Nova vest
Tenis

Subota, 03.04.2010.

19:43

Kim počistila Venus u Majamiju

Belgijanka Kim Klajsters osvojila je turnir prve kategorije u Majamiju pošto je u finalu lako savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 6:2, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sjajnoj Belgijanki je u finalu za pobedu bilo potrebno samo 58 minuta. Klajsters je tako došla do 37. titule u karijeri, i druge ove sezone. Bio je to 12. meč Venus Vilijams i Kim Klajsters i šesta pobeda Balgijanke.

Starija sestra Vilijams imala je tokom celog meča puno problema da zadrži lopticu u igri, pa je Belgijanka neočekivano lako došla do trofeja, trećeg od povratka na teren.

U razmenama sa osnovne linije Amerikanka je osvojila samo devet poena, a Belgijanka 37. Posebno slabu partiju Venus je prikazala u drugom setu kada je osvojila samo devet poena.

Za trijumf u finalu Kim Klajsters je nagrađena sa 700 hiljada dolara, i od ponedeljka će biti 10. teniserka sveta. Amerikanki je pripala upola manja suma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve