Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.11.2009.

10:06

Đoković treći, šansa početak 2010.

Novak Đoković sezonu završava na trećem mestu, Viktor Troicki je 29. dok je Janko Tipsarević odličnim mečevima u finišu sezone, stigao do 38. mesta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U ponedeljak je objavljena poslednja ATP lista u ovoj sezoni. Rodžer Federer je godinu završio kao prvi sa 10550 bodova, Rafael Nadal ima 9200, posle Novaka četvrtoplasirani Endi Mari ima 7030, dok je Nikolaj Davidenko na šestom a Robin Sederling na osmom mestu.

Srpski teniser biće u prilici da se konačno domogne pozicije broj 2, možda i napadne tron Rodžera Federera u prvoj polovini sezone 2010…

Đoković, uključujući i "Otvoreno Prvenstvo Australije", ne “brani” puno bodova (rana eliminacija u Brizbejnu, polufinale Sidneja i četvrtfinale AO), a prvi veći izazov je u Dubaiju krajem februara, gde je srpski teniser došao do prve titule u sezoni.

S druge strane, Rafael Nadal brani titulu u Australiji, nakon toga i finale Roterdama početkom februara. U najboljoj poziciji je ipak Rodžer Federer. Švajcarac brani bodove iz epskog finala AO sa Nadalom, ali je nakon toga naredni turnir igrao tek u Indijan Velsu početkom marta, gde je poražen u polufinalu od Marija.

U svakom slučaju raspored najboljih pet igrača, sa Marijem i Del Potrom koji su pokazali da mogu do samog vrha, i sa zdravim Davidenkom obećava uzbudljivu sezonu 2010.

Viktor Troicki je 29. na svetu, što je za pet mesta slabiji plasman od njegovog najboljeg u karijeri, koji je imao u avgustu ove godine.Janko Tiparević je na 38. mestu, takođe pet mesta slabije plasiran od njegovog najboljeg ostvarenja iz maja 2008. godine.

Srbiju u najboljih 200 na svetu predstavlja i 24-godišnji Ilija Bozoljac, koji je na 185. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve