Tenis 50

Subota, 03.04.2010.

19:43

Kim počistila Venus u Majamiju

Belgijanka Kim Klajsters osvojila je turnir prve kategorije u Majamiju pošto je u finalu lako savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 6:2, 6:1.

Kim poèistila Venus u Majamiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 14 godina

Mec Kim Clijsters- Justin Henin u polufinalu Majamija od pre neki dan je verovatno najbolji mec u poslednjih 5-6 godina sto se tice zenskog tenisa. Pogledajte snimak na youtube i uverite se sami koliko su ove dve igracice falile zenskom tenisu! Kakav mec,kakvi poeni,kakvo rivalstvo!!!
Zaista kamo srece da nikada nisu prekidale svoje karijere i na taj nacin dozvolile nekim Safinama, Anama itd da budu prve na svetu. Navijam i ja za Ani i Jelenu ali zaista nije fer uopste uporedjivati ih sa Klijsters i Henin! Klijsters se vraca posle dve godine pauze,porodjaja i sve ih pocisti sa 6-2,6-1. A ove ostale...danas moze napr. Wozniacki pobediti Stosur sa 6-2 6-1 a sutra izgubiti od iste istim rezultatom. Jedine prave sampionke su sestre Viliams (kada zele da igraju) i dve Belgijanke.
A ako hocemo navijacki, ok ...Ana i Jelena su najbolje :)

Markos

pre 14 godina

Nisam potpuno razumeo šta je sve "Please" hteo da kaže. Neki nisu razumeli ništa. Sad mi je sve jasno, a i drugima, nadam se: upravo čitam da će Vamos Rafa nositi, kao reklamu, dok igra, sat koji košta više od pola miliona dolara (neki "rišar mile"). To je to ludilo o kome je čovek na čudesno ironičan način pisao. Inače, to i nije nikakav sat, to je čist snobizam, neka poznata fabrika napraviće im 50 komada, kao što to rade za "vrsaće" i "luj viton". Kakve veze imaju haljine i torbe sa preciznom mehanikom? Engleska kraljica nosi "jaeger le coultre", Čerčil je nosio "šafhauzer", Artur Rubinštajn "patek filipppe", a Berluskoni nosi takođe jedan 2 mm tanak "šafhauzer". Ovaj Majorčanin išao je do juče bos i nije imao nikakav sat.

Please

pre 14 godina

@Djoksa
Dobra si mi pitanja postavio. I sam znaš da bi ogovor bio dug, zato ću te podsetiti na poznatu izreku: nada umire poslednja. Hvala na razumevanju, jer sam sve Bunjuelove filmove gledao, i nešto sam od toga i ovde napisao o diskretnom šarmu i lažnom sjaju "teniske buržoazije". Hteo sam da upozorim ljude da je sve to providno gomilanja novca i da ne bi trebalo ni od koga praviti idole, jer pozlata, kojom ih pozlaćuju, ostavlja samo tragove na prstima. Ništa više.

Djoksa

pre 14 godina

Razumem ja tvoju alegoriju.A sad ti meni reci zasto je Holivud doziveo svoj procvat u vreme najvece sv. krize 30-tih god pr. veka?Ili zasto kod nas igre na srecu rastu kao pecurke posle kise?Ljudi se nadaju i moraju na trenutak da zaborave na sv. probleme.

Pises gluposti

pre 14 godina

@Vendi

Pises gluposti!

Ana Ivanovic je 58 na WTA listi i ima 1172, a Shahar Perr je 20 na WTA listi i ima 2350 boda, Jie Zheng je 19 na WTA listi i ima 2355 boda.
Da bi se Ana vratila u TOP 20 potrebno joj je oko 1200 bodova.
Dovoljno bi bilo da odigra cetvrtfinale Stuttgart-a, finale Rim-a i polufinale Madrid-a.

Azarenka, Wozniacki i Radwanska ne mogu da se porede sa Anom Ivanovic.
Victoria Azarenka:
3 TITULE (Brisbane, Memphis, Miami) i 3 cetvrtfinala GS (RG, Wimbledon, AO)
Caroline Wozniacki:
6 TITULA (Ponte Vedra Beach, Eastbourne, New Haven, Stockholm, New Haven, Tokyo) i 1 finale GS (US OPEN )
Agnieszka Radwanska:
4 TITULE (Pattaya City, Istanbul, Eastbourne, Stockholm) i 3 cetvrtfinala GS (AO, Wimbledon, Wimbledon)

Tvoje ljubimice ZAJEDNO imaju 1 finale GS i 1 veliku titulu (Victoria Azarenka- Miami)

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vendi

A ko ce to Ani pokazati gde joj je mesto, Karolina koja protiv teniserki koje su bile br. 1 (Ana, Sharapova, Jankovic, Serena, Venus, Henin, Safina, Clijsters) ima 0-16 u medjusobnim mecevima?????? Karolina koja nikad nije pobedila gore navedene teniserke??
Ili mozda Radwanska za koju je Ana izmislila tenis???
Prosvetli me molim te svojim ''intelektualnim'' razmisljanjem. lol

Please

pre 14 godina

@Djoksa
Hvala na ispravci. Zaista je to bila omaška (to ni na kraj uma ne bi palo?), naravno da su film snimili Salvador Dali i Luis Bunjuel, to im je jedino što su zajedno uradili, vrlo mladi, koji je najveći deo života proveo u Meksiku. Tamo je snimio "Viridijanu" i "Diskretni šarm buržoazije". Nema ovo veze sa kulturom, omašku može svako da napravi, nekulturno je čoveka slati psihijatru. To nisi komentarisao.

Vendi

pre 14 godina

@Igor

Čoveče uozbilji se. Da bi se Ana vratila u top 20 marala bi da osvoji sva prestala tri GS. Malo sutra. I moje omiljene teniserke su Viktorija, Agnješka i Karolina pa ih toliko ne veličam. Držim fige da Ana u prvom kolu Rima, Madrida i Roland Grarosa naleti na Viktoriju, Agnješku i Karolina i da joj pokažu gde joj je mesto.

Djoksa

pre 14 godina

@Please...Please,please,please nemoj druge uciti kulturi.Pikaso i Dali autori filma"Andaluzijski pas"??!?Valjda LUIS BUNJUEL i SALVADOR DALI!Preskociti takvu gromadu sv. kinematografije L.Bunjuela:Lepotica dana,Diskretni sarm burzoazije.Majko mila...

Ivan

pre 14 godina

Venus nije zasluzila casu vode. Trebala bi da vrati sve te silne novce jer nije zasluzila centa sa ovakvom igrom. Zenski tenis tone dublje i dublje. Mogu misliti one ljude sto su placali po $200-$300 dolara za upad.

Borko

pre 14 godina

@Iv
Kako možete tako nepromišljeno da ulazite u polemike sa nekim ko je od vas očigledno iskusniji u pisanju? Prvo se potpisao kao Radek, onda vam se obraća kao Ladek, vi ćete pomisliti da ste otkrili novi kontinent, a on će vam odgovoriti da je došlo do greške u kucanju i učtivo će se izviniti, a vas nazvati paranoičnom osobom, koja svuda vidi zaveru. Ako ste još mladi, neka vam bude jasno da se sa iskusnima i posebno pismenim ljudima ne možete nositi, jer su vrlo nemilosrdni kad ih neko neuko vređa. Nemilosrdni, ali kulturni! Vi to niste bili. Poslali ste čoveka psihijatru, a on vam kaže da i psihijatar tvrdi da će Jelena osvojiti dva, a možda i tri "grend slema" ove godine. Šta sad možete da kažete? Ništa. Jedino novu uvredu. Ali, on vas uopšte nije uvredio, a vi njega jeste: proglasili ste ga ludim. To se ne može, to se ne sme. Nemojte živeti za Jelenu, ni ona ne živi za vas.

Ladek

pre 14 godina

@Iv
Bio sam kod psihijatra. I on tvrdi da će Jelena uzeti RG i Vimbldon. Kod koga ćete njega slati za pomoć? Možda biste vi mogli da se vratite u osnovnu, pa sve iz početka.

Lea

pre 14 godina

Dva komentara visoko odskaču od ovih "trivijalnih" i dečjih misli. U njima se na jak način opisuje sva bizarnost tenisa, od ogromnog novca do opsednutih navijača Caricom. Vama to ne odgovara. Vi biste i humor zabranili, ako ide na račun vaše ljubimice. Idite vi lepo u prošlost, kad ste ćutali kao ribe. A sve to što pišete, to je zbog ogromnog neznanja koje vlada Srbijom. Vi niste u stanju da razumete nijedan dvosmisleni tekst. Olovna vremena.

bane

pre 14 godina

Uh, tek sad procitah komentar koji je napisao "please"..
Mozda je adminu ovo smesno, ali meni se dize kosa na glavi kakvih sve psihopata ima koji cuce kraj monitora.

Please

pre 14 godina

@Odgovor nepotpisanom
Na mene je uticao Servantes, zato sam se onako raspisao o Marbelji (sve je tačno, osim alegorije na Huana Savojskog, ali on je uveden u priču kao groteksna ličnost, da se Jelenino igranje u crvenoj haljini pokaže kao farsa), jer je taj trivijalni turnir normalnimm ljudima prošle godine izišao na vrh glave. Kada je cela Španija slavila vitezove lutalice, trivijalne zanesenjake, Servantes ih je ismejao u svom remek delu i zbog toga dopao zatvora. Zato ne sudi o nečemu o čemu pojma nemaš. Čiataj "Press" i uživaj. Pikaso i Dali snimili su film "Andaluzijski pas", a psa nema ni u jednom kadru. Možda je Huan lik iz nadrealističke mašte i možda je izmišljeno da se preobukao u prosjaka. To pokušaj da povežeš sa zemljom koja je pred bankrotom, kao Grčka. Na jednoj strani kastanjete, dolari, tenis, na drugoj štrajkovi i otpuštanje radnika. Da li ti je sada nešto jasnije?

"please"

pre 14 godina

Tvoj komentar reflektuje samo tvoj licnost i karakter. Potrebna je kulturna tradicija i vaspitanje da bi se covek izdigao iznad takve trivie koju citamo u tom nakaradnom komentaru.

Heda

pre 14 godina

Sve cestitke Kim. Tako se igra tenis. Prava dama. Nema jurisnickih poklica, nema krikova, nema zastrasivanja protivnice. Odmereno, elegantno, civilizovano i prefinjeno. Samo reket i tenisko umece govore kod nje. Protivnik se moze paralisati i besprekornim samopouzdanjem i teniskim znanjem. Veliki sportista, velika teniserka!
Samo zbog nje je vredelo gledati ovaj mec.
Dok je Kim imala poduzu izjavu o Venus i njenim teniskim kvalitetima, mogli smo cuti Venus da publici, kao "jedina pobednica" zahvaljuje na podrsci i obecava da ce se vratiti sledece godine. To su sestre Vilijams! Ja, pa ja, i niko vise.

Igor

pre 14 godina

Sve cestitke Kim. Inace, zvanicna je potvrda da Jelena nece braniti titulu u Marbelli, u aprilu ce igrati samo u Stuttgartu krajem meseca, kao i Ana. Posle toga slede Rim i Madrid pocetkom i sredinom maja, a onda Roland Garros krajem maja meseca. Neodbranjena titula u Marbelli ce Jelenu kostati jednog mesta na WTA listi, ali ce to lako moci da nadoknadi ako bude dobro igrala u Rimu i Madridu. Sto se Ane tice, solidni rezultati vratili bi je vrlo brzo u top 20, a ja verujem da ce se to dogoditi pre Roland Garrosa.

bane

pre 14 godina

Loše vesti za sestre Wiliams, vraćaju se Belgijanke..
Lako je bilo sa raznim Safinama, Anama i Jelenama sada je plandovanju došao kraj. Ako hoće bodove, moraće da zapnu žestoko i da igraju na svakom turniru. Samo i tada bogami mrka kapa..
Možda im je najbolje da se sada obe povuku.

alexa

pre 14 godina

Kim je zaista fenomenalno igrala na ovom turniru i svaka cast za pobedu, ali Venus isto kao da nije ni igrala jer je samo pogadjala mrezu...ali tako je ponekad i najvecima.....Setimo se samo kako je Kim ispala ove godine na Australian Open-u....Nadja Petrova ju je pobedila ubedljivije nego sto je sama Kim pobedila Venus...Kao sto rekoh i najboljima se desava....

Please

pre 14 godina

Ko prenosi Marbelju i kada Jeca igra i sa Kim u prvom meču? Važan je to turnir, kad se setim kako se o njemu pisalo prošle godine. Mali Vimbldon. A u pauzi andaluzijska muzika i Jelena u španskoj narosnoj nošnji igra i stiska kastanjete. I kralj Huan došao je da je gleda, preobučen u španskog prosjaka. I tamo ih ima. Naravno, od Španije, u EU samo je Grčka gore najebala. Opet su gužni k'o Grčka. A nagrada na nturniru velika - ukupno, za sve, 220 hillada dolara. Nema Huan Savojski više love, dobro je što se davno oženio lepom ženom, ko bi danas za njegao pošao? Možda Žistin, Jelena ili Kuznjecova (tri gariba). Koja je od njih tri lepša, tu dilemu ne mogu nikako da rešim. Ne može ni Putin, iako vozi mlazni avion. Vavilonski lavirint, rekao bi Borhes, poznati argentinski proizvođač bifteka. Prodavao ih je i Brozu. Ali, za razliku od našeg kuvara Bokija Kostića, recept nikome nije hteo da da. Onda je oslepeo i dao izjavu da mu to nije bitno, jedino ne može da prežali što više neće moći da gleda Jelenu kako igra slajs tenis.

micke

pre 14 godina

Kada je Venus lako pregazila
Radwansku i Bartoli niko nije rekao da je Venus umorna povredjena, već da je u vrhunskoj formi da ima 15 uzstopnih pobeda i da je ovde došla da pobedi. Postoji izreka da igraš onoliko koliko
ti protivnik dozvoli.Clisters
je toliko bila bolja da je primorala Venus da igra loše.
Ako je Venus bila u formi protiv Radwnske-e i Batroli, njena igra protiv Clistersove
je bila ns sličnom nivou, ali
deleko ispod nivoa Clistersove
te je pregažena. Jedino što se može reći je da Venus igra
dosta slabije nego kada je bila najbolja, ali to se može reći donekle i za Clistres.

istina

pre 14 godina

@Goran
Hajde mi onda reci sta je bilo jesenas na US Openu. Pojavi se Kim koja 2 godine nije igrala i u prvom setu pocisti Venus sa 6:0.
Nije stvar u tome da je Venus umorna, povredjena i slicno. I ona i Serena vecinu svojih pobeda prave na silu, tako sto zastrase svoje protivnice i pobedjuju iako su po kvalitetu losije. E onda se pojavi jedna Kim koja je jako iskusna i koja nema nimalo respekta prema njima jer je svesna svega ovoga sto sam napisao.
Zato i nije nikakvo cudo sto je rezultat takav i iskreno zao mi je sto je prepustila Venus i ta 3 gema. Trebala je da je pocisti sa cistom nulom, pa da pokaze ljudima da to sto Serena i Venus igraju nije ni "t" od tenisa.
Obicno silovanje loptice i lecenje PMS-a na teniskom terenu.

informacija

pre 14 godina

@emir
Cisto da te obavestim, do kraja ove godine su ostala ukupno 2 turnira iz te serije 1000 (Madrid i Peking).
Dakle da bi se ta tvoja ocekivanja ispunila, Jelena ce morati da osvoji oba preostala.
Ne verujem da ce ih Jelena osvojiti, a ako ih osvoji onda nece biti u prvih 5, vec verovatno na prvom mestu. Uz konstantno dobre rezultate na vecini turnira, Jeleni bi te 2 titule bile sasvim dovoljne za prvo mesto.

Marko

pre 14 godina

@Branko
wow, da li je moguce da te cudi zasto toliko "minusa" kako ti kazes, za tvoj komentar? Veliku si pamet prosuo, da ce igracice koje u poslednjih 10 godina dominiraju svetskim tenisom nastaviti to i dalje da cine u 2010?!? Pre bih rekao da si ti taj koji od juce prati zenski tenis...
Kao da si predvideo da ce od sutra pa sve do oktobra vecina dana biti suncano...
Stvarno kako to da ti niko ne daje "pluseve", o kako?

Realista

pre 14 godina

Svi samo o Kim, kao da je Jelena nije pobedila u Sisinatiju, kad je Kim posle dve godine odmora zaigrala prvi turnir, potpuno odmorna i sveža. Pitao bih sve njih kako bi se provele protiv Jece kad bi se naša Jeca odmarala jedno dve-tri godine? Posle IW, kad je uzela tofej pobedivši nekoliko najjačih teniserki sveta, u Majami je došla umorna. Pre toga igrala je Fed. Pa nije od čelika. Zato, ako hoće "grend slem", neophodno je da se dve do tri godine odmori i da, kao i Kim, dođe u Njujork i pobedi. I Žistin je to videla od Kim i uradila isto. Ona računa na RG, ali pored Jece neće imati šansi. Na Vimbldonu vidim finale Kim - Jelena. Ako Jelena poboljša kretanje (ostalo sve ima), uzeće i Vimbldon. U Njujorku joj je dosta i finale, kako bi izbila ponovo na prvo mesto planete.

NN-N

pre 14 godina

Od cega je to umorna Venus? Od 4-5 turnira godisnje? Sa ostalih ispadaju i ona i njena seka, takticki, najkasnije do 2 ili 3. kol a serena najcesce u 1. kolu. Neko je vec ovih dana postavio pravo pitanje: Dokle ce WTA tolerisati ovakvu aroganciju i bahatost? A tek sujeta? Sta je ono venus danas rekla o Kim, pobednici? Sto se tice zavoja pa one ih redovno imaju od cetvrtfinala na onim turnirima gde ucestvuju. I to su njihovi trikovi, jer ako izgube, pa, boze moj, bile su povredjene. Osvajaju turnire neverovatnom agresijom i bezobrazlukom. Cist hohstapleraj. E, zato i ja obozavam Kim Klajsters! Samo da mi ne biste prigovorili da sam rasista, neki od mojih najboljih prijatelja su jos tamnoputiji od ovih poznatih sestara.

Džesika

pre 14 godina

@Boban
Da, konačno si shvatio da čovek može biti umoran i od godina. Inače bi tenis svi igrali dok su živi i uzimali "grend slemove". Zamisli vest: Vamos Rafa (age 93), pobedio u finalu Rodžera Federera (age 98) sa 3:2 u setovima. Vi godine ne računate. To je izvan pameti. Samo je Navratilova posle tridesete imala još uspeha, ali ona je posebna priča, nije za sajt. Gde će biti Jeca sa 30 godina? Igraće finale Majamija? Ili će u 29. uzeti Vimbldon? Hm,hm.

Vida

pre 14 godina

@Milan
Com. ti je petoparac. Da li je tebi jasno da je Venus igrala finale, a da je neko ispao pre osam dana i da je u prvom setu bio počišćen od Samante, koji nije i nikad neće biti jaka kao Kim.

branko

pre 14 godina

Прилично сам уверен да се огромна већина оних који су мом коментару дали минус слажу са суштином онога што је написано јер они који се не слажу, ако их уопште има, слабо прате женски тенис. А толико минуса сам добио зато што су, предпостављам, ти који су их дали оценили да сам ја препотентан јер, забога, цитирам самог себе, помињем цепидлаке и сл. Зовите то како хоћете, али способност добре антиципације ја ценим више од лажне скромности. За разлику од пуританаца, дабоме.

Goran

pre 14 godina

Da je kojim slucajem Venus pobedila, bila bi 2,3 komentara i to o Kim, tipa bravo Kim super si igrala, ti su najbolja u tenisu, a Venus bi ignorisali. Evo da malo pojasnim zasto je Kim pobedila: Venus umorna, iscrpljena, stara(sto se tice tenisa), povredjena(videli ste i sami zavoje na obe noge). Ne mozete mi reci da je bio kvalitetan tenis, kada je Venus samo gresila i tako poklonila pobedu Kim, nije bilo jednake borbe. Tako da nije ona nju pocistila, vec je Venus svojim ne tipicnim greskama za nju jednostavno dala Kim pobedu(bez borbe), a greske nije pravila zato sto je bila primorana na to. Cestitam Kim, ali ponekad treba biti realan i reci kako stvari stoje!

Slavoljub

pre 14 godina

bogami, jelena i clijsters sve blize ulasku u top 5. JJ od ponedeljka ponoovo 7 na WTA listi. inace, JJ ponovo radi sa Nickom i Chipom u Bradentonu. dobitnu kombinaciju ne treba menjati..

Ica

pre 14 godina

Cestitam Kim! Zaista je igrala sjajno. Cestitam i Venus, jer je i ona ceo turnir igrala sjajno i pokazala u vise navrata kako se valika igracica izvlaci iz teskih situacija, ali danas jednostavno nije bio njen dan. Svaka cast obema, zaista su odlicne teniserke!

Boban

pre 14 godina

Ne slazem se da je Venus umorna. Od cega? Jedino od godina. Sestre Vilijams su poznate po tome da igraju mali broj turnira, samo one vece, zbog toga bas i nisu omiljene medju teniserkama.

Ja

pre 14 godina

Bravo Kim!!! :)
Neverovatna je!

Prozivali su našu Mo, a ona je bila malo dete za Vilijamsove, Šarapovu i ostale, da čovek ne gleda pomislio bi da ih neko čereči a ne da igraju tenis. Užas!

ZN

pre 14 godina

Obozavam ovu zenu :-) Mislim, da li je moguce biti veci profesionalac nego sto je to Kim? Maksimalno korektna, u igri kao i posle zavrsenog meca. prema svakoj teniserki a i prema sebi. Bolji rezultat ,, valjda, nije mogao biti. Sesta pobeda nad Venus a cetvrta na tvrdoj podlozi. Carica!
P.S. Da li je neko cuo da je Venus rekla nesto o Kim?

Radek

pre 14 godina

Venus je umorna, ima 30 godina, nije se dve godine odmarala nego je uzimala Vimbldone, i ove je uzela tri turnira, a Kim ulazi u zenit, velika je to teniserka, i Žistin će biti na RG strava, ali imaju tu nesreću što će jednu Jeca izbaciti u polufinalu a drugu pobediti u finalu. Majami je pokazao da Jelena ima danas najjaču igru i vreme je da uzme RG i Vimbldon. Ne vidom ko može da je zaustavi.

branko

pre 14 godina

Не могу смислити бољи коментар овог меча од цитата оног коментатора који рече на овом форуму још 8. јануара, током турнира у Бризбејну: `Верујем да ће две Белгијанке освојити већину турнира на којима буду играле у 2010.г. а што не освоје оне, освојиће сестре Вилијамс. После годину-две хаоса, поново се зна ред у женском тенису. Остале? Шта је ко освојио – освојио је! До даљњега!`
Жастин је била у полуфиналу а да ли неко сумња да би ту негде била и Серена да је играла? Тај коментатор сам био ја, а онима који су склони цепидлачењу скрећем пажњу да сам рекао ВЕЋИНУ а не СВЕ. Засад се ово предвиђање испуњава јако добро.

emir

pre 14 godina

Cestitam,kakva sampionka!Wah,impresioniran sam stvarno njenim nacinom igre i borbenoscu.Vidjeti cete vi svi da ce ona do kraja godine biti u topu 5 sto posto a vrlo lako moze doci i do broja jedan,ako ovako nastavi.Jelena i ona ce biti super u ovoj sezoni i biti ce obadvije u topu 5,cujte dobro sta vam kazem.Jelena s onakvom igrom kakvu je prikazala u Indian Welsu, trebala osvojiti jos 2 turnira iz serije 1000.Bar se meni to cini sasvim realnim a ako ne i neki grand slem,mozda vec na Roland Garrrosu.Zelim im obijema bericetnu sezonu a Ani da malo bolje zaigra nego sto to radi zasada.

emir

pre 14 godina

Cestitam,kakva sampionka!Wah,impresioniran sam stvarno njenim nacinom igre i borbenoscu.Vidjeti cete vi svi da ce ona do kraja godine biti u topu 5 sto posto a vrlo lako moze doci i do broja jedan,ako ovako nastavi.Jelena i ona ce biti super u ovoj sezoni i biti ce obadvije u topu 5,cujte dobro sta vam kazem.Jelena s onakvom igrom kakvu je prikazala u Indian Welsu, trebala osvojiti jos 2 turnira iz serije 1000.Bar se meni to cini sasvim realnim a ako ne i neki grand slem,mozda vec na Roland Garrrosu.Zelim im obijema bericetnu sezonu a Ani da malo bolje zaigra nego sto to radi zasada.

ZN

pre 14 godina

Obozavam ovu zenu :-) Mislim, da li je moguce biti veci profesionalac nego sto je to Kim? Maksimalno korektna, u igri kao i posle zavrsenog meca. prema svakoj teniserki a i prema sebi. Bolji rezultat ,, valjda, nije mogao biti. Sesta pobeda nad Venus a cetvrta na tvrdoj podlozi. Carica!
P.S. Da li je neko cuo da je Venus rekla nesto o Kim?

Radek

pre 14 godina

Venus je umorna, ima 30 godina, nije se dve godine odmarala nego je uzimala Vimbldone, i ove je uzela tri turnira, a Kim ulazi u zenit, velika je to teniserka, i Žistin će biti na RG strava, ali imaju tu nesreću što će jednu Jeca izbaciti u polufinalu a drugu pobediti u finalu. Majami je pokazao da Jelena ima danas najjaču igru i vreme je da uzme RG i Vimbldon. Ne vidom ko može da je zaustavi.

branko

pre 14 godina

Не могу смислити бољи коментар овог меча од цитата оног коментатора који рече на овом форуму још 8. јануара, током турнира у Бризбејну: `Верујем да ће две Белгијанке освојити већину турнира на којима буду играле у 2010.г. а што не освоје оне, освојиће сестре Вилијамс. После годину-две хаоса, поново се зна ред у женском тенису. Остале? Шта је ко освојио – освојио је! До даљњега!`
Жастин је била у полуфиналу а да ли неко сумња да би ту негде била и Серена да је играла? Тај коментатор сам био ја, а онима који су склони цепидлачењу скрећем пажњу да сам рекао ВЕЋИНУ а не СВЕ. Засад се ово предвиђање испуњава јако добро.

Slavoljub

pre 14 godina

bogami, jelena i clijsters sve blize ulasku u top 5. JJ od ponedeljka ponoovo 7 na WTA listi. inace, JJ ponovo radi sa Nickom i Chipom u Bradentonu. dobitnu kombinaciju ne treba menjati..

Boban

pre 14 godina

Ne slazem se da je Venus umorna. Od cega? Jedino od godina. Sestre Vilijams su poznate po tome da igraju mali broj turnira, samo one vece, zbog toga bas i nisu omiljene medju teniserkama.

NN-N

pre 14 godina

Od cega je to umorna Venus? Od 4-5 turnira godisnje? Sa ostalih ispadaju i ona i njena seka, takticki, najkasnije do 2 ili 3. kol a serena najcesce u 1. kolu. Neko je vec ovih dana postavio pravo pitanje: Dokle ce WTA tolerisati ovakvu aroganciju i bahatost? A tek sujeta? Sta je ono venus danas rekla o Kim, pobednici? Sto se tice zavoja pa one ih redovno imaju od cetvrtfinala na onim turnirima gde ucestvuju. I to su njihovi trikovi, jer ako izgube, pa, boze moj, bile su povredjene. Osvajaju turnire neverovatnom agresijom i bezobrazlukom. Cist hohstapleraj. E, zato i ja obozavam Kim Klajsters! Samo da mi ne biste prigovorili da sam rasista, neki od mojih najboljih prijatelja su jos tamnoputiji od ovih poznatih sestara.

Ja

pre 14 godina

Bravo Kim!!! :)
Neverovatna je!

Prozivali su našu Mo, a ona je bila malo dete za Vilijamsove, Šarapovu i ostale, da čovek ne gleda pomislio bi da ih neko čereči a ne da igraju tenis. Užas!

Ica

pre 14 godina

Cestitam Kim! Zaista je igrala sjajno. Cestitam i Venus, jer je i ona ceo turnir igrala sjajno i pokazala u vise navrata kako se valika igracica izvlaci iz teskih situacija, ali danas jednostavno nije bio njen dan. Svaka cast obema, zaista su odlicne teniserke!

Heda

pre 14 godina

Sve cestitke Kim. Tako se igra tenis. Prava dama. Nema jurisnickih poklica, nema krikova, nema zastrasivanja protivnice. Odmereno, elegantno, civilizovano i prefinjeno. Samo reket i tenisko umece govore kod nje. Protivnik se moze paralisati i besprekornim samopouzdanjem i teniskim znanjem. Veliki sportista, velika teniserka!
Samo zbog nje je vredelo gledati ovaj mec.
Dok je Kim imala poduzu izjavu o Venus i njenim teniskim kvalitetima, mogli smo cuti Venus da publici, kao "jedina pobednica" zahvaljuje na podrsci i obecava da ce se vratiti sledece godine. To su sestre Vilijams! Ja, pa ja, i niko vise.

micke

pre 14 godina

Kada je Venus lako pregazila
Radwansku i Bartoli niko nije rekao da je Venus umorna povredjena, već da je u vrhunskoj formi da ima 15 uzstopnih pobeda i da je ovde došla da pobedi. Postoji izreka da igraš onoliko koliko
ti protivnik dozvoli.Clisters
je toliko bila bolja da je primorala Venus da igra loše.
Ako je Venus bila u formi protiv Radwnske-e i Batroli, njena igra protiv Clistersove
je bila ns sličnom nivou, ali
deleko ispod nivoa Clistersove
te je pregažena. Jedino što se može reći je da Venus igra
dosta slabije nego kada je bila najbolja, ali to se može reći donekle i za Clistres.

Goran

pre 14 godina

Da je kojim slucajem Venus pobedila, bila bi 2,3 komentara i to o Kim, tipa bravo Kim super si igrala, ti su najbolja u tenisu, a Venus bi ignorisali. Evo da malo pojasnim zasto je Kim pobedila: Venus umorna, iscrpljena, stara(sto se tice tenisa), povredjena(videli ste i sami zavoje na obe noge). Ne mozete mi reci da je bio kvalitetan tenis, kada je Venus samo gresila i tako poklonila pobedu Kim, nije bilo jednake borbe. Tako da nije ona nju pocistila, vec je Venus svojim ne tipicnim greskama za nju jednostavno dala Kim pobedu(bez borbe), a greske nije pravila zato sto je bila primorana na to. Cestitam Kim, ali ponekad treba biti realan i reci kako stvari stoje!

istina

pre 14 godina

@Goran
Hajde mi onda reci sta je bilo jesenas na US Openu. Pojavi se Kim koja 2 godine nije igrala i u prvom setu pocisti Venus sa 6:0.
Nije stvar u tome da je Venus umorna, povredjena i slicno. I ona i Serena vecinu svojih pobeda prave na silu, tako sto zastrase svoje protivnice i pobedjuju iako su po kvalitetu losije. E onda se pojavi jedna Kim koja je jako iskusna i koja nema nimalo respekta prema njima jer je svesna svega ovoga sto sam napisao.
Zato i nije nikakvo cudo sto je rezultat takav i iskreno zao mi je sto je prepustila Venus i ta 3 gema. Trebala je da je pocisti sa cistom nulom, pa da pokaze ljudima da to sto Serena i Venus igraju nije ni "t" od tenisa.
Obicno silovanje loptice i lecenje PMS-a na teniskom terenu.

Please

pre 14 godina

Ko prenosi Marbelju i kada Jeca igra i sa Kim u prvom meču? Važan je to turnir, kad se setim kako se o njemu pisalo prošle godine. Mali Vimbldon. A u pauzi andaluzijska muzika i Jelena u španskoj narosnoj nošnji igra i stiska kastanjete. I kralj Huan došao je da je gleda, preobučen u španskog prosjaka. I tamo ih ima. Naravno, od Španije, u EU samo je Grčka gore najebala. Opet su gužni k'o Grčka. A nagrada na nturniru velika - ukupno, za sve, 220 hillada dolara. Nema Huan Savojski više love, dobro je što se davno oženio lepom ženom, ko bi danas za njegao pošao? Možda Žistin, Jelena ili Kuznjecova (tri gariba). Koja je od njih tri lepša, tu dilemu ne mogu nikako da rešim. Ne može ni Putin, iako vozi mlazni avion. Vavilonski lavirint, rekao bi Borhes, poznati argentinski proizvođač bifteka. Prodavao ih je i Brozu. Ali, za razliku od našeg kuvara Bokija Kostića, recept nikome nije hteo da da. Onda je oslepeo i dao izjavu da mu to nije bitno, jedino ne može da prežali što više neće moći da gleda Jelenu kako igra slajs tenis.

Realista

pre 14 godina

Svi samo o Kim, kao da je Jelena nije pobedila u Sisinatiju, kad je Kim posle dve godine odmora zaigrala prvi turnir, potpuno odmorna i sveža. Pitao bih sve njih kako bi se provele protiv Jece kad bi se naša Jeca odmarala jedno dve-tri godine? Posle IW, kad je uzela tofej pobedivši nekoliko najjačih teniserki sveta, u Majami je došla umorna. Pre toga igrala je Fed. Pa nije od čelika. Zato, ako hoće "grend slem", neophodno je da se dve do tri godine odmori i da, kao i Kim, dođe u Njujork i pobedi. I Žistin je to videla od Kim i uradila isto. Ona računa na RG, ali pored Jece neće imati šansi. Na Vimbldonu vidim finale Kim - Jelena. Ako Jelena poboljša kretanje (ostalo sve ima), uzeće i Vimbldon. U Njujorku joj je dosta i finale, kako bi izbila ponovo na prvo mesto planete.

Borko

pre 14 godina

@Iv
Kako možete tako nepromišljeno da ulazite u polemike sa nekim ko je od vas očigledno iskusniji u pisanju? Prvo se potpisao kao Radek, onda vam se obraća kao Ladek, vi ćete pomisliti da ste otkrili novi kontinent, a on će vam odgovoriti da je došlo do greške u kucanju i učtivo će se izviniti, a vas nazvati paranoičnom osobom, koja svuda vidi zaveru. Ako ste još mladi, neka vam bude jasno da se sa iskusnima i posebno pismenim ljudima ne možete nositi, jer su vrlo nemilosrdni kad ih neko neuko vređa. Nemilosrdni, ali kulturni! Vi to niste bili. Poslali ste čoveka psihijatru, a on vam kaže da i psihijatar tvrdi da će Jelena osvojiti dva, a možda i tri "grend slema" ove godine. Šta sad možete da kažete? Ništa. Jedino novu uvredu. Ali, on vas uopšte nije uvredio, a vi njega jeste: proglasili ste ga ludim. To se ne može, to se ne sme. Nemojte živeti za Jelenu, ni ona ne živi za vas.

alexa

pre 14 godina

Kim je zaista fenomenalno igrala na ovom turniru i svaka cast za pobedu, ali Venus isto kao da nije ni igrala jer je samo pogadjala mrezu...ali tako je ponekad i najvecima.....Setimo se samo kako je Kim ispala ove godine na Australian Open-u....Nadja Petrova ju je pobedila ubedljivije nego sto je sama Kim pobedila Venus...Kao sto rekoh i najboljima se desava....

Vida

pre 14 godina

@Milan
Com. ti je petoparac. Da li je tebi jasno da je Venus igrala finale, a da je neko ispao pre osam dana i da je u prvom setu bio počišćen od Samante, koji nije i nikad neće biti jaka kao Kim.

Lea

pre 14 godina

Dva komentara visoko odskaču od ovih "trivijalnih" i dečjih misli. U njima se na jak način opisuje sva bizarnost tenisa, od ogromnog novca do opsednutih navijača Caricom. Vama to ne odgovara. Vi biste i humor zabranili, ako ide na račun vaše ljubimice. Idite vi lepo u prošlost, kad ste ćutali kao ribe. A sve to što pišete, to je zbog ogromnog neznanja koje vlada Srbijom. Vi niste u stanju da razumete nijedan dvosmisleni tekst. Olovna vremena.

Please

pre 14 godina

@Odgovor nepotpisanom
Na mene je uticao Servantes, zato sam se onako raspisao o Marbelji (sve je tačno, osim alegorije na Huana Savojskog, ali on je uveden u priču kao groteksna ličnost, da se Jelenino igranje u crvenoj haljini pokaže kao farsa), jer je taj trivijalni turnir normalnimm ljudima prošle godine izišao na vrh glave. Kada je cela Španija slavila vitezove lutalice, trivijalne zanesenjake, Servantes ih je ismejao u svom remek delu i zbog toga dopao zatvora. Zato ne sudi o nečemu o čemu pojma nemaš. Čiataj "Press" i uživaj. Pikaso i Dali snimili su film "Andaluzijski pas", a psa nema ni u jednom kadru. Možda je Huan lik iz nadrealističke mašte i možda je izmišljeno da se preobukao u prosjaka. To pokušaj da povežeš sa zemljom koja je pred bankrotom, kao Grčka. Na jednoj strani kastanjete, dolari, tenis, na drugoj štrajkovi i otpuštanje radnika. Da li ti je sada nešto jasnije?

Marko

pre 14 godina

@Branko
wow, da li je moguce da te cudi zasto toliko "minusa" kako ti kazes, za tvoj komentar? Veliku si pamet prosuo, da ce igracice koje u poslednjih 10 godina dominiraju svetskim tenisom nastaviti to i dalje da cine u 2010?!? Pre bih rekao da si ti taj koji od juce prati zenski tenis...
Kao da si predvideo da ce od sutra pa sve do oktobra vecina dana biti suncano...
Stvarno kako to da ti niko ne daje "pluseve", o kako?

Ladek

pre 14 godina

@Iv
Bio sam kod psihijatra. I on tvrdi da će Jelena uzeti RG i Vimbldon. Kod koga ćete njega slati za pomoć? Možda biste vi mogli da se vratite u osnovnu, pa sve iz početka.

Djoksa

pre 14 godina

@Please...Please,please,please nemoj druge uciti kulturi.Pikaso i Dali autori filma"Andaluzijski pas"??!?Valjda LUIS BUNJUEL i SALVADOR DALI!Preskociti takvu gromadu sv. kinematografije L.Bunjuela:Lepotica dana,Diskretni sarm burzoazije.Majko mila...

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vendi

A ko ce to Ani pokazati gde joj je mesto, Karolina koja protiv teniserki koje su bile br. 1 (Ana, Sharapova, Jankovic, Serena, Venus, Henin, Safina, Clijsters) ima 0-16 u medjusobnim mecevima?????? Karolina koja nikad nije pobedila gore navedene teniserke??
Ili mozda Radwanska za koju je Ana izmislila tenis???
Prosvetli me molim te svojim ''intelektualnim'' razmisljanjem. lol

Džesika

pre 14 godina

@Boban
Da, konačno si shvatio da čovek može biti umoran i od godina. Inače bi tenis svi igrali dok su živi i uzimali "grend slemove". Zamisli vest: Vamos Rafa (age 93), pobedio u finalu Rodžera Federera (age 98) sa 3:2 u setovima. Vi godine ne računate. To je izvan pameti. Samo je Navratilova posle tridesete imala još uspeha, ali ona je posebna priča, nije za sajt. Gde će biti Jeca sa 30 godina? Igraće finale Majamija? Ili će u 29. uzeti Vimbldon? Hm,hm.

bane

pre 14 godina

Loše vesti za sestre Wiliams, vraćaju se Belgijanke..
Lako je bilo sa raznim Safinama, Anama i Jelenama sada je plandovanju došao kraj. Ako hoće bodove, moraće da zapnu žestoko i da igraju na svakom turniru. Samo i tada bogami mrka kapa..
Možda im je najbolje da se sada obe povuku.

Pises gluposti

pre 14 godina

@Vendi

Pises gluposti!

Ana Ivanovic je 58 na WTA listi i ima 1172, a Shahar Perr je 20 na WTA listi i ima 2350 boda, Jie Zheng je 19 na WTA listi i ima 2355 boda.
Da bi se Ana vratila u TOP 20 potrebno joj je oko 1200 bodova.
Dovoljno bi bilo da odigra cetvrtfinale Stuttgart-a, finale Rim-a i polufinale Madrid-a.

Azarenka, Wozniacki i Radwanska ne mogu da se porede sa Anom Ivanovic.
Victoria Azarenka:
3 TITULE (Brisbane, Memphis, Miami) i 3 cetvrtfinala GS (RG, Wimbledon, AO)
Caroline Wozniacki:
6 TITULA (Ponte Vedra Beach, Eastbourne, New Haven, Stockholm, New Haven, Tokyo) i 1 finale GS (US OPEN )
Agnieszka Radwanska:
4 TITULE (Pattaya City, Istanbul, Eastbourne, Stockholm) i 3 cetvrtfinala GS (AO, Wimbledon, Wimbledon)

Tvoje ljubimice ZAJEDNO imaju 1 finale GS i 1 veliku titulu (Victoria Azarenka- Miami)

informacija

pre 14 godina

@emir
Cisto da te obavestim, do kraja ove godine su ostala ukupno 2 turnira iz te serije 1000 (Madrid i Peking).
Dakle da bi se ta tvoja ocekivanja ispunila, Jelena ce morati da osvoji oba preostala.
Ne verujem da ce ih Jelena osvojiti, a ako ih osvoji onda nece biti u prvih 5, vec verovatno na prvom mestu. Uz konstantno dobre rezultate na vecini turnira, Jeleni bi te 2 titule bile sasvim dovoljne za prvo mesto.

Igor

pre 14 godina

Sve cestitke Kim. Inace, zvanicna je potvrda da Jelena nece braniti titulu u Marbelli, u aprilu ce igrati samo u Stuttgartu krajem meseca, kao i Ana. Posle toga slede Rim i Madrid pocetkom i sredinom maja, a onda Roland Garros krajem maja meseca. Neodbranjena titula u Marbelli ce Jelenu kostati jednog mesta na WTA listi, ali ce to lako moci da nadoknadi ako bude dobro igrala u Rimu i Madridu. Sto se Ane tice, solidni rezultati vratili bi je vrlo brzo u top 20, a ja verujem da ce se to dogoditi pre Roland Garrosa.

bane

pre 14 godina

Uh, tek sad procitah komentar koji je napisao "please"..
Mozda je adminu ovo smesno, ali meni se dize kosa na glavi kakvih sve psihopata ima koji cuce kraj monitora.

Djoksa

pre 14 godina

Razumem ja tvoju alegoriju.A sad ti meni reci zasto je Holivud doziveo svoj procvat u vreme najvece sv. krize 30-tih god pr. veka?Ili zasto kod nas igre na srecu rastu kao pecurke posle kise?Ljudi se nadaju i moraju na trenutak da zaborave na sv. probleme.

branko

pre 14 godina

Прилично сам уверен да се огромна већина оних који су мом коментару дали минус слажу са суштином онога што је написано јер они који се не слажу, ако их уопште има, слабо прате женски тенис. А толико минуса сам добио зато што су, предпостављам, ти који су их дали оценили да сам ја препотентан јер, забога, цитирам самог себе, помињем цепидлаке и сл. Зовите то како хоћете, али способност добре антиципације ја ценим више од лажне скромности. За разлику од пуританаца, дабоме.

Vendi

pre 14 godina

@Igor

Čoveče uozbilji se. Da bi se Ana vratila u top 20 marala bi da osvoji sva prestala tri GS. Malo sutra. I moje omiljene teniserke su Viktorija, Agnješka i Karolina pa ih toliko ne veličam. Držim fige da Ana u prvom kolu Rima, Madrida i Roland Grarosa naleti na Viktoriju, Agnješku i Karolina i da joj pokažu gde joj je mesto.

Markos

pre 14 godina

Nisam potpuno razumeo šta je sve "Please" hteo da kaže. Neki nisu razumeli ništa. Sad mi je sve jasno, a i drugima, nadam se: upravo čitam da će Vamos Rafa nositi, kao reklamu, dok igra, sat koji košta više od pola miliona dolara (neki "rišar mile"). To je to ludilo o kome je čovek na čudesno ironičan način pisao. Inače, to i nije nikakav sat, to je čist snobizam, neka poznata fabrika napraviće im 50 komada, kao što to rade za "vrsaće" i "luj viton". Kakve veze imaju haljine i torbe sa preciznom mehanikom? Engleska kraljica nosi "jaeger le coultre", Čerčil je nosio "šafhauzer", Artur Rubinštajn "patek filipppe", a Berluskoni nosi takođe jedan 2 mm tanak "šafhauzer". Ovaj Majorčanin išao je do juče bos i nije imao nikakav sat.

"please"

pre 14 godina

Tvoj komentar reflektuje samo tvoj licnost i karakter. Potrebna je kulturna tradicija i vaspitanje da bi se covek izdigao iznad takve trivie koju citamo u tom nakaradnom komentaru.

Please

pre 14 godina

@Djoksa
Dobra si mi pitanja postavio. I sam znaš da bi ogovor bio dug, zato ću te podsetiti na poznatu izreku: nada umire poslednja. Hvala na razumevanju, jer sam sve Bunjuelove filmove gledao, i nešto sam od toga i ovde napisao o diskretnom šarmu i lažnom sjaju "teniske buržoazije". Hteo sam da upozorim ljude da je sve to providno gomilanja novca i da ne bi trebalo ni od koga praviti idole, jer pozlata, kojom ih pozlaćuju, ostavlja samo tragove na prstima. Ništa više.

Milan

pre 14 godina

Mec Kim Clijsters- Justin Henin u polufinalu Majamija od pre neki dan je verovatno najbolji mec u poslednjih 5-6 godina sto se tice zenskog tenisa. Pogledajte snimak na youtube i uverite se sami koliko su ove dve igracice falile zenskom tenisu! Kakav mec,kakvi poeni,kakvo rivalstvo!!!
Zaista kamo srece da nikada nisu prekidale svoje karijere i na taj nacin dozvolile nekim Safinama, Anama itd da budu prve na svetu. Navijam i ja za Ani i Jelenu ali zaista nije fer uopste uporedjivati ih sa Klijsters i Henin! Klijsters se vraca posle dve godine pauze,porodjaja i sve ih pocisti sa 6-2,6-1. A ove ostale...danas moze napr. Wozniacki pobediti Stosur sa 6-2 6-1 a sutra izgubiti od iste istim rezultatom. Jedine prave sampionke su sestre Viliams (kada zele da igraju) i dve Belgijanke.
A ako hocemo navijacki, ok ...Ana i Jelena su najbolje :)

Please

pre 14 godina

@Djoksa
Hvala na ispravci. Zaista je to bila omaška (to ni na kraj uma ne bi palo?), naravno da su film snimili Salvador Dali i Luis Bunjuel, to im je jedino što su zajedno uradili, vrlo mladi, koji je najveći deo života proveo u Meksiku. Tamo je snimio "Viridijanu" i "Diskretni šarm buržoazije". Nema ovo veze sa kulturom, omašku može svako da napravi, nekulturno je čoveka slati psihijatru. To nisi komentarisao.

Ivan

pre 14 godina

Venus nije zasluzila casu vode. Trebala bi da vrati sve te silne novce jer nije zasluzila centa sa ovakvom igrom. Zenski tenis tone dublje i dublje. Mogu misliti one ljude sto su placali po $200-$300 dolara za upad.

branko

pre 14 godina

Не могу смислити бољи коментар овог меча од цитата оног коментатора који рече на овом форуму још 8. јануара, током турнира у Бризбејну: `Верујем да ће две Белгијанке освојити већину турнира на којима буду играле у 2010.г. а што не освоје оне, освојиће сестре Вилијамс. После годину-две хаоса, поново се зна ред у женском тенису. Остале? Шта је ко освојио – освојио је! До даљњега!`
Жастин је била у полуфиналу а да ли неко сумња да би ту негде била и Серена да је играла? Тај коментатор сам био ја, а онима који су склони цепидлачењу скрећем пажњу да сам рекао ВЕЋИНУ а не СВЕ. Засад се ово предвиђање испуњава јако добро.

Radek

pre 14 godina

Venus je umorna, ima 30 godina, nije se dve godine odmarala nego je uzimala Vimbldone, i ove je uzela tri turnira, a Kim ulazi u zenit, velika je to teniserka, i Žistin će biti na RG strava, ali imaju tu nesreću što će jednu Jeca izbaciti u polufinalu a drugu pobediti u finalu. Majami je pokazao da Jelena ima danas najjaču igru i vreme je da uzme RG i Vimbldon. Ne vidom ko može da je zaustavi.

Goran

pre 14 godina

Da je kojim slucajem Venus pobedila, bila bi 2,3 komentara i to o Kim, tipa bravo Kim super si igrala, ti su najbolja u tenisu, a Venus bi ignorisali. Evo da malo pojasnim zasto je Kim pobedila: Venus umorna, iscrpljena, stara(sto se tice tenisa), povredjena(videli ste i sami zavoje na obe noge). Ne mozete mi reci da je bio kvalitetan tenis, kada je Venus samo gresila i tako poklonila pobedu Kim, nije bilo jednake borbe. Tako da nije ona nju pocistila, vec je Venus svojim ne tipicnim greskama za nju jednostavno dala Kim pobedu(bez borbe), a greske nije pravila zato sto je bila primorana na to. Cestitam Kim, ali ponekad treba biti realan i reci kako stvari stoje!

branko

pre 14 godina

Прилично сам уверен да се огромна већина оних који су мом коментару дали минус слажу са суштином онога што је написано јер они који се не слажу, ако их уопште има, слабо прате женски тенис. А толико минуса сам добио зато што су, предпостављам, ти који су их дали оценили да сам ја препотентан јер, забога, цитирам самог себе, помињем цепидлаке и сл. Зовите то како хоћете, али способност добре антиципације ја ценим више од лажне скромности. За разлику од пуританаца, дабоме.

bane

pre 14 godina

Loše vesti za sestre Wiliams, vraćaju se Belgijanke..
Lako je bilo sa raznim Safinama, Anama i Jelenama sada je plandovanju došao kraj. Ako hoće bodove, moraće da zapnu žestoko i da igraju na svakom turniru. Samo i tada bogami mrka kapa..
Možda im je najbolje da se sada obe povuku.

Please

pre 14 godina

Ko prenosi Marbelju i kada Jeca igra i sa Kim u prvom meču? Važan je to turnir, kad se setim kako se o njemu pisalo prošle godine. Mali Vimbldon. A u pauzi andaluzijska muzika i Jelena u španskoj narosnoj nošnji igra i stiska kastanjete. I kralj Huan došao je da je gleda, preobučen u španskog prosjaka. I tamo ih ima. Naravno, od Španije, u EU samo je Grčka gore najebala. Opet su gužni k'o Grčka. A nagrada na nturniru velika - ukupno, za sve, 220 hillada dolara. Nema Huan Savojski više love, dobro je što se davno oženio lepom ženom, ko bi danas za njegao pošao? Možda Žistin, Jelena ili Kuznjecova (tri gariba). Koja je od njih tri lepša, tu dilemu ne mogu nikako da rešim. Ne može ni Putin, iako vozi mlazni avion. Vavilonski lavirint, rekao bi Borhes, poznati argentinski proizvođač bifteka. Prodavao ih je i Brozu. Ali, za razliku od našeg kuvara Bokija Kostića, recept nikome nije hteo da da. Onda je oslepeo i dao izjavu da mu to nije bitno, jedino ne može da prežali što više neće moći da gleda Jelenu kako igra slajs tenis.

emir

pre 14 godina

Cestitam,kakva sampionka!Wah,impresioniran sam stvarno njenim nacinom igre i borbenoscu.Vidjeti cete vi svi da ce ona do kraja godine biti u topu 5 sto posto a vrlo lako moze doci i do broja jedan,ako ovako nastavi.Jelena i ona ce biti super u ovoj sezoni i biti ce obadvije u topu 5,cujte dobro sta vam kazem.Jelena s onakvom igrom kakvu je prikazala u Indian Welsu, trebala osvojiti jos 2 turnira iz serije 1000.Bar se meni to cini sasvim realnim a ako ne i neki grand slem,mozda vec na Roland Garrrosu.Zelim im obijema bericetnu sezonu a Ani da malo bolje zaigra nego sto to radi zasada.

istina

pre 14 godina

@Goran
Hajde mi onda reci sta je bilo jesenas na US Openu. Pojavi se Kim koja 2 godine nije igrala i u prvom setu pocisti Venus sa 6:0.
Nije stvar u tome da je Venus umorna, povredjena i slicno. I ona i Serena vecinu svojih pobeda prave na silu, tako sto zastrase svoje protivnice i pobedjuju iako su po kvalitetu losije. E onda se pojavi jedna Kim koja je jako iskusna i koja nema nimalo respekta prema njima jer je svesna svega ovoga sto sam napisao.
Zato i nije nikakvo cudo sto je rezultat takav i iskreno zao mi je sto je prepustila Venus i ta 3 gema. Trebala je da je pocisti sa cistom nulom, pa da pokaze ljudima da to sto Serena i Venus igraju nije ni "t" od tenisa.
Obicno silovanje loptice i lecenje PMS-a na teniskom terenu.

Vendi

pre 14 godina

@Igor

Čoveče uozbilji se. Da bi se Ana vratila u top 20 marala bi da osvoji sva prestala tri GS. Malo sutra. I moje omiljene teniserke su Viktorija, Agnješka i Karolina pa ih toliko ne veličam. Držim fige da Ana u prvom kolu Rima, Madrida i Roland Grarosa naleti na Viktoriju, Agnješku i Karolina i da joj pokažu gde joj je mesto.

Ladek

pre 14 godina

@Iv
Bio sam kod psihijatra. I on tvrdi da će Jelena uzeti RG i Vimbldon. Kod koga ćete njega slati za pomoć? Možda biste vi mogli da se vratite u osnovnu, pa sve iz početka.

Realista

pre 14 godina

Svi samo o Kim, kao da je Jelena nije pobedila u Sisinatiju, kad je Kim posle dve godine odmora zaigrala prvi turnir, potpuno odmorna i sveža. Pitao bih sve njih kako bi se provele protiv Jece kad bi se naša Jeca odmarala jedno dve-tri godine? Posle IW, kad je uzela tofej pobedivši nekoliko najjačih teniserki sveta, u Majami je došla umorna. Pre toga igrala je Fed. Pa nije od čelika. Zato, ako hoće "grend slem", neophodno je da se dve do tri godine odmori i da, kao i Kim, dođe u Njujork i pobedi. I Žistin je to videla od Kim i uradila isto. Ona računa na RG, ali pored Jece neće imati šansi. Na Vimbldonu vidim finale Kim - Jelena. Ako Jelena poboljša kretanje (ostalo sve ima), uzeće i Vimbldon. U Njujorku joj je dosta i finale, kako bi izbila ponovo na prvo mesto planete.

Džesika

pre 14 godina

@Boban
Da, konačno si shvatio da čovek može biti umoran i od godina. Inače bi tenis svi igrali dok su živi i uzimali "grend slemove". Zamisli vest: Vamos Rafa (age 93), pobedio u finalu Rodžera Federera (age 98) sa 3:2 u setovima. Vi godine ne računate. To je izvan pameti. Samo je Navratilova posle tridesete imala još uspeha, ali ona je posebna priča, nije za sajt. Gde će biti Jeca sa 30 godina? Igraće finale Majamija? Ili će u 29. uzeti Vimbldon? Hm,hm.

Ivan

pre 14 godina

Venus nije zasluzila casu vode. Trebala bi da vrati sve te silne novce jer nije zasluzila centa sa ovakvom igrom. Zenski tenis tone dublje i dublje. Mogu misliti one ljude sto su placali po $200-$300 dolara za upad.

Vida

pre 14 godina

@Milan
Com. ti je petoparac. Da li je tebi jasno da je Venus igrala finale, a da je neko ispao pre osam dana i da je u prvom setu bio počišćen od Samante, koji nije i nikad neće biti jaka kao Kim.

"please"

pre 14 godina

Tvoj komentar reflektuje samo tvoj licnost i karakter. Potrebna je kulturna tradicija i vaspitanje da bi se covek izdigao iznad takve trivie koju citamo u tom nakaradnom komentaru.

bane

pre 14 godina

Uh, tek sad procitah komentar koji je napisao "please"..
Mozda je adminu ovo smesno, ali meni se dize kosa na glavi kakvih sve psihopata ima koji cuce kraj monitora.

Slavoljub

pre 14 godina

bogami, jelena i clijsters sve blize ulasku u top 5. JJ od ponedeljka ponoovo 7 na WTA listi. inace, JJ ponovo radi sa Nickom i Chipom u Bradentonu. dobitnu kombinaciju ne treba menjati..

Borko

pre 14 godina

@Iv
Kako možete tako nepromišljeno da ulazite u polemike sa nekim ko je od vas očigledno iskusniji u pisanju? Prvo se potpisao kao Radek, onda vam se obraća kao Ladek, vi ćete pomisliti da ste otkrili novi kontinent, a on će vam odgovoriti da je došlo do greške u kucanju i učtivo će se izviniti, a vas nazvati paranoičnom osobom, koja svuda vidi zaveru. Ako ste još mladi, neka vam bude jasno da se sa iskusnima i posebno pismenim ljudima ne možete nositi, jer su vrlo nemilosrdni kad ih neko neuko vređa. Nemilosrdni, ali kulturni! Vi to niste bili. Poslali ste čoveka psihijatru, a on vam kaže da i psihijatar tvrdi da će Jelena osvojiti dva, a možda i tri "grend slema" ove godine. Šta sad možete da kažete? Ništa. Jedino novu uvredu. Ali, on vas uopšte nije uvredio, a vi njega jeste: proglasili ste ga ludim. To se ne može, to se ne sme. Nemojte živeti za Jelenu, ni ona ne živi za vas.

Pises gluposti

pre 14 godina

@Vendi

Pises gluposti!

Ana Ivanovic je 58 na WTA listi i ima 1172, a Shahar Perr je 20 na WTA listi i ima 2350 boda, Jie Zheng je 19 na WTA listi i ima 2355 boda.
Da bi se Ana vratila u TOP 20 potrebno joj je oko 1200 bodova.
Dovoljno bi bilo da odigra cetvrtfinale Stuttgart-a, finale Rim-a i polufinale Madrid-a.

Azarenka, Wozniacki i Radwanska ne mogu da se porede sa Anom Ivanovic.
Victoria Azarenka:
3 TITULE (Brisbane, Memphis, Miami) i 3 cetvrtfinala GS (RG, Wimbledon, AO)
Caroline Wozniacki:
6 TITULA (Ponte Vedra Beach, Eastbourne, New Haven, Stockholm, New Haven, Tokyo) i 1 finale GS (US OPEN )
Agnieszka Radwanska:
4 TITULE (Pattaya City, Istanbul, Eastbourne, Stockholm) i 3 cetvrtfinala GS (AO, Wimbledon, Wimbledon)

Tvoje ljubimice ZAJEDNO imaju 1 finale GS i 1 veliku titulu (Victoria Azarenka- Miami)

Boban

pre 14 godina

Ne slazem se da je Venus umorna. Od cega? Jedino od godina. Sestre Vilijams su poznate po tome da igraju mali broj turnira, samo one vece, zbog toga bas i nisu omiljene medju teniserkama.

Please

pre 14 godina

@Odgovor nepotpisanom
Na mene je uticao Servantes, zato sam se onako raspisao o Marbelji (sve je tačno, osim alegorije na Huana Savojskog, ali on je uveden u priču kao groteksna ličnost, da se Jelenino igranje u crvenoj haljini pokaže kao farsa), jer je taj trivijalni turnir normalnimm ljudima prošle godine izišao na vrh glave. Kada je cela Španija slavila vitezove lutalice, trivijalne zanesenjake, Servantes ih je ismejao u svom remek delu i zbog toga dopao zatvora. Zato ne sudi o nečemu o čemu pojma nemaš. Čiataj "Press" i uživaj. Pikaso i Dali snimili su film "Andaluzijski pas", a psa nema ni u jednom kadru. Možda je Huan lik iz nadrealističke mašte i možda je izmišljeno da se preobukao u prosjaka. To pokušaj da povežeš sa zemljom koja je pred bankrotom, kao Grčka. Na jednoj strani kastanjete, dolari, tenis, na drugoj štrajkovi i otpuštanje radnika. Da li ti je sada nešto jasnije?

informacija

pre 14 godina

@emir
Cisto da te obavestim, do kraja ove godine su ostala ukupno 2 turnira iz te serije 1000 (Madrid i Peking).
Dakle da bi se ta tvoja ocekivanja ispunila, Jelena ce morati da osvoji oba preostala.
Ne verujem da ce ih Jelena osvojiti, a ako ih osvoji onda nece biti u prvih 5, vec verovatno na prvom mestu. Uz konstantno dobre rezultate na vecini turnira, Jeleni bi te 2 titule bile sasvim dovoljne za prvo mesto.

Ja

pre 14 godina

Bravo Kim!!! :)
Neverovatna je!

Prozivali su našu Mo, a ona je bila malo dete za Vilijamsove, Šarapovu i ostale, da čovek ne gleda pomislio bi da ih neko čereči a ne da igraju tenis. Užas!

Lea

pre 14 godina

Dva komentara visoko odskaču od ovih "trivijalnih" i dečjih misli. U njima se na jak način opisuje sva bizarnost tenisa, od ogromnog novca do opsednutih navijača Caricom. Vama to ne odgovara. Vi biste i humor zabranili, ako ide na račun vaše ljubimice. Idite vi lepo u prošlost, kad ste ćutali kao ribe. A sve to što pišete, to je zbog ogromnog neznanja koje vlada Srbijom. Vi niste u stanju da razumete nijedan dvosmisleni tekst. Olovna vremena.

NN-N

pre 14 godina

Od cega je to umorna Venus? Od 4-5 turnira godisnje? Sa ostalih ispadaju i ona i njena seka, takticki, najkasnije do 2 ili 3. kol a serena najcesce u 1. kolu. Neko je vec ovih dana postavio pravo pitanje: Dokle ce WTA tolerisati ovakvu aroganciju i bahatost? A tek sujeta? Sta je ono venus danas rekla o Kim, pobednici? Sto se tice zavoja pa one ih redovno imaju od cetvrtfinala na onim turnirima gde ucestvuju. I to su njihovi trikovi, jer ako izgube, pa, boze moj, bile su povredjene. Osvajaju turnire neverovatnom agresijom i bezobrazlukom. Cist hohstapleraj. E, zato i ja obozavam Kim Klajsters! Samo da mi ne biste prigovorili da sam rasista, neki od mojih najboljih prijatelja su jos tamnoputiji od ovih poznatih sestara.

ZN

pre 14 godina

Obozavam ovu zenu :-) Mislim, da li je moguce biti veci profesionalac nego sto je to Kim? Maksimalno korektna, u igri kao i posle zavrsenog meca. prema svakoj teniserki a i prema sebi. Bolji rezultat ,, valjda, nije mogao biti. Sesta pobeda nad Venus a cetvrta na tvrdoj podlozi. Carica!
P.S. Da li je neko cuo da je Venus rekla nesto o Kim?

Marko

pre 14 godina

@Branko
wow, da li je moguce da te cudi zasto toliko "minusa" kako ti kazes, za tvoj komentar? Veliku si pamet prosuo, da ce igracice koje u poslednjih 10 godina dominiraju svetskim tenisom nastaviti to i dalje da cine u 2010?!? Pre bih rekao da si ti taj koji od juce prati zenski tenis...
Kao da si predvideo da ce od sutra pa sve do oktobra vecina dana biti suncano...
Stvarno kako to da ti niko ne daje "pluseve", o kako?

alexa

pre 14 godina

Kim je zaista fenomenalno igrala na ovom turniru i svaka cast za pobedu, ali Venus isto kao da nije ni igrala jer je samo pogadjala mrezu...ali tako je ponekad i najvecima.....Setimo se samo kako je Kim ispala ove godine na Australian Open-u....Nadja Petrova ju je pobedila ubedljivije nego sto je sama Kim pobedila Venus...Kao sto rekoh i najboljima se desava....

Please

pre 14 godina

@Djoksa
Dobra si mi pitanja postavio. I sam znaš da bi ogovor bio dug, zato ću te podsetiti na poznatu izreku: nada umire poslednja. Hvala na razumevanju, jer sam sve Bunjuelove filmove gledao, i nešto sam od toga i ovde napisao o diskretnom šarmu i lažnom sjaju "teniske buržoazije". Hteo sam da upozorim ljude da je sve to providno gomilanja novca i da ne bi trebalo ni od koga praviti idole, jer pozlata, kojom ih pozlaćuju, ostavlja samo tragove na prstima. Ništa više.

Djoksa

pre 14 godina

@Please...Please,please,please nemoj druge uciti kulturi.Pikaso i Dali autori filma"Andaluzijski pas"??!?Valjda LUIS BUNJUEL i SALVADOR DALI!Preskociti takvu gromadu sv. kinematografije L.Bunjuela:Lepotica dana,Diskretni sarm burzoazije.Majko mila...

Please

pre 14 godina

@Djoksa
Hvala na ispravci. Zaista je to bila omaška (to ni na kraj uma ne bi palo?), naravno da su film snimili Salvador Dali i Luis Bunjuel, to im je jedino što su zajedno uradili, vrlo mladi, koji je najveći deo života proveo u Meksiku. Tamo je snimio "Viridijanu" i "Diskretni šarm buržoazije". Nema ovo veze sa kulturom, omašku može svako da napravi, nekulturno je čoveka slati psihijatru. To nisi komentarisao.

Djoksa

pre 14 godina

Razumem ja tvoju alegoriju.A sad ti meni reci zasto je Holivud doziveo svoj procvat u vreme najvece sv. krize 30-tih god pr. veka?Ili zasto kod nas igre na srecu rastu kao pecurke posle kise?Ljudi se nadaju i moraju na trenutak da zaborave na sv. probleme.

micke

pre 14 godina

Kada je Venus lako pregazila
Radwansku i Bartoli niko nije rekao da je Venus umorna povredjena, već da je u vrhunskoj formi da ima 15 uzstopnih pobeda i da je ovde došla da pobedi. Postoji izreka da igraš onoliko koliko
ti protivnik dozvoli.Clisters
je toliko bila bolja da je primorala Venus da igra loše.
Ako je Venus bila u formi protiv Radwnske-e i Batroli, njena igra protiv Clistersove
je bila ns sličnom nivou, ali
deleko ispod nivoa Clistersove
te je pregažena. Jedino što se može reći je da Venus igra
dosta slabije nego kada je bila najbolja, ali to se može reći donekle i za Clistres.

Heda

pre 14 godina

Sve cestitke Kim. Tako se igra tenis. Prava dama. Nema jurisnickih poklica, nema krikova, nema zastrasivanja protivnice. Odmereno, elegantno, civilizovano i prefinjeno. Samo reket i tenisko umece govore kod nje. Protivnik se moze paralisati i besprekornim samopouzdanjem i teniskim znanjem. Veliki sportista, velika teniserka!
Samo zbog nje je vredelo gledati ovaj mec.
Dok je Kim imala poduzu izjavu o Venus i njenim teniskim kvalitetima, mogli smo cuti Venus da publici, kao "jedina pobednica" zahvaljuje na podrsci i obecava da ce se vratiti sledece godine. To su sestre Vilijams! Ja, pa ja, i niko vise.

Igor

pre 14 godina

Sve cestitke Kim. Inace, zvanicna je potvrda da Jelena nece braniti titulu u Marbelli, u aprilu ce igrati samo u Stuttgartu krajem meseca, kao i Ana. Posle toga slede Rim i Madrid pocetkom i sredinom maja, a onda Roland Garros krajem maja meseca. Neodbranjena titula u Marbelli ce Jelenu kostati jednog mesta na WTA listi, ali ce to lako moci da nadoknadi ako bude dobro igrala u Rimu i Madridu. Sto se Ane tice, solidni rezultati vratili bi je vrlo brzo u top 20, a ja verujem da ce se to dogoditi pre Roland Garrosa.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vendi

A ko ce to Ani pokazati gde joj je mesto, Karolina koja protiv teniserki koje su bile br. 1 (Ana, Sharapova, Jankovic, Serena, Venus, Henin, Safina, Clijsters) ima 0-16 u medjusobnim mecevima?????? Karolina koja nikad nije pobedila gore navedene teniserke??
Ili mozda Radwanska za koju je Ana izmislila tenis???
Prosvetli me molim te svojim ''intelektualnim'' razmisljanjem. lol

Markos

pre 14 godina

Nisam potpuno razumeo šta je sve "Please" hteo da kaže. Neki nisu razumeli ništa. Sad mi je sve jasno, a i drugima, nadam se: upravo čitam da će Vamos Rafa nositi, kao reklamu, dok igra, sat koji košta više od pola miliona dolara (neki "rišar mile"). To je to ludilo o kome je čovek na čudesno ironičan način pisao. Inače, to i nije nikakav sat, to je čist snobizam, neka poznata fabrika napraviće im 50 komada, kao što to rade za "vrsaće" i "luj viton". Kakve veze imaju haljine i torbe sa preciznom mehanikom? Engleska kraljica nosi "jaeger le coultre", Čerčil je nosio "šafhauzer", Artur Rubinštajn "patek filipppe", a Berluskoni nosi takođe jedan 2 mm tanak "šafhauzer". Ovaj Majorčanin išao je do juče bos i nije imao nikakav sat.

Ica

pre 14 godina

Cestitam Kim! Zaista je igrala sjajno. Cestitam i Venus, jer je i ona ceo turnir igrala sjajno i pokazala u vise navrata kako se valika igracica izvlaci iz teskih situacija, ali danas jednostavno nije bio njen dan. Svaka cast obema, zaista su odlicne teniserke!

Milan

pre 14 godina

Mec Kim Clijsters- Justin Henin u polufinalu Majamija od pre neki dan je verovatno najbolji mec u poslednjih 5-6 godina sto se tice zenskog tenisa. Pogledajte snimak na youtube i uverite se sami koliko su ove dve igracice falile zenskom tenisu! Kakav mec,kakvi poeni,kakvo rivalstvo!!!
Zaista kamo srece da nikada nisu prekidale svoje karijere i na taj nacin dozvolile nekim Safinama, Anama itd da budu prve na svetu. Navijam i ja za Ani i Jelenu ali zaista nije fer uopste uporedjivati ih sa Klijsters i Henin! Klijsters se vraca posle dve godine pauze,porodjaja i sve ih pocisti sa 6-2,6-1. A ove ostale...danas moze napr. Wozniacki pobediti Stosur sa 6-2 6-1 a sutra izgubiti od iste istim rezultatom. Jedine prave sampionke su sestre Viliams (kada zele da igraju) i dve Belgijanke.
A ako hocemo navijacki, ok ...Ana i Jelena su najbolje :)