Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.04.2013.

18:38

RG: Nadal preko reda u Top 4?

Rafael Nadal trenutno je peti teniser sveta, ali postoji mogućnost da na Rolan Garosu bude među prva četiri nosioca.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Gi Forže, član organizacionog odbora Rolan Garosa, kaže da bi čelnici turnira trebalo da iskoriste svoje diskreciono pravo i da stave Nadala među prva četiri nosioca kako bi se izbegao eventualni okršaj sa Đokovićem već u četvrtfinalu. „U pravilima jasno piše da GS turnir imaju pravo da menjanju raspored nosilaca u zavisnosti od situacije igrača. Vimbldon je to činio u prošlosti“, kaže Forže.

I zaista, na Vimbldonu se, osim zvaničnom ATP listom, vode i rezultatima igrača prethodnih sezona na travnatim podlogama, pogotovo na Vimbldonu.

„U narednih nekoliko nedelja moći ćemo da vidimo Nadala i Đokovića u finalima velikih turnira i bila bi prava šteta da na Garosu igraju već u četvrtfinalu. Zato bi mi bilo logično da se promeni raspored nosilaca“, dodao je Forže.

S obzirom da je Nadal prošle godine osvojio titule u Rimu i Barseloni, teško će do 26. maja i početka Rolan Garosa prestići četvrtoplasiranog Davida Ferera. Jedini prostor za nove poene Nadal ima u Madridu, gde je ispao u osmini finala.

Kakvo je Vaše mišljenje – da li bi Nadala trebalo da ’pomere’ među prva četiri nosioca na RG?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve