Nova vest
Tenis

Petak, 30.10.2009.

22:25

Tipsarević nastavlja uspešnu seriju

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale ATP turnira u Beču, pošto je u petak savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević će u subotu, u polufinalu, igrati sa domaćim teniserom Jirgenom Melcerom, koji je u četvrtfinalu eliminisao Čeha Radeka Štepaneka sa 6:2, 6:2. Srpski teniser, koji je trenutno zauzima 46. mesto na ATP listi, eliminisao je trećeg nosioca posle dva sata i 13 minuta igre.

U drugom polufinalu sastaju se Hrvat Marin Čilić i Nemac Filip Kolšrajber. Čilić je u četvrtfinalu savladao Španca Felisijana Lopesa sa 6:1, 6:4, dok je Nemac eliminisao još jednog Španca Nikolasa Almagra sa 7:5, 6:4.

Tipsarević je do trijumfa stigao pošto je imao mnogo bolju realizaciju drugog servisa, od čak 73 odsto, dok je Francuz na tom planu potpuno zakazao sa 47 odsto uspešnosti.

Srbin je tako nastavio seriju uspešnih rezultata u poslednjih mesec dana. Tipsarević je u ovom periodu igrao četvrtfinale turnira u Mecu, osvojio čelendžer u Monsu, da bi najbolji rezultat ostvario prošle nedelje, kada je stigao do finala Kupa Kremlja u Moskvi. Njega je tada savladao Rus Mihail Južnji.

Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 574.750 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve