Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.08.2009.

20:21

Novak poražen u finalu Sinsija

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Sinsinatiju od Rodžera Federera 6:1, 7:5 za sat i po vremena igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi teniser sveta je dominirao tokom čitavog meča, napravio je ukupno 20 brejk prilika i zasluženo je trijumfovao nad Đokovićem, koji nije prikazao igru kao iz polufinala, kad je bez mnogo muke savladao Rafaela Nadala 6:1, 6:4. Đoković će i posle ovog turnira ostati na 4. mestu, uz 600 osvojenih poena.

Već na prvi servis gem Novaka Federer stiže do čak sedam brejk lopti, i posle velike borbe i auta iz forhenda Đokovića uspeva da osvoji gem i povede sa 2:0. Federer lako dolazi do 3:0, a potom odmah stiže do još dve brejk šanse i drugug koristi posle loše reakcije Novaka za velikih 4:0, a potom i 5:0. Evidenta je bila stabilna dominacija Švajcarca, koji lako stiže do dve set lopte, i prelako osvaja prvi set rezultatom 6:1.

Na početku drugog seta naš teniser pokazao je neuporedivo bolju igru. Osvaja šest poena u nizu, a potom dobija ukupno tri brejk šanse i uspeva da preotme servis Švajcarcu, koji počinje da greši. I u sledećem gemu Novak, koji je više kombinovao udarce i bolje se kretao, uspeva da odoli agresivnom Federeru, ali zato Švajcarac u petom gemu dolazi do dve brejk lopte i ponovo čeka grešku Đokovića da bi vratio brejk.

Do kraja seta sledi natezanje dvojice asova, gde je Federer, uprkos većem broju grešaka u odnosu na prvi set, imao blagu prednost. Novak uspeva da spasi veliki broj potencijalno smrtonosnih brejkova uvek hladnom Švajcarcu, da bi pri rezultatu 5:4 imao i set loptu koju nije iskoristio.

Presudan je bio 11. gem, obojica prave veliki broj grešaka, dok Novak jedva uspeva da spasi jednu, ali ne i drugu brejk priliku i Federer servira za meč. Rodžer potom lako dolazi do tri meč lopte, od kojih već prvu koristi da bi osvojio svoj 61. turnir u karijeri. Na ovaj način Federer je prestigao Nadala po broju osvojenih Mastersa, pošto je ovo njegova 16. titula na tim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve