Nova vest
Tenis

Utorak, 03.06.2014.

16:27

Đoković preko Raonića u polufinalu!

Novak Đoković plasirao se u četvrto uzastopno polufinale Rolan Garosa pobedivši Miloša Raonića sa 7:5, 7:6(5), 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser odigrao je skoro savršen meč protiv visokog Kanađanina poreklom iz Crne Gore i prošao je u ukupno šesto polufinale u Parizu.

Đoković je bio strpljiv u duelu sa jednim od najboljih servera sveta, sačekao je i iskoristio svoje prilike u prva dva seta, a onda je u trećem završio posao.

Srpski teniser je tako obezbedio 22. polufinale na Gren slem turnirima, a u borbi za finale očekuje ga još jedan odličan server – Ernests Gulbis. Letonac je u drugom četvrtfinalu iznenadio Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:2, 6:4.



Da je ovo bio meč visokog kvaliteta pokazuje i statistika na kraju. Đoković je uz 37 vinera imao I 19 neiznuđenih grešaka, dok je Raonić uz 49 vinera (21 as) imao 39 grešaka.

Tok meča:

Meč je počeo kao što se i očekivalo. Snažnim servisima Raonića koji je lako dobio uvodni gem. U četvrtom gemu Novak je stigao do 40:40 na servis Kanađanina, ali vise od toga nije mogao - 2:2.

U šestom gemu Novak je stigao i do prve brejk lopte, ali usledio je moćan servis Raonića, a potom i forhend, pa je Kanađanin uspeo da izjednači na 3:3. Već u narednom gemu Raonić je stigao do brejk lopte, ali je napravio jeftinu grešku slajs bekhendom i Novak je poveo sa 4:3.

Novak je u prvom delu prvog seta bio miran, ali se u desetom gemu iznervirao. Uspeo je da se izbori za novi brejk loptu, u ovom slučaju i set loptu, ali Raonić je pogodio liniju iz servisa i Novak je pokazao prve znake nervoze – 5:5. Nervoza je uticala da Đoković već u narednom gemu pokloni neoliko poena rivalu, ali je uspeo da se smiri na vreme i povede sa 6:5.

U 12. gemu Raonić je prvi vođstvu 30:0 napravio dve dvostruke servis greške, a Novak je taj poklon oberučke prihvatio. Odigrao je dva izuzetno kvalitetna poena i uspeo je da dobije prvi set pre taj brejka – 7:5.

U drugom setu serveri su bili još uspešniji nego u prvom. Nije bilo nijedne brejk šanse u setu, a najbolju priliku imao je Đoković u 12. gemu. Pri rezultatu 30:30 srpski teniser je imao odličnu priliku, ali je promašio pasing i Raonić je izborio taj-brejk.

U 13. gemu Đoković je prvi stigao do mini-brejka. U sedmom poenu odigrao je fantastičnu paralelu iz behenda, ali Raonić je odmah uzvario i izjednačio na 4:4. Ipak, Đoković je uspeo da napravi još jedan mini-brejk i dobije neizvestan prvi set sa 7:5 u taj-brejku.

Početak trećeg seta doneo je i drugi brejk na meču. Đoković se dodatno opustio i to se odmah primetilo. Izborio se za tri vezane brejk šanse koje nije iskoristio, ali jeste četvrtu i odmah je došao do prednosti u trećem setu.

Nije se tu zaustavio srpski teniser. Lagano je dobio drugi gem, a onda je u trećem napravio još jedan brejk i već tada praktično overio pobedu. Novak je u osmom gemu iamo pad koncentracije. Raonić je napravio brejk i potom smanjio na 5:4, ali u desetom gemu srpski teniser se uozbiljio i lako je odservirao za trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu