Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.02.2015.

21:00

Karo u 4, Simonin revanš Makarovoj

Karolina Voznijacki, Simona Halep, Garbinje Mugurusa i Karolina Pliškova plasirale su se u polufinale WTA turnira u Dubaiju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Voznijacki je do mesta među četiri najbolje stigla pobedom nad Italijankom Flavijom Penetom sa 7:5, 6:0, posle nešto više od sat i po vremena igre.

Karolina se mučila u prvom setu, dva puta imala brejk zaostatka, ali je uspela da se izdigne i u finišu prelomi čitav meč. U drugom delu igre nije izgubila nijedan poen i obezbedila je duel sa prvom nositeljkom Simonom Halep.

Halepova je do polufinala stigla trijumfom nad Jekatarinom Makarovom posle velike borbe i okruglo 130 minuta.

Simona je osvojila prvi set da bi se Ruskinja ekpresno vratila, ali je Rumunka brejkom tek u 12. gemu odlučujućeg seta slavila sa 6:3, 1:6, 7:5. To je ujedno bio revanš treće igračice sveta koju je Makarova izbacila u četvrtfinalu Australijan opena pre nekoliko nedelja.

U drugom polufinalu sastaće se dve nadolazeće nade – Garbinje Mugurusa iz Španije i Čehinja Karolina Pliškova.

’Dželat’ Jelena Janković – Garbinje Mugurusa je u španskom derbiju nadigrala Karlu Suares Navaro posle preokreta, rezultatom 6:7, 6:3, 6:3.

Pliškova, koja je u prethodnom kolu izbacila Anu Ivanović, takođe je gubila u setovima, ali je uspela da eliminiše sunarodnicu Lucie Šafarovu sa 3:6, 7:6, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve