Nova vest
Tenis

Petak, 02.10.2009.

09:06

Jankovićeva u finalu Tokija

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Tokiju pobedom nad Kineskinjom Na Li sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je bila postavljena za sedmu nositeljku na turniru, a u dosadašnjim susretima sa Kineskinjom imala je dve pobede i četiri poraza. Protivnica srpske teniserke u finalu biće Ruskinja Marija Šarapova koja je u drugom polufinalu savladala 11. nositeljku Agnješku Radvansku iz Poljske sa 6:3, 2:6, 6:4. Nagradni fond turnira iznosi dva miliona dolara.

Nakon što je dobila prvi set, Jankovićeva je u trećem gemu drugog seta, posle jednog forhenda, morala da zatraži medicinsku pomoć.

Ipak, posledice povrede nisu se videle, pošto je srpska teniserka vezala dva vinera sa osnovne linije i iskoristila grešku Kineskinje za izjednačenje na 2:2.

U osmom gemu Jankovićeva je napravila brejk i ubrzo je meč mirno privela kraju.

Počela sama da osećam bol u ruci i činilo mi se da su loptice teške, pa mi u tom momentu nije bilo lako. Dobila sam pomoć i uzela sam lekove. Potrudila sam se da dâm sve od sebe i da ne razmišljam o ruci, već da se borim za svaki poen. Sve u svemu, bio je težak meč, ali sam uspela da izađem kao pobednica“, rekla je Jankovićeva posle meča.

Ovom pobedom, Jankovićeva je popravila svoj skor sa Na Li na tri pobede i četiri poraza.

Pobedila sam je poslednji put u Parizu. Pre toga sam dosta puta izgubila, ali sada sam vezala dve pobede. Ona je sjajna igračica, ponekad mi se čini da bi trebalo da bude u Top 10, ali je imala toliko povreda. Udara lopticu veoma dobro i bilo mi je teško da pobedim danas, ali uspela sam“, dodala je srpska teniserka.

JJ je ocenila da ima velike šanse da osvoji titulu u japanskoj prestonici.

Posle velikih problema koje sam imala ove godine vraćam se u vrhunsku formu i imam velike šanse osvojim treću titulu ove godine“, rekla je Janković.

Sa druge strane Ruskinja je najavila da će predstojeći duel sa Jankovićevom biti izuzetno težak i neizvestan.

Biće to teško finale, jer je Jelena jedna od najboljih igračica današnjice, tako da ću morati da se borim za svaki poen“, istakla je Šarapova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve