako sada igra,nema sumnje da ce ove godine osvojiti barem jos jedan Gs,ako ne i dva.Jednostavno,sada je njegovo vreme,aima dovoljno zelje,volje i mogucnosti da postigne uspeh.
Nije sto je nas,vec sto je zaista sjajan covek.Toliko se lepo i kulturno ponasa,ima smisla za humor ,tako da se ponekad zapitam,da li je on zaista sa ovih prostora?
Jednog dana kada zavrsi karijeru,tek ce onda poceti da zivi.Sada zaradjuje ogroman novac,ali zato i ne zivi kao normalan covek.Zato i zivi u Monaku,jer tamo ne placa veliki porez,a i nije tolika senzacija kada ga neko vidi na ulici,sto je ipak veliki benefit.
Sa druge strane ,ne razumem ljude sa ovih prostora koji ne vole Djokovica...
Najbolji je sportista sa ovih prostora ikada,a tu ukljucujem celu bivsu Jugu.Nema nacionalisticke ispade i izjave,nikoga ne vredja...

dejan

pre 9 godina

Prvo kada Djokovic igra sa 100 procenata bolji je od Rafe i Federera koji igraju sa 100 procenata.Jednostavno on je kvalitetniji od njih ali duze mu je trebalo da pocne tako da igra pa zato i ima manje GL.

Иван

pre 9 godina

На ову изјаву су по страним сајтовима углавном реаговали уобичајено: одбацили су је. Но, тамо се стално потенцира статистика, а Виландер је зато занимљив што ради оно што стручни коментатор треба да ради - извлачи ствари које другима није у жижи. Ово је заправо прича о (не)повољном жребу. Он може да буде на папиру тежак, а да испадне лак ако неко елиминише до тебе оне најбоље, или ако налећеш на противнике који ти леже, макар били и највећи асови. Једино би поштено било да свако до трофеја прође бар једну од "универзалних мина" тј. једног од играча који ником не пријају. Таквих нема много: Ђоковић, Дел Потро (који је често повређен) и Вавринка (тај никоме није омиљен ривал, без обзора на међусобни биланс). Федерер не може против Надала. Мари против Федерера и Надала, Кеи против Стена, Рафа против ударача који има свој дан итд. Верујем да је на то мислио Матс.

А статистике што се тиче, тачно је да су Федерер и Надал далеко испред. Тачно је и да сам раније често морао да признам да су они просто бољи од Новала. Били. И то не због година, него зато што је Ђоковић побољшао игру. Федерер је рекордер у многим категоријама, али скор који има у петим сетовима је за све осим за похвалу. Нервоза, нестабилност, шта ли? Немоћ да победи Надала такође га дискредитује, а ту је и стара прича о слабој конкуренцији. Он је као боксер који најбоље напада, а и најбоље се брани - до шесте рунде. Но, почиње да пуца ако неко издржи дуже од тога против њега. Свима се могу наћи предности и мане...

Lazari

pre 9 godina

@dejane, jedostavno je bolji!? Da pitam ja tebe, da li mislis da si ti u pravu ili ceo teniski svet koji kaze drugacije? Provuce se neka greska novinarska pa izvuku iz konteksta neki intervju, kao npr Bolitijerijev, ali SVI kazu da su najveci i najbolji teniseri Rafa i Rodzer i da je to najvece rivalstvo ikada. Znam da se vi hvatate za vise medjusobnih duela Noleta i Rafe, ali i Mutd nema najvise meceva sa Liverpulom pa su ipak najveci, najtrofejniji i naj naj

Srb

pre 9 godina

Ovaj sreckovic djokovic ako osvoji ukupno 10 gs to ce biti premija, ali nece ni toliko osvojiti. I da, daleko je on iza Rafe i Rodje! Pozz iz Banja Luke

Stojan

pre 9 godina

Treba ići korak po korak polako ali sigurno, jako, borbeno i koncentrisano od početka do kraja svakog meča. Rezultat je veliki što je osvojio Australija OPEN prvi ovogodišnji gren slem. To daje motiv jer niko osim njega nema rezultat ove godine kao Novak. Ja sam mislio da će ovdje u Dubaju ispasti u prvom ali drugom kolu, ali sad vidim da će protiv Berdiha da se bori za finale. Siguran finalist je RF a drugi finalist je neizvijestan. Treba ići iz pojena u pojen iz udarca u sledeći jači udarac. Rezultati su veliki do sada a motiva velikih ima i u budućnosti? Mnogo sreće, borbe, strpljenja i jakoih udaraca ti želim. Ja navijam za Novaka. IDEMO MAJSTORE samo tako naprijed!

Odavno je pročitan

pre 9 godina

Vilander hoće da zadrži poziciju jednog od glavnih autoriteta za komentarisanje tenisa, tako da komentari koje daje o igračima i njihovim šansama za trofeje se baziraju na POPULARNOSTI TOG IGRAČA U SVETU.

Dakle za Vilandera je redosled ovakav:
1. Federer
2. Nadal
3. Marej
4. Đoković

Dylan Dog

pre 9 godina

Dobro je da je B92 pronašao i preneo taj članak iz Vol Strit Džornala, koji je inače objavljen pre 2 dana, a napisao ga je Tom Perota, bivši urednik Tenis Magazina i teniski frilenser novinski komentator. Perotu je do sada karakterisalo uglavnom uravnoteženo pisanje, za razliku od njegovih kod nas poznatijih američkih kolega. Evo adrese originalnog teksta: http://www.wsj.com/articles/tennis-champion-novak-djokovics-power-moves-1424874849.
Ključna rečenica glasi: “He’s so good, he might even be better than the other two”. Ko su druga dvojica - da se naslutiti.

Vilander ne radi ništa spontano, a njegov lični animozitet prema Novaku nije iščezao preko noći. Pre se mogu naslutiti novi vetrovi teniskom biznisu. Nadal ne izgleda sjajno u poslednje vreme dosta vremena provodi van takmičenja. Rodžer, iako za svoje godine igra više no sjajno, ni blizu nije toliko potentan što se trofeja tiče kao što je to ranije bio slučaj. Kako Zapad gaji kult pobednika sa kojima se identifikuje potrošačka masa, neki analitičari smatraju da treba pripremiti teren za novu koku koja će možda početi da nosi zlatna jaja. Ako Novak kojim slučajem (a daće Bog zdravlja) kompletira već pominjani kalendarski GS - postaćemo svedoci neviđenog idolopoklonstva od strane istih onih koji su ga do skora osporavali, često i ispod granice korektnosti.

Bilo kako da bilo, Novaku puno zdravlja i sreće u daljem toku turnira u Dubaiju.
Uzdravlje!

@Ilija Cvorovic
Trolovanje na nacionalnoj osnovi? Govor mržnje?

Nole fan

pre 9 godina

Ovaj lik je do sada bio protiv Novaka i Novake je uvek osvajao turnir kada je Mats predvidjao neuspeh. Sada je okrenuo drugi list.Poceo je da predvidja uspehe Novaka. Ne verujem da je iskren. Zloba uvek ostaje

Surovi

pre 9 godina

Realno gledajuci,Novak moze da osvoji jos dosta grend slemova,posto prakticno da nema pravu konkurenciju.Nadal je prsao,Federer se polako povlaci,Marej je dosta ispod njega po kvalitetu,a ostali nisu ni prici.
Teoretski ,on ove godine moze da osvoji sva 4 velika turnira,sto bi bilo neverovatno,mada samo kada bi osvojio RG i Sinsinati,to bi vec bio dovoljan uspeh.
Meni se ne dopada sto je non stop u medijima,ali novinari moraju o necemu da pisu,pa je bolje da pisu o osobi koja je kvalitetna ,umesto o olosu sa estrade.
Novak je velika licnost i najbolji promoter nase zemlje ikada.Koliko je zrtvovao da bi dotle dosao,samo on zna,tako da jednog dana kada se povuce iz tenisa,verovatno ce pokrenuti neki ozbiljan biznisu Srbiji,zato sto ima sve uslove za to.Ima dovoljno novca,ima poznanstva,kvalitetna je osoba...

zvezdan

pre 9 godina

ok matsi dogovorei se sa mozgom jel losh ili je dobar... pa onda teraj stalno jednu prichu, nemoj po potrebi i zavisno od trenutnog raspolozhenja da sudish choveka

Dylan Dog

pre 9 godina

Uzgred, nisam siguran da sam ikada pročitao ovako afirmativno napisan tekst o Novaku Đokoviću i kao teniseru, a još više kao osobi - kao što je to učinio Tom Perota. Dakle, evo linka još jednom:
http://www.wsj.com/articles/tennis-champion-novak-djokovics-power-moves-1424874849.

Komplimenti i zahvalnost uredništvu B92/sport/tenis na prenošenju njegovog dela.

I nije data samo Vilanderova izjava, već i izjave drugih ljudi iz sveta tenisa.

Uzdravlje!

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nole je kao srbija u evropu mora da se dovede u red zbog sebe a ne zbog drugih kriticara. nole moze da pruzi onoliko koliko mu gimnastika dozvoli. nadal ide na snagu a federer fantasticno cita slabosti protivnika.

Nikola

pre 9 godina

Pa sam Vilander zna koliko je loš prognozer posebno što se tiče Novaka, a to je i u nekim napadima iskrenosti i javno rekao. Zato je ova njegova izjava čista provokacija i odraz konstantne mržnje. Govori 6-7 a misli još maksimalno 1 GS za Novaka. I Vilander a i mnogi u svetu znaju da će u budućnosti u tenisu kao TOP šampioni biti zapamćeni oni koji u karijeri osvoje 10+ GS i budu bar 200 nedelja prvi na ATP listi. To će da odvaja velike od malih šampiona. Novak je veoma blizu da to postigne do kraja karijere, a Vilander to zna i hoće da ga izbaksuzira i smesti ga u grupu malih šampiona skoro pa ravnih njemu. Video je da mu dosadašnja strategija ne uspeva. Svi su primetili kako je Vilander komentarisao Novaka od 2008g.: Prvo ga je otvoreno nipodaštavao ne dajući mu nikakve šanse za uspeh u finalnim ili mečevima sa RF,RN,AM, onda je polako izbegavao da govori o njemu već samo o njegovim protivnicima uvek ih smatrajući favoritima i da od njih sve zavisi, i na kraju u poslednje vreme hvali Novaka do finalnih mečeva a onda uvek kaže da je u finalu favorit neko drugi a ne Novak ili da će meč biti neizvestan ali da on prednost daje RF,RN ili AM. Vilander je jedan vrlo ljigav tip koji bi najradije da ignoriše Đokovića ali to ne može. Novak bi trebalo njega da ignoriše i da izbegava da uopšte razgovara sa njim, jer videćete da kad Velika trojka bude završila svoje karijere, Vilander će pričati samo o RF i RN kao da Đoković nije ni postojao u tenisu.

FedExpress

pre 9 godina

Pored ovakve konkurencije ne bih se ni cudio..Kad je Federer bio na vrhuncu a Nadal nije bio povredjen, djokovic je finala je gledao sa malih ekrana.

Marjan

pre 9 godina

@Hero
Totalno si upravu, baksuz pravi, već je i Dubaji u velikom pitanju! Iskreno ne mrzim Vilandera ali posle ovakvih izjava moje poverenje neće dobiti. :-). Nole bolje ovih dana da ne gleda tv, ne čita ništa sa neta, takođe tu spadaju i novine i časopisi.

bv

pre 9 godina

Haha..kakvo ulizivanje. Novak je odlican u to nema sumnje Ali je presao svoj zenit. Ako uzme jos Koji GS moze da bude srecan. To je zakon biologije, Novakovo telo je istroseno, jer njegova karijera traje vec 10 godina na visokom nivou. Ocigledno je da Vilander zeli da se iskupi za neke ranije izjave o Novaku

Smilica

pre 9 godina

Da je No1E nije SRBin - Balkanac
već da je Amer il Britanac
Da ga nisu stavljali na USO da igra na +50°C,
da su zatvorili krov na AO kao što su uradili za Serenu, da nije poklonio 2 GS Mariju i nesretno 2 x izgubio RG, No1E bi do sada imao bar 15 GS ali to ne znači da No1E neće osvojiti bar još 9-10 GS.
Bilo je bitno samo da krene.Znao je to M.Wilander i do sada ali sad otome priča.
Srećno No1E Sokole!
Naš ponosu i diko
ne može Te pobediti NIKO!!!!!

Smilica

pre 9 godina

Da je No1E nije SRBin - Balkanac
već da je Amer il Britanac
Da ga nisu stavljali na USO da igra na +50°C,
da su zatvorili krov na AO kao što su uradili za Serenu, da nije poklonio 2 GS Mariju i nesretno 2 x izgubio RG, No1E bi do sada imao bar 15 GS ali to ne znači da No1E neće osvojiti bar još 9-10 GS.
Bilo je bitno samo da krene.Znao je to M.Wilander i do sada ali sad otome priča.
Srećno No1E Sokole!
Naš ponosu i diko
ne može Te pobediti NIKO!!!!!

Nemanja V.

pre 9 godina

Ne voli da igra protiv igraca koji ne znaju da igraju samo da serviraju.A nema veze Vilander je pogresio... osvojice Nole vise od 7 slemova videcete!!!

Lazni patriota

pre 9 godina

Dzabe mu i GS i titule i pare kad je cigan. Super on deluje na tvu i na slikama sa ova 3 prsta. Imao sam prilike da se uverim licno kakav je cigan i kakav je "gospodin". Do tad sam ga gotivio,a od tad mogu samo da fa pljunem

borlol

pre 9 godina

usporedba dilana sa stonsima je totalno uvredljiva...to je kao noleta i bagdatisa da usporeduje...opet ne valja mats, probaj s kracim konkluzijama...npr. nole ce osvojiti jos hrpu gs- ova i tacka

Ilija Cvorovic

pre 9 godina

Na primeru Djokovica vidi se kakav smo uopste narod. Cesto sam se pitao zasto mi je antipatican i sada sam shvatio da nije razlog u njemu vec u njegovim "fanovima" koji ga prosto dozivljavaju kao bozanstvo. Svaka kritika upucena na njegov racun se docekuje na noz jer boze moj, ko sme da kaze nesto o savrsenom Novaku. Eto, takvi smo u svemu, kritiku nikako ne mozemo da prihvatimo i na nju uvek odgovaramo agresivno...zato nam tako ide u svemu...Vilander je covek govorio ono sto zapaza i misli a u malenoj Srbiji je proglasen za narodnog neprijatelja.

zlatiborac

pre 9 godina

"Ja ne vidim da postoji igrač protiv kojeg Đoković ne voli da igra“, smatra Vilander.

a doktor ivo?
(kruškason, 27. februar 2015 00:26)

Eto sale, eto doskochice. Ahahahahaahahaha. Sta kazes doktor Ivo. Ma jok, Borna Coric. Koji odnos ima doktor Chilic sa Novakom. Evo da ti olaksam-Nula pobeda iz devet pokusaja. Kada vide chika Nola, od doktora postanu babice.

Mirko

pre 9 godina

Naprotiv. Prestali su da ga plaćaju pa priča ono što misli.
(eset, 27. februar 2015 00:22)

Ej, da znaš - ima smisla!
Svašta sam pomislio, i da je prestao da se drogira, i da je promenio taktiku jer je vid'o da je baksuz, ili je prosto dosadio sebi i svima sa svakojakim izjavama i morao da promeni nešto...
Ali ovo tvoje mi deluje najlogičnije. To je ogroman biznis, nekad nismo toga svesni i uglavnom se bavimo strogo sportskim stvarima, ali zaboravljamo da je ovo mnogo bitno - poslovna strana, sponzori itd.

M@rko

pre 9 godina

Ovaj Vilander ide iz krajnosti u krajnost. Prvo mu je Djokovic los, pa sad moze da bude ikona tenisa. Licno mislim da Novak moze sigurno da uzme jos 3 gren slema. Vec je u zrelim sportskim godinama, a uskoro ce iskociti neki klinac poput njega samog da zamrsi konce velikima.

andre

pre 9 godina

100% Roger i Rafa su jaci od 100% Novaka i tu nema sumnje. Mozete se tesiti i misliti da jeste, ali NIJE. Jednostavno nikad nece imatu status kao Roger, status legende ovog sporta i kao naj svih vremena. Ono sto je Jordan u kosarci, to je Roger u tenisu. Toliko od mene...:)))

X=iks

pre 9 godina

Što se tiče Nadala to je velika enigma prvi puta kada izgubi u Parizu ujedno bi mogao biti i poslednji osvojeni Rgaros (Sofija, 26. februar 2015 23:58)

Sve moze da se desi. Mozda se sutra zamonasi. Mozda promeni pol. Mozda u 85-oj odbaci stap, pa pobedi na Wimbledonu. Ali, jedno je sigurno. Kad prvi put izgubi u Parizu, taj Roland Garros sigurno nece osvojiti. Onaj naredni - mozda.

Epicentar

pre 9 godina

A čuj sad ovog vilandera kako je okrenuo ploču. Do juče nije hteo ni ime da mu izgovori i oslovljavao ga sa ON i to tek kad ga Barbara pomene, a vidi ga sad. Klasično baksuziranje kad vidi da ne pali ništa. Znam da imaš čir zbog Noleta koliko ga mrziš tako da se spremi za još mnogo neugodnosti. Lepo si ti to izračunao koliko će još osvojiti, taman da ostane iza nadala i federera. Baš me interesuje kako ćeš podneti kad ih obojicu prestigne, a i to ćemo doživeti...

pali andjeo

pre 9 godina

Legendarni švedski teniser Mats Vilander nije previše popularan u Srbiji, ali to bi moglo da se promeni posle ove izjave.

Ako je Mats rekao 6-7 to znaci 2 stvari

Ili ce osvojiti max 5 ili ce uzeti 8+ ali 6-7 nece sigurno
To sto kaze Mats to se ne desava i ne dogadja, uvek kontra

Sale

pre 9 godina

Uzece 6 titula ali ne do kraja karijere nego do kraja 2016... A vidim da se preracunava ko koliko ima titula Nadala ce Nole da prestigne a bogami i Federer nije toliko siguran... Nole ove godine osvaja sve titule i Garos i Wobldon i Usa open ...

Jo1e

pre 9 godina

Ako Mats prognozira jos 6-7 to jedno znaci, da je pogresio mnogo, vecinom slucaja ispostavi se "duplo". Kad su brojke u pitanju, ovih 6-7 moze da znaci 3-4, sto ne verujem, ? moze da znaci 12-14,15! Mislim da je ovo drugo.

Beobrad

pre 9 godina

Vilanderu, dobro dosao u klub nas koji vec nekoliko godina tvrdimo da je Novak nepobediv kada je na maksimali !
Objasni to Lazariju, Oskraru, Mikiiju !
Znaci, Novak je Dylan, od njega ne znas sta mozes da ocekujes?
Sve si lepo rekao do tada, ali na kraju moras ti da ga zabiberis malo!

Jer za ljubav treba imat' dusu.

pre 9 godina

U sustini je "Mats" rekao, da ce Nole mozda prestici Nadala ,ali Rodzera nikako, sto je prilicno realno i ocigledno, kada se godine uzmu u obzir, i za ljude koji nisu "eksperti" i osvajali Gren Slemove. Pored svake pohvale on mora na neki nacin da umalozava Novakov uspeh. Licemer.

boki

pre 9 godina

Djokovic jeste bolji igrac i od RF i RN,nije trofejniji ali bolji i kompletniji igrac jeste.Nema slabu tacku u igri.Dok kod ove dvojice imas slabu tacku na bekhendu koju svaki igrac moze koristiti.Djokovic je najbolji riterner svih vremena,dok ova dvojica na riternu su prosecni,pogotovo RF koji samo blokira servise.Nadal je najbolje rekao sam,da ako zeli da pobedi Novaka mora da odigra najbolje i da se nada da Novak nece igrati dobro.A ako Novak odigra dobro,onda moje najbolje nije dovoljno da ga pobedim.To su Nadalove reci.Najveci protivnik Novaku je nazalost on sam sebi.I to je sva poenta.

sasa jokic

pre 9 godina

Ljudi vole pobednike, pa i Mats, isto ce se desiti sa publikom. Kada ukapiraju da Rodzer i Rafa zaostaju za Noletom, omrenuce se njemu. Nije Srbima jedinstvena po tome da se identifikuje sa pobednikom, to je univerzalna osobina.
Malo je omasio sa poredjenjem dilana i stonsa, jer je tom recenicom pobio ono iz prvog dela teksta. Publika zna sta da ocekuje od Noleta, jer On dominira poslednje 4 godine i retko kada gubi, dok sa ostalima to nime slucaj.

Jumko

pre 9 godina

Sta se palite djokovicevci? Rekao je da je sada bolji, od Nadala sa jednom nogom i deda Rodzerom naravno da jeste. A od Ilhana, Corica i ostalih zveri je bolji, sto jest' jest'

eset

pre 9 godina

Koliko su te platili da kazes ovu glupost? Hahah, inace protiv Rogera i Rafe bas voli da igra, ali maaaalo sutra ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niko kao Roger!, 26. februar 2015 23:47)

Naprotiv. Prestali su da ga plaćaju pa priča ono što misli.

Jumko

pre 9 godina

Zamislite vi danasnju konkurenciju kada je ubedljivo prvi igrac koji pogodi svaki 5 smec, a igrac koji ne zna da udari bekend osvaja turnire

djura

pre 9 godina

Nole treba da igra najbolje sto moze samo koncentrisano i bez velikih opterecenja, sto on i radi a sta drugi pricaju nije bitno.To je pravi put da nastavi sa uspesima,inteligentan je on covek zna sta radi...

charlotte sometimes

pre 9 godina

Stonsi su ludilo, ali sto mi diras Dilana covece? Vilander je mislio malo da ipak podbode na kraju, ali Dilan je faca koja uvek kaze sta misli, mnogima trn u oku. Tako da ja ovo ipak shvatam kao pohvalu. :)

Melenci

pre 9 godina

a zasto moze da uzme 6,a ne moze 9 ili 10 GS?Nole ce sigurno igrati bar jos cetiri sezone na vrhunskom nivou.A igrace i posle tenis da moze da ga prati i mali Stefan.I to poredjenje sa muzicarima bas ne uzdize Noleta nego velica Rafu i Federera.Tako da ovom izjavom ljubitelje tenisa u Srbiji nece bas omeksati.Mozda ne bilo lose da se malo vise posveti analizi Endija,tu ima materijala za pricu.

veliki strumf

pre 9 godina

Kao sto sam vec pisao ranije, Vilanderu je bilo bitno da ga Nole ne prestigne. Sada, kada je osvojio 8. GS titulu, mozda ce cak i poceti da navija za njega, i sada moze da prica da ce osvojiti jos ko zna koliko titula. Mi i znamo da ce ih Nole osvojiti.

danilo

pre 9 godina

Mi to znamo ovde već 5 ili 6 godina.kada je Nole na maksimumu, ostali nemaju šanse.
Na kraju krajeva, Rafa, po meni do sada najbolji igrač u istoriji, je lepo napisao u svojoj autobiografiji:
"Kada vidiš Novaka preko mreže, ne znaš kako je moguće pobediti ga!"
Ako Noleta posluži zdravlje, ako ostane gladan trofeja, sve je otvoreno, pa i svi rekordi onda vise...

monarhista

pre 9 godina

Da je Nole Amer vec bi bio u egalu sa Nadalom i duvao u vrat Federeru....i ovako ce a onda ce Vilander(o kome NIKAD necu promeniti lose misljenje)jesam li vam JA govorio...

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Veliki pozdrav i podrska, Nole samo gazi! Klasicni zapadnjaci, pocinju da popustaju i da te cijene kada ih potpuno nadigras, u svakom smislu.

ManUtd

pre 9 godina

Njegova izjava ne menja moje misljenje ni o njemu, ni o Novaku. A Noletu sasvim dobro ide kad ga doticni kudi, tako da moze nastaviti slobodno...

Клисура

pre 9 godina

Ајде Матсе, буди боље против Нолета, тако бар увек добија, и сигурно осваја, пу пу пу...

simke

pre 9 godina

Covjek da se najezi dok gleda ovaj klip....Kakav je Novak teniser,nevjerovatno,vec sada je ostavio dubok trag u istoriji tenisa...Samo su trebali staviti poen koji je dobio protiv Nadala na US openu,taj poen je isao do same granice ljudcke izdrzljivosti i naravno dobio ga je Novak-terminator.

Sofija

pre 9 godina

Roger je završio sa slemovima ,Što se tiče Nadala to je velika enigma prvi puta kada izgubi u Parizu ujedno bi mogao biti i poslednji osvojeni Rgaros ali je pitanje kada će se to desiti možda ga ne ispusti do kraja karijere jer on je vrlo mudar kako bi pokušao biti najbolji u tom slučaju bi Novak ostao bez Rolangarosa ali ima tu prostora u ove 3-4 godine i za 10 Gslemova za Novaka ubedjena sam da može uzeti 2 Us opena 4 Aopena i 3 Wimldona to bi bilo 18 Novak može biti najbolji svih vremena ili svi po 17 nekako opet sve zavisi kako će Nadal igrati na Rolangarosu u ove 2-3 godine

eset

pre 9 godina

Koliko su te platili da kazes ovu glupost? Hahah, inace protiv Rogera i Rafe bas voli da igra, ali maaaalo sutra ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niko kao Roger!, 26. februar 2015 23:47)

Naprotiv. Prestali su da ga plaćaju pa priča ono što misli.

veliki strumf

pre 9 godina

Kao sto sam vec pisao ranije, Vilanderu je bilo bitno da ga Nole ne prestigne. Sada, kada je osvojio 8. GS titulu, mozda ce cak i poceti da navija za njega, i sada moze da prica da ce osvojiti jos ko zna koliko titula. Mi i znamo da ce ih Nole osvojiti.

danilo

pre 9 godina

Mi to znamo ovde već 5 ili 6 godina.kada je Nole na maksimumu, ostali nemaju šanse.
Na kraju krajeva, Rafa, po meni do sada najbolji igrač u istoriji, je lepo napisao u svojoj autobiografiji:
"Kada vidiš Novaka preko mreže, ne znaš kako je moguće pobediti ga!"
Ako Noleta posluži zdravlje, ako ostane gladan trofeja, sve je otvoreno, pa i svi rekordi onda vise...

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Veliki pozdrav i podrska, Nole samo gazi! Klasicni zapadnjaci, pocinju da popustaju i da te cijene kada ih potpuno nadigras, u svakom smislu.

Sofija

pre 9 godina

Roger je završio sa slemovima ,Što se tiče Nadala to je velika enigma prvi puta kada izgubi u Parizu ujedno bi mogao biti i poslednji osvojeni Rgaros ali je pitanje kada će se to desiti možda ga ne ispusti do kraja karijere jer on je vrlo mudar kako bi pokušao biti najbolji u tom slučaju bi Novak ostao bez Rolangarosa ali ima tu prostora u ove 3-4 godine i za 10 Gslemova za Novaka ubedjena sam da može uzeti 2 Us opena 4 Aopena i 3 Wimldona to bi bilo 18 Novak može biti najbolji svih vremena ili svi po 17 nekako opet sve zavisi kako će Nadal igrati na Rolangarosu u ove 2-3 godine

simke

pre 9 godina

Covjek da se najezi dok gleda ovaj klip....Kakav je Novak teniser,nevjerovatno,vec sada je ostavio dubok trag u istoriji tenisa...Samo su trebali staviti poen koji je dobio protiv Nadala na US openu,taj poen je isao do same granice ljudcke izdrzljivosti i naravno dobio ga je Novak-terminator.

ManUtd

pre 9 godina

Njegova izjava ne menja moje misljenje ni o njemu, ni o Novaku. A Noletu sasvim dobro ide kad ga doticni kudi, tako da moze nastaviti slobodno...

Клисура

pre 9 godina

Ајде Матсе, буди боље против Нолета, тако бар увек добија, и сигурно осваја, пу пу пу...

monarhista

pre 9 godina

Da je Nole Amer vec bi bio u egalu sa Nadalom i duvao u vrat Federeru....i ovako ce a onda ce Vilander(o kome NIKAD necu promeniti lose misljenje)jesam li vam JA govorio...

Melenci

pre 9 godina

a zasto moze da uzme 6,a ne moze 9 ili 10 GS?Nole ce sigurno igrati bar jos cetiri sezone na vrhunskom nivou.A igrace i posle tenis da moze da ga prati i mali Stefan.I to poredjenje sa muzicarima bas ne uzdize Noleta nego velica Rafu i Federera.Tako da ovom izjavom ljubitelje tenisa u Srbiji nece bas omeksati.Mozda ne bilo lose da se malo vise posveti analizi Endija,tu ima materijala za pricu.

Dylan Dog

pre 9 godina

Dobro je da je B92 pronašao i preneo taj članak iz Vol Strit Džornala, koji je inače objavljen pre 2 dana, a napisao ga je Tom Perota, bivši urednik Tenis Magazina i teniski frilenser novinski komentator. Perotu je do sada karakterisalo uglavnom uravnoteženo pisanje, za razliku od njegovih kod nas poznatijih američkih kolega. Evo adrese originalnog teksta: http://www.wsj.com/articles/tennis-champion-novak-djokovics-power-moves-1424874849.
Ključna rečenica glasi: “He’s so good, he might even be better than the other two”. Ko su druga dvojica - da se naslutiti.

Vilander ne radi ništa spontano, a njegov lični animozitet prema Novaku nije iščezao preko noći. Pre se mogu naslutiti novi vetrovi teniskom biznisu. Nadal ne izgleda sjajno u poslednje vreme dosta vremena provodi van takmičenja. Rodžer, iako za svoje godine igra više no sjajno, ni blizu nije toliko potentan što se trofeja tiče kao što je to ranije bio slučaj. Kako Zapad gaji kult pobednika sa kojima se identifikuje potrošačka masa, neki analitičari smatraju da treba pripremiti teren za novu koku koja će možda početi da nosi zlatna jaja. Ako Novak kojim slučajem (a daće Bog zdravlja) kompletira već pominjani kalendarski GS - postaćemo svedoci neviđenog idolopoklonstva od strane istih onih koji su ga do skora osporavali, često i ispod granice korektnosti.

Bilo kako da bilo, Novaku puno zdravlja i sreće u daljem toku turnira u Dubaiju.
Uzdravlje!

@Ilija Cvorovic
Trolovanje na nacionalnoj osnovi? Govor mržnje?

Nikola

pre 9 godina

Pa sam Vilander zna koliko je loš prognozer posebno što se tiče Novaka, a to je i u nekim napadima iskrenosti i javno rekao. Zato je ova njegova izjava čista provokacija i odraz konstantne mržnje. Govori 6-7 a misli još maksimalno 1 GS za Novaka. I Vilander a i mnogi u svetu znaju da će u budućnosti u tenisu kao TOP šampioni biti zapamćeni oni koji u karijeri osvoje 10+ GS i budu bar 200 nedelja prvi na ATP listi. To će da odvaja velike od malih šampiona. Novak je veoma blizu da to postigne do kraja karijere, a Vilander to zna i hoće da ga izbaksuzira i smesti ga u grupu malih šampiona skoro pa ravnih njemu. Video je da mu dosadašnja strategija ne uspeva. Svi su primetili kako je Vilander komentarisao Novaka od 2008g.: Prvo ga je otvoreno nipodaštavao ne dajući mu nikakve šanse za uspeh u finalnim ili mečevima sa RF,RN,AM, onda je polako izbegavao da govori o njemu već samo o njegovim protivnicima uvek ih smatrajući favoritima i da od njih sve zavisi, i na kraju u poslednje vreme hvali Novaka do finalnih mečeva a onda uvek kaže da je u finalu favorit neko drugi a ne Novak ili da će meč biti neizvestan ali da on prednost daje RF,RN ili AM. Vilander je jedan vrlo ljigav tip koji bi najradije da ignoriše Đokovića ali to ne može. Novak bi trebalo njega da ignoriše i da izbegava da uopšte razgovara sa njim, jer videćete da kad Velika trojka bude završila svoje karijere, Vilander će pričati samo o RF i RN kao da Đoković nije ni postojao u tenisu.

Smilica

pre 9 godina

Da je No1E nije SRBin - Balkanac
već da je Amer il Britanac
Da ga nisu stavljali na USO da igra na +50°C,
da su zatvorili krov na AO kao što su uradili za Serenu, da nije poklonio 2 GS Mariju i nesretno 2 x izgubio RG, No1E bi do sada imao bar 15 GS ali to ne znači da No1E neće osvojiti bar još 9-10 GS.
Bilo je bitno samo da krene.Znao je to M.Wilander i do sada ali sad otome priča.
Srećno No1E Sokole!
Naš ponosu i diko
ne može Te pobediti NIKO!!!!!

Surovi

pre 9 godina

Realno gledajuci,Novak moze da osvoji jos dosta grend slemova,posto prakticno da nema pravu konkurenciju.Nadal je prsao,Federer se polako povlaci,Marej je dosta ispod njega po kvalitetu,a ostali nisu ni prici.
Teoretski ,on ove godine moze da osvoji sva 4 velika turnira,sto bi bilo neverovatno,mada samo kada bi osvojio RG i Sinsinati,to bi vec bio dovoljan uspeh.
Meni se ne dopada sto je non stop u medijima,ali novinari moraju o necemu da pisu,pa je bolje da pisu o osobi koja je kvalitetna ,umesto o olosu sa estrade.
Novak je velika licnost i najbolji promoter nase zemlje ikada.Koliko je zrtvovao da bi dotle dosao,samo on zna,tako da jednog dana kada se povuce iz tenisa,verovatno ce pokrenuti neki ozbiljan biznisu Srbiji,zato sto ima sve uslove za to.Ima dovoljno novca,ima poznanstva,kvalitetna je osoba...

Dylan Dog

pre 9 godina

Uzgred, nisam siguran da sam ikada pročitao ovako afirmativno napisan tekst o Novaku Đokoviću i kao teniseru, a još više kao osobi - kao što je to učinio Tom Perota. Dakle, evo linka još jednom:
http://www.wsj.com/articles/tennis-champion-novak-djokovics-power-moves-1424874849.

Komplimenti i zahvalnost uredništvu B92/sport/tenis na prenošenju njegovog dela.

I nije data samo Vilanderova izjava, već i izjave drugih ljudi iz sveta tenisa.

Uzdravlje!

zlatiborac

pre 9 godina

"Ja ne vidim da postoji igrač protiv kojeg Đoković ne voli da igra“, smatra Vilander.

a doktor ivo?
(kruškason, 27. februar 2015 00:26)

Eto sale, eto doskochice. Ahahahahaahahaha. Sta kazes doktor Ivo. Ma jok, Borna Coric. Koji odnos ima doktor Chilic sa Novakom. Evo da ti olaksam-Nula pobeda iz devet pokusaja. Kada vide chika Nola, od doktora postanu babice.

Smilica

pre 9 godina

Da je No1E nije SRBin - Balkanac
već da je Amer il Britanac
Da ga nisu stavljali na USO da igra na +50°C,
da su zatvorili krov na AO kao što su uradili za Serenu, da nije poklonio 2 GS Mariju i nesretno 2 x izgubio RG, No1E bi do sada imao bar 15 GS ali to ne znači da No1E neće osvojiti bar još 9-10 GS.
Bilo je bitno samo da krene.Znao je to M.Wilander i do sada ali sad otome priča.
Srećno No1E Sokole!
Naš ponosu i diko
ne može Te pobediti NIKO!!!!!

boki

pre 9 godina

Djokovic jeste bolji igrac i od RF i RN,nije trofejniji ali bolji i kompletniji igrac jeste.Nema slabu tacku u igri.Dok kod ove dvojice imas slabu tacku na bekhendu koju svaki igrac moze koristiti.Djokovic je najbolji riterner svih vremena,dok ova dvojica na riternu su prosecni,pogotovo RF koji samo blokira servise.Nadal je najbolje rekao sam,da ako zeli da pobedi Novaka mora da odigra najbolje i da se nada da Novak nece igrati dobro.A ako Novak odigra dobro,onda moje najbolje nije dovoljno da ga pobedim.To su Nadalove reci.Najveci protivnik Novaku je nazalost on sam sebi.I to je sva poenta.

dejan

pre 9 godina

Prvo kada Djokovic igra sa 100 procenata bolji je od Rafe i Federera koji igraju sa 100 procenata.Jednostavno on je kvalitetniji od njih ali duze mu je trebalo da pocne tako da igra pa zato i ima manje GL.

X=iks

pre 9 godina

Što se tiče Nadala to je velika enigma prvi puta kada izgubi u Parizu ujedno bi mogao biti i poslednji osvojeni Rgaros (Sofija, 26. februar 2015 23:58)

Sve moze da se desi. Mozda se sutra zamonasi. Mozda promeni pol. Mozda u 85-oj odbaci stap, pa pobedi na Wimbledonu. Ali, jedno je sigurno. Kad prvi put izgubi u Parizu, taj Roland Garros sigurno nece osvojiti. Onaj naredni - mozda.

Jer za ljubav treba imat' dusu.

pre 9 godina

U sustini je "Mats" rekao, da ce Nole mozda prestici Nadala ,ali Rodzera nikako, sto je prilicno realno i ocigledno, kada se godine uzmu u obzir, i za ljude koji nisu "eksperti" i osvajali Gren Slemove. Pored svake pohvale on mora na neki nacin da umalozava Novakov uspeh. Licemer.

Иван

pre 9 godina

На ову изјаву су по страним сајтовима углавном реаговали уобичајено: одбацили су је. Но, тамо се стално потенцира статистика, а Виландер је зато занимљив што ради оно што стручни коментатор треба да ради - извлачи ствари које другима није у жижи. Ово је заправо прича о (не)повољном жребу. Он може да буде на папиру тежак, а да испадне лак ако неко елиминише до тебе оне најбоље, или ако налећеш на противнике који ти леже, макар били и највећи асови. Једино би поштено било да свако до трофеја прође бар једну од "универзалних мина" тј. једног од играча који ником не пријају. Таквих нема много: Ђоковић, Дел Потро (који је често повређен) и Вавринка (тај никоме није омиљен ривал, без обзора на међусобни биланс). Федерер не може против Надала. Мари против Федерера и Надала, Кеи против Стена, Рафа против ударача који има свој дан итд. Верујем да је на то мислио Матс.

А статистике што се тиче, тачно је да су Федерер и Надал далеко испред. Тачно је и да сам раније често морао да признам да су они просто бољи од Новала. Били. И то не због година, него зато што је Ђоковић побољшао игру. Федерер је рекордер у многим категоријама, али скор који има у петим сетовима је за све осим за похвалу. Нервоза, нестабилност, шта ли? Немоћ да победи Надала такође га дискредитује, а ту је и стара прича о слабој конкуренцији. Он је као боксер који најбоље напада, а и најбоље се брани - до шесте рунде. Но, почиње да пуца ако неко издржи дуже од тога против њега. Свима се могу наћи предности и мане...

pali andjeo

pre 9 godina

Legendarni švedski teniser Mats Vilander nije previše popularan u Srbiji, ali to bi moglo da se promeni posle ove izjave.

Ako je Mats rekao 6-7 to znaci 2 stvari

Ili ce osvojiti max 5 ili ce uzeti 8+ ali 6-7 nece sigurno
To sto kaze Mats to se ne desava i ne dogadja, uvek kontra

Sale

pre 9 godina

Uzece 6 titula ali ne do kraja karijere nego do kraja 2016... A vidim da se preracunava ko koliko ima titula Nadala ce Nole da prestigne a bogami i Federer nije toliko siguran... Nole ove godine osvaja sve titule i Garos i Wobldon i Usa open ...

Surovi

pre 9 godina

"Ovaj sreckovic djokovic ako osvoji ukupno 10 gs to ce biti premija, ali nece ni toliko osvojiti. I da, daleko je on iza Rafe i Rodje! Pozz iz Banja Luke"

Uopste niko ne dovodi u pitanje cinjenicu da ce Djokovic osvojiti vise od 10 GS!
Kako sada igra,nema sumnje da ce ove godine osvojiti barem jos jedan Gs,ako ne i dva.Jednostavno,sada je njegovo vreme,aima dovoljno zelje,volje i mogucnosti da postigne uspeh.
Nije sto je nas,vec sto je zaista sjajan covek.Toliko se lepo i kulturno ponasa,ima smisla za humor ,tako da se ponekad zapitam,da li je on zaista sa ovih prostora?
Jednog dana kada zavrsi karijeru,tek ce onda poceti da zivi.Sada zaradjuje ogroman novac,ali zato i ne zivi kao normalan covek.Zato i zivi u Monaku,jer tamo ne placa veliki porez,a i nije tolika senzacija kada ga neko vidi na ulici,sto je ipak veliki benefit.
Sa druge strane ,ne razumem ljude sa ovih prostora koji ne vole Djokovica...
Najbolji je sportista sa ovih prostora ikada,a tu ukljucujem celu bivsu Jugu.Nema nacionalisticke ispade i izjave,nikoga ne vredja...

sasa jokic

pre 9 godina

Ljudi vole pobednike, pa i Mats, isto ce se desiti sa publikom. Kada ukapiraju da Rodzer i Rafa zaostaju za Noletom, omrenuce se njemu. Nije Srbima jedinstvena po tome da se identifikuje sa pobednikom, to je univerzalna osobina.
Malo je omasio sa poredjenjem dilana i stonsa, jer je tom recenicom pobio ono iz prvog dela teksta. Publika zna sta da ocekuje od Noleta, jer On dominira poslednje 4 godine i retko kada gubi, dok sa ostalima to nime slucaj.

Epicentar

pre 9 godina

A čuj sad ovog vilandera kako je okrenuo ploču. Do juče nije hteo ni ime da mu izgovori i oslovljavao ga sa ON i to tek kad ga Barbara pomene, a vidi ga sad. Klasično baksuziranje kad vidi da ne pali ništa. Znam da imaš čir zbog Noleta koliko ga mrziš tako da se spremi za još mnogo neugodnosti. Lepo si ti to izračunao koliko će još osvojiti, taman da ostane iza nadala i federera. Baš me interesuje kako ćeš podneti kad ih obojicu prestigne, a i to ćemo doživeti...

Odavno je pročitan

pre 9 godina

Vilander hoće da zadrži poziciju jednog od glavnih autoriteta za komentarisanje tenisa, tako da komentari koje daje o igračima i njihovim šansama za trofeje se baziraju na POPULARNOSTI TOG IGRAČA U SVETU.

Dakle za Vilandera je redosled ovakav:
1. Federer
2. Nadal
3. Marej
4. Đoković

charlotte sometimes

pre 9 godina

Stonsi su ludilo, ali sto mi diras Dilana covece? Vilander je mislio malo da ipak podbode na kraju, ali Dilan je faca koja uvek kaze sta misli, mnogima trn u oku. Tako da ja ovo ipak shvatam kao pohvalu. :)

Beobrad

pre 9 godina

Vilanderu, dobro dosao u klub nas koji vec nekoliko godina tvrdimo da je Novak nepobediv kada je na maksimali !
Objasni to Lazariju, Oskraru, Mikiiju !
Znaci, Novak je Dylan, od njega ne znas sta mozes da ocekujes?
Sve si lepo rekao do tada, ali na kraju moras ti da ga zabiberis malo!

Nole fan

pre 9 godina

Ovaj lik je do sada bio protiv Novaka i Novake je uvek osvajao turnir kada je Mats predvidjao neuspeh. Sada je okrenuo drugi list.Poceo je da predvidja uspehe Novaka. Ne verujem da je iskren. Zloba uvek ostaje

Gajetano

pre 9 godina

@Dylan Dog

Kao i uvek, bilo je uzivanje citati vas komentar. I hvala za link na tekst iz WSJ. Ono sto me je iz tog clanka odusevilo:

“For me it’s more important for [people] to remember me as a human being, as somebody that has carried himself in the right way in every aspect of his tennis career,” he [N.Dj. prim.aut] says. “There’s more to it than just winning a trophy.”

Pozdrav,

Stojan

pre 9 godina

Treba ići korak po korak polako ali sigurno, jako, borbeno i koncentrisano od početka do kraja svakog meča. Rezultat je veliki što je osvojio Australija OPEN prvi ovogodišnji gren slem. To daje motiv jer niko osim njega nema rezultat ove godine kao Novak. Ja sam mislio da će ovdje u Dubaju ispasti u prvom ali drugom kolu, ali sad vidim da će protiv Berdiha da se bori za finale. Siguran finalist je RF a drugi finalist je neizvijestan. Treba ići iz pojena u pojen iz udarca u sledeći jači udarac. Rezultati su veliki do sada a motiva velikih ima i u budućnosti? Mnogo sreće, borbe, strpljenja i jakoih udaraca ti želim. Ja navijam za Novaka. IDEMO MAJSTORE samo tako naprijed!

borlol

pre 9 godina

usporedba dilana sa stonsima je totalno uvredljiva...to je kao noleta i bagdatisa da usporeduje...opet ne valja mats, probaj s kracim konkluzijama...npr. nole ce osvojiti jos hrpu gs- ova i tacka

Nemanja V.

pre 9 godina

Ne voli da igra protiv igraca koji ne znaju da igraju samo da serviraju.A nema veze Vilander je pogresio... osvojice Nole vise od 7 slemova videcete!!!

Mirko

pre 9 godina

Naprotiv. Prestali su da ga plaćaju pa priča ono što misli.
(eset, 27. februar 2015 00:22)

Ej, da znaš - ima smisla!
Svašta sam pomislio, i da je prestao da se drogira, i da je promenio taktiku jer je vid'o da je baksuz, ili je prosto dosadio sebi i svima sa svakojakim izjavama i morao da promeni nešto...
Ali ovo tvoje mi deluje najlogičnije. To je ogroman biznis, nekad nismo toga svesni i uglavnom se bavimo strogo sportskim stvarima, ali zaboravljamo da je ovo mnogo bitno - poslovna strana, sponzori itd.

Marjan

pre 9 godina

@Hero
Totalno si upravu, baksuz pravi, već je i Dubaji u velikom pitanju! Iskreno ne mrzim Vilandera ali posle ovakvih izjava moje poverenje neće dobiti. :-). Nole bolje ovih dana da ne gleda tv, ne čita ništa sa neta, takođe tu spadaju i novine i časopisi.

ljubisacisko

pre 9 godina

Sta ce uspjeti jos da uradi ,pored odlazeceg Ferderera , i potrosenog Rafe ( kojeg je upravo on, Nole, najvise potrosio) i novih nadolazecih '' mladih lavova''..ostaje da se vidi .
Ali jedna stvar je neupitna , Djokovic je vec sad obezbjedio mjesto legende svjetskog tenisa .

Dylan Dog

pre 9 godina

@(Gajetano, 27. februar 2015 12:21)

Gajetano,

Hvala i Vama na lepim rečima.

Inače, zaista divan tekst Perote: Uz konciznu retrospektivu Novakove karijere od početka bavljenja tenisom, poseban akcenat je stavljen na njegovu životnu filozofiju i karakterne osobine.

Nesumnjivo je da će ostati upamćen u istoriji, možda čak i manje kao teniser no pre kao jedna kompletna i dobro strukturirana ličnost, koja igrom slučaja potiče iz sveta sporta.

Srdačan pozdrav,

Jo1e

pre 9 godina

Ako Mats prognozira jos 6-7 to jedno znaci, da je pogresio mnogo, vecinom slucaja ispostavi se "duplo". Kad su brojke u pitanju, ovih 6-7 moze da znaci 3-4, sto ne verujem, ? moze da znaci 12-14,15! Mislim da je ovo drugo.

Ilija Cvorovic

pre 9 godina

Na primeru Djokovica vidi se kakav smo uopste narod. Cesto sam se pitao zasto mi je antipatican i sada sam shvatio da nije razlog u njemu vec u njegovim "fanovima" koji ga prosto dozivljavaju kao bozanstvo. Svaka kritika upucena na njegov racun se docekuje na noz jer boze moj, ko sme da kaze nesto o savrsenom Novaku. Eto, takvi smo u svemu, kritiku nikako ne mozemo da prihvatimo i na nju uvek odgovaramo agresivno...zato nam tako ide u svemu...Vilander je covek govorio ono sto zapaza i misli a u malenoj Srbiji je proglasen za narodnog neprijatelja.

X=iks

pre 9 godina

Nole je fenomen, ali ni po cemu nije kvalitetniji od Federera i Djokovica. (statistika, 27. februar 2015 14:24)

Eto, u tome lezi kljuc svih kljuceva i konacna istina! Nole nije kvalitetniji od Djokovica. Amen!

bv

pre 9 godina

Haha..kakvo ulizivanje. Novak je odlican u to nema sumnje Ali je presao svoj zenit. Ako uzme jos Koji GS moze da bude srecan. To je zakon biologije, Novakovo telo je istroseno, jer njegova karijera traje vec 10 godina na visokom nivou. Ocigledno je da Vilander zeli da se iskupi za neke ranije izjave o Novaku

Srb

pre 9 godina

Ovaj sreckovic djokovic ako osvoji ukupno 10 gs to ce biti premija, ali nece ni toliko osvojiti. I da, daleko je on iza Rafe i Rodje! Pozz iz Banja Luke

djura

pre 9 godina

Nole treba da igra najbolje sto moze samo koncentrisano i bez velikih opterecenja, sto on i radi a sta drugi pricaju nije bitno.To je pravi put da nastavi sa uspesima,inteligentan je on covek zna sta radi...

Lazni patriota

pre 9 godina

Dzabe mu i GS i titule i pare kad je cigan. Super on deluje na tvu i na slikama sa ova 3 prsta. Imao sam prilike da se uverim licno kakav je cigan i kakav je "gospodin". Do tad sam ga gotivio,a od tad mogu samo da fa pljunem

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nole je kao srbija u evropu mora da se dovede u red zbog sebe a ne zbog drugih kriticara. nole moze da pruzi onoliko koliko mu gimnastika dozvoli. nadal ide na snagu a federer fantasticno cita slabosti protivnika.

andre

pre 9 godina

100% Roger i Rafa su jaci od 100% Novaka i tu nema sumnje. Mozete se tesiti i misliti da jeste, ali NIJE. Jednostavno nikad nece imatu status kao Roger, status legende ovog sporta i kao naj svih vremena. Ono sto je Jordan u kosarci, to je Roger u tenisu. Toliko od mene...:)))

M@rko

pre 9 godina

Ovaj Vilander ide iz krajnosti u krajnost. Prvo mu je Djokovic los, pa sad moze da bude ikona tenisa. Licno mislim da Novak moze sigurno da uzme jos 3 gren slema. Vec je u zrelim sportskim godinama, a uskoro ce iskociti neki klinac poput njega samog da zamrsi konce velikima.

zvezdan

pre 9 godina

ok matsi dogovorei se sa mozgom jel losh ili je dobar... pa onda teraj stalno jednu prichu, nemoj po potrebi i zavisno od trenutnog raspolozhenja da sudish choveka

Lazari

pre 9 godina

@dejane, jedostavno je bolji!? Da pitam ja tebe, da li mislis da si ti u pravu ili ceo teniski svet koji kaze drugacije? Provuce se neka greska novinarska pa izvuku iz konteksta neki intervju, kao npr Bolitijerijev, ali SVI kazu da su najveci i najbolji teniseri Rafa i Rodzer i da je to najvece rivalstvo ikada. Znam da se vi hvatate za vise medjusobnih duela Noleta i Rafe, ali i Mutd nema najvise meceva sa Liverpulom pa su ipak najveci, najtrofejniji i naj naj

FedExpress

pre 9 godina

Pored ovakve konkurencije ne bih se ni cudio..Kad je Federer bio na vrhuncu a Nadal nije bio povredjen, djokovic je finala je gledao sa malih ekrana.

Jumko

pre 9 godina

Zamislite vi danasnju konkurenciju kada je ubedljivo prvi igrac koji pogodi svaki 5 smec, a igrac koji ne zna da udari bekend osvaja turnire

Иван

pre 9 godina

@prosto
Да, Матс је стручни коментатор, његов посао је у начелу да каже нешто што лаик можда неће видети, на основу свог богатог искуства. Дакле, он ради свој посао. Питање је да ли је добар коментатор, да ли добро ради свој посао, и шта се подразумева под тим "посао". Ми нисмо смешан народ - смешан је само онај ко не зна а мисли да зна, па генерализује - ми смо другачији народ од неких других. То је посебно питање, па да не дужим, рећи ћу тек толико да су разне околности допринеле да све ствари, па и Нолетову каријеру, посматрамо кроз јасно изражене контрасте, народски речено, црно-бело. Нама смета Матсова пристрасност, јер мислимо да он треба поштено да коментарише, да не фаворизује овог или оног тенисера, али он, као Швеђанин, држављанин земље којим се Запад највише дичио седамдесетих прошлог века, док су другде по том свету биле кризе, говори у складу са интересима оних који га плаћају. То је тамо нормално, одувек било, још у митологији. Код нас није, и мени је драго што је тако. Да те парафразирам: смешно би и било да смо сви исти.

prosto

pre 9 godina

@Ivan Znaci kad Mats kaze da je Nole najbolji onda radi bolji posao od ostalih strucnjaka. Dok je do pre mesec dana govorio da su Federer i Nadal svetlosnu godinu ispred Novaka po onome sto su za tenis uradili onda Mats nije imao pojma. Smesan smo mi narod. Realno sva trojica su fenomenalni igraci, bez mana. Ali tesko je porediti i reci ko je najbolji. Svako je imao svoje momente, Nole je kasnije stasao. Realno Fed i Nadal su od 2005-2010 bili daleko i od Novaka i od svih ostalih i to treba postovati. Osim na AO 2008 Novak ih nigde nije ugrozavao. Tad su pisali neku svoju pricu, ostavili mec na Vimbldonu kao amanet svim ljubiteljima belog sporta. U jednom taj breku koji su odigrali na tom mecu stala je sva lepota ove predivne igre. Od 2011 Nole je stupio na scenu i pretezno on dominira, ali treba biti realan i reci da je Federer od 2010 u padu, da Rafu muce povrede. Tako da je tesko napraviti poredjenje. Nama ostaje da uzivamo u lepoj igri i Noletovim uspesima, ali realno mora jos dosta toga da osvoji da bi stao uz rame Federeru i Nadalu po uspesima.

DVD

pre 9 godina

Ovaj Vilander ga baš pretera! Ne znam koliko će Nole gren slemova da osvoji, po meni je realno 3 do 4, sve ostalo zalazi u naučnu fantastiku. Sve i da, čudom, osvoji 7, imaće 13, manje od Nadala i Federera. Da sam ja na Noletovom mestu, bilo bi mi mnogo bitnije da kompletiram sve slemove - ma i deset je puna kapa! Čovek je malo kasno počeo da osvaja slemove da bi jurio Nadala a kamoli Federerera.

Jumko

pre 9 godina

Sta se palite djokovicevci? Rekao je da je sada bolji, od Nadala sa jednom nogom i deda Rodzerom naravno da jeste. A od Ilhana, Corica i ostalih zveri je bolji, sto jest' jest'

istina

pre 9 godina

Kada je 2011 zavrsio svoju najbolju sezonu Nole je imao 4 gren slema. U periodu od januara 2012 do ovog trenutka Nole je osvojio ukupno 4 trofeja i to svake sezone po jedan. Po pravili Novak najbolji deo sezone igra u prvim mesecima, dok je svih ostalih godina osim 2011, i delimicno 2014 tokom sezone bio bez uspeha na gren slemovima u tom periodu. Zar ocekujete da sad pocne da ih osvaja u kontinuitetu a to nije uradio kad je bio u najboljim godinama? To nije realno. Od 8 svojih GS trofeja 5 je osvojio na AO, u januaru, na samom pocetku sezone. Nakon americke prolecne turneje obicno krece slabija forma sa povremenim bljeskom. Tako je bilo skoro svake sezone.

statistika

pre 9 godina

@dejan To je tvoje misljenje. Realno kad Nadal igra sa 100 posto niko pa ni Novak ne moze da ga ugrozi. Nole je fenomen, ali ni po cemu nije kvalitetniji od Federera i Djokovica. Da li si ikad gledao Federera na njegovih 100 posto. Federera iz 2005,6,7,9? Tom Federeru Novak nije mogao ni blizu. Nerealni ste. Pricate Novak je kasnije poceo da igra. Igrao je on i tada ali nije bio ni blizu njima. Federer i Nadal su sada u padu jer su za razliku od Novaka oni igrali iscrpljujuce sezone onda kada on nije osvajao znacajne trofeje. Telo se trosi. Da bi govorili o Noletu kao najboljem ikada treba jos mnogo trofeja. On od 2012 do sad ima osvojena 3 gren slema(AO 2012,AO 2013,Vimbldon 2014, Nadal je u tom periodu osvojio 4(RG2012,13,14,US open 2014) i pored povreda. To nije Novakova dominacija. I pored broja 1. On je u godinama kad je trebao da osvaja u kontinuitetu. Nakon 2011 nije uspeo da ponovi nista slicno. Tako da predvidjanje da ce sada osvojiti jos 6,7 trofeja je nerealno. Uskoro puni 28 godina, realno je da osvoji jos 3-4 slema.

Sasa

pre 9 godina

@ljubisa Nije Nole potrosio Rafu vec je Rafa u periodu od 2005 do 2010 bio neke epske bitke sa Federerom imao izuzetno naporne sezone. Nadal je jos kao tinejdzer osvojio Garos. Sa 19 je osvojio titulu na Garosu, sa 20 osvojio jos jednu pa igrao finale Vimbldona. 2008 je osvojio i Garos i Vimbldon i zlato na Oliplmpijadi, 2010 je u nizu osvojio Garos, Vimbldon i Us open i sa samo 24 godine osvoji sve sto se u tenisu moze osvojiti. Nadal se do 2010 dosta potrosio, njegov stil igre je takav da mu telo pati. Novak u tom periodu nije igrao na Nadalovom nivou, a skoro su vrsnjaci. Ljudi nisu realni kad pricaju o Novaku i njegovom poredjenju sa najboljima. Licno ne volim Federera ali zar zaista mislite da bi Novak mogao da parira Federeru iz 2005,6,7 godine. Da li ste vi ikada pre Novaka gledali tenis?

Lazni patriota

pre 9 godina

Dzabe mu i GS i titule i pare kad je cigan. Super on deluje na tvu i na slikama sa ova 3 prsta. Imao sam prilike da se uverim licno kakav je cigan i kakav je "gospodin". Do tad sam ga gotivio,a od tad mogu samo da fa pljunem

FedExpress

pre 9 godina

Pored ovakve konkurencije ne bih se ni cudio..Kad je Federer bio na vrhuncu a Nadal nije bio povredjen, djokovic je finala je gledao sa malih ekrana.

bv

pre 9 godina

Haha..kakvo ulizivanje. Novak je odlican u to nema sumnje Ali je presao svoj zenit. Ako uzme jos Koji GS moze da bude srecan. To je zakon biologije, Novakovo telo je istroseno, jer njegova karijera traje vec 10 godina na visokom nivou. Ocigledno je da Vilander zeli da se iskupi za neke ranije izjave o Novaku

Srb

pre 9 godina

Ovaj sreckovic djokovic ako osvoji ukupno 10 gs to ce biti premija, ali nece ni toliko osvojiti. I da, daleko je on iza Rafe i Rodje! Pozz iz Banja Luke

andre

pre 9 godina

100% Roger i Rafa su jaci od 100% Novaka i tu nema sumnje. Mozete se tesiti i misliti da jeste, ali NIJE. Jednostavno nikad nece imatu status kao Roger, status legende ovog sporta i kao naj svih vremena. Ono sto je Jordan u kosarci, to je Roger u tenisu. Toliko od mene...:)))

Ilija Cvorovic

pre 9 godina

Na primeru Djokovica vidi se kakav smo uopste narod. Cesto sam se pitao zasto mi je antipatican i sada sam shvatio da nije razlog u njemu vec u njegovim "fanovima" koji ga prosto dozivljavaju kao bozanstvo. Svaka kritika upucena na njegov racun se docekuje na noz jer boze moj, ko sme da kaze nesto o savrsenom Novaku. Eto, takvi smo u svemu, kritiku nikako ne mozemo da prihvatimo i na nju uvek odgovaramo agresivno...zato nam tako ide u svemu...Vilander je covek govorio ono sto zapaza i misli a u malenoj Srbiji je proglasen za narodnog neprijatelja.

Sofija

pre 9 godina

Roger je završio sa slemovima ,Što se tiče Nadala to je velika enigma prvi puta kada izgubi u Parizu ujedno bi mogao biti i poslednji osvojeni Rgaros ali je pitanje kada će se to desiti možda ga ne ispusti do kraja karijere jer on je vrlo mudar kako bi pokušao biti najbolji u tom slučaju bi Novak ostao bez Rolangarosa ali ima tu prostora u ove 3-4 godine i za 10 Gslemova za Novaka ubedjena sam da može uzeti 2 Us opena 4 Aopena i 3 Wimldona to bi bilo 18 Novak može biti najbolji svih vremena ili svi po 17 nekako opet sve zavisi kako će Nadal igrati na Rolangarosu u ove 2-3 godine

Jumko

pre 9 godina

Zamislite vi danasnju konkurenciju kada je ubedljivo prvi igrac koji pogodi svaki 5 smec, a igrac koji ne zna da udari bekend osvaja turnire

veliki strumf

pre 9 godina

Kao sto sam vec pisao ranije, Vilanderu je bilo bitno da ga Nole ne prestigne. Sada, kada je osvojio 8. GS titulu, mozda ce cak i poceti da navija za njega, i sada moze da prica da ce osvojiti jos ko zna koliko titula. Mi i znamo da ce ih Nole osvojiti.

Jumko

pre 9 godina

Sta se palite djokovicevci? Rekao je da je sada bolji, od Nadala sa jednom nogom i deda Rodzerom naravno da jeste. A od Ilhana, Corica i ostalih zveri je bolji, sto jest' jest'

Lazari

pre 9 godina

@dejane, jedostavno je bolji!? Da pitam ja tebe, da li mislis da si ti u pravu ili ceo teniski svet koji kaze drugacije? Provuce se neka greska novinarska pa izvuku iz konteksta neki intervju, kao npr Bolitijerijev, ali SVI kazu da su najveci i najbolji teniseri Rafa i Rodzer i da je to najvece rivalstvo ikada. Znam da se vi hvatate za vise medjusobnih duela Noleta i Rafe, ali i Mutd nema najvise meceva sa Liverpulom pa su ipak najveci, najtrofejniji i naj naj

eset

pre 9 godina

Koliko su te platili da kazes ovu glupost? Hahah, inace protiv Rogera i Rafe bas voli da igra, ali maaaalo sutra ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niko kao Roger!, 26. februar 2015 23:47)

Naprotiv. Prestali su da ga plaćaju pa priča ono što misli.

Vlado Banja Luka

pre 9 godina

Veliki pozdrav i podrska, Nole samo gazi! Klasicni zapadnjaci, pocinju da popustaju i da te cijene kada ih potpuno nadigras, u svakom smislu.

statistika

pre 9 godina

@dejan To je tvoje misljenje. Realno kad Nadal igra sa 100 posto niko pa ni Novak ne moze da ga ugrozi. Nole je fenomen, ali ni po cemu nije kvalitetniji od Federera i Djokovica. Da li si ikad gledao Federera na njegovih 100 posto. Federera iz 2005,6,7,9? Tom Federeru Novak nije mogao ni blizu. Nerealni ste. Pricate Novak je kasnije poceo da igra. Igrao je on i tada ali nije bio ni blizu njima. Federer i Nadal su sada u padu jer su za razliku od Novaka oni igrali iscrpljujuce sezone onda kada on nije osvajao znacajne trofeje. Telo se trosi. Da bi govorili o Noletu kao najboljem ikada treba jos mnogo trofeja. On od 2012 do sad ima osvojena 3 gren slema(AO 2012,AO 2013,Vimbldon 2014, Nadal je u tom periodu osvojio 4(RG2012,13,14,US open 2014) i pored povreda. To nije Novakova dominacija. I pored broja 1. On je u godinama kad je trebao da osvaja u kontinuitetu. Nakon 2011 nije uspeo da ponovi nista slicno. Tako da predvidjanje da ce sada osvojiti jos 6,7 trofeja je nerealno. Uskoro puni 28 godina, realno je da osvoji jos 3-4 slema.

Melenci

pre 9 godina

a zasto moze da uzme 6,a ne moze 9 ili 10 GS?Nole ce sigurno igrati bar jos cetiri sezone na vrhunskom nivou.A igrace i posle tenis da moze da ga prati i mali Stefan.I to poredjenje sa muzicarima bas ne uzdize Noleta nego velica Rafu i Federera.Tako da ovom izjavom ljubitelje tenisa u Srbiji nece bas omeksati.Mozda ne bilo lose da se malo vise posveti analizi Endija,tu ima materijala za pricu.

danilo

pre 9 godina

Mi to znamo ovde već 5 ili 6 godina.kada je Nole na maksimumu, ostali nemaju šanse.
Na kraju krajeva, Rafa, po meni do sada najbolji igrač u istoriji, je lepo napisao u svojoj autobiografiji:
"Kada vidiš Novaka preko mreže, ne znaš kako je moguće pobediti ga!"
Ako Noleta posluži zdravlje, ako ostane gladan trofeja, sve je otvoreno, pa i svi rekordi onda vise...

monarhista

pre 9 godina

Da je Nole Amer vec bi bio u egalu sa Nadalom i duvao u vrat Federeru....i ovako ce a onda ce Vilander(o kome NIKAD necu promeniti lose misljenje)jesam li vam JA govorio...

M@rko

pre 9 godina

Ovaj Vilander ide iz krajnosti u krajnost. Prvo mu je Djokovic los, pa sad moze da bude ikona tenisa. Licno mislim da Novak moze sigurno da uzme jos 3 gren slema. Vec je u zrelim sportskim godinama, a uskoro ce iskociti neki klinac poput njega samog da zamrsi konce velikima.

DVD

pre 9 godina

Ovaj Vilander ga baš pretera! Ne znam koliko će Nole gren slemova da osvoji, po meni je realno 3 do 4, sve ostalo zalazi u naučnu fantastiku. Sve i da, čudom, osvoji 7, imaće 13, manje od Nadala i Federera. Da sam ja na Noletovom mestu, bilo bi mi mnogo bitnije da kompletiram sve slemove - ma i deset je puna kapa! Čovek je malo kasno počeo da osvaja slemove da bi jurio Nadala a kamoli Federerera.

ManUtd

pre 9 godina

Njegova izjava ne menja moje misljenje ni o njemu, ni o Novaku. A Noletu sasvim dobro ide kad ga doticni kudi, tako da moze nastaviti slobodno...

Клисура

pre 9 godina

Ајде Матсе, буди боље против Нолета, тако бар увек добија, и сигурно осваја, пу пу пу...

Sasa

pre 9 godina

@ljubisa Nije Nole potrosio Rafu vec je Rafa u periodu od 2005 do 2010 bio neke epske bitke sa Federerom imao izuzetno naporne sezone. Nadal je jos kao tinejdzer osvojio Garos. Sa 19 je osvojio titulu na Garosu, sa 20 osvojio jos jednu pa igrao finale Vimbldona. 2008 je osvojio i Garos i Vimbldon i zlato na Oliplmpijadi, 2010 je u nizu osvojio Garos, Vimbldon i Us open i sa samo 24 godine osvoji sve sto se u tenisu moze osvojiti. Nadal se do 2010 dosta potrosio, njegov stil igre je takav da mu telo pati. Novak u tom periodu nije igrao na Nadalovom nivou, a skoro su vrsnjaci. Ljudi nisu realni kad pricaju o Novaku i njegovom poredjenju sa najboljima. Licno ne volim Federera ali zar zaista mislite da bi Novak mogao da parira Federeru iz 2005,6,7 godine. Da li ste vi ikada pre Novaka gledali tenis?

prosto

pre 9 godina

@Ivan Znaci kad Mats kaze da je Nole najbolji onda radi bolji posao od ostalih strucnjaka. Dok je do pre mesec dana govorio da su Federer i Nadal svetlosnu godinu ispred Novaka po onome sto su za tenis uradili onda Mats nije imao pojma. Smesan smo mi narod. Realno sva trojica su fenomenalni igraci, bez mana. Ali tesko je porediti i reci ko je najbolji. Svako je imao svoje momente, Nole je kasnije stasao. Realno Fed i Nadal su od 2005-2010 bili daleko i od Novaka i od svih ostalih i to treba postovati. Osim na AO 2008 Novak ih nigde nije ugrozavao. Tad su pisali neku svoju pricu, ostavili mec na Vimbldonu kao amanet svim ljubiteljima belog sporta. U jednom taj breku koji su odigrali na tom mecu stala je sva lepota ove predivne igre. Od 2011 Nole je stupio na scenu i pretezno on dominira, ali treba biti realan i reci da je Federer od 2010 u padu, da Rafu muce povrede. Tako da je tesko napraviti poredjenje. Nama ostaje da uzivamo u lepoj igri i Noletovim uspesima, ali realno mora jos dosta toga da osvoji da bi stao uz rame Federeru i Nadalu po uspesima.

simke

pre 9 godina

Covjek da se najezi dok gleda ovaj klip....Kakav je Novak teniser,nevjerovatno,vec sada je ostavio dubok trag u istoriji tenisa...Samo su trebali staviti poen koji je dobio protiv Nadala na US openu,taj poen je isao do same granice ljudcke izdrzljivosti i naravno dobio ga je Novak-terminator.

dejan

pre 9 godina

Prvo kada Djokovic igra sa 100 procenata bolji je od Rafe i Federera koji igraju sa 100 procenata.Jednostavno on je kvalitetniji od njih ali duze mu je trebalo da pocne tako da igra pa zato i ima manje GL.

boki

pre 9 godina

Djokovic jeste bolji igrac i od RF i RN,nije trofejniji ali bolji i kompletniji igrac jeste.Nema slabu tacku u igri.Dok kod ove dvojice imas slabu tacku na bekhendu koju svaki igrac moze koristiti.Djokovic je najbolji riterner svih vremena,dok ova dvojica na riternu su prosecni,pogotovo RF koji samo blokira servise.Nadal je najbolje rekao sam,da ako zeli da pobedi Novaka mora da odigra najbolje i da se nada da Novak nece igrati dobro.A ako Novak odigra dobro,onda moje najbolje nije dovoljno da ga pobedim.To su Nadalove reci.Najveci protivnik Novaku je nazalost on sam sebi.I to je sva poenta.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nole je kao srbija u evropu mora da se dovede u red zbog sebe a ne zbog drugih kriticara. nole moze da pruzi onoliko koliko mu gimnastika dozvoli. nadal ide na snagu a federer fantasticno cita slabosti protivnika.

Surovi

pre 9 godina

Realno gledajuci,Novak moze da osvoji jos dosta grend slemova,posto prakticno da nema pravu konkurenciju.Nadal je prsao,Federer se polako povlaci,Marej je dosta ispod njega po kvalitetu,a ostali nisu ni prici.
Teoretski ,on ove godine moze da osvoji sva 4 velika turnira,sto bi bilo neverovatno,mada samo kada bi osvojio RG i Sinsinati,to bi vec bio dovoljan uspeh.
Meni se ne dopada sto je non stop u medijima,ali novinari moraju o necemu da pisu,pa je bolje da pisu o osobi koja je kvalitetna ,umesto o olosu sa estrade.
Novak je velika licnost i najbolji promoter nase zemlje ikada.Koliko je zrtvovao da bi dotle dosao,samo on zna,tako da jednog dana kada se povuce iz tenisa,verovatno ce pokrenuti neki ozbiljan biznisu Srbiji,zato sto ima sve uslove za to.Ima dovoljno novca,ima poznanstva,kvalitetna je osoba...

zlatiborac

pre 9 godina

"Ja ne vidim da postoji igrač protiv kojeg Đoković ne voli da igra“, smatra Vilander.

a doktor ivo?
(kruškason, 27. februar 2015 00:26)

Eto sale, eto doskochice. Ahahahahaahahaha. Sta kazes doktor Ivo. Ma jok, Borna Coric. Koji odnos ima doktor Chilic sa Novakom. Evo da ti olaksam-Nula pobeda iz devet pokusaja. Kada vide chika Nola, od doktora postanu babice.

Smilica

pre 9 godina

Da je No1E nije SRBin - Balkanac
već da je Amer il Britanac
Da ga nisu stavljali na USO da igra na +50°C,
da su zatvorili krov na AO kao što su uradili za Serenu, da nije poklonio 2 GS Mariju i nesretno 2 x izgubio RG, No1E bi do sada imao bar 15 GS ali to ne znači da No1E neće osvojiti bar još 9-10 GS.
Bilo je bitno samo da krene.Znao je to M.Wilander i do sada ali sad otome priča.
Srećno No1E Sokole!
Naš ponosu i diko
ne može Te pobediti NIKO!!!!!

Nikola

pre 9 godina

Pa sam Vilander zna koliko je loš prognozer posebno što se tiče Novaka, a to je i u nekim napadima iskrenosti i javno rekao. Zato je ova njegova izjava čista provokacija i odraz konstantne mržnje. Govori 6-7 a misli još maksimalno 1 GS za Novaka. I Vilander a i mnogi u svetu znaju da će u budućnosti u tenisu kao TOP šampioni biti zapamćeni oni koji u karijeri osvoje 10+ GS i budu bar 200 nedelja prvi na ATP listi. To će da odvaja velike od malih šampiona. Novak je veoma blizu da to postigne do kraja karijere, a Vilander to zna i hoće da ga izbaksuzira i smesti ga u grupu malih šampiona skoro pa ravnih njemu. Video je da mu dosadašnja strategija ne uspeva. Svi su primetili kako je Vilander komentarisao Novaka od 2008g.: Prvo ga je otvoreno nipodaštavao ne dajući mu nikakve šanse za uspeh u finalnim ili mečevima sa RF,RN,AM, onda je polako izbegavao da govori o njemu već samo o njegovim protivnicima uvek ih smatrajući favoritima i da od njih sve zavisi, i na kraju u poslednje vreme hvali Novaka do finalnih mečeva a onda uvek kaže da je u finalu favorit neko drugi a ne Novak ili da će meč biti neizvestan ali da on prednost daje RF,RN ili AM. Vilander je jedan vrlo ljigav tip koji bi najradije da ignoriše Đokovića ali to ne može. Novak bi trebalo njega da ignoriše i da izbegava da uopšte razgovara sa njim, jer videćete da kad Velika trojka bude završila svoje karijere, Vilander će pričati samo o RF i RN kao da Đoković nije ni postojao u tenisu.

Stojan

pre 9 godina

Treba ići korak po korak polako ali sigurno, jako, borbeno i koncentrisano od početka do kraja svakog meča. Rezultat je veliki što je osvojio Australija OPEN prvi ovogodišnji gren slem. To daje motiv jer niko osim njega nema rezultat ove godine kao Novak. Ja sam mislio da će ovdje u Dubaju ispasti u prvom ali drugom kolu, ali sad vidim da će protiv Berdiha da se bori za finale. Siguran finalist je RF a drugi finalist je neizvijestan. Treba ići iz pojena u pojen iz udarca u sledeći jači udarac. Rezultati su veliki do sada a motiva velikih ima i u budućnosti? Mnogo sreće, borbe, strpljenja i jakoih udaraca ti želim. Ja navijam za Novaka. IDEMO MAJSTORE samo tako naprijed!

istina

pre 9 godina

Kada je 2011 zavrsio svoju najbolju sezonu Nole je imao 4 gren slema. U periodu od januara 2012 do ovog trenutka Nole je osvojio ukupno 4 trofeja i to svake sezone po jedan. Po pravili Novak najbolji deo sezone igra u prvim mesecima, dok je svih ostalih godina osim 2011, i delimicno 2014 tokom sezone bio bez uspeha na gren slemovima u tom periodu. Zar ocekujete da sad pocne da ih osvaja u kontinuitetu a to nije uradio kad je bio u najboljim godinama? To nije realno. Od 8 svojih GS trofeja 5 je osvojio na AO, u januaru, na samom pocetku sezone. Nakon americke prolecne turneje obicno krece slabija forma sa povremenim bljeskom. Tako je bilo skoro svake sezone.

Sale

pre 9 godina

Uzece 6 titula ali ne do kraja karijere nego do kraja 2016... A vidim da se preracunava ko koliko ima titula Nadala ce Nole da prestigne a bogami i Federer nije toliko siguran... Nole ove godine osvaja sve titule i Garos i Wobldon i Usa open ...

Smilica

pre 9 godina

Da je No1E nije SRBin - Balkanac
već da je Amer il Britanac
Da ga nisu stavljali na USO da igra na +50°C,
da su zatvorili krov na AO kao što su uradili za Serenu, da nije poklonio 2 GS Mariju i nesretno 2 x izgubio RG, No1E bi do sada imao bar 15 GS ali to ne znači da No1E neće osvojiti bar još 9-10 GS.
Bilo je bitno samo da krene.Znao je to M.Wilander i do sada ali sad otome priča.
Srećno No1E Sokole!
Naš ponosu i diko
ne može Te pobediti NIKO!!!!!

Marjan

pre 9 godina

@Hero
Totalno si upravu, baksuz pravi, već je i Dubaji u velikom pitanju! Iskreno ne mrzim Vilandera ali posle ovakvih izjava moje poverenje neće dobiti. :-). Nole bolje ovih dana da ne gleda tv, ne čita ništa sa neta, takođe tu spadaju i novine i časopisi.

Beobrad

pre 9 godina

Vilanderu, dobro dosao u klub nas koji vec nekoliko godina tvrdimo da je Novak nepobediv kada je na maksimali !
Objasni to Lazariju, Oskraru, Mikiiju !
Znaci, Novak je Dylan, od njega ne znas sta mozes da ocekujes?
Sve si lepo rekao do tada, ali na kraju moras ti da ga zabiberis malo!

Jo1e

pre 9 godina

Ako Mats prognozira jos 6-7 to jedno znaci, da je pogresio mnogo, vecinom slucaja ispostavi se "duplo". Kad su brojke u pitanju, ovih 6-7 moze da znaci 3-4, sto ne verujem, ? moze da znaci 12-14,15! Mislim da je ovo drugo.

Mirko

pre 9 godina

Naprotiv. Prestali su da ga plaćaju pa priča ono što misli.
(eset, 27. februar 2015 00:22)

Ej, da znaš - ima smisla!
Svašta sam pomislio, i da je prestao da se drogira, i da je promenio taktiku jer je vid'o da je baksuz, ili je prosto dosadio sebi i svima sa svakojakim izjavama i morao da promeni nešto...
Ali ovo tvoje mi deluje najlogičnije. To je ogroman biznis, nekad nismo toga svesni i uglavnom se bavimo strogo sportskim stvarima, ali zaboravljamo da je ovo mnogo bitno - poslovna strana, sponzori itd.

borlol

pre 9 godina

usporedba dilana sa stonsima je totalno uvredljiva...to je kao noleta i bagdatisa da usporeduje...opet ne valja mats, probaj s kracim konkluzijama...npr. nole ce osvojiti jos hrpu gs- ova i tacka

Иван

pre 9 godina

На ову изјаву су по страним сајтовима углавном реаговали уобичајено: одбацили су је. Но, тамо се стално потенцира статистика, а Виландер је зато занимљив што ради оно што стручни коментатор треба да ради - извлачи ствари које другима није у жижи. Ово је заправо прича о (не)повољном жребу. Он може да буде на папиру тежак, а да испадне лак ако неко елиминише до тебе оне најбоље, или ако налећеш на противнике који ти леже, макар били и највећи асови. Једино би поштено било да свако до трофеја прође бар једну од "универзалних мина" тј. једног од играча који ником не пријају. Таквих нема много: Ђоковић, Дел Потро (који је често повређен) и Вавринка (тај никоме није омиљен ривал, без обзора на међусобни биланс). Федерер не може против Надала. Мари против Федерера и Надала, Кеи против Стена, Рафа против ударача који има свој дан итд. Верујем да је на то мислио Матс.

А статистике што се тиче, тачно је да су Федерер и Надал далеко испред. Тачно је и да сам раније често морао да признам да су они просто бољи од Новала. Били. И то не због година, него зато што је Ђоковић побољшао игру. Федерер је рекордер у многим категоријама, али скор који има у петим сетовима је за све осим за похвалу. Нервоза, нестабилност, шта ли? Немоћ да победи Надала такође га дискредитује, а ту је и стара прича о слабој конкуренцији. Он је као боксер који најбоље напада, а и најбоље се брани - до шесте рунде. Но, почиње да пуца ако неко издржи дуже од тога против њега. Свима се могу наћи предности и мане...

X=iks

pre 9 godina

Što se tiče Nadala to je velika enigma prvi puta kada izgubi u Parizu ujedno bi mogao biti i poslednji osvojeni Rgaros (Sofija, 26. februar 2015 23:58)

Sve moze da se desi. Mozda se sutra zamonasi. Mozda promeni pol. Mozda u 85-oj odbaci stap, pa pobedi na Wimbledonu. Ali, jedno je sigurno. Kad prvi put izgubi u Parizu, taj Roland Garros sigurno nece osvojiti. Onaj naredni - mozda.

Dylan Dog

pre 9 godina

Dobro je da je B92 pronašao i preneo taj članak iz Vol Strit Džornala, koji je inače objavljen pre 2 dana, a napisao ga je Tom Perota, bivši urednik Tenis Magazina i teniski frilenser novinski komentator. Perotu je do sada karakterisalo uglavnom uravnoteženo pisanje, za razliku od njegovih kod nas poznatijih američkih kolega. Evo adrese originalnog teksta: http://www.wsj.com/articles/tennis-champion-novak-djokovics-power-moves-1424874849.
Ključna rečenica glasi: “He’s so good, he might even be better than the other two”. Ko su druga dvojica - da se naslutiti.

Vilander ne radi ništa spontano, a njegov lični animozitet prema Novaku nije iščezao preko noći. Pre se mogu naslutiti novi vetrovi teniskom biznisu. Nadal ne izgleda sjajno u poslednje vreme dosta vremena provodi van takmičenja. Rodžer, iako za svoje godine igra više no sjajno, ni blizu nije toliko potentan što se trofeja tiče kao što je to ranije bio slučaj. Kako Zapad gaji kult pobednika sa kojima se identifikuje potrošačka masa, neki analitičari smatraju da treba pripremiti teren za novu koku koja će možda početi da nosi zlatna jaja. Ako Novak kojim slučajem (a daće Bog zdravlja) kompletira već pominjani kalendarski GS - postaćemo svedoci neviđenog idolopoklonstva od strane istih onih koji su ga do skora osporavali, često i ispod granice korektnosti.

Bilo kako da bilo, Novaku puno zdravlja i sreće u daljem toku turnira u Dubaiju.
Uzdravlje!

@Ilija Cvorovic
Trolovanje na nacionalnoj osnovi? Govor mržnje?

X=iks

pre 9 godina

Nole je fenomen, ali ni po cemu nije kvalitetniji od Federera i Djokovica. (statistika, 27. februar 2015 14:24)

Eto, u tome lezi kljuc svih kljuceva i konacna istina! Nole nije kvalitetniji od Djokovica. Amen!

djura

pre 9 godina

Nole treba da igra najbolje sto moze samo koncentrisano i bez velikih opterecenja, sto on i radi a sta drugi pricaju nije bitno.To je pravi put da nastavi sa uspesima,inteligentan je on covek zna sta radi...

sasa jokic

pre 9 godina

Ljudi vole pobednike, pa i Mats, isto ce se desiti sa publikom. Kada ukapiraju da Rodzer i Rafa zaostaju za Noletom, omrenuce se njemu. Nije Srbima jedinstvena po tome da se identifikuje sa pobednikom, to je univerzalna osobina.
Malo je omasio sa poredjenjem dilana i stonsa, jer je tom recenicom pobio ono iz prvog dela teksta. Publika zna sta da ocekuje od Noleta, jer On dominira poslednje 4 godine i retko kada gubi, dok sa ostalima to nime slucaj.

zvezdan

pre 9 godina

ok matsi dogovorei se sa mozgom jel losh ili je dobar... pa onda teraj stalno jednu prichu, nemoj po potrebi i zavisno od trenutnog raspolozhenja da sudish choveka

Surovi

pre 9 godina

"Ovaj sreckovic djokovic ako osvoji ukupno 10 gs to ce biti premija, ali nece ni toliko osvojiti. I da, daleko je on iza Rafe i Rodje! Pozz iz Banja Luke"

Uopste niko ne dovodi u pitanje cinjenicu da ce Djokovic osvojiti vise od 10 GS!
Kako sada igra,nema sumnje da ce ove godine osvojiti barem jos jedan Gs,ako ne i dva.Jednostavno,sada je njegovo vreme,aima dovoljno zelje,volje i mogucnosti da postigne uspeh.
Nije sto je nas,vec sto je zaista sjajan covek.Toliko se lepo i kulturno ponasa,ima smisla za humor ,tako da se ponekad zapitam,da li je on zaista sa ovih prostora?
Jednog dana kada zavrsi karijeru,tek ce onda poceti da zivi.Sada zaradjuje ogroman novac,ali zato i ne zivi kao normalan covek.Zato i zivi u Monaku,jer tamo ne placa veliki porez,a i nije tolika senzacija kada ga neko vidi na ulici,sto je ipak veliki benefit.
Sa druge strane ,ne razumem ljude sa ovih prostora koji ne vole Djokovica...
Najbolji je sportista sa ovih prostora ikada,a tu ukljucujem celu bivsu Jugu.Nema nacionalisticke ispade i izjave,nikoga ne vredja...

Jer za ljubav treba imat' dusu.

pre 9 godina

U sustini je "Mats" rekao, da ce Nole mozda prestici Nadala ,ali Rodzera nikako, sto je prilicno realno i ocigledno, kada se godine uzmu u obzir, i za ljude koji nisu "eksperti" i osvajali Gren Slemove. Pored svake pohvale on mora na neki nacin da umalozava Novakov uspeh. Licemer.

pali andjeo

pre 9 godina

Legendarni švedski teniser Mats Vilander nije previše popularan u Srbiji, ali to bi moglo da se promeni posle ove izjave.

Ako je Mats rekao 6-7 to znaci 2 stvari

Ili ce osvojiti max 5 ili ce uzeti 8+ ali 6-7 nece sigurno
To sto kaze Mats to se ne desava i ne dogadja, uvek kontra

Epicentar

pre 9 godina

A čuj sad ovog vilandera kako je okrenuo ploču. Do juče nije hteo ni ime da mu izgovori i oslovljavao ga sa ON i to tek kad ga Barbara pomene, a vidi ga sad. Klasično baksuziranje kad vidi da ne pali ništa. Znam da imaš čir zbog Noleta koliko ga mrziš tako da se spremi za još mnogo neugodnosti. Lepo si ti to izračunao koliko će još osvojiti, taman da ostane iza nadala i federera. Baš me interesuje kako ćeš podneti kad ih obojicu prestigne, a i to ćemo doživeti...

Nemanja V.

pre 9 godina

Ne voli da igra protiv igraca koji ne znaju da igraju samo da serviraju.A nema veze Vilander je pogresio... osvojice Nole vise od 7 slemova videcete!!!

Dylan Dog

pre 9 godina

Uzgred, nisam siguran da sam ikada pročitao ovako afirmativno napisan tekst o Novaku Đokoviću i kao teniseru, a još više kao osobi - kao što je to učinio Tom Perota. Dakle, evo linka još jednom:
http://www.wsj.com/articles/tennis-champion-novak-djokovics-power-moves-1424874849.

Komplimenti i zahvalnost uredništvu B92/sport/tenis na prenošenju njegovog dela.

I nije data samo Vilanderova izjava, već i izjave drugih ljudi iz sveta tenisa.

Uzdravlje!

Nole fan

pre 9 godina

Ovaj lik je do sada bio protiv Novaka i Novake je uvek osvajao turnir kada je Mats predvidjao neuspeh. Sada je okrenuo drugi list.Poceo je da predvidja uspehe Novaka. Ne verujem da je iskren. Zloba uvek ostaje

Odavno je pročitan

pre 9 godina

Vilander hoće da zadrži poziciju jednog od glavnih autoriteta za komentarisanje tenisa, tako da komentari koje daje o igračima i njihovim šansama za trofeje se baziraju na POPULARNOSTI TOG IGRAČA U SVETU.

Dakle za Vilandera je redosled ovakav:
1. Federer
2. Nadal
3. Marej
4. Đoković

Gajetano

pre 9 godina

@Dylan Dog

Kao i uvek, bilo je uzivanje citati vas komentar. I hvala za link na tekst iz WSJ. Ono sto me je iz tog clanka odusevilo:

“For me it’s more important for [people] to remember me as a human being, as somebody that has carried himself in the right way in every aspect of his tennis career,” he [N.Dj. prim.aut] says. “There’s more to it than just winning a trophy.”

Pozdrav,

ljubisacisko

pre 9 godina

Sta ce uspjeti jos da uradi ,pored odlazeceg Ferderera , i potrosenog Rafe ( kojeg je upravo on, Nole, najvise potrosio) i novih nadolazecih '' mladih lavova''..ostaje da se vidi .
Ali jedna stvar je neupitna , Djokovic je vec sad obezbjedio mjesto legende svjetskog tenisa .

Иван

pre 9 godina

@prosto
Да, Матс је стручни коментатор, његов посао је у начелу да каже нешто што лаик можда неће видети, на основу свог богатог искуства. Дакле, он ради свој посао. Питање је да ли је добар коментатор, да ли добро ради свој посао, и шта се подразумева под тим "посао". Ми нисмо смешан народ - смешан је само онај ко не зна а мисли да зна, па генерализује - ми смо другачији народ од неких других. То је посебно питање, па да не дужим, рећи ћу тек толико да су разне околности допринеле да све ствари, па и Нолетову каријеру, посматрамо кроз јасно изражене контрасте, народски речено, црно-бело. Нама смета Матсова пристрасност, јер мислимо да он треба поштено да коментарише, да не фаворизује овог или оног тенисера, али он, као Швеђанин, држављанин земље којим се Запад највише дичио седамдесетих прошлог века, док су другде по том свету биле кризе, говори у складу са интересима оних који га плаћају. То је тамо нормално, одувек било, још у митологији. Код нас није, и мени је драго што је тако. Да те парафразирам: смешно би и било да смо сви исти.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Stonsi su ludilo, ali sto mi diras Dilana covece? Vilander je mislio malo da ipak podbode na kraju, ali Dilan je faca koja uvek kaze sta misli, mnogima trn u oku. Tako da ja ovo ipak shvatam kao pohvalu. :)

Dylan Dog

pre 9 godina

@(Gajetano, 27. februar 2015 12:21)

Gajetano,

Hvala i Vama na lepim rečima.

Inače, zaista divan tekst Perote: Uz konciznu retrospektivu Novakove karijere od početka bavljenja tenisom, poseban akcenat je stavljen na njegovu životnu filozofiju i karakterne osobine.

Nesumnjivo je da će ostati upamćen u istoriji, možda čak i manje kao teniser no pre kao jedna kompletna i dobro strukturirana ličnost, koja igrom slučaja potiče iz sveta sporta.

Srdačan pozdrav,