Nova vest
Tenis

Sreda, 14.10.2009.

16:24

Šangaj: Novak lako do treće runde

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo na Mastersu u Šangaju pobedom nad Italijanom Fabijom Fonjinijem u dva seta – 6:3, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je u prvoj rundi bio slobodan, pa je ovim trijumfom samo nastavio sjajan niz nakon osvojene titule u Pekingu prošle nedelje. Protivnik najboljeg srpskog tenisera u narednoj rundi biće Nemac Rajner Šitler.

Novak je protiv Fonjinija počeo malo 'sporije' meč, ali je od rezultata 3:3 u prvom setu prebacio u veću brzinu, dobio je devet od narednih deset gemova, i lako je prošao u narednu rundu.

U prvom setu teniseri su osvajali gemove na svoj servis bez mnogo prilika za brejk, ali je Đoković, ipak, u osmom gemu uspeo da slomi otpor 22-godišnjeg Italijana i povede sa 5:3. Drugi nosilac na turniru je zatim osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

Đoković je potpuno dominirao u drugom setu, posle razmene brejkova na početku meča, srpski teniser je osvojio pet uzastopnih gemova i za sat i 10 minuta igre izborio plasman u sledeće kolo.

Djoković i 99. na ATP listi Šutler do sada su igrali dva puta i oba puta trijumfovao je srpski teniser.

Nagradni fond turnira u Šangaju je 3.240.000 dolara, a pobednik će osvojiti 616.500 dolara i 1.000 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu