Nova vest
Tenis

Sreda, 11.11.2009.

20:01

Nadal spasao 5 meč lopti i pobedio

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo turnira u Parizu, pošto je pobedio zemljaka Nikolasa Almagra sa 3:6, 7:6, 7.5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je bio na ivici poraza u dva navrata – prvo je u 12. gemu drugog seta spasao pet meč lopti (tri uzastopne) na servis Almagra, a zatim je u trećem setu gubio 5:3 i uspeo da preokrene. U odlučujućem setu veliki udeo na preokret imala je i povreda prepone Almagra, koja mu je onemogućila normalno kretanje.

Almagro je u petom susretu sa Nadalom uspeo da osvoji prvi set, najviše zahvaljujući karakterističnim snažnim forhendima sa širokim zamahom. Nadal nije uspevao da pronađe ritam, bio je isuviše pasivan čak i za svoje standarde, pa je dosta toga u igru zavisilo od Almagra.

U drugom setu, posle razmene brejkova, Almagro je došao na korakod trijumfa kada je odigrao sjajan gem i došao u situaciju da servira za meč. Stvorio je i tri vezane meč lopte, ali je tada, verovatno pod uticajem straha, odustao od agresivnog stila igre koji je do tada forsirao. Nadal je to mudro prepoznao i slajsovima u bekhend stranu rivala čekao grešku ili priliku za ’zicer’ napad.

Uspeo je drugi teniser na svetu da spasi pet meč lopti, osvoji gem i potom rutinski slavi u taj brejku sa 7-2.

Odlučujući set obilovao je brejkovima, a Almagro je ponovo servirao na meč na 5:3. Pre toga je Nadal tražio medicinski tajm-aut između setova, a Almagro je povredio preponu sredinom seta.

Poslednjom raspoloživom snagom Almagro je napravio brejk za 5:3, ali više od toga nije mogao – bol se povećavao, a Nadal preuzimao kontrolu. Almagro je praveći bolne grimase u poslednja 2-3 gema okončao meč, a Nadal posle 3 sata i 14 minuta igre otišao u treće kolo.

Nadal u trećoj rundi igra sa Tomijem Robredom, koji je eliminisao Tomaša Berdiha 6:4, 6.4

Ostali rezultati, sreda:
Fernando Gonsales – Džon Izner 7:5, 7:6
Huan Martin del Potro – Marat Safin 6:4, 5:7, 6.4
Robin Soderling – Ivo Karlović 6:4, 7:6
Arno Klemon – Tomi Has 5:7, 6:3, 7:6
Novak Đoković – Huan Monako 6:3, 7:5
Tomi Robredo – Tomaš Berdih 6:4, 6:4
Rafael Nadal – Nikolas Almagro 3:6, 7:6, 7:5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu