Nova vest
Tenis

Subota, 12.06.2010.

19:07

Federer i Hjuit u finalu Halea

U finalu turnira u Haleu sastaju se drugi teniser sveta Rodžer Federer i Lejton Hjuit iz Australije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Švajcarac je zabležio svoju 76. pobedu na travi od 2003. godine, uz samo jedan poraz, a ovoga puta bio je bolji od Filipa Pečnera sa 7:6 (7-3), 6:4.

Hjuit je dobio Benjamina Bekera sa 6:7 (4-7), 7:6 (7-3), 6:2. Federer je apsolutni favorit u finalnom okršaju jer je prethodnih 15 puta savladao Hjuita, a u ukupnom međusobnom skoru vodi 17-7.

Federer je na putu ka šestoj uzastopnoj tituli u Haleu (prošle sezone nije učestvovao) u polufinalu dobio Pečnera posle sat i po igre. U prvom setu Švajcarac je dva puta uspeo da nadoknadi brejk zaostatka, da bi u petom gemu drugog seta napravio prelomni brejk i došao do trijumfa.

Hjuit je meč sa Bekerom prelomio krajem drugog i početkom trećeg seta – osvojio je četiri poena u nizu u taj brejku drugog i potom napravio brejk već na početku odlučujućeg seta i tako trasirao put ka pobedi.

Turnir u Haleu igra se za ukupni nagradni fond od 750 hiljada evra, a pobedniku će pripasti 250 ATP boda i 113.600 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve