Tenis 82

Ponedeljak, 22.04.2013.

18:38

RG: Nadal preko reda u Top 4?

Rafael Nadal trenutno je peti teniser sveta, ali postoji mogućnost da na Rolan Garosu bude među prva četiri nosioca.

RG: Nadal preko reda u Top 4? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

men

pre 11 godina

Nadal je zaslužio da sa Novakom deli žreb na Rolan Garosu. Njihov eventualni susret u četvrtfinalu bi okljaštrio turnir i srozao njegov kvalitet. Uprava turnira je tu da održi njegov visoki nivo i ne vidim tu ništa čudno.

Don Quijote

pre 11 godina

Rafa Nadal je sticajem okolnosti trenutno svetski n5, ali svi znaju da je on, objektivno, n2 na svetu. Svi, bas svi, ukljucujuci mene, voleli bi finale Nadal-Nole, prema tome sve je jasno.

Macak

pre 11 godina

Ako je wta čuvao Moniki Seleš sve poene za vreme pauze posle poznatog incidenta, zašto Rafu, koji je legenda RG-a ne bi postavili za četvrtog nosioca? To inače i nije ništa neuobičajeno.
(Dexter, 22. april 2013 19:00)

Moniku je tip ubo nozem, a Rafu je doktor bocnuo iglicom, u tome je razlika.

meda

pre 11 godina

Ako Rafa bude prvi ili drugi nosilac, to je idealno za Djokovica.
Ako Rafa bude cetvrti nosilac, to je idealno za Federera (koji ce da bude treci nosilac na RG) - em ne moze da se sastane sa Rafom pre finala, em ima 50% sansi da Djokovic igra polufinale za Nadalom (i izbaci ga, a protiv Nadala Federer nema sansi, protiv Djokovica kakvih takvih ima, pogotovo ako je mrtav umoran od polufinala).

Arpad K.

pre 11 godina

Pa naravno,žele da zaštite Nadala bruke da ispadne već u četvrtfinalu ??!!
Postalo je evidentno da ako Nole ima imalo volje za pobedom Nadal nema nikakve šanse protiv njega (bilo to na šljaci ili nekoj drugoj podlozi). -)-)

sarlamantan

pre 11 godina

naravno da ce biti 4 nosilac...uvek se zreb namestao i rafi i rodzeru...pre svega rodzeru gde su se uvek u polufinalu redovno sastajali nadal i nole...zato i imaju 34 medjusobna duela...ali dobro sada ce svi izbegavati novaka...a i bilo bi steta da ga nole pobedi u cetvrfinalu...vise bi voleo realno i zasluzeno finale DJOKOVIC-NADAL...sve ostalo bi bilo steta

Miki

pre 11 godina

Najvaznija stvar sto se Gren Slemova tice su prosli rezultati i trenutna forma, vodeci se po tome, da se ja pitam, Rafa bi bio 2. nosilac na RG-u.
(Mairon, 23. april 2013 14:35)

Napisa decko, i ostade ziv. Pa koliko bi trebalo Nadal da ima titula na RG-u, po tebi, pa da bude prvi nosilac, 70? Svasta.

moje ime*

pre 11 godina

@teniser

A sta je Novak uradio na RG pa da bude privilegovan? Pricas isto o njemu i Nadalu koji je sedam puta osvajao taj turnir, najvise u istoriji.. Malo objektivnosti nije na odmet..

NOLEmanija

pre 11 godina

Apsolutno sam za, jer Rafa ti zaskluzuje. Sta vise, ne bi mi smetalo da ga stave za 2. nosioci. Mislim da bi tako bilo najpravednije, jer Rodzer i Endi ne mogu ni da ga oznoje na RG-u. Novak bi naravno toalno zasluzeno bio prvi i po plasmanu, ali i igri. Ocekujem finale Djokovic - Nadal, jer cak ne bih voleo ni da ih vidim u polufinalu, i to bi za mene bila greota. IDEMO NOLE, ISPISUJ ISTORIJU

Mairon

pre 11 godina

Ne razumem cemu ovolika fama oko ovoga. Rafa svakako zasluzuje da bude postavljen za 4. a po meni i 2. nosioca na Garosu ove godine.
Setimo se Wimbledona 2010., Federer, koji je tada bio 2. na listi postavljen je za 1. nosioca i to je bilo fer, uzevsi u obzir njegove prethodne rezultate na tom slamu.
Najvaznija stvar sto se Gren Slemova tice su prosli rezultati i trenutna forma, vodeci se po tome, da se ja pitam, Rafa bi bio 2. nosilac na RG-u.

Miki

pre 11 godina

(realno, 23. april 2013 09:15)

Bravo, jedan normalan komentar. Ukoliko Nadal bude ovako igrao kao u Monte Karlu, a i ranije ove godine, vrlo male su mu sanse za finale, a za osvajanje da ne pricam. E, sad, do RG-a ima jos Barsu, Madrid i Rim. I vise nego dovoljno da udje u top formu (to je nekad bilo dovoljno, a da li ce sad, videcemo). Jos jednu stvar bih rekao: mislim da je Nadalu apsolutno svejedno kad ce da igra protiv Djokovica (ako vec mora :D), cak stavise, mislim da bi on radije da igraju u cetvrtfinalu. Zasto? Pa zato sto ce biti pod znatno manjim pritiskom, nego sto bi to bio slucaj u finalu. Razlog je prost. Izgubio je onih sedam 2011-e, i ovo sada u Monte Karlu. Mislim da njega upravo ta finala sputavaju i uticu da previse razmislja o tim izgubljenim duelima, u cetvrtfinalu bi to bio bolji mec, bar sto se Nadala tice. Uglavnom, videcemo...

Sljakas

pre 11 godina

Pa to je u redu! Mozete vi pricat sta hocete da to nije fer prema igracima no igrac koji je napisao istoriju na RG-u...sigurno zasluzuje da bude ispred ferrera koji nikad nije igrao ni finale...! A i budimo realni ferrer je limitiran igrac i on da igra mec zivota ne moze uzet set nadalu,djokovicu,federeru... a od mecu da ne pricam...i sigurno da ne zele vidit npr djokovic-nadal,federer-nadal itd.. takve meceve u cetvrfinalu neg to zele gledati u polufinalu...!

srkis

pre 11 godina

Neverovatna je količina neznanja kako se vrši žreb u tenisu, i to od ljudi koji, navodno, prate tenis. Đoković dovoljno dugo hara tenisom da ste to do sad mogli da naučite: Formalno, sem prvog i drugog nosioca, svi ostali se izvlače (pa tako i 3. i 4.). Druga je stvar što, sigurno, postoje finte da se žreb namesti po nečijoj volji.

Što se tiče Nadala, čovek je osvojio 7 (sedam!) RG titula, više nego iko ikad i savršeno je normalno da dobije privilegiju u žrebu. I to ne samo sitnu (4. umesto 5.-og, čime izbegava Novaka pre polufinala ali ne i u polufinalu) nego i bitno veću (drugi - nema Novaka pre finala, pa neka se za isto izbori!).

Mastoor

pre 11 godina

@realno Ti bi izgleda bas voleo da Nadal naleti na Noleta vec u cetvrtfinalu. Nadal je najbolji sljakas ikada i sigurno da zasluzuje da mu promene poziciju nosioca za slem koji je osvajao onoliko puta. Uostalom to bi bilo dobro i za preostalu trojicu najboljih tenisera, jer ga ne bi susreli pre polufinala, a ostalima je ionako sasvim svejedno. Dakle u interesu je sve cetvorice najboljih tenisera, a ne samo Nadala, da on bude cetvrti nosilac, a samim tim je to i interes organisatora Rolan Garosa.

Marinko

pre 11 godina

Ne znam zašto si organizatori nepotrebno komplikuju život,pa imaju jednostavno rješenje,poludirigiran žrijeb koji bi Novaka smjestio u npr. u gornji dio kostura,a Nadala u donji ili obratno i problem rješen. Nema meča Đoković-Nadal prije finala,jasno pod uvjetom da oba stignu tamo.

srđan

pre 11 godina

uz svo uvažavanje vas koji pratite tenis čini mi se da ipak niste do kraja upućeni kako se obavlja žreb...
prvi i drugi nosilac se naravno stavljaju na dva različita kraja,a onda se žreba da li će se treći i četvrti sastati sa prvim ili drugim u polufinalu(znači nije kao u NBA da automatski bude 1-4 i 2-3).Problem nije toliko u tome, koliko da u skoro 100% slučajeva od 2011. prvi nosilac sastaje sa petim u četvrtfinalu i tako dobija najtežeg mogućeg protivnika.(opet poređenje sa NBA 1-8,2-7,3-6,4-5).Pošto je Nole sigurno prvi na ATP listi ,a Nadal ne može bolje od 5-og mesta tu leži pravi uzrok potencijalnog menjanja redosleda nosioca u odnosu na ATP listu za predstojeći Roland Garos...I da podsetim da je Serena Vilijams pre nekoliko godina,na Vimbldonu postavljena za 3-eg (ili 5-og)nosioca iako je tada bila 23 na WTA listi !!!

realno

pre 11 godina

Malo ste pobrkali loncice.
Na Vimbldonu postoji tacno pravilo kako se odredjuju nosioci i to pravilo se koristi vec duze vreme.
Imaju formulu po kojoj odredjuju nosioce, a koja uzima u obzir bodove na rang listi i rezultate ostvarene na turnirima na travi za poslednjih 12 meseci.
Tri cetvrtine cine bodovi sa liste, a jednu cetvrtinu rezultati ostvareni na travi.
Ovo pravilo je uvedeno da pokusaju na neki nacin da zastite tenis na travi kojem preti izumiranje.
Sem Vimbldona i 4-5 pripremnih turnira pre tog Vimbldona tenis na travi vise ne postoji.
Dakle to pravilo je uvedeno samo zbog pokusaja zastite tenisa na travi, a ne zbog nekakvih ustupaka nekom teniseru.

Ovde se radi o potpuno drugoj stvari, a to je cisto pravljenje ustupka jednom teniseru.
Naravno da RG ima svoje diskreciono pravo, ali to bi bila OGROMNA NEPRAVDA za sve ostale tenisere i mogla bi cak i da dovede do bojkota gren slema u Parizu.

Inace nije Nadal ni prvi ni poslednji teniser koji je zbog povrede i neigranja pokvario renking.
Ali ako bi na RG uradili tako nesto - postao bi PRVI TENISER u istoriji RG koji dobija takav vid zastite.

Inace ne razumem ni ovaj nacin razmisljanja. Ko vam uopste garantuje da ce Nadal u Parizu stici do tog cetvrtfinala ili polufinala?
Sa tenisom koji je pokazao ove godine pa i u Monte Karlu Nadalove sanse za polufinale u Parizu su ravne nuli.

teniser

pre 11 godina

Kada je Nole bio povredjen,i kada je lose igrao,organizatori RG nisu prstom mrdnuli da ga zastite od ranih susreta sa Nadalom,Federerom itd..
Zasto to sada cine?
Sponzori su upleli prste,to je sigurno..
Atraktivnost zavrsnih meceva im donosi ogroman novac,a,po njima,glupo je da u polufinalu ili finalu nema Nadala!
A sta ako opet naleti na nekog Rosola,kao onomad?
Sta ce onda?Ponistice mec,ili sta vec?
Sramota..
Predlazem da,umesto tenisera,igraju menadzeri NIKE,ADIDAS,WILSON,HEAD,UNI QLO...pa kom opanci,kom obojci...

go no1e

pre 11 godina

po meni, Rafa je zaslužio da bude prvi nosioc, jer je i branilac titule, a i sedmostruki pobednik istog. A ako već Nole treba da ga osvoji, ne znam ni jednog protivnika koji bi više odgovarao takvoj prilici od Rafe u finalu.
A to što je on trenutno 5ti na listi, po meni je nebitno, jer po povratku on igra na odličnom nivou, a to što nije uzeo monte carlo može biti samo da tempira formu za kraj maja tj RG.

Cek cek

pre 11 godina

Znaci za Ferera nije vazno ako naleti na Noleta? Zanima me sta bi bilo da je Tsonga, Simon ili neki drugi Francuz 5. da li bi bilo diskusije o ovome... ovo mi lici na onu pricu kada je Celzi 2008 ispao od Barse u 100. min. polufinala jer se UEFI najvise isplatilo finale BARSA-MUN.

idemo po RG

pre 11 godina

da ali ako njega stave za cetvrtog, to automatski znaci da ce u polufinalu po projekciji zreba igrati 1-3 i 2-4
(ja, 22. april 2013 19:16)
# Link komentara
Preporučujem (+2)
Ne preporučujem (-29)

nalupaste coveku minuse, a covek je samo ispravno zakljucivao. valjda vas mrzelo da razmisljate duze od pola milisekunde. ako se zeli izbeci mec nadal - djokovic pre finala, nije dovoljno samo da se nadal stavi za 4. nosioca. a ako se stavi za 4. nosioca, onda se automatski odredjuju i potencijalna polufinala, kao sto je covek napisao, djokovic - federer i murray - nadal. prosto ne moze drugacije, ako murray bude 2. nosilac. a to je vec suvise petljanja u zreb. presedani na GS se prave prvenstveno zbog extra igraca, kao sto je nadal za RG, i to obicno bude vezano za nosioca br.1, a ne za slabije nosioce. postaviti nadala za 4.nosioca je najgluplje moguce resenje. ili 1. ili 5. (tj. koji god bude bio uoci RG)

Vladimir Pula

pre 11 godina

Sjećam se da je Ivanišević svojevremeno redovito bio drugi nositelj iza Samprasa na Wimbledonu bez obzira koji na ljestvici bio (mislim na razdoblje kad je bio u top10)... To je bilo kul, i ovdje apsolutno Rafa treba da bude drugi, odmah iza Noleta jer je to objektivno stanje stvari na zemlji.

neutralan

pre 11 godina

nema nikakvog razloga da se Nadal stavlja na visi nivo ranga kad se polu dirigovanim zrebom moze dobiti da cak i kao 5-ti nosilac igra s Novakom u polufinalu!! npr ako ga izvuku na Noletovu polovinu zreba samo ga stave na donji dio istog a novak ce ionako vec biti na gornjem i eto gotovo nema susreta prije polufinala, ono sto oni oce da izbjegnu je da se na istoj strani nadju TROJICA od cetvorice "velikih" ali nemaju obraza da to kazu!!!

ja

pre 11 godina

jos jednom, ako ne zele Nadala i Noleta u istom delu zreba a Nadala postave za cetvrtog nosioca, a zna se da prvi i drugi nosilac ne mogu da se nadju u istom delu zreba, onda su 1. i 3. u jednom a 2. i 4. u drugom

pp

pre 11 godina

Treba da bude rangiran u svakom slučaju među prva četiri. Roland Garos nije u sistemu ATP i ima pravo da određuje nosioce onako kako oni misle da je ispravno i na osnovu njihove stogodišnje stručnosti kao organizatrora ovog turnira. A sigurno je ispravno da je Nadal mnogo veći favorit za osvajanje ovog Grand Slama od Ferera, Mareja ili Federera.

idemo po RG

pre 11 godina

ili ne dirati nista, ili staviti nadala da bude prvi nosilac. novaku je svejedno dal je prvi ili drugi, a svima ostalima mu dodje isto, svi su prosli jednako, nije samo ferrer pomeren, nego i prva trojica. kao neki plan C, eventualno uvesti poludirigovani zreb, gde nadal kao 5. nosioc ne moze da bude u novakovoj polovini, mada bi se u tom slucaju murray nasao u nefer polozaju. covek bi sa pravom mogao da pita, a sto ga meni uvaliste. uglavnom, profit ili ne, svi bismo voleli finale djokovic - nadal. kad kazem svi, mislim na ceo svet, da ne kazem svemir. uostalom, pa GS ima to pravo da nosioce ne odredjuje striktno po listi. ako se presedan ne napravi sad, zbog nadala, ne znam kad ce. silne rekorde covek drzi na RG. ne pricamo o moskvi ili stutgartu. da zakljucim, ja sam da nadal bude nosioc br.1

Pera

pre 11 godina

1. Nole
2. Rafa
3. Federer
4. Ferer
5. Murray
Ovako bi trebala da izgleda lista nosioca. Nole je najbolji na svetu, a Rafa najbolji na sljaci ikada. Murray nikada nista na sljaci nije pokazao, tako da Ferer zasluzuje vise nego on da bude medju 4 nosioca. Navijam za finale Nole-Rafa i Novakovu pobedu.

Miloje

pre 11 godina

A nije bila steta kada su Ana i Jelena igrale 2008. u polufinalu - finale pre finala iako su one u tom trenutku bile gotovo najbolje na svetu kao I u mali milion drugih slucajeva kada zreb uopste nije bio fer...Zasto bi se onda zbog Nadala menjali nosioci a samim tim I zreb , jeste kralj sljake itd ali je po meni ta ideja bezveze...

fuorchette

pre 11 godina

U principu prvi i drugi nositelji se ne mogu sastati pre finala.A prva četvorica se ne mogu sastati pre polufinala.A pojdednake šanse da se Nadal,ako bude peti,sastane u četvrtfinalu sa Djokovićem važe i za Federera,Marey-ja i Ferera.Znači postoje šansa da se Nadal sasatane u četvrtfinalu sa Fererom.Sigurno da je Nadal trenutno najveći konkurent Novaku u borbi za Roland Garos i bilo bi glupo da se satanu pre polufinala.

dupli_kantar

pre 11 godina

Steta samo sto ce Ferer da ispasta ako dodje do ovoga...a imajuci u vidu odnos Fere-Nadal, Ferer ce pomirljivo prihvatiti ovakvu rotaciju. Voleo bih da vidim kako bi na ovo odreagovale neke prznice (iz najboljih dana, naravno) poput Nambaldijana, Rodika, Safina...pa i nekih bas-bas starijih generacija (da ne nabrajam imena)....

Fer svakako nije, ali sta je danas fer u svetu sou-biznisa (sportski karakter je ovde bacen u zaborav).

Federer

pre 11 godina

Ovo ce biti izuzetno glupa odluka organizatora,pa svi oni moraju biti ravnopravni.Nadam se da do ovoga nece doci.Ja jedva cekam RG i ocekujem dobar rezultat Federera.Smatram da ce ova pauza koju je napravio Federer biti izuzetno korisna,i rezultate ove pauze cemo videti,nadam se,vec u Madridu.

dejan

pre 11 godina

Nije fer. Ovako bi ispadao vec svako cetvrtfinale, eventualno polufinale kada napreduje na listi. Premda i ovako kada ispadne u finalu od najboljeg ikada, ozgubice dosta bodova. A i ko da je Djokovicu bitno ko je drugi, treci ili cetvrti. kako rece njegov otac, sad kad je najbolji dugo ce biti najbolji. On jednostavno pise jednu novu istoriju tenisa gde je Srbiju stavio medju najjace zemlje belog sporta.

Miki

pre 11 godina

Treba, i to prvi nosilac da bude. Bice sladje da izmlati Djokovica u finalu, nego u cetvrtfinalu. Mada, moze da se desi da Djole naleti na Federera, pa da prodje kao 2011-e. Jos vas boli, zar ne?

belackg

pre 11 godina

Sve to nije fer jedino prema Fereru! zasto mucenik da ispadne u cetvrtfinalu od Noleta, kad bez muke moze da bije Mareja u drugom cetvrtfinalu i mozda cak stigne do finala, jer je i sam sasvim dobar na sljaci. Nadal je trenutno peti i to je to

bojan

pre 11 godina

s jedne strane bi trebalo,jer je nadal najbolji svih vremena na sljaci,i da nema noleta niko ga nikad ne bi dobio. sa druge strane,nije pravedno prema fereru,koji tako pada na prvu dvojicu u cevrtfinalu,umesto u polufinalu,a svojim igrama se izborio za 4. mesto.

TumboOstani

pre 11 godina

Mnogo ce pogresiti i izgubiti ako to urade...cista demonstracije "sile", nista vise od toga. Da li je neko na nekim velikim turnirima obracao paznju kada su se posle povlacenja vracale Kim Clijsters i pogotovo Justine Henin ?!! Pa nisu coveka oteli nego je bio povredjen (sasvim normalna stvar u sportu). Tu si gde si pa se bori za vrh !

Predo

pre 11 godina

Miki "paljevina" je u pravu. Nadal i dalje ostaje najveći favorit i ovde nije samo cilj zaštititi njega od eventualnog ranog ispadanje, nego i Federera i Novaka, jer je cilj svakog takmičenja da se najbolja dvojica sretnu u finalu, tj. najbolja četvorica u polufinalu. Ovde treba primeniti formulu, koja se koristi na Vimbldonu, a to je kombinovati renking sa rezultatima na šljaci u zadnje dvije godine. Tako bi se možda desilo i da Marej ne bude drugi nosilac (pred RG će sigurno biti drugi na listi, jer brani smešno mali broj bodova).

miki7878

pre 11 godina

A kao da je vazno koji ce nosilac biti. I ovako ce do Roland Garosa dostici mozda i najbolju formu i osvojiti turnir. Tako da i da bude 12 nosilac, osvaja

marsovac

pre 11 godina

prebaciti ga u prvih cetiri znaci i povecati mu ukupne sanse da prodje lakse do finala, nego sto zapravo zasluzuje, a to ima siri znacaj od samo jednog gren slema, i nije posteno prema ostalim teniserima. ali s obzirom da je svaki vrhunski sport vise profit od zabave za siroke narodne mase, nego posteno takmicenje, na ferplej se niko od organizatora nece obazirati. hocu da kazem da nadal nije "greskom" izostao sa tura, nego zbog povrede, sto je realno, samo njegov problem.

srbija

pre 11 godina

Iskreno svejedno mi je da li ce Novak igrati sa njim u cetvrtfinalu ili polufinalu ili finalu, potpuno je nebitno jer je Novak favorit ove godine i to samo oni koji ga ne vole nece potvrditi. Ali sa druge strane bilo bi fer prema Nadalu da mu se da mesto jednog od prva cetiri nosioca pre svega zbog svega sto je uradio na RG to je potpuno zasluzio. Tako da ne vidim problem sto ne bi bio jedan od prva cetiri nosioca.

Dexter

pre 11 godina

Ako je wta čuvao Moniki Seleš sve poene za vreme pauze posle poznatog incidenta, zašto Rafu, koji je legenda RG-a ne bi postavili za četvrtog nosioca? To inače i nije ništa neuobičajeno.

ajmo

pre 11 godina

Ma po meni je to apsolutno ispravno,Wimbledon isto ima takav sistem.Uostalom više je Nadal osvojia titula na Rolanbd Garrosu nego Ferrer svih ostalih turnira:D Uz to svi znamo da atp lista nije baš mjerilo kvalitete,pa taj ferrer je limitiran igrač koji je tek u 31.godini osvojia prvi masters turnir.Dva puta je bija u polufinalu Grand Slama i to je to šta je napravija i sad bi ka bilo nepošteno da Nadal bude isprid njega,ma moš mislit..još mi samo triba da ferrer bude četvrti pa da ga nole otrese u polufinalu za sat vrimena ka i u Melborneu ove godine.Neda mi se to gledat,oću borbu u 5 setova i 5 sati uživanja ispred tv-a:)

Crvenkapa

pre 11 godina

@milos: "muckare nedate decku da se zadrzi na 1.mestu i to je Evropa i kultura, e pa ja necu u Evropu i netreba mi njihova kultura i licemerje..."

Za pocetak savladaj pravopis svog jezika.

brm

pre 11 godina

Imaju interes da tako nešto rade, a i pravila im dozvoljavaju. Ne žele oni da štite igrače, nego hoće da imaju finale koje ća da privuče mnogo pažnje a samim tim i donese veću zaradu. Budimo realni, i nama je zanimljivije da protiv Nadala Nole igra u finalu nego ranije. Druga opcija je da nameste žreb, treba samo da ih ubace u različite strane kostura i, nema neke nauke.

mik

pre 11 godina

Meni je to skroz u redu jer u Engleskoj to rade godinama,pa ne vidim što ne bi i na RG. Nije sve u listi,moraju se uzeti u obzir rezultati koje igrači imaju na određenom GS.Generalno nije velika razlika da li si prvi ili četvrti kosturaš,ali je ogromna razlika da li si četvrti ili peti.

deki

pre 11 godina

To je sasvim u redu jer je on pao na peto mesto zbog povrede a ne zbog slabih rezultata to se radilo i na vimbldonu ipak je on najvise osvajao rolan graros, a ovi sto kazu da je to nepravda pa onda je i vajld karta nepravda prema nekim igracima direktor turnira da nekome ko nije ni u prvih 200 na listi a oni sto su u top 100 moraju da igraju kvalifikacije a to se radi na svakom turniru (uglavnom dobijaju dobri igraci koji su zbog povrede pali na listi ili domaci igraci).

Nikola

pre 11 godina

RG ima puno pravo da Nadala postavi za cetvrog nosioca i time izbegne eventualno cetvrtfinale Djokovic - Nadal. Medjutim, deluje kao da organizatori zele da izbegnu ne samo to cetvrtfinale, vec i po mogucstvu njihov polufinalni mec. Dakle, novac iznad svega, tj. finale koje bi privuklo najvise paznje - Nadal - Djokovic. Wimbldon postavlja nosioce po uspesima ostvarenim na travi u toku prosle sezone (75% poena) i u toku tekuce sezone (100% poena), medjutim, oni to rade oduvek. Naprasno koriscenje tog prava od strane organizatora RG-a bi islo u prilog tome da je bitniji novac od fer zreba. A to nije fer prema ostalim teniserima.

Marko

pre 11 godina

Sasvim je logicno da se Nadal postavi medju prva 4 nosioca, mozda cak i za drugog nosioca, kako bi se najveci moguci spektakl cuvao za finale.

Vlada 91

pre 11 godina

Bice zanimljivije ako Rafa bude 5 nosilac...
A ako naprave ustupak,onda i Federer moze da sa pravom da trazi da dobije mesto prvog nosioca na Vimbldonu,zato mislim da je ipak bolje da ne diraju nista...

draganbb

pre 11 godina

RG je privatna stvar i imaju pravo da rade sa njim šta hoće. A da mogu da se sretnu pre finala je prazna priča jer mogu da podele sve igrače u dve grupe, u jednoj da je Novak a u drugoj Rafa i time nema susreta pre finala, ako obojca doguraju do finala.

Milosh

pre 11 godina

Nije fer dirati uopste, ali kad vec mogu to da rade, hajde da kazem nesto.

Cetvrtfinale ili polufinale, nije neka razlika. Da moze finale da se namesti, pa ajde, ali ovako, bolje da ne diraju nista.

nikola mandic

pre 11 godina

pa uzimajuci u obzir da je dugo bio povrijedjen,mislim da zasluzuje,time se mislim nece uvrijediti ni ferer koji je svjestan kako je postao broj 4 jer je realni broj 5. ako se gledaju dostignuca onda da naravno al ne cine to oni radi nadala nego gledanosti u zavrsnici.svakome je interes na najbolja 4 budu u polufinalu.

milos

pre 11 godina

Nadal ako ispadne u cetvrtfinalu izgubio bi ogroman broj bodova,a za Djola je taj poraz podnosljiv sto se liste tice,muckare nedate decku da se zadrzi na 1.mestu i to je Evropa i kultura, e pa ja necu u Evropu i netreba mi njihova kultura i licemerje...

Sloba

pre 11 godina

NADAL neće prihvatiti takav vid "zaštite". Ako je ovo tačno šteta bi bila dvostruka: omalovažavanje truda Davida Ferera i loša poruka da je profit iznad sporta.

Nadal je veliki igrač i pre svega jaka ličnost, jako drži do fer-pleja i poštuje svoje prijatelje bez obzira na rivalitet.

Ovakav postupak bi trebalo da bojkotuju i ostali igrači, jer na taj način štite i sebe.

Crvenkapa

pre 11 godina

@milos: "muckare nedate decku da se zadrzi na 1.mestu i to je Evropa i kultura, e pa ja necu u Evropu i netreba mi njihova kultura i licemerje..."

Za pocetak savladaj pravopis svog jezika.

Marko

pre 11 godina

Sasvim je logicno da se Nadal postavi medju prva 4 nosioca, mozda cak i za drugog nosioca, kako bi se najveci moguci spektakl cuvao za finale.

brm

pre 11 godina

Imaju interes da tako nešto rade, a i pravila im dozvoljavaju. Ne žele oni da štite igrače, nego hoće da imaju finale koje ća da privuče mnogo pažnje a samim tim i donese veću zaradu. Budimo realni, i nama je zanimljivije da protiv Nadala Nole igra u finalu nego ranije. Druga opcija je da nameste žreb, treba samo da ih ubace u različite strane kostura i, nema neke nauke.

Dexter

pre 11 godina

Ako je wta čuvao Moniki Seleš sve poene za vreme pauze posle poznatog incidenta, zašto Rafu, koji je legenda RG-a ne bi postavili za četvrtog nosioca? To inače i nije ništa neuobičajeno.

mik

pre 11 godina

Meni je to skroz u redu jer u Engleskoj to rade godinama,pa ne vidim što ne bi i na RG. Nije sve u listi,moraju se uzeti u obzir rezultati koje igrači imaju na određenom GS.Generalno nije velika razlika da li si prvi ili četvrti kosturaš,ali je ogromna razlika da li si četvrti ili peti.

Pera

pre 11 godina

1. Nole
2. Rafa
3. Federer
4. Ferer
5. Murray
Ovako bi trebala da izgleda lista nosioca. Nole je najbolji na svetu, a Rafa najbolji na sljaci ikada. Murray nikada nista na sljaci nije pokazao, tako da Ferer zasluzuje vise nego on da bude medju 4 nosioca. Navijam za finale Nole-Rafa i Novakovu pobedu.

Sloba

pre 11 godina

NADAL neće prihvatiti takav vid "zaštite". Ako je ovo tačno šteta bi bila dvostruka: omalovažavanje truda Davida Ferera i loša poruka da je profit iznad sporta.

Nadal je veliki igrač i pre svega jaka ličnost, jako drži do fer-pleja i poštuje svoje prijatelje bez obzira na rivalitet.

Ovakav postupak bi trebalo da bojkotuju i ostali igrači, jer na taj način štite i sebe.

bojan

pre 11 godina

s jedne strane bi trebalo,jer je nadal najbolji svih vremena na sljaci,i da nema noleta niko ga nikad ne bi dobio. sa druge strane,nije pravedno prema fereru,koji tako pada na prvu dvojicu u cevrtfinalu,umesto u polufinalu,a svojim igrama se izborio za 4. mesto.

belackg

pre 11 godina

Sve to nije fer jedino prema Fereru! zasto mucenik da ispadne u cetvrtfinalu od Noleta, kad bez muke moze da bije Mareja u drugom cetvrtfinalu i mozda cak stigne do finala, jer je i sam sasvim dobar na sljaci. Nadal je trenutno peti i to je to

draganbb

pre 11 godina

RG je privatna stvar i imaju pravo da rade sa njim šta hoće. A da mogu da se sretnu pre finala je prazna priča jer mogu da podele sve igrače u dve grupe, u jednoj da je Novak a u drugoj Rafa i time nema susreta pre finala, ako obojca doguraju do finala.

Nikola

pre 11 godina

RG ima puno pravo da Nadala postavi za cetvrog nosioca i time izbegne eventualno cetvrtfinale Djokovic - Nadal. Medjutim, deluje kao da organizatori zele da izbegnu ne samo to cetvrtfinale, vec i po mogucstvu njihov polufinalni mec. Dakle, novac iznad svega, tj. finale koje bi privuklo najvise paznje - Nadal - Djokovic. Wimbldon postavlja nosioce po uspesima ostvarenim na travi u toku prosle sezone (75% poena) i u toku tekuce sezone (100% poena), medjutim, oni to rade oduvek. Naprasno koriscenje tog prava od strane organizatora RG-a bi islo u prilog tome da je bitniji novac od fer zreba. A to nije fer prema ostalim teniserima.

dupli_kantar

pre 11 godina

Steta samo sto ce Ferer da ispasta ako dodje do ovoga...a imajuci u vidu odnos Fere-Nadal, Ferer ce pomirljivo prihvatiti ovakvu rotaciju. Voleo bih da vidim kako bi na ovo odreagovale neke prznice (iz najboljih dana, naravno) poput Nambaldijana, Rodika, Safina...pa i nekih bas-bas starijih generacija (da ne nabrajam imena)....

Fer svakako nije, ali sta je danas fer u svetu sou-biznisa (sportski karakter je ovde bacen u zaborav).

ajmo

pre 11 godina

Ma po meni je to apsolutno ispravno,Wimbledon isto ima takav sistem.Uostalom više je Nadal osvojia titula na Rolanbd Garrosu nego Ferrer svih ostalih turnira:D Uz to svi znamo da atp lista nije baš mjerilo kvalitete,pa taj ferrer je limitiran igrač koji je tek u 31.godini osvojia prvi masters turnir.Dva puta je bija u polufinalu Grand Slama i to je to šta je napravija i sad bi ka bilo nepošteno da Nadal bude isprid njega,ma moš mislit..još mi samo triba da ferrer bude četvrti pa da ga nole otrese u polufinalu za sat vrimena ka i u Melborneu ove godine.Neda mi se to gledat,oću borbu u 5 setova i 5 sati uživanja ispred tv-a:)

deki

pre 11 godina

To je sasvim u redu jer je on pao na peto mesto zbog povrede a ne zbog slabih rezultata to se radilo i na vimbldonu ipak je on najvise osvajao rolan graros, a ovi sto kazu da je to nepravda pa onda je i vajld karta nepravda prema nekim igracima direktor turnira da nekome ko nije ni u prvih 200 na listi a oni sto su u top 100 moraju da igraju kvalifikacije a to se radi na svakom turniru (uglavnom dobijaju dobri igraci koji su zbog povrede pali na listi ili domaci igraci).

TumboOstani

pre 11 godina

Mnogo ce pogresiti i izgubiti ako to urade...cista demonstracije "sile", nista vise od toga. Da li je neko na nekim velikim turnirima obracao paznju kada su se posle povlacenja vracale Kim Clijsters i pogotovo Justine Henin ?!! Pa nisu coveka oteli nego je bio povredjen (sasvim normalna stvar u sportu). Tu si gde si pa se bori za vrh !

teniser

pre 11 godina

Kada je Nole bio povredjen,i kada je lose igrao,organizatori RG nisu prstom mrdnuli da ga zastite od ranih susreta sa Nadalom,Federerom itd..
Zasto to sada cine?
Sponzori su upleli prste,to je sigurno..
Atraktivnost zavrsnih meceva im donosi ogroman novac,a,po njima,glupo je da u polufinalu ili finalu nema Nadala!
A sta ako opet naleti na nekog Rosola,kao onomad?
Sta ce onda?Ponistice mec,ili sta vec?
Sramota..
Predlazem da,umesto tenisera,igraju menadzeri NIKE,ADIDAS,WILSON,HEAD,UNI QLO...pa kom opanci,kom obojci...

dejan

pre 11 godina

Nije fer. Ovako bi ispadao vec svako cetvrtfinale, eventualno polufinale kada napreduje na listi. Premda i ovako kada ispadne u finalu od najboljeg ikada, ozgubice dosta bodova. A i ko da je Djokovicu bitno ko je drugi, treci ili cetvrti. kako rece njegov otac, sad kad je najbolji dugo ce biti najbolji. On jednostavno pise jednu novu istoriju tenisa gde je Srbiju stavio medju najjace zemlje belog sporta.

pp

pre 11 godina

Treba da bude rangiran u svakom slučaju među prva četiri. Roland Garos nije u sistemu ATP i ima pravo da određuje nosioce onako kako oni misle da je ispravno i na osnovu njihove stogodišnje stručnosti kao organizatrora ovog turnira. A sigurno je ispravno da je Nadal mnogo veći favorit za osvajanje ovog Grand Slama od Ferera, Mareja ili Federera.

srbija

pre 11 godina

Iskreno svejedno mi je da li ce Novak igrati sa njim u cetvrtfinalu ili polufinalu ili finalu, potpuno je nebitno jer je Novak favorit ove godine i to samo oni koji ga ne vole nece potvrditi. Ali sa druge strane bilo bi fer prema Nadalu da mu se da mesto jednog od prva cetiri nosioca pre svega zbog svega sto je uradio na RG to je potpuno zasluzio. Tako da ne vidim problem sto ne bi bio jedan od prva cetiri nosioca.

Milosh

pre 11 godina

Nije fer dirati uopste, ali kad vec mogu to da rade, hajde da kazem nesto.

Cetvrtfinale ili polufinale, nije neka razlika. Da moze finale da se namesti, pa ajde, ali ovako, bolje da ne diraju nista.

marsovac

pre 11 godina

prebaciti ga u prvih cetiri znaci i povecati mu ukupne sanse da prodje lakse do finala, nego sto zapravo zasluzuje, a to ima siri znacaj od samo jednog gren slema, i nije posteno prema ostalim teniserima. ali s obzirom da je svaki vrhunski sport vise profit od zabave za siroke narodne mase, nego posteno takmicenje, na ferplej se niko od organizatora nece obazirati. hocu da kazem da nadal nije "greskom" izostao sa tura, nego zbog povrede, sto je realno, samo njegov problem.

Predo

pre 11 godina

Miki "paljevina" je u pravu. Nadal i dalje ostaje najveći favorit i ovde nije samo cilj zaštititi njega od eventualnog ranog ispadanje, nego i Federera i Novaka, jer je cilj svakog takmičenja da se najbolja dvojica sretnu u finalu, tj. najbolja četvorica u polufinalu. Ovde treba primeniti formulu, koja se koristi na Vimbldonu, a to je kombinovati renking sa rezultatima na šljaci u zadnje dvije godine. Tako bi se možda desilo i da Marej ne bude drugi nosilac (pred RG će sigurno biti drugi na listi, jer brani smešno mali broj bodova).

fuorchette

pre 11 godina

U principu prvi i drugi nositelji se ne mogu sastati pre finala.A prva četvorica se ne mogu sastati pre polufinala.A pojdednake šanse da se Nadal,ako bude peti,sastane u četvrtfinalu sa Djokovićem važe i za Federera,Marey-ja i Ferera.Znači postoje šansa da se Nadal sasatane u četvrtfinalu sa Fererom.Sigurno da je Nadal trenutno najveći konkurent Novaku u borbi za Roland Garos i bilo bi glupo da se satanu pre polufinala.

Miloje

pre 11 godina

A nije bila steta kada su Ana i Jelena igrale 2008. u polufinalu - finale pre finala iako su one u tom trenutku bile gotovo najbolje na svetu kao I u mali milion drugih slucajeva kada zreb uopste nije bio fer...Zasto bi se onda zbog Nadala menjali nosioci a samim tim I zreb , jeste kralj sljake itd ali je po meni ta ideja bezveze...

idemo po RG

pre 11 godina

ili ne dirati nista, ili staviti nadala da bude prvi nosilac. novaku je svejedno dal je prvi ili drugi, a svima ostalima mu dodje isto, svi su prosli jednako, nije samo ferrer pomeren, nego i prva trojica. kao neki plan C, eventualno uvesti poludirigovani zreb, gde nadal kao 5. nosioc ne moze da bude u novakovoj polovini, mada bi se u tom slucaju murray nasao u nefer polozaju. covek bi sa pravom mogao da pita, a sto ga meni uvaliste. uglavnom, profit ili ne, svi bismo voleli finale djokovic - nadal. kad kazem svi, mislim na ceo svet, da ne kazem svemir. uostalom, pa GS ima to pravo da nosioce ne odredjuje striktno po listi. ako se presedan ne napravi sad, zbog nadala, ne znam kad ce. silne rekorde covek drzi na RG. ne pricamo o moskvi ili stutgartu. da zakljucim, ja sam da nadal bude nosioc br.1

milos

pre 11 godina

Nadal ako ispadne u cetvrtfinalu izgubio bi ogroman broj bodova,a za Djola je taj poraz podnosljiv sto se liste tice,muckare nedate decku da se zadrzi na 1.mestu i to je Evropa i kultura, e pa ja necu u Evropu i netreba mi njihova kultura i licemerje...

Vlada 91

pre 11 godina

Bice zanimljivije ako Rafa bude 5 nosilac...
A ako naprave ustupak,onda i Federer moze da sa pravom da trazi da dobije mesto prvog nosioca na Vimbldonu,zato mislim da je ipak bolje da ne diraju nista...

srđan

pre 11 godina

uz svo uvažavanje vas koji pratite tenis čini mi se da ipak niste do kraja upućeni kako se obavlja žreb...
prvi i drugi nosilac se naravno stavljaju na dva različita kraja,a onda se žreba da li će se treći i četvrti sastati sa prvim ili drugim u polufinalu(znači nije kao u NBA da automatski bude 1-4 i 2-3).Problem nije toliko u tome, koliko da u skoro 100% slučajeva od 2011. prvi nosilac sastaje sa petim u četvrtfinalu i tako dobija najtežeg mogućeg protivnika.(opet poređenje sa NBA 1-8,2-7,3-6,4-5).Pošto je Nole sigurno prvi na ATP listi ,a Nadal ne može bolje od 5-og mesta tu leži pravi uzrok potencijalnog menjanja redosleda nosioca u odnosu na ATP listu za predstojeći Roland Garos...I da podsetim da je Serena Vilijams pre nekoliko godina,na Vimbldonu postavljena za 3-eg (ili 5-og)nosioca iako je tada bila 23 na WTA listi !!!

Cek cek

pre 11 godina

Znaci za Ferera nije vazno ako naleti na Noleta? Zanima me sta bi bilo da je Tsonga, Simon ili neki drugi Francuz 5. da li bi bilo diskusije o ovome... ovo mi lici na onu pricu kada je Celzi 2008 ispao od Barse u 100. min. polufinala jer se UEFI najvise isplatilo finale BARSA-MUN.

realno

pre 11 godina

Malo ste pobrkali loncice.
Na Vimbldonu postoji tacno pravilo kako se odredjuju nosioci i to pravilo se koristi vec duze vreme.
Imaju formulu po kojoj odredjuju nosioce, a koja uzima u obzir bodove na rang listi i rezultate ostvarene na turnirima na travi za poslednjih 12 meseci.
Tri cetvrtine cine bodovi sa liste, a jednu cetvrtinu rezultati ostvareni na travi.
Ovo pravilo je uvedeno da pokusaju na neki nacin da zastite tenis na travi kojem preti izumiranje.
Sem Vimbldona i 4-5 pripremnih turnira pre tog Vimbldona tenis na travi vise ne postoji.
Dakle to pravilo je uvedeno samo zbog pokusaja zastite tenisa na travi, a ne zbog nekakvih ustupaka nekom teniseru.

Ovde se radi o potpuno drugoj stvari, a to je cisto pravljenje ustupka jednom teniseru.
Naravno da RG ima svoje diskreciono pravo, ali to bi bila OGROMNA NEPRAVDA za sve ostale tenisere i mogla bi cak i da dovede do bojkota gren slema u Parizu.

Inace nije Nadal ni prvi ni poslednji teniser koji je zbog povrede i neigranja pokvario renking.
Ali ako bi na RG uradili tako nesto - postao bi PRVI TENISER u istoriji RG koji dobija takav vid zastite.

Inace ne razumem ni ovaj nacin razmisljanja. Ko vam uopste garantuje da ce Nadal u Parizu stici do tog cetvrtfinala ili polufinala?
Sa tenisom koji je pokazao ove godine pa i u Monte Karlu Nadalove sanse za polufinale u Parizu su ravne nuli.

srkis

pre 11 godina

Neverovatna je količina neznanja kako se vrši žreb u tenisu, i to od ljudi koji, navodno, prate tenis. Đoković dovoljno dugo hara tenisom da ste to do sad mogli da naučite: Formalno, sem prvog i drugog nosioca, svi ostali se izvlače (pa tako i 3. i 4.). Druga je stvar što, sigurno, postoje finte da se žreb namesti po nečijoj volji.

Što se tiče Nadala, čovek je osvojio 7 (sedam!) RG titula, više nego iko ikad i savršeno je normalno da dobije privilegiju u žrebu. I to ne samo sitnu (4. umesto 5.-og, čime izbegava Novaka pre polufinala ali ne i u polufinalu) nego i bitno veću (drugi - nema Novaka pre finala, pa neka se za isto izbori!).

Macak

pre 11 godina

Ako je wta čuvao Moniki Seleš sve poene za vreme pauze posle poznatog incidenta, zašto Rafu, koji je legenda RG-a ne bi postavili za četvrtog nosioca? To inače i nije ništa neuobičajeno.
(Dexter, 22. april 2013 19:00)

Moniku je tip ubo nozem, a Rafu je doktor bocnuo iglicom, u tome je razlika.

Don Quijote

pre 11 godina

Rafa Nadal je sticajem okolnosti trenutno svetski n5, ali svi znaju da je on, objektivno, n2 na svetu. Svi, bas svi, ukljucujuci mene, voleli bi finale Nadal-Nole, prema tome sve je jasno.

nikola mandic

pre 11 godina

pa uzimajuci u obzir da je dugo bio povrijedjen,mislim da zasluzuje,time se mislim nece uvrijediti ni ferer koji je svjestan kako je postao broj 4 jer je realni broj 5. ako se gledaju dostignuca onda da naravno al ne cine to oni radi nadala nego gledanosti u zavrsnici.svakome je interes na najbolja 4 budu u polufinalu.

miki7878

pre 11 godina

A kao da je vazno koji ce nosilac biti. I ovako ce do Roland Garosa dostici mozda i najbolju formu i osvojiti turnir. Tako da i da bude 12 nosilac, osvaja

Miki

pre 11 godina

Treba, i to prvi nosilac da bude. Bice sladje da izmlati Djokovica u finalu, nego u cetvrtfinalu. Mada, moze da se desi da Djole naleti na Federera, pa da prodje kao 2011-e. Jos vas boli, zar ne?

neutralan

pre 11 godina

nema nikakvog razloga da se Nadal stavlja na visi nivo ranga kad se polu dirigovanim zrebom moze dobiti da cak i kao 5-ti nosilac igra s Novakom u polufinalu!! npr ako ga izvuku na Noletovu polovinu zreba samo ga stave na donji dio istog a novak ce ionako vec biti na gornjem i eto gotovo nema susreta prije polufinala, ono sto oni oce da izbjegnu je da se na istoj strani nadju TROJICA od cetvorice "velikih" ali nemaju obraza da to kazu!!!

Mastoor

pre 11 godina

@realno Ti bi izgleda bas voleo da Nadal naleti na Noleta vec u cetvrtfinalu. Nadal je najbolji sljakas ikada i sigurno da zasluzuje da mu promene poziciju nosioca za slem koji je osvajao onoliko puta. Uostalom to bi bilo dobro i za preostalu trojicu najboljih tenisera, jer ga ne bi susreli pre polufinala, a ostalima je ionako sasvim svejedno. Dakle u interesu je sve cetvorice najboljih tenisera, a ne samo Nadala, da on bude cetvrti nosilac, a samim tim je to i interes organisatora Rolan Garosa.

Federer

pre 11 godina

Ovo ce biti izuzetno glupa odluka organizatora,pa svi oni moraju biti ravnopravni.Nadam se da do ovoga nece doci.Ja jedva cekam RG i ocekujem dobar rezultat Federera.Smatram da ce ova pauza koju je napravio Federer biti izuzetno korisna,i rezultate ove pauze cemo videti,nadam se,vec u Madridu.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Sjećam se da je Ivanišević svojevremeno redovito bio drugi nositelj iza Samprasa na Wimbledonu bez obzira koji na ljestvici bio (mislim na razdoblje kad je bio u top10)... To je bilo kul, i ovdje apsolutno Rafa treba da bude drugi, odmah iza Noleta jer je to objektivno stanje stvari na zemlji.

Marinko

pre 11 godina

Ne znam zašto si organizatori nepotrebno komplikuju život,pa imaju jednostavno rješenje,poludirigiran žrijeb koji bi Novaka smjestio u npr. u gornji dio kostura,a Nadala u donji ili obratno i problem rješen. Nema meča Đoković-Nadal prije finala,jasno pod uvjetom da oba stignu tamo.

Sljakas

pre 11 godina

Pa to je u redu! Mozete vi pricat sta hocete da to nije fer prema igracima no igrac koji je napisao istoriju na RG-u...sigurno zasluzuje da bude ispred ferrera koji nikad nije igrao ni finale...! A i budimo realni ferrer je limitiran igrac i on da igra mec zivota ne moze uzet set nadalu,djokovicu,federeru... a od mecu da ne pricam...i sigurno da ne zele vidit npr djokovic-nadal,federer-nadal itd.. takve meceve u cetvrfinalu neg to zele gledati u polufinalu...!

Mairon

pre 11 godina

Ne razumem cemu ovolika fama oko ovoga. Rafa svakako zasluzuje da bude postavljen za 4. a po meni i 2. nosioca na Garosu ove godine.
Setimo se Wimbledona 2010., Federer, koji je tada bio 2. na listi postavljen je za 1. nosioca i to je bilo fer, uzevsi u obzir njegove prethodne rezultate na tom slamu.
Najvaznija stvar sto se Gren Slemova tice su prosli rezultati i trenutna forma, vodeci se po tome, da se ja pitam, Rafa bi bio 2. nosilac na RG-u.

go no1e

pre 11 godina

po meni, Rafa je zaslužio da bude prvi nosioc, jer je i branilac titule, a i sedmostruki pobednik istog. A ako već Nole treba da ga osvoji, ne znam ni jednog protivnika koji bi više odgovarao takvoj prilici od Rafe u finalu.
A to što je on trenutno 5ti na listi, po meni je nebitno, jer po povratku on igra na odličnom nivou, a to što nije uzeo monte carlo može biti samo da tempira formu za kraj maja tj RG.

ja

pre 11 godina

jos jednom, ako ne zele Nadala i Noleta u istom delu zreba a Nadala postave za cetvrtog nosioca, a zna se da prvi i drugi nosilac ne mogu da se nadju u istom delu zreba, onda su 1. i 3. u jednom a 2. i 4. u drugom

idemo po RG

pre 11 godina

da ali ako njega stave za cetvrtog, to automatski znaci da ce u polufinalu po projekciji zreba igrati 1-3 i 2-4
(ja, 22. april 2013 19:16)
# Link komentara
Preporučujem (+2)
Ne preporučujem (-29)

nalupaste coveku minuse, a covek je samo ispravno zakljucivao. valjda vas mrzelo da razmisljate duze od pola milisekunde. ako se zeli izbeci mec nadal - djokovic pre finala, nije dovoljno samo da se nadal stavi za 4. nosioca. a ako se stavi za 4. nosioca, onda se automatski odredjuju i potencijalna polufinala, kao sto je covek napisao, djokovic - federer i murray - nadal. prosto ne moze drugacije, ako murray bude 2. nosilac. a to je vec suvise petljanja u zreb. presedani na GS se prave prvenstveno zbog extra igraca, kao sto je nadal za RG, i to obicno bude vezano za nosioca br.1, a ne za slabije nosioce. postaviti nadala za 4.nosioca je najgluplje moguce resenje. ili 1. ili 5. (tj. koji god bude bio uoci RG)

sarlamantan

pre 11 godina

naravno da ce biti 4 nosilac...uvek se zreb namestao i rafi i rodzeru...pre svega rodzeru gde su se uvek u polufinalu redovno sastajali nadal i nole...zato i imaju 34 medjusobna duela...ali dobro sada ce svi izbegavati novaka...a i bilo bi steta da ga nole pobedi u cetvrfinalu...vise bi voleo realno i zasluzeno finale DJOKOVIC-NADAL...sve ostalo bi bilo steta

men

pre 11 godina

Nadal je zaslužio da sa Novakom deli žreb na Rolan Garosu. Njihov eventualni susret u četvrtfinalu bi okljaštrio turnir i srozao njegov kvalitet. Uprava turnira je tu da održi njegov visoki nivo i ne vidim tu ništa čudno.

NOLEmanija

pre 11 godina

Apsolutno sam za, jer Rafa ti zaskluzuje. Sta vise, ne bi mi smetalo da ga stave za 2. nosioci. Mislim da bi tako bilo najpravednije, jer Rodzer i Endi ne mogu ni da ga oznoje na RG-u. Novak bi naravno toalno zasluzeno bio prvi i po plasmanu, ali i igri. Ocekujem finale Djokovic - Nadal, jer cak ne bih voleo ni da ih vidim u polufinalu, i to bi za mene bila greota. IDEMO NOLE, ISPISUJ ISTORIJU

moje ime*

pre 11 godina

@teniser

A sta je Novak uradio na RG pa da bude privilegovan? Pricas isto o njemu i Nadalu koji je sedam puta osvajao taj turnir, najvise u istoriji.. Malo objektivnosti nije na odmet..

Miki

pre 11 godina

Najvaznija stvar sto se Gren Slemova tice su prosli rezultati i trenutna forma, vodeci se po tome, da se ja pitam, Rafa bi bio 2. nosilac na RG-u.
(Mairon, 23. april 2013 14:35)

Napisa decko, i ostade ziv. Pa koliko bi trebalo Nadal da ima titula na RG-u, po tebi, pa da bude prvi nosilac, 70? Svasta.

Arpad K.

pre 11 godina

Pa naravno,žele da zaštite Nadala bruke da ispadne već u četvrtfinalu ??!!
Postalo je evidentno da ako Nole ima imalo volje za pobedom Nadal nema nikakve šanse protiv njega (bilo to na šljaci ili nekoj drugoj podlozi). -)-)

meda

pre 11 godina

Ako Rafa bude prvi ili drugi nosilac, to je idealno za Djokovica.
Ako Rafa bude cetvrti nosilac, to je idealno za Federera (koji ce da bude treci nosilac na RG) - em ne moze da se sastane sa Rafom pre finala, em ima 50% sansi da Djokovic igra polufinale za Nadalom (i izbaci ga, a protiv Nadala Federer nema sansi, protiv Djokovica kakvih takvih ima, pogotovo ako je mrtav umoran od polufinala).

Miki

pre 11 godina

(realno, 23. april 2013 09:15)

Bravo, jedan normalan komentar. Ukoliko Nadal bude ovako igrao kao u Monte Karlu, a i ranije ove godine, vrlo male su mu sanse za finale, a za osvajanje da ne pricam. E, sad, do RG-a ima jos Barsu, Madrid i Rim. I vise nego dovoljno da udje u top formu (to je nekad bilo dovoljno, a da li ce sad, videcemo). Jos jednu stvar bih rekao: mislim da je Nadalu apsolutno svejedno kad ce da igra protiv Djokovica (ako vec mora :D), cak stavise, mislim da bi on radije da igraju u cetvrtfinalu. Zasto? Pa zato sto ce biti pod znatno manjim pritiskom, nego sto bi to bio slucaj u finalu. Razlog je prost. Izgubio je onih sedam 2011-e, i ovo sada u Monte Karlu. Mislim da njega upravo ta finala sputavaju i uticu da previse razmislja o tim izgubljenim duelima, u cetvrtfinalu bi to bio bolji mec, bar sto se Nadala tice. Uglavnom, videcemo...

milos

pre 11 godina

Nadal ako ispadne u cetvrtfinalu izgubio bi ogroman broj bodova,a za Djola je taj poraz podnosljiv sto se liste tice,muckare nedate decku da se zadrzi na 1.mestu i to je Evropa i kultura, e pa ja necu u Evropu i netreba mi njihova kultura i licemerje...

Sloba

pre 11 godina

NADAL neće prihvatiti takav vid "zaštite". Ako je ovo tačno šteta bi bila dvostruka: omalovažavanje truda Davida Ferera i loša poruka da je profit iznad sporta.

Nadal je veliki igrač i pre svega jaka ličnost, jako drži do fer-pleja i poštuje svoje prijatelje bez obzira na rivalitet.

Ovakav postupak bi trebalo da bojkotuju i ostali igrači, jer na taj način štite i sebe.

Miki

pre 11 godina

Treba, i to prvi nosilac da bude. Bice sladje da izmlati Djokovica u finalu, nego u cetvrtfinalu. Mada, moze da se desi da Djole naleti na Federera, pa da prodje kao 2011-e. Jos vas boli, zar ne?

Federer

pre 11 godina

Ovo ce biti izuzetno glupa odluka organizatora,pa svi oni moraju biti ravnopravni.Nadam se da do ovoga nece doci.Ja jedva cekam RG i ocekujem dobar rezultat Federera.Smatram da ce ova pauza koju je napravio Federer biti izuzetno korisna,i rezultate ove pauze cemo videti,nadam se,vec u Madridu.

miki7878

pre 11 godina

A kao da je vazno koji ce nosilac biti. I ovako ce do Roland Garosa dostici mozda i najbolju formu i osvojiti turnir. Tako da i da bude 12 nosilac, osvaja

Milosh

pre 11 godina

Nije fer dirati uopste, ali kad vec mogu to da rade, hajde da kazem nesto.

Cetvrtfinale ili polufinale, nije neka razlika. Da moze finale da se namesti, pa ajde, ali ovako, bolje da ne diraju nista.

draganbb

pre 11 godina

RG je privatna stvar i imaju pravo da rade sa njim šta hoće. A da mogu da se sretnu pre finala je prazna priča jer mogu da podele sve igrače u dve grupe, u jednoj da je Novak a u drugoj Rafa i time nema susreta pre finala, ako obojca doguraju do finala.

Crvenkapa

pre 11 godina

@milos: "muckare nedate decku da se zadrzi na 1.mestu i to je Evropa i kultura, e pa ja necu u Evropu i netreba mi njihova kultura i licemerje..."

Za pocetak savladaj pravopis svog jezika.

Dexter

pre 11 godina

Ako je wta čuvao Moniki Seleš sve poene za vreme pauze posle poznatog incidenta, zašto Rafu, koji je legenda RG-a ne bi postavili za četvrtog nosioca? To inače i nije ništa neuobičajeno.

go no1e

pre 11 godina

po meni, Rafa je zaslužio da bude prvi nosioc, jer je i branilac titule, a i sedmostruki pobednik istog. A ako već Nole treba da ga osvoji, ne znam ni jednog protivnika koji bi više odgovarao takvoj prilici od Rafe u finalu.
A to što je on trenutno 5ti na listi, po meni je nebitno, jer po povratku on igra na odličnom nivou, a to što nije uzeo monte carlo može biti samo da tempira formu za kraj maja tj RG.

Marko

pre 11 godina

Sasvim je logicno da se Nadal postavi medju prva 4 nosioca, mozda cak i za drugog nosioca, kako bi se najveci moguci spektakl cuvao za finale.

realno

pre 11 godina

Malo ste pobrkali loncice.
Na Vimbldonu postoji tacno pravilo kako se odredjuju nosioci i to pravilo se koristi vec duze vreme.
Imaju formulu po kojoj odredjuju nosioce, a koja uzima u obzir bodove na rang listi i rezultate ostvarene na turnirima na travi za poslednjih 12 meseci.
Tri cetvrtine cine bodovi sa liste, a jednu cetvrtinu rezultati ostvareni na travi.
Ovo pravilo je uvedeno da pokusaju na neki nacin da zastite tenis na travi kojem preti izumiranje.
Sem Vimbldona i 4-5 pripremnih turnira pre tog Vimbldona tenis na travi vise ne postoji.
Dakle to pravilo je uvedeno samo zbog pokusaja zastite tenisa na travi, a ne zbog nekakvih ustupaka nekom teniseru.

Ovde se radi o potpuno drugoj stvari, a to je cisto pravljenje ustupka jednom teniseru.
Naravno da RG ima svoje diskreciono pravo, ali to bi bila OGROMNA NEPRAVDA za sve ostale tenisere i mogla bi cak i da dovede do bojkota gren slema u Parizu.

Inace nije Nadal ni prvi ni poslednji teniser koji je zbog povrede i neigranja pokvario renking.
Ali ako bi na RG uradili tako nesto - postao bi PRVI TENISER u istoriji RG koji dobija takav vid zastite.

Inace ne razumem ni ovaj nacin razmisljanja. Ko vam uopste garantuje da ce Nadal u Parizu stici do tog cetvrtfinala ili polufinala?
Sa tenisom koji je pokazao ove godine pa i u Monte Karlu Nadalove sanse za polufinale u Parizu su ravne nuli.

marsovac

pre 11 godina

prebaciti ga u prvih cetiri znaci i povecati mu ukupne sanse da prodje lakse do finala, nego sto zapravo zasluzuje, a to ima siri znacaj od samo jednog gren slema, i nije posteno prema ostalim teniserima. ali s obzirom da je svaki vrhunski sport vise profit od zabave za siroke narodne mase, nego posteno takmicenje, na ferplej se niko od organizatora nece obazirati. hocu da kazem da nadal nije "greskom" izostao sa tura, nego zbog povrede, sto je realno, samo njegov problem.

Vlada 91

pre 11 godina

Bice zanimljivije ako Rafa bude 5 nosilac...
A ako naprave ustupak,onda i Federer moze da sa pravom da trazi da dobije mesto prvog nosioca na Vimbldonu,zato mislim da je ipak bolje da ne diraju nista...

Miloje

pre 11 godina

A nije bila steta kada su Ana i Jelena igrale 2008. u polufinalu - finale pre finala iako su one u tom trenutku bile gotovo najbolje na svetu kao I u mali milion drugih slucajeva kada zreb uopste nije bio fer...Zasto bi se onda zbog Nadala menjali nosioci a samim tim I zreb , jeste kralj sljake itd ali je po meni ta ideja bezveze...

ajmo

pre 11 godina

Ma po meni je to apsolutno ispravno,Wimbledon isto ima takav sistem.Uostalom više je Nadal osvojia titula na Rolanbd Garrosu nego Ferrer svih ostalih turnira:D Uz to svi znamo da atp lista nije baš mjerilo kvalitete,pa taj ferrer je limitiran igrač koji je tek u 31.godini osvojia prvi masters turnir.Dva puta je bija u polufinalu Grand Slama i to je to šta je napravija i sad bi ka bilo nepošteno da Nadal bude isprid njega,ma moš mislit..još mi samo triba da ferrer bude četvrti pa da ga nole otrese u polufinalu za sat vrimena ka i u Melborneu ove godine.Neda mi se to gledat,oću borbu u 5 setova i 5 sati uživanja ispred tv-a:)

srbija

pre 11 godina

Iskreno svejedno mi je da li ce Novak igrati sa njim u cetvrtfinalu ili polufinalu ili finalu, potpuno je nebitno jer je Novak favorit ove godine i to samo oni koji ga ne vole nece potvrditi. Ali sa druge strane bilo bi fer prema Nadalu da mu se da mesto jednog od prva cetiri nosioca pre svega zbog svega sto je uradio na RG to je potpuno zasluzio. Tako da ne vidim problem sto ne bi bio jedan od prva cetiri nosioca.

ja

pre 11 godina

jos jednom, ako ne zele Nadala i Noleta u istom delu zreba a Nadala postave za cetvrtog nosioca, a zna se da prvi i drugi nosilac ne mogu da se nadju u istom delu zreba, onda su 1. i 3. u jednom a 2. i 4. u drugom

Miki

pre 11 godina

(realno, 23. april 2013 09:15)

Bravo, jedan normalan komentar. Ukoliko Nadal bude ovako igrao kao u Monte Karlu, a i ranije ove godine, vrlo male su mu sanse za finale, a za osvajanje da ne pricam. E, sad, do RG-a ima jos Barsu, Madrid i Rim. I vise nego dovoljno da udje u top formu (to je nekad bilo dovoljno, a da li ce sad, videcemo). Jos jednu stvar bih rekao: mislim da je Nadalu apsolutno svejedno kad ce da igra protiv Djokovica (ako vec mora :D), cak stavise, mislim da bi on radije da igraju u cetvrtfinalu. Zasto? Pa zato sto ce biti pod znatno manjim pritiskom, nego sto bi to bio slucaj u finalu. Razlog je prost. Izgubio je onih sedam 2011-e, i ovo sada u Monte Karlu. Mislim da njega upravo ta finala sputavaju i uticu da previse razmislja o tim izgubljenim duelima, u cetvrtfinalu bi to bio bolji mec, bar sto se Nadala tice. Uglavnom, videcemo...

Vladimir Pula

pre 11 godina

Sjećam se da je Ivanišević svojevremeno redovito bio drugi nositelj iza Samprasa na Wimbledonu bez obzira koji na ljestvici bio (mislim na razdoblje kad je bio u top10)... To je bilo kul, i ovdje apsolutno Rafa treba da bude drugi, odmah iza Noleta jer je to objektivno stanje stvari na zemlji.

teniser

pre 11 godina

Kada je Nole bio povredjen,i kada je lose igrao,organizatori RG nisu prstom mrdnuli da ga zastite od ranih susreta sa Nadalom,Federerom itd..
Zasto to sada cine?
Sponzori su upleli prste,to je sigurno..
Atraktivnost zavrsnih meceva im donosi ogroman novac,a,po njima,glupo je da u polufinalu ili finalu nema Nadala!
A sta ako opet naleti na nekog Rosola,kao onomad?
Sta ce onda?Ponistice mec,ili sta vec?
Sramota..
Predlazem da,umesto tenisera,igraju menadzeri NIKE,ADIDAS,WILSON,HEAD,UNI QLO...pa kom opanci,kom obojci...

moje ime*

pre 11 godina

@teniser

A sta je Novak uradio na RG pa da bude privilegovan? Pricas isto o njemu i Nadalu koji je sedam puta osvajao taj turnir, najvise u istoriji.. Malo objektivnosti nije na odmet..

nikola mandic

pre 11 godina

pa uzimajuci u obzir da je dugo bio povrijedjen,mislim da zasluzuje,time se mislim nece uvrijediti ni ferer koji je svjestan kako je postao broj 4 jer je realni broj 5. ako se gledaju dostignuca onda da naravno al ne cine to oni radi nadala nego gledanosti u zavrsnici.svakome je interes na najbolja 4 budu u polufinalu.

Nikola

pre 11 godina

RG ima puno pravo da Nadala postavi za cetvrog nosioca i time izbegne eventualno cetvrtfinale Djokovic - Nadal. Medjutim, deluje kao da organizatori zele da izbegnu ne samo to cetvrtfinale, vec i po mogucstvu njihov polufinalni mec. Dakle, novac iznad svega, tj. finale koje bi privuklo najvise paznje - Nadal - Djokovic. Wimbldon postavlja nosioce po uspesima ostvarenim na travi u toku prosle sezone (75% poena) i u toku tekuce sezone (100% poena), medjutim, oni to rade oduvek. Naprasno koriscenje tog prava od strane organizatora RG-a bi islo u prilog tome da je bitniji novac od fer zreba. A to nije fer prema ostalim teniserima.

bojan

pre 11 godina

s jedne strane bi trebalo,jer je nadal najbolji svih vremena na sljaci,i da nema noleta niko ga nikad ne bi dobio. sa druge strane,nije pravedno prema fereru,koji tako pada na prvu dvojicu u cevrtfinalu,umesto u polufinalu,a svojim igrama se izborio za 4. mesto.

idemo po RG

pre 11 godina

da ali ako njega stave za cetvrtog, to automatski znaci da ce u polufinalu po projekciji zreba igrati 1-3 i 2-4
(ja, 22. april 2013 19:16)
# Link komentara
Preporučujem (+2)
Ne preporučujem (-29)

nalupaste coveku minuse, a covek je samo ispravno zakljucivao. valjda vas mrzelo da razmisljate duze od pola milisekunde. ako se zeli izbeci mec nadal - djokovic pre finala, nije dovoljno samo da se nadal stavi za 4. nosioca. a ako se stavi za 4. nosioca, onda se automatski odredjuju i potencijalna polufinala, kao sto je covek napisao, djokovic - federer i murray - nadal. prosto ne moze drugacije, ako murray bude 2. nosilac. a to je vec suvise petljanja u zreb. presedani na GS se prave prvenstveno zbog extra igraca, kao sto je nadal za RG, i to obicno bude vezano za nosioca br.1, a ne za slabije nosioce. postaviti nadala za 4.nosioca je najgluplje moguce resenje. ili 1. ili 5. (tj. koji god bude bio uoci RG)

Arpad K.

pre 11 godina

Pa naravno,žele da zaštite Nadala bruke da ispadne već u četvrtfinalu ??!!
Postalo je evidentno da ako Nole ima imalo volje za pobedom Nadal nema nikakve šanse protiv njega (bilo to na šljaci ili nekoj drugoj podlozi). -)-)

deki

pre 11 godina

To je sasvim u redu jer je on pao na peto mesto zbog povrede a ne zbog slabih rezultata to se radilo i na vimbldonu ipak je on najvise osvajao rolan graros, a ovi sto kazu da je to nepravda pa onda je i vajld karta nepravda prema nekim igracima direktor turnira da nekome ko nije ni u prvih 200 na listi a oni sto su u top 100 moraju da igraju kvalifikacije a to se radi na svakom turniru (uglavnom dobijaju dobri igraci koji su zbog povrede pali na listi ili domaci igraci).

idemo po RG

pre 11 godina

ili ne dirati nista, ili staviti nadala da bude prvi nosilac. novaku je svejedno dal je prvi ili drugi, a svima ostalima mu dodje isto, svi su prosli jednako, nije samo ferrer pomeren, nego i prva trojica. kao neki plan C, eventualno uvesti poludirigovani zreb, gde nadal kao 5. nosioc ne moze da bude u novakovoj polovini, mada bi se u tom slucaju murray nasao u nefer polozaju. covek bi sa pravom mogao da pita, a sto ga meni uvaliste. uglavnom, profit ili ne, svi bismo voleli finale djokovic - nadal. kad kazem svi, mislim na ceo svet, da ne kazem svemir. uostalom, pa GS ima to pravo da nosioce ne odredjuje striktno po listi. ako se presedan ne napravi sad, zbog nadala, ne znam kad ce. silne rekorde covek drzi na RG. ne pricamo o moskvi ili stutgartu. da zakljucim, ja sam da nadal bude nosioc br.1

Miki

pre 11 godina

Najvaznija stvar sto se Gren Slemova tice su prosli rezultati i trenutna forma, vodeci se po tome, da se ja pitam, Rafa bi bio 2. nosilac na RG-u.
(Mairon, 23. april 2013 14:35)

Napisa decko, i ostade ziv. Pa koliko bi trebalo Nadal da ima titula na RG-u, po tebi, pa da bude prvi nosilac, 70? Svasta.

mik

pre 11 godina

Meni je to skroz u redu jer u Engleskoj to rade godinama,pa ne vidim što ne bi i na RG. Nije sve u listi,moraju se uzeti u obzir rezultati koje igrači imaju na određenom GS.Generalno nije velika razlika da li si prvi ili četvrti kosturaš,ali je ogromna razlika da li si četvrti ili peti.

TumboOstani

pre 11 godina

Mnogo ce pogresiti i izgubiti ako to urade...cista demonstracije "sile", nista vise od toga. Da li je neko na nekim velikim turnirima obracao paznju kada su se posle povlacenja vracale Kim Clijsters i pogotovo Justine Henin ?!! Pa nisu coveka oteli nego je bio povredjen (sasvim normalna stvar u sportu). Tu si gde si pa se bori za vrh !

dejan

pre 11 godina

Nije fer. Ovako bi ispadao vec svako cetvrtfinale, eventualno polufinale kada napreduje na listi. Premda i ovako kada ispadne u finalu od najboljeg ikada, ozgubice dosta bodova. A i ko da je Djokovicu bitno ko je drugi, treci ili cetvrti. kako rece njegov otac, sad kad je najbolji dugo ce biti najbolji. On jednostavno pise jednu novu istoriju tenisa gde je Srbiju stavio medju najjace zemlje belog sporta.

belackg

pre 11 godina

Sve to nije fer jedino prema Fereru! zasto mucenik da ispadne u cetvrtfinalu od Noleta, kad bez muke moze da bije Mareja u drugom cetvrtfinalu i mozda cak stigne do finala, jer je i sam sasvim dobar na sljaci. Nadal je trenutno peti i to je to

Pera

pre 11 godina

1. Nole
2. Rafa
3. Federer
4. Ferer
5. Murray
Ovako bi trebala da izgleda lista nosioca. Nole je najbolji na svetu, a Rafa najbolji na sljaci ikada. Murray nikada nista na sljaci nije pokazao, tako da Ferer zasluzuje vise nego on da bude medju 4 nosioca. Navijam za finale Nole-Rafa i Novakovu pobedu.

fuorchette

pre 11 godina

U principu prvi i drugi nositelji se ne mogu sastati pre finala.A prva četvorica se ne mogu sastati pre polufinala.A pojdednake šanse da se Nadal,ako bude peti,sastane u četvrtfinalu sa Djokovićem važe i za Federera,Marey-ja i Ferera.Znači postoje šansa da se Nadal sasatane u četvrtfinalu sa Fererom.Sigurno da je Nadal trenutno najveći konkurent Novaku u borbi za Roland Garos i bilo bi glupo da se satanu pre polufinala.

pp

pre 11 godina

Treba da bude rangiran u svakom slučaju među prva četiri. Roland Garos nije u sistemu ATP i ima pravo da određuje nosioce onako kako oni misle da je ispravno i na osnovu njihove stogodišnje stručnosti kao organizatrora ovog turnira. A sigurno je ispravno da je Nadal mnogo veći favorit za osvajanje ovog Grand Slama od Ferera, Mareja ili Federera.

brm

pre 11 godina

Imaju interes da tako nešto rade, a i pravila im dozvoljavaju. Ne žele oni da štite igrače, nego hoće da imaju finale koje ća da privuče mnogo pažnje a samim tim i donese veću zaradu. Budimo realni, i nama je zanimljivije da protiv Nadala Nole igra u finalu nego ranije. Druga opcija je da nameste žreb, treba samo da ih ubace u različite strane kostura i, nema neke nauke.

Predo

pre 11 godina

Miki "paljevina" je u pravu. Nadal i dalje ostaje najveći favorit i ovde nije samo cilj zaštititi njega od eventualnog ranog ispadanje, nego i Federera i Novaka, jer je cilj svakog takmičenja da se najbolja dvojica sretnu u finalu, tj. najbolja četvorica u polufinalu. Ovde treba primeniti formulu, koja se koristi na Vimbldonu, a to je kombinovati renking sa rezultatima na šljaci u zadnje dvije godine. Tako bi se možda desilo i da Marej ne bude drugi nosilac (pred RG će sigurno biti drugi na listi, jer brani smešno mali broj bodova).

dupli_kantar

pre 11 godina

Steta samo sto ce Ferer da ispasta ako dodje do ovoga...a imajuci u vidu odnos Fere-Nadal, Ferer ce pomirljivo prihvatiti ovakvu rotaciju. Voleo bih da vidim kako bi na ovo odreagovale neke prznice (iz najboljih dana, naravno) poput Nambaldijana, Rodika, Safina...pa i nekih bas-bas starijih generacija (da ne nabrajam imena)....

Fer svakako nije, ali sta je danas fer u svetu sou-biznisa (sportski karakter je ovde bacen u zaborav).

srđan

pre 11 godina

uz svo uvažavanje vas koji pratite tenis čini mi se da ipak niste do kraja upućeni kako se obavlja žreb...
prvi i drugi nosilac se naravno stavljaju na dva različita kraja,a onda se žreba da li će se treći i četvrti sastati sa prvim ili drugim u polufinalu(znači nije kao u NBA da automatski bude 1-4 i 2-3).Problem nije toliko u tome, koliko da u skoro 100% slučajeva od 2011. prvi nosilac sastaje sa petim u četvrtfinalu i tako dobija najtežeg mogućeg protivnika.(opet poređenje sa NBA 1-8,2-7,3-6,4-5).Pošto je Nole sigurno prvi na ATP listi ,a Nadal ne može bolje od 5-og mesta tu leži pravi uzrok potencijalnog menjanja redosleda nosioca u odnosu na ATP listu za predstojeći Roland Garos...I da podsetim da je Serena Vilijams pre nekoliko godina,na Vimbldonu postavljena za 3-eg (ili 5-og)nosioca iako je tada bila 23 na WTA listi !!!

sarlamantan

pre 11 godina

naravno da ce biti 4 nosilac...uvek se zreb namestao i rafi i rodzeru...pre svega rodzeru gde su se uvek u polufinalu redovno sastajali nadal i nole...zato i imaju 34 medjusobna duela...ali dobro sada ce svi izbegavati novaka...a i bilo bi steta da ga nole pobedi u cetvrfinalu...vise bi voleo realno i zasluzeno finale DJOKOVIC-NADAL...sve ostalo bi bilo steta

Cek cek

pre 11 godina

Znaci za Ferera nije vazno ako naleti na Noleta? Zanima me sta bi bilo da je Tsonga, Simon ili neki drugi Francuz 5. da li bi bilo diskusije o ovome... ovo mi lici na onu pricu kada je Celzi 2008 ispao od Barse u 100. min. polufinala jer se UEFI najvise isplatilo finale BARSA-MUN.

srkis

pre 11 godina

Neverovatna je količina neznanja kako se vrši žreb u tenisu, i to od ljudi koji, navodno, prate tenis. Đoković dovoljno dugo hara tenisom da ste to do sad mogli da naučite: Formalno, sem prvog i drugog nosioca, svi ostali se izvlače (pa tako i 3. i 4.). Druga je stvar što, sigurno, postoje finte da se žreb namesti po nečijoj volji.

Što se tiče Nadala, čovek je osvojio 7 (sedam!) RG titula, više nego iko ikad i savršeno je normalno da dobije privilegiju u žrebu. I to ne samo sitnu (4. umesto 5.-og, čime izbegava Novaka pre polufinala ali ne i u polufinalu) nego i bitno veću (drugi - nema Novaka pre finala, pa neka se za isto izbori!).

Mairon

pre 11 godina

Ne razumem cemu ovolika fama oko ovoga. Rafa svakako zasluzuje da bude postavljen za 4. a po meni i 2. nosioca na Garosu ove godine.
Setimo se Wimbledona 2010., Federer, koji je tada bio 2. na listi postavljen je za 1. nosioca i to je bilo fer, uzevsi u obzir njegove prethodne rezultate na tom slamu.
Najvaznija stvar sto se Gren Slemova tice su prosli rezultati i trenutna forma, vodeci se po tome, da se ja pitam, Rafa bi bio 2. nosilac na RG-u.

Macak

pre 11 godina

Ako je wta čuvao Moniki Seleš sve poene za vreme pauze posle poznatog incidenta, zašto Rafu, koji je legenda RG-a ne bi postavili za četvrtog nosioca? To inače i nije ništa neuobičajeno.
(Dexter, 22. april 2013 19:00)

Moniku je tip ubo nozem, a Rafu je doktor bocnuo iglicom, u tome je razlika.

neutralan

pre 11 godina

nema nikakvog razloga da se Nadal stavlja na visi nivo ranga kad se polu dirigovanim zrebom moze dobiti da cak i kao 5-ti nosilac igra s Novakom u polufinalu!! npr ako ga izvuku na Noletovu polovinu zreba samo ga stave na donji dio istog a novak ce ionako vec biti na gornjem i eto gotovo nema susreta prije polufinala, ono sto oni oce da izbjegnu je da se na istoj strani nadju TROJICA od cetvorice "velikih" ali nemaju obraza da to kazu!!!

Marinko

pre 11 godina

Ne znam zašto si organizatori nepotrebno komplikuju život,pa imaju jednostavno rješenje,poludirigiran žrijeb koji bi Novaka smjestio u npr. u gornji dio kostura,a Nadala u donji ili obratno i problem rješen. Nema meča Đoković-Nadal prije finala,jasno pod uvjetom da oba stignu tamo.

NOLEmanija

pre 11 godina

Apsolutno sam za, jer Rafa ti zaskluzuje. Sta vise, ne bi mi smetalo da ga stave za 2. nosioci. Mislim da bi tako bilo najpravednije, jer Rodzer i Endi ne mogu ni da ga oznoje na RG-u. Novak bi naravno toalno zasluzeno bio prvi i po plasmanu, ali i igri. Ocekujem finale Djokovic - Nadal, jer cak ne bih voleo ni da ih vidim u polufinalu, i to bi za mene bila greota. IDEMO NOLE, ISPISUJ ISTORIJU

meda

pre 11 godina

Ako Rafa bude prvi ili drugi nosilac, to je idealno za Djokovica.
Ako Rafa bude cetvrti nosilac, to je idealno za Federera (koji ce da bude treci nosilac na RG) - em ne moze da se sastane sa Rafom pre finala, em ima 50% sansi da Djokovic igra polufinale za Nadalom (i izbaci ga, a protiv Nadala Federer nema sansi, protiv Djokovica kakvih takvih ima, pogotovo ako je mrtav umoran od polufinala).

Sljakas

pre 11 godina

Pa to je u redu! Mozete vi pricat sta hocete da to nije fer prema igracima no igrac koji je napisao istoriju na RG-u...sigurno zasluzuje da bude ispred ferrera koji nikad nije igrao ni finale...! A i budimo realni ferrer je limitiran igrac i on da igra mec zivota ne moze uzet set nadalu,djokovicu,federeru... a od mecu da ne pricam...i sigurno da ne zele vidit npr djokovic-nadal,federer-nadal itd.. takve meceve u cetvrfinalu neg to zele gledati u polufinalu...!

Don Quijote

pre 11 godina

Rafa Nadal je sticajem okolnosti trenutno svetski n5, ali svi znaju da je on, objektivno, n2 na svetu. Svi, bas svi, ukljucujuci mene, voleli bi finale Nadal-Nole, prema tome sve je jasno.

men

pre 11 godina

Nadal je zaslužio da sa Novakom deli žreb na Rolan Garosu. Njihov eventualni susret u četvrtfinalu bi okljaštrio turnir i srozao njegov kvalitet. Uprava turnira je tu da održi njegov visoki nivo i ne vidim tu ništa čudno.

Mastoor

pre 11 godina

@realno Ti bi izgleda bas voleo da Nadal naleti na Noleta vec u cetvrtfinalu. Nadal je najbolji sljakas ikada i sigurno da zasluzuje da mu promene poziciju nosioca za slem koji je osvajao onoliko puta. Uostalom to bi bilo dobro i za preostalu trojicu najboljih tenisera, jer ga ne bi susreli pre polufinala, a ostalima je ionako sasvim svejedno. Dakle u interesu je sve cetvorice najboljih tenisera, a ne samo Nadala, da on bude cetvrti nosilac, a samim tim je to i interes organisatora Rolan Garosa.