Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.09.2011.

13:25

"Vreme je za proboj na ATP listi"

Mladi srpski teniser Miki Janković izjavio je da će od naredne sezone igrati samo u seniorskoj konkurenciji jer želi da napravi značajan proboj na ATP listi.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Četvrtfinalista Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji u početku će se skoncentrisati na fjučerse.

On je trenutno 904. na ATP listi sa 10 bodova.

"Zadovoljan sam ovom godinom, posebno zbog tog rezultata na Rolan Garosu i celom serijom profi turnira u Srbiji ovog leta. Odigrao sam dosta dobro, zabeležio nekoliko plasmana u četvrtfinale", rekao je Janković u intervjuu Tanjugu.

"Tenis igram od šeste godine, prvih mesec dana sam trenirao u Partizanu i odmah sam prešao u Gemaks, gde i dan danas treniram. Uslovi su stvarno odlični. Ima dosta dobrih igrača i trenera. Bio sam prvak države u svim konkurencijama 12,14, 16 i 18 godina. Igrao sam za reprezentaciju u svim juniorskim kategorijama".

Osim u Beogradu Janković trenira i u Frankfurtu, u akademiji poznatog nemačkog tenisera Rajnera Šitlera.

"Krajem prošle godine sam otišao prvi put tamo i stvarno mi se svidelo. Dosta se dobro radi, ima dosta profi igrača koji mi prenose svoja iskustva. Zahvalan sam mom klubu i sponzoru Djordju Antelju koji su mi to omogućili".

Janković je imao priliku i da trenira sa nekim poznatim igračima, pre svega sa Viktorom Troickim, a jednom je tokom turnira u Haleu odradio trening i sa Rodžerom Federerom.

"Volim da gledam naše tenisere, pogotovo Noleta. A voleo sam dosta i Rusa Marata Safina, ali on je završio karijeru".

Teniski klub Gemaks je Jankoviću obezbedio i ličnog trenera, pa on već devet godina radi sa poznatim stručnjakom Mićom Ratkovićem.

Godišnji Jankovićev budžet iznosi oko 60.000 evra, a naš mladi teniser ima i pomoć Teniskog saveza Srbije (TŠ). koji snosi troškove avionskog prevoza, što je prošle godine bilo blizu 10.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu