Nova vest
Tenis

Petak, 16.04.2010.

13:47

Ferer prvi 1/2finalista Monte Karla

Španac David Ferer prvi je polufinalista Masters turnira u Monte Karlu. On je u četvrtfinalu posle velike borbe savladao Filipa Kolšrajbera 7:5, 7:6 (7:1).

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Pošto Španci po običaju prikazuju najbolju igru na šljaci, nije bilo iznenađenje da je čak pet od osam četvrtfinalista upravo iz te zemlje. Jedanaesti nosilac je imao velikih problema sa raspoloženim Nemcem, koga je forhend odlično služio, ali je na kraju bilo izvesno da će baš on biti jedan od čak tri polufinaliste sa Iberijskog poluostrva.

U prvom setu Špancu je bio dovoljan samo jedan brejk u 11. gemu, kada je Kolšrajber nesrećno pogodio mrežu, da bi potom Ferer dobio set sa 7:5.

Ferer je u drugom setu pri rezultatu 5:4 servirao za meč, ali je Nemac uspeo da napravi brejk i stigne do važnih 5:5. Ipak, Španac ptom demostrira impresivnu igru sa osnovne linije i lako trijumfuje u taj-brejku.

U borbi za finale Ferer će igrati sa petostrukim šampionom Rafaelom Nadalom, koji je bio bolji od Huana Karlosa Ferera 6:4, 6.2. U trećem španskom četvrtfinalu snage će kasnije u toku dana odmeriti Fernando Verdasko i Albert Montanjes, dok će prvi nosilac Novak Đoković izaći na megdan Davidu Nalbandijanu u jedinom četvrtfinalnom meču u kome nema španskih predstavnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu