Nova vest
Tenis

Sreda, 08.10.2014.

09:59

Ispali Stan, Dimitrov i Nišikori

Stan Vavrinka, Grigor Dimitrov i Kei Nišikori završili su takmičenje na turniru u Šangaju, a Španac David Ferer upisao je prvu pobedu još od avgusta.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Francuski teniser Žil Simon savladao je Vavrinku sa 5:7, 7:5, 6:4 u meču u kojem je Švajcarac napravio čak 66 neiznuđenih grešaka.

Tako je Simon sklonio Vavrinku sa Nadalovog puta, a sledeći rival biće mu Tunišanin Malek Žaziri, koji je savladao Kineza Vanga 6:0, 6:4.

Ferer je bio na ivici novog poraza, polufinalista iz Pekinga Martin Kližan u drugom setu servirao je za meč, ali na kraju je David slavio sa 4:6, 7.6 (7-4), 6:4. U sledećoj rundi Španac će igrati sa Endijem Marijem, koji je bio bolji od Jeržija Janoviča 7:5, 6:2.

Dimitrov, koji se bori za plasman na završni turnir u Londonu, izgubio je od Žilijena Benetoa 7:5, 6:3. Francuza sada čeka Džek Sok, koji je zabeležio prvu pobedu u karijeri nad Top 10 igračem – dobio je Keija Nišikorija 7:6 (7-5), 6:4.

Japanac je igrao polufinale US opena, zatim je osvojio turnire u Kuala Lumpuru i Tokiju, pa ga je sada malo stigao i umor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve