Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.02.2011.

17:10

Roterdam: Soderling odbranio trofej

Švedski teniser Robin Soderling odbranio je titulu na ATP turniru u Roterdamu, pošto je u finalu savladao Žo-Vilfrida Congu sa 6:3, 3:6, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Soderling je četvrti put u isto toliko okršaja bio bolji od Francuza i za osmi trofej u karijeri nagrađen je sa 279,500 evra.

U duelu dvojice tenisera koji gaje agresivni stil igre sa osnovne linije bolji je bio Soderling, koji je realizovao sve tri brejk lopte, dok je Conga iskoristio 2 od 4 i nije uspeo da osvoji prvu titulu još od Tokija 2009. godine.

Conga je izgubio tek drugo finale u karijeri, a prethodno je 2008. u finalu Australijan opena poražen od Novaka Đokovića.

Soderling je već na početku napravio brejk i poveo sa 2:0, ali je Francuz ubrzo uzvratio istom merom i izjednačio na 3:3. Ključni brejk Šveđanin je napravio u osmom gemu, poveo 5:3 i osvojio prvi set.

Francuz je fantastično servirao (ukupno 20 asova) i u drugom setu mu nijednom nije bio ugrožen servis, a prelomni brejk napravio je u šestom gemu i izjednačio u setovima.

Međutim, u odlučujućem setu Soderling je u osmom gemu napravio brejk, a potom preciznim servisima i na kraju asom došao do trijumfa za jedan čas i 23 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve