Nova vest
Tenis

Utorak, 03.05.2011.

10:58

Madrid: Majer izbacio Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je već na startu turnira serije 1000 u Madridu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolji od Troickog u prvom kolu bio je Nemac Florijan Majer sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:4.

Troicki, koji je u prestonicu Španije stigao nakon što je posle problema sa leđima izgubio duel od Marsela Granoljersa u Beogradu, odlično je počeo meč protiv Majera. Srpski teniser dobio je prvi set, imao je i brejk prednosti u odlučujućem periodu, ali je ipak na kraju poražen.

Nemac Majer će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Pablo Anduhar – Tomaš Beluči.

Drugi srpski predstavnik u konkurenciji muškaraca u Madridu, Novak Đoković će na teren izaći tek u sredu, pošto je slobodan u prvom kolu, a u narednom ga očekuje duel Kevinom Andersonom iz Južnoafričke republike, koji je pobedio Belgijanca Olivijea Rohusa sa 6:2, 6:4.

Odmah na startu, Majer je bio siguran na svoj servis, Troicki je brzo uzvratio sa 40:0, ali je nemačkom teniseru prepustio dva poena pre nego što je izjednačio na 1:1. Obojica su potom bili sigurni na servis gemovima do šestog gema kada je Nemac došao do brejka, a Troicki nije uspeo da osvoji nijedan poen, za prednost od 4:2.

Ipak, Troicki je odmah uzvratio brejkom. Iako je vodio sa 40:0, dozvolio je Majeru da se vrati i dođe do prilike da još poveća prednost, ali je na vreme preokrenuo za 4:3, a onda uz osvojena dva naredna gema došao do prilike da servira za set, koju je posle mnogo borbe i iskoristio.

Na početku drugog seta usledio je odgovor Majera, koji je uz dva servis gema i brejka vrlo brzo poveo sa 3:0. Nemac je mogao da poveća još svoju prednost pri narednom servisu Troickog, ali se srpski teniser na vreme vratio i smanjio na 3:1, a potom su obojica bili sigurni u naredna četiri gema. Baš kada je Majer poveo sa 5:3 i servirao za osvajanje seta, Troicki mu ga je oduzeo.

Troicki je imao nekoliko prilika da povede prvi put u drugom setu, ali je Majer iskoristio njegove greške i došao ponovo do prednosti, a u narednom gemu i do izjednačenja u setovima sa 7:5.

U trećem setu obojica su sigurni na svojim servisima sve do petog gema, kada je Troicki poveo sa 3:2 zahvaljujući brejku. Ipak, Majer mu je uzvratio, a potom i poveo sa 4:3. Naredna dva grema serveri su dobili bez problema, a onda je Majer došao do tri vezane brejk i meč lopte. Troicki je uspeo da neutrališe sve tri prilike protivnika, ali ne i četvrtu, pa je tako završio takmičenje u Madridu već na startu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu