Nova vest
Tenis

Utorak, 12.01.2010.

04:33

Troicki u drugom kolu Sidneja

Srpski teniser Viktor Troicki prošao je u drugo kolo na ATP turniru u Sidneju pobedivši na startu Francuza Florana Seru sa 2:0, po setovima 7:6(5), 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki je tako nastavio sa uspešnim izdanjima na startu nove sezone pošto je na prvom turniru u Dohi stigao do polufinala gde je poražen od Rafaela Nadala. Protivnik 29. tenisera sveta u drugom kolu biće Kipranin Markos Bagdatis koji ponovo pokušava da se vrati u formu.

Nekada osmi, a sada 42. teniser na ATP listi do duela sa Troickim došao je pobedom nad malo poznatnim Autralijancem Nikom Lindalom.

U duelu sa Serom, koji je trajao nešto više od sat i po vremena, Troicki je samo jednom izgubio servis. U prvom setu oba tenisera napravila su po jedan brejk, pa je do prednosti od 1:0 Troicki došao u taj-brejku.

Drugi set srpski teniser odigrao je znatno bolje, nije dozvolio Francuzu nijednu brejk loptu, a na drugoj strani iskoristio je jednu od dve brejk šanse za prolaz u narednu rundu.

Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 372.500 dolara, a pobedniku će pripasti 67.260.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu