Tenis 159

Nedelja, 02.10.2011.

11:34

Janko osvojio prvu titulu!

Srpski teniser Janko Tipsarević osvojio je prvu titulu u karijeri pošto je u finalu turnira u Kuala Lumpuru slavio protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.

Janko osvojio prvu titulu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

159 Komentari

Sortiraj po:

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ m

Da li ste vi dobro razumeli sta ESPN kaze? Ili ste sarkasticni? To sto su rekli je indirektan kompliment. Oni kazu da je BIO najbolji igrac koji nikada nije osvojio turnir - t.j. on je najbolji od svih koji nemaju osvojen turnir. Bio je najbolji u toj grupi, a sada ima osvojen turnir...

BaneUtd

pre 12 godina

Osvojio prvu, a i poslednju, jer je momak limitiran. Nemojte da se previse zanosite i padate u euforiju, kao da je osvojio ko zna sta, a ne neki drugoklasni turnir!

Biba

pre 12 godina

Bravo Janko! Sve čestitke za prvi osovojeni ATP turnir koji si odavno zaslužio. Sezona pobeda tek počinje, ovaj meč je dokazao da igrački i psihološki možeš da se izboriš sa pritiskom.

Orao

pre 12 godina

Zasluzio je, par puta je bio blizu da osvoji turnir i nista. Sada je uspeo i skinuo je veliki psiholoski teret sa sebe,pa treba ocekivati jos bolje partije...

Djoksa

pre 12 godina

Rekao sam odavno:JAnkov potencijal i talenat je veci od Novakovog. Problem je bio u glavi. Posto ga je resio, sada mu je samo nebo granica. Voleo bih da sledece godine imamo dva igraca na vrhu, Janka i Novaka, kao dva najbolja igraca sveta.

mezzano

pre 12 godina

Igra 100 godina, a tek sad osvojio prvu titulu?! No, bolje ikad, nego nikad. U svakom slucaju, vise je osvojio titula, nego ja (i mnogi ovde) :)

Djorgo

pre 12 godina

I pre meca bilo je lepo videti da su finalu dva, ako ne poslednja onda trenutno najpoznatija i najbolja teniska boema-romanticara.
Sazreo je i Janko, kao i Novak, malo kasnije, ali OK. Igrao je kao da ne igra za novac i titulu nego kao za svoje dete.
Janko neka je sa srecom ovaj ``prvenac`` i neka svega dobrog bude sto vise.

I pehari te nestrpljivo cekaju

pre 12 godina

Komentator na ESPN-u "FINALLY Janko is no longer the BEST player on the ATP tour without a title "

Eto ti sad. Sad vise nije the BEST.Sad je samo jedan od mnogih !??
(m., 2. oktobar 2011 13:48)

Zar bas sve mora da se gleda i komentarise sa tamnije strane?

Boze, kako me je obradovala ova vest. Najvise zbog Jankele jer je i pre Vimbldona bio na korak do trofeja, ali ga je povreda sprecila u tome. Ipak, nije klonuo duhom nego je cak i nas hrabrio i uveravao da mu je pehar ATP turnira na dohvat ruke. Secate li se da je jos rekao: "Posle toga (prvog pehara) bice ih jos. Najteze je osvojiti prvi."?

Bravo, Jankela, nestrpljivi smo da uzmes i te "jos".

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Veliki dan za Janka, dugo je cekao na ovo! Napokon vise nece biti tog pritiska kako je jedan od najboljih igraca koji nemaju titulu, kako je na pragu ulaska u TOP 10 i to bez titule.
I danas je nesto sporije usao u mec ali je pokazao da ne razmislja toliko o tituli vec je pristupio kao da nije finale i kao da se radi o "obicnom" mecu jer jednoistavno mora tako,ne smiju emocije da prevladaju.Mogao je i lakse i mirnije da zatvori mec ali to je sada nebitno.
Markos je na kraju sve rekao, Janko je bio bolji, agresivniji i vise je zelio titulu. Janko je iskoristio 3. mec loptu, u 5. finalu dolazi do titule i posle 149 odigranih turnira,pridruzio se Novaku,Slobodanu i Viktoru. Postoje velike sanse da ce igrati na zavrsnom Mastersu u London, zaista je mnogo napredovao i sigurno se nece zaustaviti na ovoj jednoj tituli, probio je led pa ce sve ici mnogo lakse verujem.
Svaka cast Janko!!!
http://www.sportklub.info/forum/forums/16-Tenis

Veliki pozdrav za sve teniske ljubitelje i za sjajnu sportsku redakciju B92.Sledece nedelje su svi tu sem Novak i Rodzera nastavlja se vrhunski tenis.

lista

pre 12 godina

Janko stvarno ima realne sanse i da se nadje na zavrsnom turniru u Londonu.
Trenutna situacija na listi koja prdstavlja "trku" za taj turnir je sledeca:

1 Novak Djokovic 13295
2 Rafael Nadal 9115
3 Andy Murray 5700
4 Roger Federer 5170
5 David Ferrer 3670
6 Mardy Fish 2685
7 Jo Tsonga 2600
8 Tomas Berdych 2390
9 Gilles Simon 2170
10 Robin Soderling 2120
11 Janko Tipsarev. 2075

Od devetog Simona deli ga svega 95 bodova, a od osmog Berdiha 315 bodova.
U prevodu na preostalim turnirim do kraja godine Janko mora da osvoji 320 bodova vise od Berdiha.
Nije lako, ali nije ni nemoguce.

turista na planeti Zemlji

pre 12 godina

Janku sve cestitke, a dusebriznicima jos jedna neprospavana noc posle uspeha srpskih sportista. Veceras svi uz odbojkasice do jos jedne titule.

toza

pre 12 godina

Bravo, Jankela! Bravo, bravo, bravo! Je l' vidiš da može? A možeš ti još više - recimo među prvih osam. Imaš kvalitet, sad imaš i samopouzdanje.

VLADIMIR

pre 12 godina

Janko cestitam ti od sveg srca.Zasluzio si i ranije da osvojis titulu. A sada Tebi i Troickom zelim da se plasirate u polufonale Tokija - ako savladate velike prepreke u cetvrt finalu (Nadala i Fisa) pa da u medjusobnom duelu, jedan od vas dvojice udje u finale. Tako cete pomoci pre svega sebi ali i nasem Noletu. Napred momci, gurajte iz sve snage u oktobru. Uz bozju pomoc obojica bi mogli na kraju i medju prvih deset. Naravno to je vrlo pretenciozno ali u sportu je sve moguce uz vas nesporni kvalitet, ako malo i sreca bude na vasoj strani. Napred.

Jova

pre 12 godina

Srce mi je na mjestu. Godinama gledam sta sve Janko zna i moze, da bi bilo stvarno grehota, da zavrsi karieru a ne osvoji nijedan turnir. Sad ce moci opustenije da prilazi mecevima a i mogucim finalima, kad mu to ne bude vise visilo nad glavom. Nije ovo bilo lako zavrsiti, uprkos naizgled velikoj prednosti. Tenis se igra prvenstveno glavom - topla voda - nevoza i strah se uvuku u kosti a protivnik, koji nema sta izgubiti, pocne odjednom igrati. Srecom je i Bagdatis na kraju malo pomogao, taman toliko, koliko je trebalo.
Zasluzena pobjeda i najzad velika radost za Janka i nas, naravno.
Divan pocetak sporstke nedelje. Neka se samo nastavi tako, pa da veceras slavimo.

Veliki pozdrav svima

matrix

pre 12 godina

aaa staaa ceee...:) salu na stranu svaka cast janku na sve sto radi ove sezone!izgleda da dejvis kup nije samo psiholoski uticao na novaka,vec i janka.ono sto samo hvali da upotpuni sjajnu godinu srpskog tenisa je viktor,iako je u prvom dijelu obecavao,odjednom totalni pad.steta,bas sam se ponadao trojici srba u top 10.al dobro yadovoljicemo se novakom i jankom u toj eliti.malo li je?:)

Lexx

pre 12 godina

Јанкела, мајсторе, свака част! Напокон смо и то доживјели. Сад ће, надам се, све бити много лакше. Императив једног освојеног турнира је напокон задовољен. То ти више нико неће моћи спочитавати.
Много успијеха у наставку сезоне и надам се да ћемо те гледати на завршном мастерсу, гдје ти је, по постигнутим резултатима ове сезоне дефинитивно мјесто.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Najiskrenije cestitke janku na osvojenoj tituli!
Eh, koliko tu ima demona koji su morali da se pobede! Moglo je krace, moglo je lakse..no necemo sada, bitno je da je velika barijera probijena;
Puno uspeha sledece nedelje i njemu i Viktoru u Tokiju!

Dylan Dog

pre 12 godina

BRAVO!!!

Janko je morao da kopa duboko, i to kako duboko, ali uspeo je da dođe do blaga. I uspeo je da rastera sve duhove prošlosti. Pokazao je još jednom da je potpuno sazreo i kao osoba i kao teniser.
Nije bilo lako izdržati toliki pritisak kada posle toliko neuspešnih finala imaš šansu da svojim servisom zatvoriš meč za titulu. Prvo vodiš. Skoro je sve gotovo. Pa se protivnik približi. Pa serviraš za turnir. Pa ne uspeš, pa ponovo dobiješ šansu, pa nekoliko meč lopti - pa tek onda OSVOJEN TURNIR! Sve vreme se osećala ogromna tenzija, a Janko Tipsarević je bio tu i ostao. Izdržao je i pobedo i sebe i protivnika. Svaka čast!

Nesporni talenat je potvrđen na pravi način. Očekujem da Jankov voz neće stati na ovoj stanici. Njemu se otvaraju mnoge nove i neslućene šanse. Samo da nastavi da igra u istom ritmu i ostane hladne glave.

Ovo je lep početak ovog dana, tako značajnog za srpski sport.
Janku puno zdravlja i obilje sportske sreće u nastavku sezone!

Uzdravlje!

Vlepa!

pre 12 godina

Ovo kada sam docekao sad mogu na miru da umrem :D P.S svaka cast majostore godinama sam verovao u tebe ovo je moralo da se desi kad tad, bravo, bravo KRALJU!

malosoli

pre 12 godina

Bravo Janko! Probio si led, sada je sve lakše. A neverne Tome neka se pokriju ušima ( mislim na one koji su te pljuvali nakon izjave da bi pobedio Nalbandiana).
Srećno!

goran

pre 12 godina

Sta drugo ocekivati osim poraza od Bagdatisa. Janko je toliko puta dokazao da nema karakter pobednika. Uostalom nikada nije osvojio nijedan turnir. Verovatno ce tako i nastaviti.
(Josko Martinoski, 1. oktobar 2011 21:57)
Svaka cast majstore za sve sto si dosad prognozirao,jer uvek kada nesto kazes to se obistini ali u suprotnom smeru,samo nastavi tako...mesecima ranije si pjuvao po Noletu dok je ispisivao stranice teniske istorije i posle svakog uspeha ti si mu prognozirao pad a svi smo videli sta je Nole sve osvojio ove godine, e a sad je red na Jankelu, poceo si i po njemu da pljujes (posto si se vec izblamirao kod Noleta)medjutim doslo je vreme da i Tipsa konacno pokaze zasto je svojevremeno smatran za ekstratalenat i da zapusi usta mnogima koji su govorili da nikad nista nece biti od njega...

Jole

pre 12 godina

Cestitam Janku na prvoj ATP tituli u karijeri i nadam se da ce nastaviti sa ovako dobrim igrama. Konacno je poceo da igra dobro u kontinuitetu i pokazuje veliki napredak na psiholoskom planu.

tina x

pre 12 godina

Bravo Janko.....bravo.
Sa prvoosvojenim ATP turnirom u karijeri zapocinjes novo poglavlje u svojoj teniskoj karijeri i nadamo se da nece biti i jedini trofej u ovoj godini. Zelimo ti jos mnogo uspeha u daljem zivotu.

Djoksa

pre 12 godina

Aaaaaaaaaa...!!! KONACNO!!!

Sve cestitke Janku na prvom osvojenom ATP turniru u karijeri! Ovo je bio 148 ATP turnir na kome je ucestvovao Tipsarevic i konacno titula! Da je dugo/predugo trajalo, jeste ali je vredelo cekati i docekati ovaj trenutak...
Florijan Majer je prosle (ili pretprosle?) nedelje osvojio svoju prvu titulu tako da sam se uplasio da ce Tipsu da potera baksuz ako ne uspe da iskoristi ovu sansu. Jer samo Majer i Tipsarevic nisu imali ATP titule u prvih 30 na ATP listi do pre 2 nedelje.
Ali eto, docekasmo da i Tipsa skine mrak sa ociju! :D

Sve cestitke Janku uz zelju da ih do kraja karijere naredja jos bar deset puta toliko!

m.

pre 12 godina

Komentator na ESPN-u "FINALLY Janko is no longer the BEST player on the ATP tour without a title "

Eto ti sad. Sad vise nije the BEST.Sad je samo jedan od mnogih !??

srkis

pre 12 godina

Svaka čast, majstore!

Eh, da je imao ranije ovakav pristup igri, davno bi Janko bio u top 10. Znači, prokockao je dva brejka, da bi napravio još jedan i pobedio... Nemam reči!

Sad treba da iskoristi činjenicu da Nole propušta Peking i, možda, Šangaj i da osvoji još koji turnir kad je u ovakvoj formi.

genta

pre 12 godina

U nadi da moj komentar neće biti prvi objavljen(za sad još nema ni jednog),nije me sramota da priznam da sam se obradovao kao kad je Nole uzeo Wimbledon!!!

Slavko-Republika -sRPSKA

pre 12 godina

Janko svaka tic ast,to si zasluzio prva titula nezaustavljaj se ovdje,jos jednom samo cepaj vruhunske imamo sportiste:)))

theche

pre 12 godina

Bez obzira na sve uspehe u devis kupu i juniorske uspehe(bio prvi reket sveta),bilo je krajnje vreme jer je zasluzio ovu titulu i ranije.Nadam se da ce ovo uticati pozitivno na njegovu psihu pa ce posle prvenca stici novi trofeji.BRAVO JANKO,SAMO NAPRED!!!!!!

verninavijac

pre 12 godina

Gledam trenutno uzivo i mogu reci da Tipsa razbija koncentraciju Bagatisa.
Ako Tipsa ne dozvoli sebi za pad u igri, uzece pehar u ruke.
Bravo Tipsa, navijamo za tebe.

Deki

pre 12 godina

Konačnoooo.A sad će valjda u psihološkom smislu biti stabilniji i osvajati i recimo koji masters turnir,a daj bože i kakav gren slem.

verninavijac

pre 12 godina

Eto..dozvolio ipak Tipsa mali pad u igri ali eto opet....uspeo da pobedi Bagdatisa.
Cestitam za pervu titulu. Kao da je ponovo rodjen.

Igor

pre 12 godina

BRAVO MAJSTORE!

Dočekasmo i ovaj dan! A tolike godine prođoše... tu ti je i mesto, tu i ostani i sledeći put nek Nole razbija glavu šta i kako protiv najboljeg na svetu. To što je prvi mu neće mnogo pomoći.

Zdravko

pre 12 godina

Bravo Janko, sto bi rekao komentator na nekom od stranih kanala, veliki teniser koji nikad nije uzeo titulu, e pa sad i tome dodje kraj. Bice ih jos nadam se. Bravo jos jednom.

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Veliki dan za Janka, dugo je cekao na ovo! Napokon vise nece biti tog pritiska kako je jedan od najboljih igraca koji nemaju titulu, kako je na pragu ulaska u TOP 10 i to bez titule.
I danas je nesto sporije usao u mec ali je pokazao da ne razmislja toliko o tituli vec je pristupio kao da nije finale i kao da se radi o "obicnom" mecu jer jednoistavno mora tako,ne smiju emocije da prevladaju.Mogao je i lakse i mirnije da zatvori mec ali to je sada nebitno.
Markos je na kraju sve rekao, Janko je bio bolji, agresivniji i vise je zelio titulu. Janko je iskoristio 3. mec loptu, u 5. finalu dolazi do titule i posle 149 odigranih turnira,pridruzio se Novaku,Slobodanu i Viktoru. Postoje velike sanse da ce igrati na zavrsnom Mastersu u London, zaista je mnogo napredovao i sigurno se nece zaustaviti na ovoj jednoj tituli, probio je led pa ce sve ici mnogo lakse verujem.
Svaka cast Janko!!!
http://www.sportklub.info/forum/forums/16-Tenis

Veliki pozdrav za sve teniske ljubitelje i za sjajnu sportsku redakciju B92.Sledece nedelje su svi tu sem Novak i Rodzera nastavlja se vrhunski tenis.

Deki

pre 12 godina

Konačnoooo.A sad će valjda u psihološkom smislu biti stabilniji i osvajati i recimo koji masters turnir,a daj bože i kakav gren slem.

Dylan Dog

pre 12 godina

BRAVO!!!

Janko je morao da kopa duboko, i to kako duboko, ali uspeo je da dođe do blaga. I uspeo je da rastera sve duhove prošlosti. Pokazao je još jednom da je potpuno sazreo i kao osoba i kao teniser.
Nije bilo lako izdržati toliki pritisak kada posle toliko neuspešnih finala imaš šansu da svojim servisom zatvoriš meč za titulu. Prvo vodiš. Skoro je sve gotovo. Pa se protivnik približi. Pa serviraš za turnir. Pa ne uspeš, pa ponovo dobiješ šansu, pa nekoliko meč lopti - pa tek onda OSVOJEN TURNIR! Sve vreme se osećala ogromna tenzija, a Janko Tipsarević je bio tu i ostao. Izdržao je i pobedo i sebe i protivnika. Svaka čast!

Nesporni talenat je potvrđen na pravi način. Očekujem da Jankov voz neće stati na ovoj stanici. Njemu se otvaraju mnoge nove i neslućene šanse. Samo da nastavi da igra u istom ritmu i ostane hladne glave.

Ovo je lep početak ovog dana, tako značajnog za srpski sport.
Janku puno zdravlja i obilje sportske sreće u nastavku sezone!

Uzdravlje!

Slavko-Republika -sRPSKA

pre 12 godina

Janko svaka tic ast,to si zasluzio prva titula nezaustavljaj se ovdje,jos jednom samo cepaj vruhunske imamo sportiste:)))

Djorgo

pre 12 godina

I pre meca bilo je lepo videti da su finalu dva, ako ne poslednja onda trenutno najpoznatija i najbolja teniska boema-romanticara.
Sazreo je i Janko, kao i Novak, malo kasnije, ali OK. Igrao je kao da ne igra za novac i titulu nego kao za svoje dete.
Janko neka je sa srecom ovaj ``prvenac`` i neka svega dobrog bude sto vise.

goran

pre 12 godina

Sta drugo ocekivati osim poraza od Bagdatisa. Janko je toliko puta dokazao da nema karakter pobednika. Uostalom nikada nije osvojio nijedan turnir. Verovatno ce tako i nastaviti.
(Josko Martinoski, 1. oktobar 2011 21:57)
Svaka cast majstore za sve sto si dosad prognozirao,jer uvek kada nesto kazes to se obistini ali u suprotnom smeru,samo nastavi tako...mesecima ranije si pjuvao po Noletu dok je ispisivao stranice teniske istorije i posle svakog uspeha ti si mu prognozirao pad a svi smo videli sta je Nole sve osvojio ove godine, e a sad je red na Jankelu, poceo si i po njemu da pljujes (posto si se vec izblamirao kod Noleta)medjutim doslo je vreme da i Tipsa konacno pokaze zasto je svojevremeno smatran za ekstratalenat i da zapusi usta mnogima koji su govorili da nikad nista nece biti od njega...

I pehari te nestrpljivo cekaju

pre 12 godina

Komentator na ESPN-u "FINALLY Janko is no longer the BEST player on the ATP tour without a title "

Eto ti sad. Sad vise nije the BEST.Sad je samo jedan od mnogih !??
(m., 2. oktobar 2011 13:48)

Zar bas sve mora da se gleda i komentarise sa tamnije strane?

Boze, kako me je obradovala ova vest. Najvise zbog Jankele jer je i pre Vimbldona bio na korak do trofeja, ali ga je povreda sprecila u tome. Ipak, nije klonuo duhom nego je cak i nas hrabrio i uveravao da mu je pehar ATP turnira na dohvat ruke. Secate li se da je jos rekao: "Posle toga (prvog pehara) bice ih jos. Najteze je osvojiti prvi."?

Bravo, Jankela, nestrpljivi smo da uzmes i te "jos".

Zdravko

pre 12 godina

Bravo Janko, sto bi rekao komentator na nekom od stranih kanala, veliki teniser koji nikad nije uzeo titulu, e pa sad i tome dodje kraj. Bice ih jos nadam se. Bravo jos jednom.

lista

pre 12 godina

Janko stvarno ima realne sanse i da se nadje na zavrsnom turniru u Londonu.
Trenutna situacija na listi koja prdstavlja "trku" za taj turnir je sledeca:

1 Novak Djokovic 13295
2 Rafael Nadal 9115
3 Andy Murray 5700
4 Roger Federer 5170
5 David Ferrer 3670
6 Mardy Fish 2685
7 Jo Tsonga 2600
8 Tomas Berdych 2390
9 Gilles Simon 2170
10 Robin Soderling 2120
11 Janko Tipsarev. 2075

Od devetog Simona deli ga svega 95 bodova, a od osmog Berdiha 315 bodova.
U prevodu na preostalim turnirim do kraja godine Janko mora da osvoji 320 bodova vise od Berdiha.
Nije lako, ali nije ni nemoguce.

Jova

pre 12 godina

Srce mi je na mjestu. Godinama gledam sta sve Janko zna i moze, da bi bilo stvarno grehota, da zavrsi karieru a ne osvoji nijedan turnir. Sad ce moci opustenije da prilazi mecevima a i mogucim finalima, kad mu to ne bude vise visilo nad glavom. Nije ovo bilo lako zavrsiti, uprkos naizgled velikoj prednosti. Tenis se igra prvenstveno glavom - topla voda - nevoza i strah se uvuku u kosti a protivnik, koji nema sta izgubiti, pocne odjednom igrati. Srecom je i Bagdatis na kraju malo pomogao, taman toliko, koliko je trebalo.
Zasluzena pobjeda i najzad velika radost za Janka i nas, naravno.
Divan pocetak sporstke nedelje. Neka se samo nastavi tako, pa da veceras slavimo.

Veliki pozdrav svima

Djoksa

pre 12 godina

Rekao sam odavno:JAnkov potencijal i talenat je veci od Novakovog. Problem je bio u glavi. Posto ga je resio, sada mu je samo nebo granica. Voleo bih da sledece godine imamo dva igraca na vrhu, Janka i Novaka, kao dva najbolja igraca sveta.

genta

pre 12 godina

U nadi da moj komentar neće biti prvi objavljen(za sad još nema ni jednog),nije me sramota da priznam da sam se obradovao kao kad je Nole uzeo Wimbledon!!!

Inspector Bloch

pre 12 godina

Najiskrenije cestitke janku na osvojenoj tituli!
Eh, koliko tu ima demona koji su morali da se pobede! Moglo je krace, moglo je lakse..no necemo sada, bitno je da je velika barijera probijena;
Puno uspeha sledece nedelje i njemu i Viktoru u Tokiju!

Djoksa

pre 12 godina

Aaaaaaaaaa...!!! KONACNO!!!

Sve cestitke Janku na prvom osvojenom ATP turniru u karijeri! Ovo je bio 148 ATP turnir na kome je ucestvovao Tipsarevic i konacno titula! Da je dugo/predugo trajalo, jeste ali je vredelo cekati i docekati ovaj trenutak...
Florijan Majer je prosle (ili pretprosle?) nedelje osvojio svoju prvu titulu tako da sam se uplasio da ce Tipsu da potera baksuz ako ne uspe da iskoristi ovu sansu. Jer samo Majer i Tipsarevic nisu imali ATP titule u prvih 30 na ATP listi do pre 2 nedelje.
Ali eto, docekasmo da i Tipsa skine mrak sa ociju! :D

Sve cestitke Janku uz zelju da ih do kraja karijere naredja jos bar deset puta toliko!

VLADIMIR

pre 12 godina

Janko cestitam ti od sveg srca.Zasluzio si i ranije da osvojis titulu. A sada Tebi i Troickom zelim da se plasirate u polufonale Tokija - ako savladate velike prepreke u cetvrt finalu (Nadala i Fisa) pa da u medjusobnom duelu, jedan od vas dvojice udje u finale. Tako cete pomoci pre svega sebi ali i nasem Noletu. Napred momci, gurajte iz sve snage u oktobru. Uz bozju pomoc obojica bi mogli na kraju i medju prvih deset. Naravno to je vrlo pretenciozno ali u sportu je sve moguce uz vas nesporni kvalitet, ako malo i sreca bude na vasoj strani. Napred.

Jole

pre 12 godina

Cestitam Janku na prvoj ATP tituli u karijeri i nadam se da ce nastaviti sa ovako dobrim igrama. Konacno je poceo da igra dobro u kontinuitetu i pokazuje veliki napredak na psiholoskom planu.

malosoli

pre 12 godina

Bravo Janko! Probio si led, sada je sve lakše. A neverne Tome neka se pokriju ušima ( mislim na one koji su te pljuvali nakon izjave da bi pobedio Nalbandiana).
Srećno!

mezzano

pre 12 godina

Igra 100 godina, a tek sad osvojio prvu titulu?! No, bolje ikad, nego nikad. U svakom slucaju, vise je osvojio titula, nego ja (i mnogi ovde) :)

verninavijac

pre 12 godina

Eto..dozvolio ipak Tipsa mali pad u igri ali eto opet....uspeo da pobedi Bagdatisa.
Cestitam za pervu titulu. Kao da je ponovo rodjen.

theche

pre 12 godina

Bez obzira na sve uspehe u devis kupu i juniorske uspehe(bio prvi reket sveta),bilo je krajnje vreme jer je zasluzio ovu titulu i ranije.Nadam se da ce ovo uticati pozitivno na njegovu psihu pa ce posle prvenca stici novi trofeji.BRAVO JANKO,SAMO NAPRED!!!!!!

matrix

pre 12 godina

aaa staaa ceee...:) salu na stranu svaka cast janku na sve sto radi ove sezone!izgleda da dejvis kup nije samo psiholoski uticao na novaka,vec i janka.ono sto samo hvali da upotpuni sjajnu godinu srpskog tenisa je viktor,iako je u prvom dijelu obecavao,odjednom totalni pad.steta,bas sam se ponadao trojici srba u top 10.al dobro yadovoljicemo se novakom i jankom u toj eliti.malo li je?:)

verninavijac

pre 12 godina

Gledam trenutno uzivo i mogu reci da Tipsa razbija koncentraciju Bagatisa.
Ako Tipsa ne dozvoli sebi za pad u igri, uzece pehar u ruke.
Bravo Tipsa, navijamo za tebe.

Lexx

pre 12 godina

Јанкела, мајсторе, свака част! Напокон смо и то доживјели. Сад ће, надам се, све бити много лакше. Императив једног освојеног турнира је напокон задовољен. То ти више нико неће моћи спочитавати.
Много успијеха у наставку сезоне и надам се да ћемо те гледати на завршном мастерсу, гдје ти је, по постигнутим резултатима ове сезоне дефинитивно мјесто.

tina x

pre 12 godina

Bravo Janko.....bravo.
Sa prvoosvojenim ATP turnirom u karijeri zapocinjes novo poglavlje u svojoj teniskoj karijeri i nadamo se da nece biti i jedini trofej u ovoj godini. Zelimo ti jos mnogo uspeha u daljem zivotu.

toza

pre 12 godina

Bravo, Jankela! Bravo, bravo, bravo! Je l' vidiš da može? A možeš ti još više - recimo među prvih osam. Imaš kvalitet, sad imaš i samopouzdanje.

m.

pre 12 godina

Komentator na ESPN-u "FINALLY Janko is no longer the BEST player on the ATP tour without a title "

Eto ti sad. Sad vise nije the BEST.Sad je samo jedan od mnogih !??

turista na planeti Zemlji

pre 12 godina

Janku sve cestitke, a dusebriznicima jos jedna neprospavana noc posle uspeha srpskih sportista. Veceras svi uz odbojkasice do jos jedne titule.

Biba

pre 12 godina

Bravo Janko! Sve čestitke za prvi osovojeni ATP turnir koji si odavno zaslužio. Sezona pobeda tek počinje, ovaj meč je dokazao da igrački i psihološki možeš da se izboriš sa pritiskom.

Vlepa!

pre 12 godina

Ovo kada sam docekao sad mogu na miru da umrem :D P.S svaka cast majostore godinama sam verovao u tebe ovo je moralo da se desi kad tad, bravo, bravo KRALJU!

srkis

pre 12 godina

Svaka čast, majstore!

Eh, da je imao ranije ovakav pristup igri, davno bi Janko bio u top 10. Znači, prokockao je dva brejka, da bi napravio još jedan i pobedio... Nemam reči!

Sad treba da iskoristi činjenicu da Nole propušta Peking i, možda, Šangaj i da osvoji još koji turnir kad je u ovakvoj formi.

Orao

pre 12 godina

Zasluzio je, par puta je bio blizu da osvoji turnir i nista. Sada je uspeo i skinuo je veliki psiholoski teret sa sebe,pa treba ocekivati jos bolje partije...

Igor

pre 12 godina

BRAVO MAJSTORE!

Dočekasmo i ovaj dan! A tolike godine prođoše... tu ti je i mesto, tu i ostani i sledeći put nek Nole razbija glavu šta i kako protiv najboljeg na svetu. To što je prvi mu neće mnogo pomoći.

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ m

Da li ste vi dobro razumeli sta ESPN kaze? Ili ste sarkasticni? To sto su rekli je indirektan kompliment. Oni kazu da je BIO najbolji igrac koji nikada nije osvojio turnir - t.j. on je najbolji od svih koji nemaju osvojen turnir. Bio je najbolji u toj grupi, a sada ima osvojen turnir...

BaneUtd

pre 12 godina

Osvojio prvu, a i poslednju, jer je momak limitiran. Nemojte da se previse zanosite i padate u euforiju, kao da je osvojio ko zna sta, a ne neki drugoklasni turnir!

BaneUtd

pre 12 godina

Osvojio prvu, a i poslednju, jer je momak limitiran. Nemojte da se previse zanosite i padate u euforiju, kao da je osvojio ko zna sta, a ne neki drugoklasni turnir!

Djoksa

pre 12 godina

Rekao sam odavno:JAnkov potencijal i talenat je veci od Novakovog. Problem je bio u glavi. Posto ga je resio, sada mu je samo nebo granica. Voleo bih da sledece godine imamo dva igraca na vrhu, Janka i Novaka, kao dva najbolja igraca sveta.

Igor

pre 12 godina

BRAVO MAJSTORE!

Dočekasmo i ovaj dan! A tolike godine prođoše... tu ti je i mesto, tu i ostani i sledeći put nek Nole razbija glavu šta i kako protiv najboljeg na svetu. To što je prvi mu neće mnogo pomoći.

mezzano

pre 12 godina

Igra 100 godina, a tek sad osvojio prvu titulu?! No, bolje ikad, nego nikad. U svakom slucaju, vise je osvojio titula, nego ja (i mnogi ovde) :)

m.

pre 12 godina

Komentator na ESPN-u "FINALLY Janko is no longer the BEST player on the ATP tour without a title "

Eto ti sad. Sad vise nije the BEST.Sad je samo jedan od mnogih !??

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Veliki dan za Janka, dugo je cekao na ovo! Napokon vise nece biti tog pritiska kako je jedan od najboljih igraca koji nemaju titulu, kako je na pragu ulaska u TOP 10 i to bez titule.
I danas je nesto sporije usao u mec ali je pokazao da ne razmislja toliko o tituli vec je pristupio kao da nije finale i kao da se radi o "obicnom" mecu jer jednoistavno mora tako,ne smiju emocije da prevladaju.Mogao je i lakse i mirnije da zatvori mec ali to je sada nebitno.
Markos je na kraju sve rekao, Janko je bio bolji, agresivniji i vise je zelio titulu. Janko je iskoristio 3. mec loptu, u 5. finalu dolazi do titule i posle 149 odigranih turnira,pridruzio se Novaku,Slobodanu i Viktoru. Postoje velike sanse da ce igrati na zavrsnom Mastersu u London, zaista je mnogo napredovao i sigurno se nece zaustaviti na ovoj jednoj tituli, probio je led pa ce sve ici mnogo lakse verujem.
Svaka cast Janko!!!
http://www.sportklub.info/forum/forums/16-Tenis

Veliki pozdrav za sve teniske ljubitelje i za sjajnu sportsku redakciju B92.Sledece nedelje su svi tu sem Novak i Rodzera nastavlja se vrhunski tenis.

Djorgo

pre 12 godina

I pre meca bilo je lepo videti da su finalu dva, ako ne poslednja onda trenutno najpoznatija i najbolja teniska boema-romanticara.
Sazreo je i Janko, kao i Novak, malo kasnije, ali OK. Igrao je kao da ne igra za novac i titulu nego kao za svoje dete.
Janko neka je sa srecom ovaj ``prvenac`` i neka svega dobrog bude sto vise.

Djoksa

pre 12 godina

Aaaaaaaaaa...!!! KONACNO!!!

Sve cestitke Janku na prvom osvojenom ATP turniru u karijeri! Ovo je bio 148 ATP turnir na kome je ucestvovao Tipsarevic i konacno titula! Da je dugo/predugo trajalo, jeste ali je vredelo cekati i docekati ovaj trenutak...
Florijan Majer je prosle (ili pretprosle?) nedelje osvojio svoju prvu titulu tako da sam se uplasio da ce Tipsu da potera baksuz ako ne uspe da iskoristi ovu sansu. Jer samo Majer i Tipsarevic nisu imali ATP titule u prvih 30 na ATP listi do pre 2 nedelje.
Ali eto, docekasmo da i Tipsa skine mrak sa ociju! :D

Sve cestitke Janku uz zelju da ih do kraja karijere naredja jos bar deset puta toliko!

matrix

pre 12 godina

aaa staaa ceee...:) salu na stranu svaka cast janku na sve sto radi ove sezone!izgleda da dejvis kup nije samo psiholoski uticao na novaka,vec i janka.ono sto samo hvali da upotpuni sjajnu godinu srpskog tenisa je viktor,iako je u prvom dijelu obecavao,odjednom totalni pad.steta,bas sam se ponadao trojici srba u top 10.al dobro yadovoljicemo se novakom i jankom u toj eliti.malo li je?:)

goran

pre 12 godina

Sta drugo ocekivati osim poraza od Bagdatisa. Janko je toliko puta dokazao da nema karakter pobednika. Uostalom nikada nije osvojio nijedan turnir. Verovatno ce tako i nastaviti.
(Josko Martinoski, 1. oktobar 2011 21:57)
Svaka cast majstore za sve sto si dosad prognozirao,jer uvek kada nesto kazes to se obistini ali u suprotnom smeru,samo nastavi tako...mesecima ranije si pjuvao po Noletu dok je ispisivao stranice teniske istorije i posle svakog uspeha ti si mu prognozirao pad a svi smo videli sta je Nole sve osvojio ove godine, e a sad je red na Jankelu, poceo si i po njemu da pljujes (posto si se vec izblamirao kod Noleta)medjutim doslo je vreme da i Tipsa konacno pokaze zasto je svojevremeno smatran za ekstratalenat i da zapusi usta mnogima koji su govorili da nikad nista nece biti od njega...

Deki

pre 12 godina

Konačnoooo.A sad će valjda u psihološkom smislu biti stabilniji i osvajati i recimo koji masters turnir,a daj bože i kakav gren slem.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Najiskrenije cestitke janku na osvojenoj tituli!
Eh, koliko tu ima demona koji su morali da se pobede! Moglo je krace, moglo je lakse..no necemo sada, bitno je da je velika barijera probijena;
Puno uspeha sledece nedelje i njemu i Viktoru u Tokiju!

genta

pre 12 godina

U nadi da moj komentar neće biti prvi objavljen(za sad još nema ni jednog),nije me sramota da priznam da sam se obradovao kao kad je Nole uzeo Wimbledon!!!

turista na planeti Zemlji

pre 12 godina

Janku sve cestitke, a dusebriznicima jos jedna neprospavana noc posle uspeha srpskih sportista. Veceras svi uz odbojkasice do jos jedne titule.

lista

pre 12 godina

Janko stvarno ima realne sanse i da se nadje na zavrsnom turniru u Londonu.
Trenutna situacija na listi koja prdstavlja "trku" za taj turnir je sledeca:

1 Novak Djokovic 13295
2 Rafael Nadal 9115
3 Andy Murray 5700
4 Roger Federer 5170
5 David Ferrer 3670
6 Mardy Fish 2685
7 Jo Tsonga 2600
8 Tomas Berdych 2390
9 Gilles Simon 2170
10 Robin Soderling 2120
11 Janko Tipsarev. 2075

Od devetog Simona deli ga svega 95 bodova, a od osmog Berdiha 315 bodova.
U prevodu na preostalim turnirim do kraja godine Janko mora da osvoji 320 bodova vise od Berdiha.
Nije lako, ali nije ni nemoguce.

I pehari te nestrpljivo cekaju

pre 12 godina

Komentator na ESPN-u "FINALLY Janko is no longer the BEST player on the ATP tour without a title "

Eto ti sad. Sad vise nije the BEST.Sad je samo jedan od mnogih !??
(m., 2. oktobar 2011 13:48)

Zar bas sve mora da se gleda i komentarise sa tamnije strane?

Boze, kako me je obradovala ova vest. Najvise zbog Jankele jer je i pre Vimbldona bio na korak do trofeja, ali ga je povreda sprecila u tome. Ipak, nije klonuo duhom nego je cak i nas hrabrio i uveravao da mu je pehar ATP turnira na dohvat ruke. Secate li se da je jos rekao: "Posle toga (prvog pehara) bice ih jos. Najteze je osvojiti prvi."?

Bravo, Jankela, nestrpljivi smo da uzmes i te "jos".

Dylan Dog

pre 12 godina

BRAVO!!!

Janko je morao da kopa duboko, i to kako duboko, ali uspeo je da dođe do blaga. I uspeo je da rastera sve duhove prošlosti. Pokazao je još jednom da je potpuno sazreo i kao osoba i kao teniser.
Nije bilo lako izdržati toliki pritisak kada posle toliko neuspešnih finala imaš šansu da svojim servisom zatvoriš meč za titulu. Prvo vodiš. Skoro je sve gotovo. Pa se protivnik približi. Pa serviraš za turnir. Pa ne uspeš, pa ponovo dobiješ šansu, pa nekoliko meč lopti - pa tek onda OSVOJEN TURNIR! Sve vreme se osećala ogromna tenzija, a Janko Tipsarević je bio tu i ostao. Izdržao je i pobedo i sebe i protivnika. Svaka čast!

Nesporni talenat je potvrđen na pravi način. Očekujem da Jankov voz neće stati na ovoj stanici. Njemu se otvaraju mnoge nove i neslućene šanse. Samo da nastavi da igra u istom ritmu i ostane hladne glave.

Ovo je lep početak ovog dana, tako značajnog za srpski sport.
Janku puno zdravlja i obilje sportske sreće u nastavku sezone!

Uzdravlje!

Slavko-Republika -sRPSKA

pre 12 godina

Janko svaka tic ast,to si zasluzio prva titula nezaustavljaj se ovdje,jos jednom samo cepaj vruhunske imamo sportiste:)))

tina x

pre 12 godina

Bravo Janko.....bravo.
Sa prvoosvojenim ATP turnirom u karijeri zapocinjes novo poglavlje u svojoj teniskoj karijeri i nadamo se da nece biti i jedini trofej u ovoj godini. Zelimo ti jos mnogo uspeha u daljem zivotu.

toza

pre 12 godina

Bravo, Jankela! Bravo, bravo, bravo! Je l' vidiš da može? A možeš ti još više - recimo među prvih osam. Imaš kvalitet, sad imaš i samopouzdanje.

verninavijac

pre 12 godina

Gledam trenutno uzivo i mogu reci da Tipsa razbija koncentraciju Bagatisa.
Ako Tipsa ne dozvoli sebi za pad u igri, uzece pehar u ruke.
Bravo Tipsa, navijamo za tebe.

verninavijac

pre 12 godina

Eto..dozvolio ipak Tipsa mali pad u igri ali eto opet....uspeo da pobedi Bagdatisa.
Cestitam za pervu titulu. Kao da je ponovo rodjen.

Vlepa!

pre 12 godina

Ovo kada sam docekao sad mogu na miru da umrem :D P.S svaka cast majostore godinama sam verovao u tebe ovo je moralo da se desi kad tad, bravo, bravo KRALJU!

malosoli

pre 12 godina

Bravo Janko! Probio si led, sada je sve lakše. A neverne Tome neka se pokriju ušima ( mislim na one koji su te pljuvali nakon izjave da bi pobedio Nalbandiana).
Srećno!

Jole

pre 12 godina

Cestitam Janku na prvoj ATP tituli u karijeri i nadam se da ce nastaviti sa ovako dobrim igrama. Konacno je poceo da igra dobro u kontinuitetu i pokazuje veliki napredak na psiholoskom planu.

VLADIMIR

pre 12 godina

Janko cestitam ti od sveg srca.Zasluzio si i ranije da osvojis titulu. A sada Tebi i Troickom zelim da se plasirate u polufonale Tokija - ako savladate velike prepreke u cetvrt finalu (Nadala i Fisa) pa da u medjusobnom duelu, jedan od vas dvojice udje u finale. Tako cete pomoci pre svega sebi ali i nasem Noletu. Napred momci, gurajte iz sve snage u oktobru. Uz bozju pomoc obojica bi mogli na kraju i medju prvih deset. Naravno to je vrlo pretenciozno ali u sportu je sve moguce uz vas nesporni kvalitet, ako malo i sreca bude na vasoj strani. Napred.

Biba

pre 12 godina

Bravo Janko! Sve čestitke za prvi osovojeni ATP turnir koji si odavno zaslužio. Sezona pobeda tek počinje, ovaj meč je dokazao da igrački i psihološki možeš da se izboriš sa pritiskom.

Zdravko

pre 12 godina

Bravo Janko, sto bi rekao komentator na nekom od stranih kanala, veliki teniser koji nikad nije uzeo titulu, e pa sad i tome dodje kraj. Bice ih jos nadam se. Bravo jos jednom.

srkis

pre 12 godina

Svaka čast, majstore!

Eh, da je imao ranije ovakav pristup igri, davno bi Janko bio u top 10. Znači, prokockao je dva brejka, da bi napravio još jedan i pobedio... Nemam reči!

Sad treba da iskoristi činjenicu da Nole propušta Peking i, možda, Šangaj i da osvoji još koji turnir kad je u ovakvoj formi.

theche

pre 12 godina

Bez obzira na sve uspehe u devis kupu i juniorske uspehe(bio prvi reket sveta),bilo je krajnje vreme jer je zasluzio ovu titulu i ranije.Nadam se da ce ovo uticati pozitivno na njegovu psihu pa ce posle prvenca stici novi trofeji.BRAVO JANKO,SAMO NAPRED!!!!!!

Lexx

pre 12 godina

Јанкела, мајсторе, свака част! Напокон смо и то доживјели. Сад ће, надам се, све бити много лакше. Императив једног освојеног турнира је напокон задовољен. То ти више нико неће моћи спочитавати.
Много успијеха у наставку сезоне и надам се да ћемо те гледати на завршном мастерсу, гдје ти је, по постигнутим резултатима ове сезоне дефинитивно мјесто.

Jova

pre 12 godina

Srce mi je na mjestu. Godinama gledam sta sve Janko zna i moze, da bi bilo stvarno grehota, da zavrsi karieru a ne osvoji nijedan turnir. Sad ce moci opustenije da prilazi mecevima a i mogucim finalima, kad mu to ne bude vise visilo nad glavom. Nije ovo bilo lako zavrsiti, uprkos naizgled velikoj prednosti. Tenis se igra prvenstveno glavom - topla voda - nevoza i strah se uvuku u kosti a protivnik, koji nema sta izgubiti, pocne odjednom igrati. Srecom je i Bagdatis na kraju malo pomogao, taman toliko, koliko je trebalo.
Zasluzena pobjeda i najzad velika radost za Janka i nas, naravno.
Divan pocetak sporstke nedelje. Neka se samo nastavi tako, pa da veceras slavimo.

Veliki pozdrav svima

Orao

pre 12 godina

Zasluzio je, par puta je bio blizu da osvoji turnir i nista. Sada je uspeo i skinuo je veliki psiholoski teret sa sebe,pa treba ocekivati jos bolje partije...

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ m

Da li ste vi dobro razumeli sta ESPN kaze? Ili ste sarkasticni? To sto su rekli je indirektan kompliment. Oni kazu da je BIO najbolji igrac koji nikada nije osvojio turnir - t.j. on je najbolji od svih koji nemaju osvojen turnir. Bio je najbolji u toj grupi, a sada ima osvojen turnir...