Nova vest
Tenis

Sreda, 18.08.2010.

07:42

JJ ispala u drugom kolu Montreala!

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je u drugom kolu turnira u Montrealu od češke kvalifikantkinje Ivete Benešove rezultatom 7:6 (7-3), 6:3.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Druga teniserka sveta, koja je 2007. godine igrala finale Montreala, pružila je slabu partiju protiv 75. igračice, te je poražena posle sat i 37 minuta igre.

Benešova je tokom čitavog meča odlično servirala i koristila sve šanse, što joj je donelo pobedu i susret sa 17. nositeljkom Marion Bartoli u osmini finala.

Jankovićeva je i na turniru u Sinsinatiju ispala od kvalifikantkinje, Uzbekistanke Akgul Amanmuradove.

Tokom meča, razliku je napravio servis, pošto je Jankovićeva veoma loše servirala, osvojivši svega 38 poena na sopstveni servis. Raspoložena Čehinja zabeležila je nešto bolje statistike, 49 poena na servis, kao i brejk više, što joj je i donelo pobedu.

U prvom setu Jankovićeva je vodila 5:3, ali je Benešova uspela da vrati brejk i izbori taj-brejk, u kojem je dominantno stigla do 7-3 i vođstva od 1-0 u setovima. To je dodatno motivisalo dvadesetsedmogodišnju Čehinju, koja potom stiže i do 3:0 u drugom setu. Srpska teniserka je uspela da uzvrati i stigne do 3:4, ali je Benešova potom napravila novi brejk i uspešno servirala u poslednjem gemu za konačnih 2-0.

"Dugo nisam igrala i cilj mi je bio da u Montrealu odigram što više mečeva", rekla je razočarana Jankovićeva posle meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve