Nova vest
Tenis

Subota, 20.09.2014.

19:44

’Vinerom za decu’ skupljeno 300.000

Poznate ličnosti na teniskim terenima Novaka Đokovića odigrale su turnir na kojem je prikupljeno više od 300.000 dinara za štampanje priručnika za roditelje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U organiziji UNICEF i Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je turnir pod nazivom „Viner za decu“, kako bi se prikupio novac namenjen štampanju oko 5.000 priručnika za roditelje „Šta je danas bilo u školi?“.

Taj priručnik omogućiti roditeljima da uspostave kvalitetniji odnos sa svojom decom i da zajedno sa školom aktivno učestvuju u svim pitanjima koja se tiču zaštite dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Ta sportska manifestacija okupila je članove SAM, ali i rekreativce, ljubitelje tenisa, a podršku su dali Savo Milošević, Milan Kalinić, Igor Miklja, Milan Bošković, Ilija Kovačić i mnogi drugi.

UNICEF je lider u oblasti sporta za razvoj. Uspostavljamo inovativna partnerstva sa sportskim organizacijama, sportistima i udruženjima koja imaju uticaj na opstanak, razvoj, obrazovanje i zaštitu dece i koja mogu da mobilišu resurse za decu. Cilj ovogodišnjeg turnira je da pomognemo podizanje svesti kod roditelja i dece o mehanizmima za sprečavanje nasilja“, rekao je direktor UNICEF Mišel Sen Lo.

Najbolji teniser sveta i ambasador UNICEF Novak Đoković istakao je da se sportom promoviše fer plej, timski rad i poštovanje protivnika.

Deci širom sveta sport pomaže da unaprede zdravlje - i telo i duh, podučava ih važnim lekcijama iz života o poštovanju, liderstvu i saradnji. Sport ih ohrabruje da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Sport nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu“, naglašava Đoković.

Izvršni direktor SAM Jelena Bulatović istakla je da je njena asocijacija uvek spremna da podrži ovakve događaje, posebno kada su u pitanju edukacija dece i mladih, promocija zdravog života i porodičnih vrednosti.

Naši članovi nisu samo uspešni poslovni ljudi, već i društveno odgovorni menadžeri, koji brinu o dobrobiti generacija koje dolaze. Zato smo zahvalni UNICEF na pozivu da zajedno organizujemo ovaj turnir i mogućnosti da, kroz druženje i sport, podržimo štampanje publikacije“, rekla je Bulatovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve