Nova vest
Tenis

Petak, 15.08.2014.

09:26

Federer preko Monfisa do Marija

Petostruki šampion u Sinsinatiju Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale ovog Mastersa pobedom protiv Gaela Monfisa u tri seta – 6:4, 4:6, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Švajcarac je tako zakazao blokbaster četvrtfinale pošto će mu naredni rival biti Endi Mari.

Britanac je bio na ivici poraza protiv Džona Iznera, ali je u finišu trećeg seta spasao dve meč lopte i pobedio je sa 6:7, 6:4, 7:6.

Mari zanimljivo ima bolji međusobni skor u duelu sa Švajcarcem (11-10), ali je poslednji duel, odugran na Australijan openu, dobio Federer.

„Odigrao sam veoma dobar meč protiv njega u Australiji. Znam da on verovatno tada nije bio 100% sporeman, ali ja sam odigrao dobar meč. Tako moram i sutra da izađem na teren. Srećan sam zbog njega, što ponovo igra dobro. Prošle nedelje protiv Conge je bio blizu, mogao je da pobedi. Znam koliko je za mene opasan naredni meč. Mislim da je za njega velika stvar što je pobedio Iznera na taj način. Takve pobede su uvek potrebne“, rekao je Federer pred okršaj sa Marijem.

Rodžer je prtiv Monfisa loše počeo, ispustio je već na startu servis, ali se vratio i dobio je prv i set. U drugom je Francuz bio bolji, ali Švajcarac je ponovo zaigrao veoma dobro u trećem i prošao je dalje.



U ostalim duelima, David Ferer bio je ubedljiv protiv Mihaila Južnog – 7:5, 6:0 i sada ga čeka okršaj sa sunarodnikom Tomijem Robredom koji je šokirao Novaka Đokovića.

Stanislas Vavrinka je preokrenuo protiv Marina Čilića i sada ga u borbi za polufinale čeka Žulijen Beneto. Francuz je pobedio Jiržija Janoviča sa 7:5, 6:1.

Miloš Raonić imao je mnogo problema protiv Amerikanca Stiva Džonsona sa 6:7, 6:3, 7:6 i u četvrtfinalu ga čeka Fabio Fonjini. Italijan je takođe slavvio posle preokreta i to protiv Jen-Hsuna Lua 3:6, 6:3, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve