Nova vest
Tenis

Utorak, 25.02.2014.

18:52

Tužna priča o 'Nežnom Džinu'

Potresno je bilo gledati scenu u Dubaiju posle završetka prvog seta meča Somdeva Devarmana i Huana Martina del Potra.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

’Nežni Džin’, kako nazivaju Argentinca, zaronio je glavu u peškir dok je doktor proveravao šta se događa sa njegovim levim ručnim zglobom.

Kada je podigao glavu i uputio se ka svlačionici, momak iz Tandila bio je skrhan i sa suzama u očima koračao je igralištem.

Epilog nam je nažalost bio već poznat, videli smo ga mnogo puta u prethodne tri-četiri godine – Del Potro je posle izgubljenog prvog seta predao meč.

"Zaista se ne osećam dobro. Ručni zglob me boli, a svi znate šta se događalo sa mojim desnim ručnim zglobom pre četiri godine“, rekao je 25-godišnji Argentinac.

Znamo, pre nešto više od četiri godine delovalo je da je dobroćudnom Delpu svet pod nogama – tek je osvojio svoj prvi Gren slem trofej, pošto je u Njujorku slao munju za munjom i preokrenuo od 1:2 do 3:2 u meču sa Rodžerom Federerom.

Huan Martin tada je prekinuo petogodišnju Federerovu vladavinu Njujorkom, ali slavlje se još nije dobrano ni okončalo, a već su počele muke.

Zbog povrede desnog ručnog zgloba Del Potro je u 2010. godini odigrao samo tri turnira, podvrgao se i operaciji ne bi li zalečio problem, ali trajnog leka nije bilo. Taj problem koštao je Argentinca mnogo boljih rezultata, bezbroj puta nije mogao u punom kapacitetu da igra bekhend, a povremeno je morao i da preskče turnire.

Na veliku žalost, ručni zglob će i u budućnosti ometati Del Potra da bude teniser kakav je pokazao da može da bude – vrhunski.

Da sve bude još gore, posle prošlomesečnog trofeja u Sidneju počeli su problemi i sa drugim, levim ručnim zglobom. Nakon što ga je bol omeo da se prikaže u svom najboljem izdanju na Australijan openu, Del Potro je otišao da se konsultuje sa doktorom Ričardom Bergerom, koji mu je prethodno operisao desni ručni zglob.

Doktor Berger preporučio je fizikalnu terapiju, ali ona bar za sada nije dala željeni rezultat.

"Bilo mi je jako teško da igram danas. Pokušao sam sve, ali jednostavno ne mogu da budem teniser kakav bih želeo da budem“, konstatovao je 198 cm visoki Del Potro i dodao je da bi predao meč čak i da je osvojio prvi set jer ga je „previše bolelo“.

Možda je Del Potro trebalo da preskoči Dubai i da u Indijan Velsu počne lov na svoju 19. titulu u karijeri. Možda je, ali ko može da mu garantuje da će tada biti potpuno spreman...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve