Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.06.2011.

18:48

GI: "Novak će zasluženo biti br. 1"

Nakadašnji šampion Vimbldona Goran Ivanišević rekao je da će Novak Đoković zasluženo uskoro doći na teniski tron.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Federer je u Parizu zaustavio neverovatnu seriju Novaka Đokovića u 2011. godini, ali Ivanišević smatra da to neće poremetiti srpskog tenisera.

“Mislim da je u tom duelu Federer odigrao bolje nego kada je osvojio Rolan Garos 2009. godine. Protiv Đokovića je odigrao neverovatno dobar tenis.”

Prošle godine Novak je stigao do polufinala u Londonu drugi put u karijeri ali je u tri seta poražen od Tomaša Berdiha.

“Mislim da poraz od Federera u Partizu neće ostaviti nikakav psihološki trag na Đokoviću. Mislim da je i on bio iskren kada je rekao da je znao da jednog dana mora da se završi i ta serija. To je bio neverovatan početak godine. On će veoma brzo postati najbolji teniser sveta i to zaista zaslužuje. Bila je potrebna jedna od najboljih partija Rodžera da bi izgubio. On je već bio u polufinalu ovde tako da ima pedigre za travnatu podlogu. Sva četiri najbolja igrača vide svoje šanse i mislim da će zbog toga Vimbldon biti još zanimljiviji”, rekao je Ivanišević.



Ivanišević takođe smatra da do titule može i Endi Mari. Turnir počinje u ponedeljak, a Mari je postavljen za četvrtog nosioca iza Nadala, Đokovića i Federera.

Na poslednja dva Vimbldona Mari je stigao do polufinala, a sada će pokušati da ode dva koraka dalje i osvoji prvi Gren slem trofej nakon tri poraza u finalu.

Jedini teniser koji zna kako se Mari oseća je upravo Ivanišević pošto je on jedini koji u prva tri finala Gren slema nije uspeo da osvoji titulu. Međutim, hrvatski teniser je pre deset godina kao potpuni autsajder uspeo da dođe do trofeja u Vimbldonu.

“Mislim da je Mari spreman. On je sve te momke pobeđivao ranije i igra veoma dobro. Ono što mora da uradi je da se suoči sa pritiskom. Nema više izgovora za njega. Kada igraš na centralnom terenu, jednostavno moraš da uživaš. Nije lako sve vreme uživati, posebno kada gubiš, ali na to nikada ne treba zaboraviti. Đoković, Rafa i Rodžer su toliko dobri, ako im daš samo jednu šansu lako će te pobediti”, rekao je Ivanišević.

Prethodna tri finala na Gren slemovima za Marija su bila potpuna razočarenja pošto nije osvojio nijedan set. U Njujorku i Melburnu izgubio je od Federera, a najteži poraz doživeo je početkom ove godine ponovo u Australiji od Đokovića.

“Posebno je razočaravajuće ovo poslednje finale, igrao je veoma loše. Đoković ga je potpuno nadigrao. Mislim da to ne sme da dozvoli u Londonu, mora da nauči da koristi publiku i ako to uradi ima dobre šanse”, rekao je Ivanišević.

Poslednjih osam godina u Londonu dominiraju Federer i Nadal, Švajcarac je osvojio šest, a Španac dve titule.

“Rafa brani titulu i ukoliko mu protivnik u finalu bude Federer mislim da će ponovo pobediti jer Švajcarac ima neku vrstu mentalnog problema kada igra protiv Rafe. Međutim, ukoliko Rodžer bude u finalu igrao protiv bilo koga drugog, mislim da će pobediti.”



Vimblodn počinje u ponedeljak, uz direktne prenose na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu