Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.01.2011.

08:05

AO: Bojana bljesnula, pa se ugasila

Mlada srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u 3. rundu Australijen opena iako je imala prednost od jednog seta protiv druge nositeljke.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jovanovski je eliminisana od Ruskinje Vere Zvonarjove sa 2:6, 6:3, 6:1 posle nešto manje od dva sata borbe na "Hajsens areni".

19-godišnja Jovanovski je fenomenalno odigrala prvi set i dobila ga sa 6:2. U drugom se držala do 3:2 kada je ostala bez snage što je Ruskinja iskoristila, izjednačila sa 6:3, a onda lagano dobila meč u nastavku.

Finalistkinja poslednja dva Gren slema solidnim servisom dobila je prvi gem, a potom je krenula serija Bojane Jovanovski. 19-godišnja srpska teniserka koja je sjajno igrala u decembru kada su svi odmarali, a potom došla do polufinala Sidneja, izjednačila je na 1:1, te sjajnim forhendom i bekendom oduševila srpske navijače napravivši brejk.

Da ovo nije bila slučajnos Bojana je brzo potvrdila dobivši sledeći gem ponovo odigravši nekoliko preciznih forhend udaraca. A onda je sve šokirala. Počela je da “šeta” drugu teniserku sveta po terenu, te sjajnim bekendom stigla do dve brejk lopte. Prvu nije iskoristila poslavši loptu van terena, ali joj je istom merom uzvratila Ruskinja za neočekivano vođstvo Jovanovski od 4:1.

To nije bio kraj Bojaninog spektakla. Iako je Zvonarjova odmah uzvratila brejkom, smanjila na 4:2, a onda lako došla do 40:0, naša teniserka se nije predala. Prvo je sa dva sjajna udarca smanjila (posebno je bio impresivan ritern za 40:30), a onda je zahvaljujući dve dvostruke servis greške Rusinje ponovo stigla do brejk lopte. Ovaj poen je potrajao, a u razmeni udaraca sa osnovne linije Bojana je odigrala bez greške i primorala Veru da pogodi mrežu za 5:2. Iako se malo uplašila na sevisu za set i dozvolila rivalke dve brejk lopte, Jovanovski se brzo stabilizovala i nezaustavljivim udarcima preokrenula te povela sa 1:0.

U drugom setu nije bilo brejkova u pervih pet gemova. Obe teniserke su čuvale svoj servis, iako je Jovanovski u ovom delu imala samo dva direktna poena. U šestom gemu se videlo da je se malo i umorila, imala je nekoliko dobrih lopti za smeč ali ih he slala bez mnogo snage direktno u rivalku. To je iskusnija Zvonarjova znala da iskoristi jer je prvu brejk šansu pretvorila u prednost od 4:2. Ruskinja je sačuvala servis i sa 6:3, posle 47 minuta igre izjednačila rezulat.

Odlučujući set bio je samo formalnost za Zvonarjovu. Jovanovski više nije imala snage da se nadigrava, grešila je još više i omogućila rivalki da sa dve brejk lopte povede 4:1, a na kraju i slavi sa laganih 6:1 i plasira se u treću rundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu