Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2009.

02:23

USO: Svi srpski teniseri na terenu

Drugog dana na US Openu na teren će svi predstavnici Srbije u seniorskoj konkurenciji – Đoković, Jankovićeva, Ivanovićeva, Zimonjić, Tipsarević i Troicki.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Đoković se u prvoj rundi sastaje sa nekada trećim igračem sveta Ivanom Ljubičićem. Taj duel je postavljen na centralni stadion 'Artur Eš' i treći je po redu nakon dva ženska singla. Đoković i Ljubičić do sada su se četiri puta sastali i srpski teniser vodi sa 3:1 u pobedama.

Ljubičić je pobedio u prvom meču, 2006. godine u Zagrebu, a onda je Đoković nanizao tri pobede bez izgubljenog seta. Poslednja dva duela odigrali su ove godine na Mastersima u Madridu i Sinsinatiju.

Na stadionu 'Luis Armstrong' igraće Jelena Janković i Ana Ivanović. Jankovićeva će do drugog kola pokušati da dođe pobedom nad 45. teniserkom sveta Robertom Vinči koju je pobeđivala u oba pređašnja susreta.

Taj meč je treći po redu posle ženskog i muškog singla, a večernji program na ovom terenu otvara Ana Ivanović duelom sa 52. igračicom planete Katerinom Bondarenko. Srpska i ukrajinska teniserka igrale su do sada samo jednom i taj meč je dobila Katerina Bondarenko. Duel bondarenko i Ivanovićeve neće početi pre ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Drugi favoriti za osvajanje trofeja u konkurenciji parova Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor turnir počinju duelom protiv Nemaca Simona Grojla i Andreasa Beka. Taj meč postavljen je na 'peticu', posle ženskog i muškog singla.

Veoma neizvestan meč na startu očekuje Janka Tipsarevića koji igra protiv Francuza Florana Sere. Dva tenisera deli samo tri pozicije na ATP listi (Tipsarević 64. Sera 61.), a neizvesnost garantuje i njihov jedini međusobni duel odigran do sada. Bilo je to na Vimbldonu 2007. godine. Tipsarević je na kraju slavio posle velike borbe i pet odigranih setova. Meč između Sere i Tipsarevića je treći po redu na terenu broj osam.

Od svih srpskih tenisera koji igraju drugog dana na teren bi prvi trebalo da izađe Viktor Troicki koji se u prvom kolu sastaje sa 78. sa ATP liste Australijancem Piterom Lučakom. Njihov meč postavljen je na teren broj 12, i drugi je po redu posle jednog ženskog singla. Troicki, trenutno 31. igrač sveta (30. nosilac), nije do sada igrao protiv 30-godišnjeg Lučaka.

Pored srpskih tenisera drugog dana na US Openu na teren će i prva teniserka sveta Dinara Safina, njena sunarodnica Marija Šarapova, kao i Francuz Žo-Vilfred Conga. Meč dana mogao bi da bude duel Endija Marija i Letonca Ernestsa Gulbisa.

Raspored mečeva drugog dana na prva tri terena (Program na svim terenima počinje u 17h po srednjeevropskom vremenu) :

Artur Eš:
Julija Gerges – Svetlana Kuznjecova (6)
Dinara Safina (1) – Olivija Rogovska
Novak Đoković (4) – Ivan Ljubičić
Svetlana Pironkova – Marija Šarapova (29)
Ernests Gulbis – Endi Mari (2)

Luis Armstrong:
Karoline Voznijacki (9) – Galina Voskoboeva
Tomas Berdih (17) – Vejn Odeznik
Roberta Vinči – Jelena Janković (5)
Majkl Jani – Sem Kveri (22)
Ana Ivanović (11) – Katerina Bondarenko

Grendstend:
Žo Vilfred Conga (7) – Čejs Bjukenon
Anastasija Pavljučenkova – Melani Udin
Marin Čilić (16) – Rajan Sviting
Jelena Dementijeva (4) – Kamila Pan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu