Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.10.2011.

11:34

Janko osvojio prvu titulu!

Srpski teniser Janko Tipsarević osvojio je prvu titulu u karijeri pošto je u finalu turnira u Kuala Lumpuru slavio protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je do trijumfa u finalu došao sa 6:4, 7:5, posle dva sata i sedam minuta igre, i tako obezbedio povratak na 13. mesto ATP liste, njegov najbolji plasman.

Zahvaljujući trijumfu u glavnom gradu Malezije Tipsarević više nije jedini teniser među prvih 20 na svetu koji je bez titule, a na taj način krunisao je fantastične partije poslednjih nedelja.

Tipsarević je odlično ušao u meč, ali je vrlo brzo bilo brejkova na obe strane, ali je srpski teniser uspeo da napravi jedan više, a potom ga i osigura. U desetom gemu 17. teniser na ATP listi je tako došao do prilike da servira za set, koju je i iskoristio za 6:4 posle 53 minuta igre.

Na početku drugog seta obojica igrača su bili sigurni pri svojim servisima, a potom je Janko u trećem gemu iskoristio priliku za brejk za vođstvo od 2:1. Posle velike borbe i brejk lopte za Bagdatisa, srpski teniser je uspeo da se vrati i obezbedi tu prednost koju je stekao u prethodnom gemu. Tipsarević je potom nastavio u istom ritmu i ponovo oduzeo servis Kipraninu, ali mu je on istom merom uzvratio da bi potom smanjio na 4:3.

Srpski teniser je u narednom gemu bio veoma siguran i nije dozvolio preokret i došao je na samo gem od osvajanja prve titule u karijeri, ali je Bagdatis uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. Tipsarević je uzvratio i napravio novi brejk, a u narednom gemu došao i do meč lopte, ali je ona završila u mreži, isto kao i druga, ali je treću iskoristio za najveći uspeh u karijeri.

Finale u Kuala Lumpuru Tipsareviću je bilo peto u karijeri, a prethodno je igrao u finalu u Moskvi 2009. godine, Den Bošu prošle sezone, kao i Delrej Biču i Istbornu ove. Zanimljivo je da je Tipsarević do prve titule u karijeri došao na isti način kao i Viktor Troicki u Moskvi prošle godine, pobedom nad Bagdatisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve