Tenis 180

Nedelja, 23.08.2009.

20:21

Novak poražen u finalu Sinsija

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Sinsinatiju od Rodžera Federera 6:1, 7:5 za sat i po vremena igre.

Novak poražen u finalu Sinsija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

MareCA

pre 14 godina

@GocaCA
Slažem se da je federer No1, ali i ovaj naš nije samo lokalni već u prvih 10 na svetu. Pa evo i kad koristim razum nevidim zašto je problem voleti nekoga samo zato što je moje nacionalnosti(srbin). Misliš da se bilo gde u svetu drugačije razmišlja? Pa videla si koliko su britanci voleli svog Henmana iako je bio lošiji teniser od ovog našeg lokalnog. Misliš da su nekada navijali protiv njega? Ja isto volim da gledam federera kako pobeđuje i on stvarno jeste No1, ali ću između njega i novaka uvek navijati za novaka. Zato nas svi i gaze zato što smo tako mirni i fer. Treba uvek gledati da braniš svoje čak i ako to neki pojedinac, po tvom mišljenju, možda i ne zaslužuje..Ja samo kažem ugledajmo se na britance, amerikance i francize kada je nacionalni ponos u pitanju i daleko ćemo dogurati..

lasur alfil

pre 14 godina

--Gledao i uživao. Vidio velemajstora. Stas prvo razredan, gospodsko ponašanje, veliko znanje i iskustvo. Kretanje vrlo vrlo racionalno, potrošnja snage minimalna. Poeni maestralno odigrani. Emocije uravnotežene, bez ispada, a psiha stabilna i nepokolebljiva. Eto, to je Federer. Đoka, od toga svega nema ništa. Igra nestabilno. Psihički i fizički zaostaje mnogo. Labilan, nervozan, narcisoidan, nestrpljiv. U toku meča, česti ispadi. Širi ruke, pogled u visine, mrmlja u bradu, zvera okolo,busa se u prsa šakom ili prstom, baca reket, te time pokazuje nedoraslost i loš odgoj. Pomalo boležljiv, malodušan i ne realan. Pridaje veči značaj opremi, umjesto igri. Može upiknuti koji turnir, ali budućnost mutna.
Prekid karijere, najbolja je opcija, u protivnom, slijede blamaže u budućnosti.

Plavooki Miki

pre 14 godina

Novak sigurno osvaja US Open. Federer zna da je dobio samo zato sto je Novak tako hteo i zato mu se onako uvlacio posle dodele pehara - kao, posalice i doskocice - ciji je veci (pehar), a u stvari - batice, nemoj da me mnogo razvalis na US Openu. Zivi bili, pa videli.

kima

pre 14 godina

Samo jedna opservacija na ovaj mec. Ukoliko ste obratili paznju na Noletov spinovan servis na Rodjin bekend, ovaj uvek odgovara slajzom, a svi znamo da je slajz spora lopta, dakle idealna prilika da se odmah ide na mrezu. I naravno problem je sto Nole jos nema dobar odgovor na bekend slajz sa druge strane. Kad to resi bice uvek ravnopravan sa Federerom.

oko

pre 14 godina

...citam, da proverim sebe..Definitivno, jedini dobar sportista u Srbiji koji je mrznju navukao na sebe. Na zalost to je tako. On i tata na malog Djokicu, puno su mrznje sejali...Doslo vreme za zetvu. Tenis? Koga to zanima kad je mali Djokica u pitanju.

Linda

pre 14 godina

@amantino
Izmišljaš. Ana je je ove godine igrala finale IW-a, treće kolo LA... Sad stvarate novi stereotip kako Ana godinu dana nije prešle drugo kolo. Inače, tebi je žao što Ana nije pala sa jedanaestog mesta. Kad bi znao više, bilo bi ti jasno da Ana ove sezone ne brani gotovo ništa, zato i nije pala niže.

dado

pre 14 godina

Tamo gdje ce neki doci nekada a neki bogami nikada, stoji Federer! Carobnjak iz Basela, univerzalni sportski kolos ili jednostavan mladic koji je od jednostavnog sporta naparavio umjetnost!

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ ha, poruka 160.

BAŠ LEPO.Verujem da bi i Novak bio srećan zbog Vas!!Najveća stvar na svetu je učiniti nešto za drugog.Lepota je u davanju i uvek je zadovoljstvo onog ko daje.Jedan čovek je čitav svet.NOVAK BI BAŠ BIO SREĆAN,verujem, a i ja sam JER JE VAMA BAŠ DRAGO.To je baš lepo,jer ako je vama drago odmah je lepše onima oko vas jer zračite pozitivnu energiju zadovoljstva.
----------------------
@ Dušan

Dobronamerno ste sve analizirali i uglavnom se slažem s Vama.

ONO ŠTO JE SADA IPAK JASNO je - naš NOLE je zapravo KOCKAR. Nole ima KARAKTER KOCKARA i zato uvek igra tzv. "drop šot". To je tako, možete voleti, ne voleti, ali je to tako i taj kockarski karakter donosi puno uzbuđenja,avantura,neizvesnosti,interesantan je i vrlo teško se leči,menja....nikad niste sigurni,stalna je neizvesnost...to je tako...

On je i čovek koji uradi sve da mu se plan ostvari.Njegov plan za ovaj meč je bio poraz i Nole je sve uradio da izgubi i cilj ostvari.

ZANIMLJIVO JE da je i prošle godine ODIGRAO jedan od svojih najboljih mečeva u POLUFINALU PROTIV isto NADALA, a onda u finalu IZGUBIO.Čini se da su ta polufinala ZA NJEGA zapravo BILA FINALA. Ako je to tako,ako je on zadovoljan,da li mi imamo pravo da bilo šta dodamo?

IZNENAĐUJE jedino da fizički nije bio spreman a dan pre je izjavio da fizički nikada nije bio spremniji. O psihičkoj pripremi nema ni pomena sem što se vidi da je zaboravio na Štutgart kada je izjavio da je konačno shvatio da se mora boriti za svaku loptu!! To je juče zaboravio što je i logično jer se nije uklapalo u plan za jučerašnje finale,jer borba za "svaku loptu" znači želju za pobedom a to juče nije bio cilj.

U svakom slučaju,ČESTITIKE Noletu i Fedu za lepe poteze kojih je juče u finalu bilo.

ČESTITKE NOLETU posebno, jer je kao 4.na svetu ulaskom u finale drugi put uzastopno,PREVAZIŠAO SVOJU POZICIJU NA LISTI i borio se s najboljim na svetu!!!

ŠTO SE TIČE US OPENA, utisak je da Nole ne planira ukupnu pobedu, a dokle ima cilj da stigne videćemo.

Nikoola

pre 14 godina

"Djokovic je dobar ali nazalost nije i nikada nece biti onoliko koliko bi smo svi zeleli..Pored toga, njegov najveci problem je fizicka sprema. Zar niste videli svi da je covek opet bio umoran?"

naravno da nije.
Federed je odigrao maestralno, a Djokovic je bio dobar i to je to...
naravno da ovaj poraz neće ni približno uticati negativno kao onaj u Madridu i mislim da Novak to pokazuje i u izjavama posle finala.
Nole is back i dobro je što baš u ovakvom trenutku sarađuje sa Timom...nema sumnje da će napraviti odličan rezultat na USO.

luka

pre 14 godina

@ 152 (sasa jokic) : Kažeš, Novak bi dobio Feda lagano 2-0 da je igrao protiv Nadala. Pa u tom i je stvar. Federer ne igra balone na pola terena kao Nadal, i ne daje ti vremena da se namjestiš i napadneš inside-out forehandom, kako neki ovdje primjećuju. Zato i je najbolji, jer igra najbrži tenis i većinu lopti udara na penjanju,i stoji na osnovnoj liniji, a ne 3 metra iza nje.

Partizan iznad svih!

pre 14 godina

@GocaCa
Pa nije potrebno da volis ili obozavas (ni ja ga ne volim, jer je gan), ali bi trebalo da navijas za njega kad igra, jer ipak predstavlja Srbiju.Premalo sportskih uspeha imamo, da ne bismo na svaki bili ponosni.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Nije sramota izgubiti od najboljeg svih vremena koji je sinoc bio u sjajnoj formi.

Nole je tek na pragu svoje karijere i ima jos mnogo mesta za napredak u njegovoj igri, svoj fantasticni talenat taj dodatni rad ce dici na nivo da ce postati konstantniji i u toku samih meceva a i generalno tokom sezone.
Jos malo vise kondicije, iskustva i bice nas Nole Fedexov dostojni naslednik na tronu teniskog karavana, NAPRED NOLE PONOSE NAS!

Igica Igičević

pre 14 godina

And....GocaCA hit the point. Upravo to, i pozdrav svim navijačima Fedexa, jer obrazlagati zašto je taj čovek Car ovdje je potpuno nepotrebno.

Viktor

pre 14 godina

Federer je zaista veliki igrac, ali samo to...Bilo je zaista ljigavo s njegove strane kada je sa podsmehom rekao "...da, i ja Novaku zelim sve najbolje na US Open-u, aplauz molim..." aludirajuci na to da je glupo sto njegov potencijalni protivnik zeli njemu sve najbolje jer on svakako ne zeli nijednom igracu srecu na US Open-u jer ga on zeli osvojiti. Nacin na koji je izgovorio tu recenicu, podsmeh na njegovom licu...bljak! Ocigledno bi trebalo da dodje do nekog dna u svom zivotu kako bi samo poceo da razmislja o znacenju reci - covek.

Vladan R

pre 14 godina

Mnogi koji se zele prikazati velikom Novakovim fanovima su malo pobrkali loncice. Ja volim Novaka i uvek cu da navijam za njega pre svega zato sto je Srbin. Neko rece juce posle pobede nad Nadalom voli ga jos vise jer predaje meceve odnosno jer ne moze da igra ne velikoj vrucini. Ja ne mogu zbog tih mana da ga vise cenim ili volim ali svakako zbog toga necu manje navijati za njega. Sto se Federera tice svako realan mora priznati da je bolji teniser od Novaka ili preciznije najbolji na svetu svih vremna pa je automatski bolji od svih pa i od Novaka. Ja priznajem i to da navijam za njega ,naravno osim kada igra protiv nasih, pre svega zbog njegove teniske velicine, uostalom navijao sam za njega i pre pojave Djokovica a nastavio sam i posle pojave Novaka osim ponavljam kada igra protiv nasih. I jos nesto povodom jucerasnjeg meca ne slazem se da je Djokovic igrao lose igrao je dobro , mozda ne tako dobro kao protiv Nadala ali vi u sustini igrate onoliko dobro koliko vam protivnik dozvoli i ne mozete na isti nacin igrati protiv svih. Preciznije za razliku od Nadala u sustini defanzivca ofanzivni Federer mnogo cesce sam preuzima inicijativu i ne dozvoljava Novaku da ima istu iz prostog razloga sto je bolji teniser i lakse izvodi ofanzivne udarce maltene bez pripreme i zato i izgleda da se Novak ne trudi tj da igra manje agresivno nego protiv Nadala.

messi

pre 14 godina

Konacno su dosli i trenuci Novakovih navijaca,dugo ih nije bilo. Cestitam,Novak je igrao sjajno uostalom kao i svaki put protiv Rafe,ali ipak ne zaboravite da je Nadal pre neki dan dosao sa terapija.Kad je bio zdrav bio je najbolji,samo zdravlje neka ga sluzi i bice opet,u to nema sumnje. Novaku zelim da ponovi bar delic igre protiv Rafe i pobedice,ali poznavajuci njegov mentalitet tesko!
(messi, 23. avgust 2009 11:27)
i covek izgubi,ccc..I jel sam nesto pogresno rekao?!

NS

pre 14 godina

"Federer i Nadal su svetske velicine, a Djokovic samo lokalna velcina." kaze Gocaca.

Pam jeste, Goco, potrefila si, zato Novak stalno igra protiv Federera i Rafe. Protiv njih mogu samo "lokalne" velicine da igraju. Na najvecim turnirima kao Rolan Garos, Vimbldon, USO, i svi m ostalim mastersima igraju samo lokalne velicine. Kako si ti samo pametna!

mile OVA

pre 14 godina

Ako se vec uporedjuju Nole i Federer treba da pogledamo sta je Fed sa 22 godine osvojio, a to je 1 grand slam , 2 Mastersa i 2 finala istog. Nole sa 22 1 grend slem i 1 finale, 4 mastersa i 6 finala. Ne zaboravite ove godine se igra jos US open i 3 mastersa. Zakljucak, jos je rano davati ocene o Noletu, strpite se jos 6 godina kad Nole bude imao 28 godina kao Fed sad

Danica

pre 14 godina

@GocaCA
Bravo Goco, odlicno receno, ali ... sada se pazi.
Navalice na tebe oni iz druge ulice. Ne sme ovde bas u tolikoj meri da se koristi razum.
Eh, da je vise ljudi u ovim tuznim zemljama mislilo poput tebe...

batone

pre 14 godina

mora da se zna ko vozi frezu a ko otvara kapiju...
vecno ces ti biti treci...izgleda da je tebi to dovoljno...i igraj sto vise drop shotova molim te, idu ti od ruke, a mozda i ne 100%

GocaCA

pre 14 godina

@Milan90K
"Kako ljudi mogu da vole Federera i Nadala vise nego Djokovica!"
Cudis se?
E, pa mogu, Milane, mogu!
Federer i Nadal su svetske velicine, a Djokovic samo lokalna velcina.
Znaci volis Djokovica samo zato sto je Srbin, zar ne?
E, sada dolazi najtezi deo za shvatanje: razmisli dobro pre nego sto odgovoris: Da li je to sto je neko Srbin dovoljan razlog da ga se voli???? Ili, ne daj boze, obozava, kao tu neki?
Sta bi ti rekao da cujes da neko recimo, obozava Davidenka? Rekao bi da je lud ili tako nesto. E, pa tako meni izgleda tvoj komentar.
Nece se ovo mnogima dopasti, ili mozda i hoce, ako malo pocnu da misle.

Imea

pre 14 godina

Novakov uspeh je za svaku pohvalu. Finale, malo li je? A i dobio je veci i lepsi pehar:-) Neki kazu da od njegove igre koju je pokazao protiv Nadala nije bilo ni traga (?) Igrao je, ipak, onako i onoliko koliko mu je Federer svojom igrom dozvoljavao i ne treba Noletu nista prebacivati. Ucinio je sve sto je mogao. Dobro, onaj drop sot u kriticnom trenutku mu zaista nije bio potreban:-) ali i na greskama se uci. Federer je, ipak, igrao kao u svojim najboljim danima a na teren je izasao tako zagrejan kao da je vec odigrao negde vec jedan set a to "potvrdjuje" i rezultat tog seta. Moguce ili ne? Sve pohvale za obojicu.

Vamos Rafa&JJ

pre 14 godina

Pa gde su sad svi oni koji su ga nahvalili, kad je pobedio Rafu? Bilo bi me sramota da navijam za nekog samo kad pobedjuje!
Sa Rafom i kad gubi, i kad pobedjuje!
Vamos Rafa!

sasa jokic

pre 14 godina

Ja ne znam da li je vecina ljudi koji daju komentare gledala oba meca, polu finale, i finale. Razlika u igri je bila ogromna. Prvo servis, protiv Nadala je servirao mnogo vise aseva, i plus imao je mnogo veci procenat ubacenog prvog servisa. Drugo imao je neuporedivo manje neiznudjenih gresaka, i vise vinera. Trece bio je mnogo sveziji, imao je vise snage, i zato je sve lopte vracao duboko u tern na osnovnu liniju, a ne na servisnu sto je bio slucaj u mecu protiv Federera. Cetvrto, zar niko nije primetio isuvise malu pauzu izmedju dva meca?! Da je igrao na nivou kao protiv Nadala, lagano bi ga dobio 2:0, ali lagano! Jucerasnja igra Noleta je daleko ispod njegovih mogucnosti, samo pogledajte statistiku. Noletova izjava da je igrao dobro,ali da je Federer bio bolji je u domenu fer pleja. Novak je igrao lose, i tu lezi razlog poraza, nista drugo. Ali boze moj svako ima los dan, pogotovo ako je ovako mala pauza, izmedju dva tako teska meca!

Mia

pre 14 godina

Federer puca iz raznoraznog oružja i ukoliko protivnik ne igra perfektno ne može ga ni pobediti. Svaka čast Nole na finalu, puno sreće u New York-u svim našim teniserkama i teniserima!!! Vi ste ponos Srbije!!!

Baston PG

pre 14 godina

Dobar turnir za Novaka. Šteta što nije ponovio igru iz polufinala. Mislim da Federer ne može mnogo bolje od ovoga sinoć, a pogotovo forhend, koji je Novak trebao da izbjegava što više. Novak je mogao sinoć bar 30% bolje. Igra u polufinalu daje nadu da se nadamo dobrom rezultatu na US Openu. Napred NOLE!

djon

pre 14 godina

Da Federer je ovaj put bio bolji. Novak ga je dobio zadnjih par puta. Novace hvala i na porazu u finalu. Bice bolje drugi put. Koliko ono imas godina 22? Zivot je pred tobom i jos dosta velikih pobeda!
Ali da, primetio sam, javili se oni sto svojataju i velicaju tudje. Stara poznata prica sa balkanskih prostora. Nedostatak identiteta?
Nesto ala, "Bolje Svabsko govno nego Srpska pita". Pa dobro onda, prijatno, danas je vas dan!

Glas razuma

pre 14 godina

Sve cestitke Noletu sto je igrao finale uopste !
Federer je zaista arogantan, iako bolji juce, pozdrav na kraju sa Noletom ukocen i jedva ! Koja razlika u odnosu kad izgubi,suze i sl.

Ima zaista mnogo zlog i zlobnog sveta u okruzenju

@nikola
Nasi nisu ni prineti hrvatskim novinarima, slusaj samo kako besomucno HVALE svakog svog sportistu bez obzira gde i kako igra !
Sto je u redu, treba navijati za svoje a ne tudje !
Pozdrav dugogodisnjem Nacelniku odeljenja u Palmoticevoj !

judas priest

pre 14 godina

Tek sto provjerih atp listu za ponedeljak 24.8.Moze li neko molim vas da mi objasni,zasto Andy Murray ima 360 poena vise nego prije turnira u Cinncinaty-ju,kada je ispao u polufinalu,a prosle godine osvojio ovaj turnir.Trebao je valjda da izgubi 1000 poena posto nije odbranio titulu?

Monden

pre 14 godina

Stvarno ne razumem likove koji ostavljaju komentare tipa 'Nije imao želju da pobedi' ili 'Nije se dovoljno trudio'.

Hajde, stavite malo prst na čelo i razmislite pre nego što napišete takvu glupost. Čovek trenira po čitav dan, ceo je život posvetio tome, igrao je sjajno tokom cele nedelje, stigao do finala i - ne želi da pobedi?! Je l' to nekome zuvči logično?

U pitanju je verovatno to što ste se identifikovali sa njima samo zato što vam je zemljak, svoje neuspehe lečite njegovim uspesima, pa ne možete da se pomirite sa činjenicom da je izgubio ne zato što se nije trudio, ne zato što nije želeo da pobedi, ne zato što je imao loš dan, nego zato što je naišao na nekoga ko je daleko kvalitetniji teniser od njega čak i kada svi misle da je propao, kada su ga svi otpisali, čak i kada plače.

Hvala.

Obi007

pre 14 godina

Juce tokom meca nole - rafa komentator je spomenuo da u strucni stab Noletov dolazi Tod Martin,dali iko ima neku informaciju o tome??

marina

pre 14 godina

strasno....daj ostavite federera vise na miru..pravi je gospodin..za razliku od noleta...on prvo treba da se nauci osnovnoj kulturi i da skrati jezik a posle mooooozda i pobedi...napred federer!!!! ipak si ti vrh za sve njih...

iznenada

pre 14 godina

Cestitam Novaku na dobroj igri sveukupno na turniru i na postignutom rezultatu. Moje licno mishljenje je da Novak nije neshto bitno loshije odigrao danas u odnosu na juce, stvar je u tome da Federer neguje drugaciju igru koja manje odgovara Djokovicu(i pored losheg skora koji ima utisak je da je uvek bolje izgledao na terenu protiv Nadala npr). Plus Federer nas je danas podsetio na to kako je njegova igra izgledala tamo 2005: precizno brzo sa dosta samopouzdanja. Federer sam uzrok vecine svojih poraza. U svakom slucaju ja sam zadovoljan Novakovom igrom i mislim da mozemo ocekivati dobar rezultat u Njujorku, videcemo dali ce Federer zadrati ovaj nivo igre do kraja US opena(znamo da njegova psiha ume gadno da se poigra s njim kad je pod pritiskom).
I mislim da nije poshteno da se jucerashnja pobeda preterano gleda kroz prizmu Nadalove povrede. Novak je juce jako dobro igrao, on na betonu po meni i inace ima blagu prednost u odnosu na Nadala, na kraju krajeva vidjali smo to u njihovim ranijim duelima....

Ivan

pre 14 godina

Ok, Novache, sada chekamo izgovor... Ipak je nemoguce da si izgubio tek tako, mora da ima neki skriveni razlog, podeli ga sa nama smrtnicima, molimo te.

Milan90KL

pre 14 godina

Citam sve ove komentare i ne verujem koliko ljudi ima koji vise vole Federera i Nadala nego Djokovica! Svaka cast, ljudi! Trebalo bi da se stidite!

ja.jel se cujemo?Jel radi mikrofon?njiiii!

pre 14 godina

Najvise volim ove koji ostavljaju komentare protiv Noleta i velicaju Federera.Pa ljudi sta ste vi,koje vi probleme imate?Jel ste Srbi ili niste!?Neverovatni ste obozavate Nadala ili Federera i jedva cekate da pljunete Noleta.

Jasna

pre 14 godina

Cim je mec poceo, bila sam 100% ubedejena da Federer pobedjuje. Mislim, sta reci. Ovaj covek je jednostavno kralj tenisa i kada ovako dobro igra tenis, ne moze mu niko nista. Federeru, kralju moj, ajde navali sada na odbranu titule na US Openu. Zelim ti da ga osvojis i po 6. put!

Lazar Mijailovic iz Sopota

pre 14 godina

Ne znam sta da kazem...Pomalo sam ocekivao,iskreno..ali nisam prizeljkivao!Opet ne mozemo biti nezadovoljni jer FINALE JE FINALE!Rodzer je bio bolji,a forma mu se dosta popravila za razliku od one u prethodna dva puta i zaista je igrao dobro...Sad je red da se Nole revansira na US openu!!!

MM2

pre 14 godina

Mislim da bi Nole trebao da pogleda snimak ovog meca. Mnogo toga moze da se nauci od majstora Federera ali iz sopstvenih gresaka i da bude jako dobra priprema za US open.
Srecno Nole!

G.T

pre 14 godina

Apsolutno realan odnos koliko ko vredi.Novak je odigrao dobro,Federer je ipak dokazao da je za par klasa bolji i zdravo djaci.Nole ja na trenutak iskoristio Federerovo opustanje na pocetku drugog seta,ali cim je ovaj opet zaigrao malo ozbiljnije,tu je bio prici kraj.Iskreno sam mislio da je Federer zavrsio posao Noletu izbacivsi Maria,i da ce mozda imati bolje sanse protiv Rodzera,ali izgleda da nije pravilo neku razliku.Pobeda nad Nadalom ne bi trebalo da bude nikakvo merilo njegovih pravih vrednosti.Jasno je bilo videti da se Nadal vratio nespreman,i trenutno je autsajder protiv bilo koga iz prvih 5. Samo da podsetim da ga je prosle nedelje i Del Potro takodje isprasio sa 6:1.I na kraju,Neko bi trebao da Noletu skrene paznju,da skracene lopte praktikuje u drugom ili trecem krugu,a ne u finalu,i to protiv jednog Federera,koji je taj udarac doktoriao..

nemanja

pre 14 godina

Magija Rogera Federera...Jednostavno,danas je odigrao perfektno,a kada ga udarci slusaju..nema tenisera koji moze da mu parira..Bravo Roger!!!!

Anony

pre 14 godina

Niti je federer igrao odlicno,niti je novak igrao ocajno.Federer je rabio noleta nekom prosecnom igrom.Kog je boljeg igraca pobedio novak u zadnjih 6-7meseci.Nije uradio apsolutno nista,pobedjivao je 20+ igrace i toliko.Taj mech u madridu koji je novak odigrao najbolje ikada protiv nadala je zbog toga sto je nadal vec bio povredjen,samo sto tek federer uspeo da iskoristi.Kao i sada velicati pobedu protiv rovitog nadala je glupo.

jegood

pre 14 godina

Novak je igrao sasvim dobro, bilo je lepo gledati ga u 2. setu. Naravno Federer je bolji, ali Nole pokazuje napredak u igri i forma mu je na uzlaznoj putanji. Očekujem još bolji tenis na USO od njega.

Andra

pre 14 godina

@ Molio bih Marijana Vajdu da zabrani Novaku da igra skraćene lopte u poslednjih 40 minuta svakog meča.
(kartmen, 23. avgust 2009 20:36)
A ja bih zamolio tebe da se javis Vajdi na svakom mecu i da mu kazes, e Vajda, za 40 minuta je kraj, nema vise skracenih lopti!

Prota Mateja

pre 14 godina

Veliko hvala Novaku sto je juce usrecio nas, njegove iskrene navijace a danas sto je svojim porazom protiv Federera pruzio malo zadovoljstva i novinaru hrvatskog sportskog portala, inace medijskom partneru naseg B92 i svim onim gradjanima Srbije kojima poraz nasih sportista donosi najvecu srecu u zivotu.

goran

pre 14 godina

Đoković mi sve više liči na Safinu.Safina je izuzetan talenat,borac i pre svega igrač ali redovno gubi finale i od slabijih protivnica,Đoković to čini isto.Ajde što izgubi od Nadala i Federera mada može i njih da dobije ali da izgubi od Hassa mislim stvarno,neuporedivo je Đoković bolji od Hassa!Mora da povrati veru u sebe i to je to.Šteta za njih dvoje(moraju rešiti problem u glavi,nema druge)!!!

Pozdrav iz Kanade

pre 14 godina

Samo kratko da sumiramo:

Jelena Jankovic - sampion u Sinsiju

Novak Djokovic - 2. u muskom singlu u Sinsiju

Zimonjic i Nestor(ovic) - prvaci u dublu u Sinsiju

Pa, ljudi, sta hocete jos - Srbija je zakon !

sasa jokic

pre 14 godina

Nije u redu da se zbog reklama pravi ovako mala pauza izmedju polufinala i finala. Novak nije imao snage za prave udarce. Neko rece i da je igrao kao proti Nadala, ne bi ga dobio. To nije tacno, pa i sa ovako slabom igrom poveo je 3:0 i imao set loptu. Prema tome, sto se tice betona nijanse su u pitanju. A da ne pricam da je Federer igrao jednu od boljih partija! A drop shot, to je Balkanski mentalitet, kada si ocajan, pokusavas da ponizis protivnika, u totalno pogresnom trenutku. i naravno kao uvek ispadnes magarac!

oksimoksi

pre 14 godina

Predlazem redakciji b92 da teniski sajt podeli u dve podsekcije:

1. za frustirane komsije
2. za ostale, ukljucujuci i komsije koje uzivaju u tenisu

Razmisljao sam da predlozim i podvrstu "jest' budala ali je nasa" ali sam odustao. Ne zelim da unosim konfuziju u domacu postersku populaciju.

Malo vracanja milog za dragog je ok, ali da ce drage komsije u ovolikom broju, i sa ovakvim entuzijazmom, da skoce na naseg Noleta nisam ocekivao.
Ali dragi moji "susjedi", Nole vam je na najlepsi moguci nacin odgovorio. Nasmejan je prisao Fedeksu i cestitao mu. To je sport a Nole ga na najlepsi nacin reprezentuje.
Vi imate vasih 5 minuta i iskoristite ih kako zelite. Jedan masters turnir, jaka stvar. Nole na raspolaganju ima jos 5 godina vrhunskog igranja i dace Bog jos 75 godina lepih uspomena. Razmislite o tome.
I da, Nole je juce razbio Nadala.
I da, Fedeks je danas razbio Noleta.
So what?
Srecni sada?
Onda tutanj.

Ajde nasi! US Open je nas, osvajamo ga makar i gubili.

Boban

pre 14 godina

Hajde ljudi , kako mozete da omalovazavate Noleta , pa valjda ste primetili srpske zastave na stadionu .Nas covek je igrao u finalu i izgubio. Trebalo je stici u bilo koje finale na planeti , to je uspeh.

Milan

pre 14 godina

Federer je shavatio da ako se bude sto duze zadrzavao na turnirima manje ce menjati pelene i ostale obavljati poslove kod razmazene mamice. Pa to je poznato svima koji su bili novopecene tate !

Danica, Bratislava

pre 14 godina

Ljudi moji, zivim u inostranstvu i ovog puta sam gledala preko Sport+. Komentar na srpskom.
Boze, ko je onaj komentator?
Kako taj ne zna sta da kaze i kako taj prica banalnosti, a te prazne recenice izgovara sa takvim znacajem i samouverenoscu da je to cudo jedno.
Gde je Kusturica da ovo vidi?

Dragance

pre 14 godina

Hej, Rodjo, moze li to malo bolje?
Servis slab, o procentu prvog da ne govorimo (katastrofa). Neiznudjenih gresaka jedno 30. Promaseni smecevi.
Hajde ti malo treniraj blago meni.

Dusan

pre 14 godina

Cestitke majstoru na novoj tituli, i cestitke Novaku za vise nego solidan uspeh. Siguran sam da je Novak ovim zadovoljan, pa mislim da nema potrebe da mi, njegovi navijaci, ne budemo.

Meni je ovo bio super zanimljiv mec iz nekih drugih razloga. Za pocetak, posle par poena, a definitivno osle drugog game-a je bilo jasno da Novak nije ni izasao na teren da ovo dobije. Njemu se to desava s vremena na vreme i po "govoru tela" i izrazu koji ima na licu odmah znate kako ce mec da izgleda.

Mec je odlican pokazatelj sta razlikuje istinskog sampiona (kakvi su Federer i Nadal) i vrhunskog igraca (kakav je Novak bez sumnje). Novaka uspeh zadovoljava, dok Federera cini gladnim za jos, i nikada nije dosta. Bez obzira sto je recimo kod Nadala taj "killer instinct" potpuno jasno izrazen, licno mislim da je potpuno isto sa Federereom - on je podjednako nemilosrdan egzekutor svih koji ne nadju snage da se suprotstave na pravi nacin.

Novak je ovo finale izgubio sinoc. Nadalu je na megdan izasao napumpan adrenalinom i videlo se koliko svaki poen znaci. Videlo se i pod kolikim je pritiskom da mec zavrsi i koliko je bilo olaksanje kad je dobio. Ne mogu a da se ne otmem utisku da se Novak sinoc hrabro borio i izborio sa demonima onog poraza od Nadala u finalima Monte Karla i Rima, i pogotovu polufinala Madrida, kada je bio tako blizu, a ipak izgubio. I Novak je zasluzeno bio zadovoljan sinoc. To je bilo to.

A Federer...? Pa Federer je dobio Nadala na sljaci u finalu Madrida. Pa osvojim Roland Garros. Pa Wimbledon. Pa se vratio na mesto broj jedan. Pa postao otac. Pa sinoc bio apsolutno dominantan protiv Murrey-a kojim ga svi vec plase godinu dana kao baba rogom. I sta je ostalo? Pa ostalo je da jos jednom decku koji ga skida sa trona vec 3 godine pokaze gde mu je mesto. I kralj to odradi bez da se namrsti mnogo. E to je karakteristika sampiona. Federer je zadovoljan covek.

I jedno "tehnicko" zapazanje sa finala, nesto sto stvarno ne mogu da razumem, i samo mi potvrdjuje da Novak nije ozbiljno ni razmisljao o pobedi veceras. U prvih par game-ova bilo je jasno da bekhend ne radi. Ok, forhend. Da sve bude interesantnije, setite se kako je Novak sinoc ubio nadala onim inside-out forhendima, i to na Nadalov jaci udarac, forhend, s obzirom da je levoruk. I ko kod da je bio na Nadalovom mestu, nista tu ne bi mogao da uradi sinoc. Poznato je da sistem koji radi ne treba menjati. A koliko ste puta videli Novaka da POKUSA da to odigra veceras? NIJEDNOM!!! Mnogo cudno i mnogo glupo...

Bice zanimljiv US Open. 'Aj uzdravlje!

mladen

pre 14 godina

Dobar je Nole, drago mi je sto se vratio poslije neuspjeha na sljaci. Ali realno Federer je najbolji uistoriji i bolji je od svih igraca danasnjice. Nadal bi bio bolji da covjekov organizam moze izdrzati ono sto mu on radi, ali jasno da onakav stil igre ne donosi dugotrajne rezultate. Trenutno je Federer neprikosnoven, Marej, Djokovic i Rodik su tu negdje i dolaze poslije njega. Sta ce biti sa Nadalom veliko je pitanje, ali sam ja skeptik...

gradjanka

pre 14 godina

što nema preporuka?
što nema novakovog tatice na turnirima?
a što se finala tiče, meni sve potaman.
kralj je kralj!
sve bolji!
a već ga otpisali!

vlada

pre 14 godina

Djokovic je dobar ali nazalost nije i nikada nece biti onoliko koliko bi smo svi zeleli..Pored toga, njegov najveci problem je fizicka sprema. Zar niste videli svi da je covek opet bio umoran?

boki

pre 14 godina

Nije za osudu ovakav poraz.Jednostavno mec protiv Nadala je za Novaka bio mnogo vazniji.Mislim da je Federerov forhend presudio ovaj mec.Taj udarac toliko dobro igra da bi ga jednostavno trebalo izbegavati.

Dokle vise ti peskiri?

pre 14 godina

Ne znam da li ste primetili, ali vise mi je pun k@urac cimanja Djokovica i ostalih, kada pri svakom poenu maltretiraju klince da im daju peskir. Secam se, posto pratim dugo tenis, da kada se igralo pre 15-20 godina niko nije tražio i gnjavio klince, već je sam odlazio do stolice i uzimao peskir da se obrise. Veceras je Djokovic stvarno ispao dzukeletina kad je pogledom ubice cekao klinca da mu doda peskir kad je poceo gem. Kao da nije mogao da ga ostavi lepo sa strane i servira.

mozda od vajde vise nema vajde

pre 14 godina

Taman sam se poradovao da se vratio onaj Wilsonov bekend no FED je bio prejak danas.Prvi servis mora da bude ubojitiji ako sam dobro cuo komentatora procenat ubacenog prvog servisa u prvom setu je bio preko 80% a set izgubljen sa 6:1.U svakom slucaju sve cestitke i puno srece na US openu

Janko

pre 14 godina

Realan odnos snaga u ovom trenutku. A zna se da Federer igra puno bolje na Grand Slam-ovima. Tako da, ako se po jutru dan poznaje...

pajke1977

pre 14 godina

Neznam da li je vredno vise gledati Djokovica, ne zbog njegove igre vec igre bez i malo volje za pobedom. Ne moze se biti jedan od najboljih bez te zelje. Zelim mu sve najbolje u njegovoj karijeri ali ja da gledam ovo mucenje vise necu....

Stefan

pre 14 godina

FANTASTICNI Novak pobedio Nadala ( koji je daaaaalekooooo od svoje prave forme ) a nije mogao Fedexa... Ma bezi...
Ispade da Nadal nema pojma...

Sikiriki

pre 14 godina

Nenade ne lupetaj! Ako Jelena kaze "pobedio je u ovom trenutku bolji" to apsolutno ne znaci da je Federer ranije bio slabiji. Takav zakljucak je nebulozan,stoga ne prozivaj devojku. Jednostavno on je u ovom trenutku bolji i pobedio je. Citaj malo recenicu pre no sto uzmes da prozivas nekoga.

azra

pre 14 godina

stvarno mi nisu jasni nasi ljudi koji navijaju za Federera kad igra protiv Novaka..svasta.i ovo uopste nije bilo ciscenje,vec vrlo neizvesno u 2.setu i realno bi bilo da su igrali 3 seta

Taca

pre 14 godina

Da nisu zalosni i jadni, bili bi smeshni pojedini komentari ovde, koje pishu \'strucnjaci\' ni za shta....Da imate malo mozga, ne bi pljuvali Novaka, vec bi mu zahvaljivali i velicali ga.Covek je kralj na terenu i van njega.I kada gubi nadje neku trunku raspolozenja i smeje se. Ali braci Srbima to nije dovoljno, \'\'jer oni su perfekcionisti u svemu\'\' , pa hoce mashinu koja stalno i samo pobedjuje...Ne, ipak je bolje pratiti Nadala i Federera, i bodriti njix, nego nasheg Novaka, koji nam je omogucio toliko toga, ali to nije bitno,jer je on dobar samo kad pobedjuje.Kada bi Novak uzeo drugo drzavljanstvo, i igrao za dr. zemlju, tada bi morali da se zadovoljite Troickim, najvishe 1/8 finala (i to je mnogo) na svakom turniru. Nema Nole nash mentalitet, jer da ga ima, NIKAD ne bi ni bio prof. teniser, a kamoli 4 na svetu..BEDNO I SEKIRACIJE VREDNO..

Boki

pre 14 godina

Sve cestke i jednom i drugom teniseru. Federer je veceras bio bolji i zasluzeno pobedio. Od Novaka smo ocekivali vise, ali i finale je veliki uspeh. Jedna zamerka organizatoru - vreme odrzavanja finala - po lokalnom vremenu oko 12:30, a Novak je svoj mec zavrsion oko 21 sat prethodno vece - Federer je imao barem 5 sati odmora vise sto je u ovom slucaju sigurno mnogo znacilo i mislim da je to jedan od kljucnih razloga Novakove slabije igre.

Boško

pre 14 godina

Ljudi, prestanite više jednom porediti Đokovića sa Federerom. Ako imate imalo mozga, znaćete da je to besmisleno. Jedini igrač koji se eventualno može uporediti sa Federerom je Nadal. Sve ostalo je čista glupost.
Fedex je najbolji. Ali doći će bolji jednog dana i od njega. I tako redom. Nole ima svoj maksimum. A to je doći do Nadala(zdravog) i Federera.

oko

pre 14 godina

kao sto se sve samo nama desava tako je samo nama i mogao da se desi Novak. Iver na pada daleko od klade ni Novak od oca. Necu da mi takvi i njima slicni vaspitavaju decu, ukljucujuci i danasnje bedno komentarisanje meca. Ah, ti mali ljudi...

Sasha

pre 14 godina

Nole, poceo si bolje da igras, sto me raduje. Sada odmori, analiziraj danasnje greske i spremi se da osvojis US OPEN, ti to mozes !

Za Noleta sve najbolje!!

pre 14 godina

Kolo sreće se okreće stalno. Nekoga krene pa dobija sve redom, prošle godine je to na početku bio Nole sve do sezone šljake (ako izuzmemo Rim), onda je Nadal ušao u petu brzinu, a Nole je smanjio gas, a u Torontu i Sinsinatiju je Murray stupio na scenu. Nole je prošle godine osvojio i masters kup.
Ove godine ga nekako neće sreća. Imao je puno finala masters turnira i na žalost ni jedan nije osvojio. Ko zna možda tako bude i cele godine. Ali nadajmo se da će doći trenutak kada će i njega ponovo da krene i sreća i znanje i da će osvajati najveće turnire.
Ja mu želim svako dobro i svu sreću ovoga sveta. Koliko je samo taj momak upumpao adrenalina ovoj izmučenoj naciji tokom poslednjih par sezona?!

asdf

pre 14 godina

Ne vidim cemu poredjenje sa jucerasnjim mecom. Nadal igra visoke spinove i konkretno juce su mu udarci zbog oporavka bili kraci i pogodni za napad i jos vraca dosta toga, tako da sa ipak dobrim Novakom to sve izgleda kao atomski tenis. Danas je igrao protiv potpuno drugacijeg protivnika. Nije to bila losa Djokoviceva igra jednostavno je to Federer. Djokovic ne moze njegove udarce da napada kao Nadalove i zato tolike greske u pokusajima. Definitivno kad je Federer ovakav jedino Nadal moze tu nesto da uradi, naravno kad je 100%.

Marko

pre 14 godina

Zao mi je sto kod Novaka nema vise onog klinackog entuzijazma..a nije se ni u glavi popravio,kad bi malo vise koristio desnu hemisferu..Realno nema vise sta novo da ponudi svetskom tenisu a novi asovi neumitno dolaze..

Srdjan

pre 14 godina

Pa jel neko rekao Noletu da je 13 nezgodan broj,tako je bilo i sa Rodjom koga ne gotivim ni malo ali je Nole trebao da smiri strasti pa ako je od 19 meca 5 puta pobedio Rafu gde su one 14 pobede>Izgleda da Nole stoji lose sa matis po njemu je 5 vece od 14.A sad bitno bobedi Rafu natrci na Rodju i on ga odere,Ako pobedi Rodju natrci na Rafu i on ga odere.Ako igra u polufinalu sa Rafom on ga konstantno ljusti.Sad ga pobedio i vec je osvojio titulu.Nije njemu zort Rodja KOD NJEGA POSTOJI VIRUS KOJI SE ZOVE '' RAFA ''.I onda sta se desava iz finala u finale koje gubi mi ga tesimo bice bolje sledeci turnir osvajas, i tako opet i tako opet,pa dokle dok i corava koka ne ubode neko zrno i mi smo happy.Pa briga me za njega on nece biti tehnoloski visak,nece biti gladan kao 3/4 SRBA,nece nikom od njih da pomogne i ne moze i ne treba niko ga ne krivi i tera na to ali dajte ne tupite mozak sa virusom '' RAFA '' i ''Rodja ''oni su za njega neizlecivi nego vidite sta ce te za mesec, dva,tri dali cete imati sta da radire ili gde da pobegnete jer se ovde necete hleba najesti pogotovo u tenisu u kome svi oni imaju pozamasne sume novca.Zaradili su i neka im je alal ali ce nama biti PALAL.Pozdrav virus '' RAFA ''.

Autor je dugogodisnji trener TK BANjICA

pre 14 godina

Vreme je da postavimo stvari onakvima kakve one jesu...evo prave analize...dosta je bilo navijackih komentara, pristrasnih...i neznalackih u svakom smislu te reci...Ovde se spominju...Drvo Rodik, ruzni Marej...drogirani Nadal...i tako dalje...u tome prednjace ljudi koji stvarno ne znaju nista o tenisu, kakav je to sport...o cemu se tu zapravo radi? E pa dragi moji...za vasu informaciju...svi igraci u prvih deset na svetu su apsolutno vanserijski...narucito prvih sest koji su jako dugo tu gde jesu...naravno sem Del Potra, ali i on je tu vec godinu dana...razlika izmedju ovih velikana i ostalih tenisera je u konstantnosti...Rodik, Federer, Nadal: ljudi koji su skoro punu deceniju u top deset.. Marej, Djokovic: takodje vec dugi niz godina...Marejev proboj je bio prosle godine, a Novak je to ucinio 2007...E sad...Jedan covek se izdvaja i iz ove grupe...To je Federer...genije tenisa...covek koji zaista igra kao da nije sa ove planete...Da bi njega dobili morate da igrate maltene savrseno...ali i da on nije na svom najboljem nivou...Rodik u Vimbldonu..na primer, igrao je fantastican mec, ali ni to nije bilo dovoljno, Nole danas nije imao nikakvu sansu...jer nije dobro igrao...narucito prvi set,a i da je igrao dobro, protiv ovakvog Federera tesko da neko ima sansu...Zato, pratite tenis zbog tenisa, a ne zbog navijanja i posmatrajte realno situacije ...pozdrav svim pravim ljubiteljima ove sjajne igre...

Nenad

pre 14 godina

@Jelena
Jesam apsolutno za ravnopravnost žena, ali... "Pobedio je u ovom momentu bolji" - piše Jelena. Federer je u dosadašnjim momentima bio slabiji, to si htela da kažeš. Ako već ne umeš da vidiš igru, valjda znaš da Federer ima 15 "grend slemova", šesnaest "mastersa" i 61 osvojeni turnir. Ne piši bez veze.

Geneve

pre 14 godina

Federer odavno nije odigrao na ovakvom nivou. Trkacki sjajan, uhvatio i kontrirao ono sto drugi ne mogu ni da dodirnu a ne napadnu. Broj neiznudjenih graesaka (narocito na bekhendu) neverovatno mali ...
Nole sasvim solidan u drugom setu, ali protiv Rodje se danas nije dalo uraditi mnogo toga. Cestitke obojici na uspesnom turniru

Vladan R

pre 14 godina

Jutros nakon pobede Djokovica rekoh da se malo saceka sa euforijom jer Novak jeste dobro odigrao ali Nadal nije bio pravi Nadala istoga mu je posao bio znatno olaksan. Veceras na zalost Federer je bio onaj pravi i kad je tako Novak a slobodno mogu da kazem niti bilo koji drugi teniser jednostavno nema sanse da ga dobije osim naravno Nadala ako se igra na sljaci.

dak bl

pre 14 godina

RF je definitivno bio u pravu kada je prije nekoliko mjeseci rekao da je pročitao Novaka i da ima igru za njega. Jednostavno igrao se kao mačka sa mišem. Zanimljivo je da je ritern Federera obavezno slajs na polovinu terena za šta Novak nije ima nikakvo rešenje, jednostavno lopta mu je preniska za viner, i ne ostaje mu ništa nego da izađe na mrežu, što je upravo i namjera Federera.Mislim da mora promjeniti trenera, vrijeme je plus malo više posvećenosti sportu

NI

pre 14 godina

Kad Federer igra najbolje sto moze onda ga niko ne moze pobijediti na travi i betonu. To je cinjenica.

Pitanje je koliko dugo moze Federer da igra ovakav tenis. Ipak mu je 28 godina.

Pljuvati sada po Novaku je smijesno.

sofia

pre 14 godina

ocekivana igra Noleta!Federer je zaista naj!!A i Nole se, imam utisak malo uplasio,zar ne?? Zivot ide dalje!! vazno je ucestvovati!!sledi US open. Ko zna!!

gogen

pre 14 godina

Bravo Nole!Višemi je žao što posle duela izmedju tebe i Rafe profitira Federer. Toliko unesete sebe u vašim medjusobnim duelima, tako da, bez obzira ko izlazi na crtu Federeru,on gubi.Volela sam da pobediš, ali šta je tu je. Samo napred.Ne slušaj zlonamernike, jer ako zastaneš kod svakog psa koji zalaje, nikad nećeš stići na cilj. Pozdrav za sve naše tenisere, bez obzira koliko uspešni bili!BOLJI SU OD FUDBALERA koje i mi plaćamo za razliku od tenisera!

Ivana

pre 14 godina

Federer je odigrao maestralno i još jednom pokazao zašto je najbolji! Novaku svaka čast. Idemo Roger do nove titule na USO! GO ROGER!!!

budjav lebac

pre 14 godina

Steta.Ipak Nole je najbolji srpski teniser ikada i ja cu uvek biti uz njega.Idemo dalje Novace do sledece pobede.Dotle uzivaj.

Pedja

pre 14 godina

Onaj federer nije normalan. Kada igra kako ume definitivno mu ne moze niko nista. Moze nadal marej i djokovic da igraju najbolje meceve karijere, ali kada rodzer igra svoju igru i kada ga krene tu nema vise tenisa.
Pa onom federeru 85% forhend udaraca je totalni napad, to nema ni jedan igrac... neki prvo prebace 3-4 puta iz forhenda pa tek onda napadnu, a rodzer to odmah napda.
Sve u svemu, zao mi je zbog djokovica koji je poceo redovno da gubi finala... to nije dobro :(

mare

pre 14 godina

zasto ne pise 'superiorni federer pobedio djokovica' kad je realno tako bilo??!! ono juce je bilo ocekivano jer tamo nije bilo ni 30% pravog nadala!
GO ROGER!

Jovan

pre 14 godina

Чини ми се да Новак што више постаје човек то у исто време и губи спортске дрскости, која му је у почетку била најача страна. Што наш народ каже не можеш и јаре и паре.

Oliver

pre 14 godina

Igrati drop sot na 5:5 i 40:40 je zaista neshvatljivo.Ne mogu da pronadjem objasnjenje za tako nesto.Pitam se samo da li ce Krivokapic da prodje kao Viskovic jer je taj potez nazvao "glupim".

Radoslav

pre 14 godina

Veliki uspeh je biti u finalu mastersa,kao veliki fan Novaka Djokovica ipak nerazumem da mu strucni stab savetuje drob shot i da mu taktika protiv tako velikih igraca nije da salje sto dublje lopte u teren,to nije jednostavno ali bi bilo daleko produktivnije da to radi,uz zelju da promeni taktiku a ako treba i trenera puno uspeha na US OPENu za NOVAKA pozdrav od Radoslava iz Kragujevca

Itnja

pre 14 godina

Komentator na RTS-u je bio ocajan! Nenormalno je isticao Federera. Na kraju mi je bilo muka (nemam Sport klub, tako da sam morala da gledam RTS). Viskovicu vrati se!

neki lik

pre 14 godina

Definitivno nije bio dan, al da se razumemo Nole nikad nije dobio Federera kad je ovaj igrao ovako dobar mec, za 24 sata je dokazao i pokazao da je bolji od novih nada Mareja i Djokovica i da je najbolji i u ovim godinama, jedino danas fali Nadal koji je psihicki najjaci na turu i zato ima tako dobar skor protiv najboljeg ikada...

Aca Znalac

pre 14 godina

Aman Nole sta se to desilo. Igras kao malo dete. Ajde sta sada da se radi. Imaj veru u sebe. Budi daleko koncentrisniji i jaci. Ovo je bED, BEd, bED.

Nesha

pre 14 godina

Ma sve je to ok. Realno ne trebamo se ljutiti. Veoma je tesko godinama biti u samom vrhu, Novak je uvek prisutan, uvek je on u polufinalu, finalu.... samo da nema jedne stvari a to je da se desava da cim pocne mec mi vidimo po njemu da on nece ni da pobedi, ni da se nervira, ni da unosi bilo kakve emocije. Jednom u 20 meceva mu se desi da izadje ovakav na teren i onda uopste nije zadovoljstvo gledati mec kada nam se cini da on sam ne zeli da pobedi.

1234!

pre 14 godina

Fed je igrao mnogo dobro,Nole ipak nije mogao isto kao juce i to je to !
Realno iznervira coveka ovakav mec kada je Srbin ali sta je tu je,bice bolje....i zato se stvarno nadam se da ce se Nole osvetiti na US Openu ! ! !

milos

pre 14 godina

kaze juce jedan koga ste ocenili hrpom pozitivnih glasova- cuvaj se placko stize Nole ekspres. IIIIII sigurno i danas imate neki slican komentar... placko ili ne razvalio je "neplacka"

Nikola

pre 14 godina

Po strani stavimo Djokovicevu lose-dobru igru, gde je meni, gledajuci ovaj mec, najmucnije bilo slusati voditelja u svom navijanju za Djokovica, gde mi je u trenucima bila muka. One koji to ne cine teraju sa JMS (javnog medijskog servisa).

Lavlje Srce

pre 14 godina

Cim nema Noletovih ravnih forhenda,kad su mu noge brze kao Boltove,znam da je stegnut,nekako u grcu,nedovoljno motivisan,i onda ga cak ni prvi servis ne sluzi onako kako ga je tokom celog turnira sluzio ali bez obzira mislim da je prvi favorit za osvajanje US Opena, pre svega zato sto je kao veliki sampion izasao jos jaci posle "krize" rezultata na betonu,a Nole je kralj betona kad je motivisan.

Radoslav

pre 14 godina

Veliki uspeh je biti u finalu mastersa,kao veliki fan Novaka Djokovica ipak nerazumem da mu strucni stab savetuje drob shot i da mu taktika protiv tako velikih igraca nije da salje sto dublje lopte u teren,to nije jednostavno ali bi bilo daleko produktivnije da to radi,uz zelju da promeni taktiku a ako treba i trenera puno uspeha na US OPENu za NOVAKA pozdrav od Radoslava iz Kragujevca

Aki

pre 14 godina

Nole konačno dobio bokal umesto tanjira. Šalu na stranu, ovakvog Federera je nemoguće pobediti, pa čak i da je Nole igrao kao juče protiv Nadala. Sjajan drugi set, šteta što nije bilo taj-brejka.

James Hunt

pre 14 godina

Roger Federer a.k.a "Placljivko" kako ga vi prozvaste, bolji od Novaka Djokovica a.k.a "Tsonga je brz ali je Novak savrsen" - 6:1, 7:5. Kad ce neki shvatiti da mrznjom prema drugima ne pomazete Novaku.

razočarani šetač

pre 14 godina

Ne zna se ko je bio gori u ovom meči Nole ili komentator koji je u prvom setu rekao da „Nole i ne igra tako loše!?“. Valjda ima problem da nazove stvari pravim imenom.
Tužno je, taman smo pomislili da se vratio kad ono međutim. Daleko je ovo od Noleta 2008. Nole najbolje zna šta se desilo.

Draganche

pre 14 godina

...some dance to remember,some dance to forget...

U polufinalu igra kao da osvaja titulu,a u mecu kada se i osvaja titula tako se uplasi ili sta?!
Tesko je bilo gledati ovaj mec ne zbog toga sto je Novak izgubio,vec zbog njegove igre.U svakom slucaju hvala za ono sinoc.
Cestitke Federeru!

ofk

pre 14 godina

Ruku na srce dosao je do najboljeg..dalje nije mogao protiv ovakvog Federera.Mozemo da okarakterisemo kao uspeh..jedan srbina igra finale u USA protiv sefa parade.Jedino sto mozda ljudima smeta sto on uvek prethodnom igrom najavi visoke domete pa zataji....

Marko

pre 14 godina

Zna se tko je kralj...
Kad Fed odigra ovakav meč, nitko mu ništa ne može, pa ni Nole u najboljem izdanju. I nemojte sad pljuvati ni po kojem od njih dvojce.

Dava

pre 14 godina

Svaka čast obojici... Novak nije ponovio igru od sinoć, šteta. Realno, protiv ovakvog Federera nema šta da traži niti jedan teniser :(

Pozdrav iz Kanade

pre 14 godina

Samo kratko da sumiramo:

Jelena Jankovic - sampion u Sinsiju

Novak Djokovic - 2. u muskom singlu u Sinsiju

Zimonjic i Nestor(ovic) - prvaci u dublu u Sinsiju

Pa, ljudi, sta hocete jos - Srbija je zakon !

Autor je dugogodisnji trener TK BANjICA

pre 14 godina

Vreme je da postavimo stvari onakvima kakve one jesu...evo prave analize...dosta je bilo navijackih komentara, pristrasnih...i neznalackih u svakom smislu te reci...Ovde se spominju...Drvo Rodik, ruzni Marej...drogirani Nadal...i tako dalje...u tome prednjace ljudi koji stvarno ne znaju nista o tenisu, kakav je to sport...o cemu se tu zapravo radi? E pa dragi moji...za vasu informaciju...svi igraci u prvih deset na svetu su apsolutno vanserijski...narucito prvih sest koji su jako dugo tu gde jesu...naravno sem Del Potra, ali i on je tu vec godinu dana...razlika izmedju ovih velikana i ostalih tenisera je u konstantnosti...Rodik, Federer, Nadal: ljudi koji su skoro punu deceniju u top deset.. Marej, Djokovic: takodje vec dugi niz godina...Marejev proboj je bio prosle godine, a Novak je to ucinio 2007...E sad...Jedan covek se izdvaja i iz ove grupe...To je Federer...genije tenisa...covek koji zaista igra kao da nije sa ove planete...Da bi njega dobili morate da igrate maltene savrseno...ali i da on nije na svom najboljem nivou...Rodik u Vimbldonu..na primer, igrao je fantastican mec, ali ni to nije bilo dovoljno, Nole danas nije imao nikakvu sansu...jer nije dobro igrao...narucito prvi set,a i da je igrao dobro, protiv ovakvog Federera tesko da neko ima sansu...Zato, pratite tenis zbog tenisa, a ne zbog navijanja i posmatrajte realno situacije ...pozdrav svim pravim ljubiteljima ove sjajne igre...

NS

pre 14 godina

"Federer i Nadal su svetske velicine, a Djokovic samo lokalna velcina." kaze Gocaca.

Pam jeste, Goco, potrefila si, zato Novak stalno igra protiv Federera i Rafe. Protiv njih mogu samo "lokalne" velicine da igraju. Na najvecim turnirima kao Rolan Garos, Vimbldon, USO, i svi m ostalim mastersima igraju samo lokalne velicine. Kako si ti samo pametna!

GocaCA

pre 14 godina

@Milan90K
"Kako ljudi mogu da vole Federera i Nadala vise nego Djokovica!"
Cudis se?
E, pa mogu, Milane, mogu!
Federer i Nadal su svetske velicine, a Djokovic samo lokalna velcina.
Znaci volis Djokovica samo zato sto je Srbin, zar ne?
E, sada dolazi najtezi deo za shvatanje: razmisli dobro pre nego sto odgovoris: Da li je to sto je neko Srbin dovoljan razlog da ga se voli???? Ili, ne daj boze, obozava, kao tu neki?
Sta bi ti rekao da cujes da neko recimo, obozava Davidenka? Rekao bi da je lud ili tako nesto. E, pa tako meni izgleda tvoj komentar.
Nece se ovo mnogima dopasti, ili mozda i hoce, ako malo pocnu da misle.

Oliver

pre 14 godina

Igrati drop sot na 5:5 i 40:40 je zaista neshvatljivo.Ne mogu da pronadjem objasnjenje za tako nesto.Pitam se samo da li ce Krivokapic da prodje kao Viskovic jer je taj potez nazvao "glupim".

Dusan

pre 14 godina

Cestitke majstoru na novoj tituli, i cestitke Novaku za vise nego solidan uspeh. Siguran sam da je Novak ovim zadovoljan, pa mislim da nema potrebe da mi, njegovi navijaci, ne budemo.

Meni je ovo bio super zanimljiv mec iz nekih drugih razloga. Za pocetak, posle par poena, a definitivno osle drugog game-a je bilo jasno da Novak nije ni izasao na teren da ovo dobije. Njemu se to desava s vremena na vreme i po "govoru tela" i izrazu koji ima na licu odmah znate kako ce mec da izgleda.

Mec je odlican pokazatelj sta razlikuje istinskog sampiona (kakvi su Federer i Nadal) i vrhunskog igraca (kakav je Novak bez sumnje). Novaka uspeh zadovoljava, dok Federera cini gladnim za jos, i nikada nije dosta. Bez obzira sto je recimo kod Nadala taj "killer instinct" potpuno jasno izrazen, licno mislim da je potpuno isto sa Federereom - on je podjednako nemilosrdan egzekutor svih koji ne nadju snage da se suprotstave na pravi nacin.

Novak je ovo finale izgubio sinoc. Nadalu je na megdan izasao napumpan adrenalinom i videlo se koliko svaki poen znaci. Videlo se i pod kolikim je pritiskom da mec zavrsi i koliko je bilo olaksanje kad je dobio. Ne mogu a da se ne otmem utisku da se Novak sinoc hrabro borio i izborio sa demonima onog poraza od Nadala u finalima Monte Karla i Rima, i pogotovu polufinala Madrida, kada je bio tako blizu, a ipak izgubio. I Novak je zasluzeno bio zadovoljan sinoc. To je bilo to.

A Federer...? Pa Federer je dobio Nadala na sljaci u finalu Madrida. Pa osvojim Roland Garros. Pa Wimbledon. Pa se vratio na mesto broj jedan. Pa postao otac. Pa sinoc bio apsolutno dominantan protiv Murrey-a kojim ga svi vec plase godinu dana kao baba rogom. I sta je ostalo? Pa ostalo je da jos jednom decku koji ga skida sa trona vec 3 godine pokaze gde mu je mesto. I kralj to odradi bez da se namrsti mnogo. E to je karakteristika sampiona. Federer je zadovoljan covek.

I jedno "tehnicko" zapazanje sa finala, nesto sto stvarno ne mogu da razumem, i samo mi potvrdjuje da Novak nije ozbiljno ni razmisljao o pobedi veceras. U prvih par game-ova bilo je jasno da bekhend ne radi. Ok, forhend. Da sve bude interesantnije, setite se kako je Novak sinoc ubio nadala onim inside-out forhendima, i to na Nadalov jaci udarac, forhend, s obzirom da je levoruk. I ko kod da je bio na Nadalovom mestu, nista tu ne bi mogao da uradi sinoc. Poznato je da sistem koji radi ne treba menjati. A koliko ste puta videli Novaka da POKUSA da to odigra veceras? NIJEDNOM!!! Mnogo cudno i mnogo glupo...

Bice zanimljiv US Open. 'Aj uzdravlje!

Dava

pre 14 godina

Svaka čast obojici... Novak nije ponovio igru od sinoć, šteta. Realno, protiv ovakvog Federera nema šta da traži niti jedan teniser :(

Vladan R

pre 14 godina

Mnogi koji se zele prikazati velikom Novakovim fanovima su malo pobrkali loncice. Ja volim Novaka i uvek cu da navijam za njega pre svega zato sto je Srbin. Neko rece juce posle pobede nad Nadalom voli ga jos vise jer predaje meceve odnosno jer ne moze da igra ne velikoj vrucini. Ja ne mogu zbog tih mana da ga vise cenim ili volim ali svakako zbog toga necu manje navijati za njega. Sto se Federera tice svako realan mora priznati da je bolji teniser od Novaka ili preciznije najbolji na svetu svih vremna pa je automatski bolji od svih pa i od Novaka. Ja priznajem i to da navijam za njega ,naravno osim kada igra protiv nasih, pre svega zbog njegove teniske velicine, uostalom navijao sam za njega i pre pojave Djokovica a nastavio sam i posle pojave Novaka osim ponavljam kada igra protiv nasih. I jos nesto povodom jucerasnjeg meca ne slazem se da je Djokovic igrao lose igrao je dobro , mozda ne tako dobro kao protiv Nadala ali vi u sustini igrate onoliko dobro koliko vam protivnik dozvoli i ne mozete na isti nacin igrati protiv svih. Preciznije za razliku od Nadala u sustini defanzivca ofanzivni Federer mnogo cesce sam preuzima inicijativu i ne dozvoljava Novaku da ima istu iz prostog razloga sto je bolji teniser i lakse izvodi ofanzivne udarce maltene bez pripreme i zato i izgleda da se Novak ne trudi tj da igra manje agresivno nego protiv Nadala.

Andra

pre 14 godina

@ Molio bih Marijana Vajdu da zabrani Novaku da igra skraćene lopte u poslednjih 40 minuta svakog meča.
(kartmen, 23. avgust 2009 20:36)
A ja bih zamolio tebe da se javis Vajdi na svakom mecu i da mu kazes, e Vajda, za 40 minuta je kraj, nema vise skracenih lopti!

Marko

pre 14 godina

Zna se tko je kralj...
Kad Fed odigra ovakav meč, nitko mu ništa ne može, pa ni Nole u najboljem izdanju. I nemojte sad pljuvati ni po kojem od njih dvojce.

nemanja

pre 14 godina

Magija Rogera Federera...Jednostavno,danas je odigrao perfektno,a kada ga udarci slusaju..nema tenisera koji moze da mu parira..Bravo Roger!!!!

Monden

pre 14 godina

Stvarno ne razumem likove koji ostavljaju komentare tipa 'Nije imao želju da pobedi' ili 'Nije se dovoljno trudio'.

Hajde, stavite malo prst na čelo i razmislite pre nego što napišete takvu glupost. Čovek trenira po čitav dan, ceo je život posvetio tome, igrao je sjajno tokom cele nedelje, stigao do finala i - ne želi da pobedi?! Je l' to nekome zuvči logično?

U pitanju je verovatno to što ste se identifikovali sa njima samo zato što vam je zemljak, svoje neuspehe lečite njegovim uspesima, pa ne možete da se pomirite sa činjenicom da je izgubio ne zato što se nije trudio, ne zato što nije želeo da pobedi, ne zato što je imao loš dan, nego zato što je naišao na nekoga ko je daleko kvalitetniji teniser od njega čak i kada svi misle da je propao, kada su ga svi otpisali, čak i kada plače.

Hvala.

ofk

pre 14 godina

Ruku na srce dosao je do najboljeg..dalje nije mogao protiv ovakvog Federera.Mozemo da okarakterisemo kao uspeh..jedan srbina igra finale u USA protiv sefa parade.Jedino sto mozda ljudima smeta sto on uvek prethodnom igrom najavi visoke domete pa zataji....

Jasna

pre 14 godina

Cim je mec poceo, bila sam 100% ubedejena da Federer pobedjuje. Mislim, sta reci. Ovaj covek je jednostavno kralj tenisa i kada ovako dobro igra tenis, ne moze mu niko nista. Federeru, kralju moj, ajde navali sada na odbranu titule na US Openu. Zelim ti da ga osvojis i po 6. put!

dado

pre 14 godina

Tamo gdje ce neki doci nekada a neki bogami nikada, stoji Federer! Carobnjak iz Basela, univerzalni sportski kolos ili jednostavan mladic koji je od jednostavnog sporta naparavio umjetnost!

milos

pre 14 godina

kaze juce jedan koga ste ocenili hrpom pozitivnih glasova- cuvaj se placko stize Nole ekspres. IIIIII sigurno i danas imate neki slican komentar... placko ili ne razvalio je "neplacka"

Danica

pre 14 godina

@GocaCA
Bravo Goco, odlicno receno, ali ... sada se pazi.
Navalice na tebe oni iz druge ulice. Ne sme ovde bas u tolikoj meri da se koristi razum.
Eh, da je vise ljudi u ovim tuznim zemljama mislilo poput tebe...

neki lik

pre 14 godina

Definitivno nije bio dan, al da se razumemo Nole nikad nije dobio Federera kad je ovaj igrao ovako dobar mec, za 24 sata je dokazao i pokazao da je bolji od novih nada Mareja i Djokovica i da je najbolji i u ovim godinama, jedino danas fali Nadal koji je psihicki najjaci na turu i zato ima tako dobar skor protiv najboljeg ikada...

asdf

pre 14 godina

Ne vidim cemu poredjenje sa jucerasnjim mecom. Nadal igra visoke spinove i konkretno juce su mu udarci zbog oporavka bili kraci i pogodni za napad i jos vraca dosta toga, tako da sa ipak dobrim Novakom to sve izgleda kao atomski tenis. Danas je igrao protiv potpuno drugacijeg protivnika. Nije to bila losa Djokoviceva igra jednostavno je to Federer. Djokovic ne moze njegove udarce da napada kao Nadalove i zato tolike greske u pokusajima. Definitivno kad je Federer ovakav jedino Nadal moze tu nesto da uradi, naravno kad je 100%.

Taca

pre 14 godina

Da nisu zalosni i jadni, bili bi smeshni pojedini komentari ovde, koje pishu \'strucnjaci\' ni za shta....Da imate malo mozga, ne bi pljuvali Novaka, vec bi mu zahvaljivali i velicali ga.Covek je kralj na terenu i van njega.I kada gubi nadje neku trunku raspolozenja i smeje se. Ali braci Srbima to nije dovoljno, \'\'jer oni su perfekcionisti u svemu\'\' , pa hoce mashinu koja stalno i samo pobedjuje...Ne, ipak je bolje pratiti Nadala i Federera, i bodriti njix, nego nasheg Novaka, koji nam je omogucio toliko toga, ali to nije bitno,jer je on dobar samo kad pobedjuje.Kada bi Novak uzeo drugo drzavljanstvo, i igrao za dr. zemlju, tada bi morali da se zadovoljite Troickim, najvishe 1/8 finala (i to je mnogo) na svakom turniru. Nema Nole nash mentalitet, jer da ga ima, NIKAD ne bi ni bio prof. teniser, a kamoli 4 na svetu..BEDNO I SEKIRACIJE VREDNO..

marina

pre 14 godina

strasno....daj ostavite federera vise na miru..pravi je gospodin..za razliku od noleta...on prvo treba da se nauci osnovnoj kulturi i da skrati jezik a posle mooooozda i pobedi...napred federer!!!! ipak si ti vrh za sve njih...

mare

pre 14 godina

zasto ne pise 'superiorni federer pobedio djokovica' kad je realno tako bilo??!! ono juce je bilo ocekivano jer tamo nije bilo ni 30% pravog nadala!
GO ROGER!

NI

pre 14 godina

Kad Federer igra najbolje sto moze onda ga niko ne moze pobijediti na travi i betonu. To je cinjenica.

Pitanje je koliko dugo moze Federer da igra ovakav tenis. Ipak mu je 28 godina.

Pljuvati sada po Novaku je smijesno.

Pedja

pre 14 godina

Onaj federer nije normalan. Kada igra kako ume definitivno mu ne moze niko nista. Moze nadal marej i djokovic da igraju najbolje meceve karijere, ali kada rodzer igra svoju igru i kada ga krene tu nema vise tenisa.
Pa onom federeru 85% forhend udaraca je totalni napad, to nema ni jedan igrac... neki prvo prebace 3-4 puta iz forhenda pa tek onda napadnu, a rodzer to odmah napda.
Sve u svemu, zao mi je zbog djokovica koji je poceo redovno da gubi finala... to nije dobro :(

gradjanka

pre 14 godina

što nema preporuka?
što nema novakovog tatice na turnirima?
a što se finala tiče, meni sve potaman.
kralj je kralj!
sve bolji!
a već ga otpisali!

ja.jel se cujemo?Jel radi mikrofon?njiiii!

pre 14 godina

Najvise volim ove koji ostavljaju komentare protiv Noleta i velicaju Federera.Pa ljudi sta ste vi,koje vi probleme imate?Jel ste Srbi ili niste!?Neverovatni ste obozavate Nadala ili Federera i jedva cekate da pljunete Noleta.

Nikola

pre 14 godina

Po strani stavimo Djokovicevu lose-dobru igru, gde je meni, gledajuci ovaj mec, najmucnije bilo slusati voditelja u svom navijanju za Djokovica, gde mi je u trenucima bila muka. One koji to ne cine teraju sa JMS (javnog medijskog servisa).

James Hunt

pre 14 godina

Roger Federer a.k.a "Placljivko" kako ga vi prozvaste, bolji od Novaka Djokovica a.k.a "Tsonga je brz ali je Novak savrsen" - 6:1, 7:5. Kad ce neki shvatiti da mrznjom prema drugima ne pomazete Novaku.

Boško

pre 14 godina

Ljudi, prestanite više jednom porediti Đokovića sa Federerom. Ako imate imalo mozga, znaćete da je to besmisleno. Jedini igrač koji se eventualno može uporediti sa Federerom je Nadal. Sve ostalo je čista glupost.
Fedex je najbolji. Ali doći će bolji jednog dana i od njega. I tako redom. Nole ima svoj maksimum. A to je doći do Nadala(zdravog) i Federera.

Igica Igičević

pre 14 godina

And....GocaCA hit the point. Upravo to, i pozdrav svim navijačima Fedexa, jer obrazlagati zašto je taj čovek Car ovdje je potpuno nepotrebno.

luka

pre 14 godina

@ 152 (sasa jokic) : Kažeš, Novak bi dobio Feda lagano 2-0 da je igrao protiv Nadala. Pa u tom i je stvar. Federer ne igra balone na pola terena kao Nadal, i ne daje ti vremena da se namjestiš i napadneš inside-out forehandom, kako neki ovdje primjećuju. Zato i je najbolji, jer igra najbrži tenis i većinu lopti udara na penjanju,i stoji na osnovnoj liniji, a ne 3 metra iza nje.

Draganche

pre 14 godina

...some dance to remember,some dance to forget...

U polufinalu igra kao da osvaja titulu,a u mecu kada se i osvaja titula tako se uplasi ili sta?!
Tesko je bilo gledati ovaj mec ne zbog toga sto je Novak izgubio,vec zbog njegove igre.U svakom slucaju hvala za ono sinoc.
Cestitke Federeru!

Milan90KL

pre 14 godina

Citam sve ove komentare i ne verujem koliko ljudi ima koji vise vole Federera i Nadala nego Djokovica! Svaka cast, ljudi! Trebalo bi da se stidite!

Mia

pre 14 godina

Federer puca iz raznoraznog oružja i ukoliko protivnik ne igra perfektno ne može ga ni pobediti. Svaka čast Nole na finalu, puno sreće u New York-u svim našim teniserkama i teniserima!!! Vi ste ponos Srbije!!!

Imea

pre 14 godina

Novakov uspeh je za svaku pohvalu. Finale, malo li je? A i dobio je veci i lepsi pehar:-) Neki kazu da od njegove igre koju je pokazao protiv Nadala nije bilo ni traga (?) Igrao je, ipak, onako i onoliko koliko mu je Federer svojom igrom dozvoljavao i ne treba Noletu nista prebacivati. Ucinio je sve sto je mogao. Dobro, onaj drop sot u kriticnom trenutku mu zaista nije bio potreban:-) ali i na greskama se uci. Federer je, ipak, igrao kao u svojim najboljim danima a na teren je izasao tako zagrejan kao da je vec odigrao negde vec jedan set a to "potvrdjuje" i rezultat tog seta. Moguce ili ne? Sve pohvale za obojicu.

Aki

pre 14 godina

Nole konačno dobio bokal umesto tanjira. Šalu na stranu, ovakvog Federera je nemoguće pobediti, pa čak i da je Nole igrao kao juče protiv Nadala. Sjajan drugi set, šteta što nije bilo taj-brejka.

oksimoksi

pre 14 godina

Predlazem redakciji b92 da teniski sajt podeli u dve podsekcije:

1. za frustirane komsije
2. za ostale, ukljucujuci i komsije koje uzivaju u tenisu

Razmisljao sam da predlozim i podvrstu "jest' budala ali je nasa" ali sam odustao. Ne zelim da unosim konfuziju u domacu postersku populaciju.

Malo vracanja milog za dragog je ok, ali da ce drage komsije u ovolikom broju, i sa ovakvim entuzijazmom, da skoce na naseg Noleta nisam ocekivao.
Ali dragi moji "susjedi", Nole vam je na najlepsi moguci nacin odgovorio. Nasmejan je prisao Fedeksu i cestitao mu. To je sport a Nole ga na najlepsi nacin reprezentuje.
Vi imate vasih 5 minuta i iskoristite ih kako zelite. Jedan masters turnir, jaka stvar. Nole na raspolaganju ima jos 5 godina vrhunskog igranja i dace Bog jos 75 godina lepih uspomena. Razmislite o tome.
I da, Nole je juce razbio Nadala.
I da, Fedeks je danas razbio Noleta.
So what?
Srecni sada?
Onda tutanj.

Ajde nasi! US Open je nas, osvajamo ga makar i gubili.

G.T

pre 14 godina

Apsolutno realan odnos koliko ko vredi.Novak je odigrao dobro,Federer je ipak dokazao da je za par klasa bolji i zdravo djaci.Nole ja na trenutak iskoristio Federerovo opustanje na pocetku drugog seta,ali cim je ovaj opet zaigrao malo ozbiljnije,tu je bio prici kraj.Iskreno sam mislio da je Federer zavrsio posao Noletu izbacivsi Maria,i da ce mozda imati bolje sanse protiv Rodzera,ali izgleda da nije pravilo neku razliku.Pobeda nad Nadalom ne bi trebalo da bude nikakvo merilo njegovih pravih vrednosti.Jasno je bilo videti da se Nadal vratio nespreman,i trenutno je autsajder protiv bilo koga iz prvih 5. Samo da podsetim da ga je prosle nedelje i Del Potro takodje isprasio sa 6:1.I na kraju,Neko bi trebao da Noletu skrene paznju,da skracene lopte praktikuje u drugom ili trecem krugu,a ne u finalu,i to protiv jednog Federera,koji je taj udarac doktoriao..

djon

pre 14 godina

Da Federer je ovaj put bio bolji. Novak ga je dobio zadnjih par puta. Novace hvala i na porazu u finalu. Bice bolje drugi put. Koliko ono imas godina 22? Zivot je pred tobom i jos dosta velikih pobeda!
Ali da, primetio sam, javili se oni sto svojataju i velicaju tudje. Stara poznata prica sa balkanskih prostora. Nedostatak identiteta?
Nesto ala, "Bolje Svabsko govno nego Srpska pita". Pa dobro onda, prijatno, danas je vas dan!

Viktor

pre 14 godina

Federer je zaista veliki igrac, ali samo to...Bilo je zaista ljigavo s njegove strane kada je sa podsmehom rekao "...da, i ja Novaku zelim sve najbolje na US Open-u, aplauz molim..." aludirajuci na to da je glupo sto njegov potencijalni protivnik zeli njemu sve najbolje jer on svakako ne zeli nijednom igracu srecu na US Open-u jer ga on zeli osvojiti. Nacin na koji je izgovorio tu recenicu, podsmeh na njegovom licu...bljak! Ocigledno bi trebalo da dodje do nekog dna u svom zivotu kako bi samo poceo da razmislja o znacenju reci - covek.

budjav lebac

pre 14 godina

Steta.Ipak Nole je najbolji srpski teniser ikada i ja cu uvek biti uz njega.Idemo dalje Novace do sledece pobede.Dotle uzivaj.

Dokle vise ti peskiri?

pre 14 godina

Ne znam da li ste primetili, ali vise mi je pun k@urac cimanja Djokovica i ostalih, kada pri svakom poenu maltretiraju klince da im daju peskir. Secam se, posto pratim dugo tenis, da kada se igralo pre 15-20 godina niko nije tražio i gnjavio klince, već je sam odlazio do stolice i uzimao peskir da se obrise. Veceras je Djokovic stvarno ispao dzukeletina kad je pogledom ubice cekao klinca da mu doda peskir kad je poceo gem. Kao da nije mogao da ga ostavi lepo sa strane i servira.

Boban

pre 14 godina

Hajde ljudi , kako mozete da omalovazavate Noleta , pa valjda ste primetili srpske zastave na stadionu .Nas covek je igrao u finalu i izgubio. Trebalo je stici u bilo koje finale na planeti , to je uspeh.

Danica, Bratislava

pre 14 godina

Ljudi moji, zivim u inostranstvu i ovog puta sam gledala preko Sport+. Komentar na srpskom.
Boze, ko je onaj komentator?
Kako taj ne zna sta da kaze i kako taj prica banalnosti, a te prazne recenice izgovara sa takvim znacajem i samouverenoscu da je to cudo jedno.
Gde je Kusturica da ovo vidi?

mile OVA

pre 14 godina

Ako se vec uporedjuju Nole i Federer treba da pogledamo sta je Fed sa 22 godine osvojio, a to je 1 grand slam , 2 Mastersa i 2 finala istog. Nole sa 22 1 grend slem i 1 finale, 4 mastersa i 6 finala. Ne zaboravite ove godine se igra jos US open i 3 mastersa. Zakljucak, jos je rano davati ocene o Noletu, strpite se jos 6 godina kad Nole bude imao 28 godina kao Fed sad

Partizan iznad svih!

pre 14 godina

@GocaCa
Pa nije potrebno da volis ili obozavas (ni ja ga ne volim, jer je gan), ali bi trebalo da navijas za njega kad igra, jer ipak predstavlja Srbiju.Premalo sportskih uspeha imamo, da ne bismo na svaki bili ponosni.

lasur alfil

pre 14 godina

--Gledao i uživao. Vidio velemajstora. Stas prvo razredan, gospodsko ponašanje, veliko znanje i iskustvo. Kretanje vrlo vrlo racionalno, potrošnja snage minimalna. Poeni maestralno odigrani. Emocije uravnotežene, bez ispada, a psiha stabilna i nepokolebljiva. Eto, to je Federer. Đoka, od toga svega nema ništa. Igra nestabilno. Psihički i fizički zaostaje mnogo. Labilan, nervozan, narcisoidan, nestrpljiv. U toku meča, česti ispadi. Širi ruke, pogled u visine, mrmlja u bradu, zvera okolo,busa se u prsa šakom ili prstom, baca reket, te time pokazuje nedoraslost i loš odgoj. Pomalo boležljiv, malodušan i ne realan. Pridaje veči značaj opremi, umjesto igri. Može upiknuti koji turnir, ali budućnost mutna.
Prekid karijere, najbolja je opcija, u protivnom, slijede blamaže u budućnosti.

Nesha

pre 14 godina

Ma sve je to ok. Realno ne trebamo se ljutiti. Veoma je tesko godinama biti u samom vrhu, Novak je uvek prisutan, uvek je on u polufinalu, finalu.... samo da nema jedne stvari a to je da se desava da cim pocne mec mi vidimo po njemu da on nece ni da pobedi, ni da se nervira, ni da unosi bilo kakve emocije. Jednom u 20 meceva mu se desi da izadje ovakav na teren i onda uopste nije zadovoljstvo gledati mec kada nam se cini da on sam ne zeli da pobedi.

Stefan

pre 14 godina

FANTASTICNI Novak pobedio Nadala ( koji je daaaaalekooooo od svoje prave forme ) a nije mogao Fedexa... Ma bezi...
Ispade da Nadal nema pojma...

Vladan R

pre 14 godina

Jutros nakon pobede Djokovica rekoh da se malo saceka sa euforijom jer Novak jeste dobro odigrao ali Nadal nije bio pravi Nadala istoga mu je posao bio znatno olaksan. Veceras na zalost Federer je bio onaj pravi i kad je tako Novak a slobodno mogu da kazem niti bilo koji drugi teniser jednostavno nema sanse da ga dobije osim naravno Nadala ako se igra na sljaci.

pajke1977

pre 14 godina

Neznam da li je vredno vise gledati Djokovica, ne zbog njegove igre vec igre bez i malo volje za pobedom. Ne moze se biti jedan od najboljih bez te zelje. Zelim mu sve najbolje u njegovoj karijeri ali ja da gledam ovo mucenje vise necu....

Geneve

pre 14 godina

Federer odavno nije odigrao na ovakvom nivou. Trkacki sjajan, uhvatio i kontrirao ono sto drugi ne mogu ni da dodirnu a ne napadnu. Broj neiznudjenih graesaka (narocito na bekhendu) neverovatno mali ...
Nole sasvim solidan u drugom setu, ali protiv Rodje se danas nije dalo uraditi mnogo toga. Cestitke obojici na uspesnom turniru

iznenada

pre 14 godina

Cestitam Novaku na dobroj igri sveukupno na turniru i na postignutom rezultatu. Moje licno mishljenje je da Novak nije neshto bitno loshije odigrao danas u odnosu na juce, stvar je u tome da Federer neguje drugaciju igru koja manje odgovara Djokovicu(i pored losheg skora koji ima utisak je da je uvek bolje izgledao na terenu protiv Nadala npr). Plus Federer nas je danas podsetio na to kako je njegova igra izgledala tamo 2005: precizno brzo sa dosta samopouzdanja. Federer sam uzrok vecine svojih poraza. U svakom slucaju ja sam zadovoljan Novakovom igrom i mislim da mozemo ocekivati dobar rezultat u Njujorku, videcemo dali ce Federer zadrati ovaj nivo igre do kraja US opena(znamo da njegova psiha ume gadno da se poigra s njim kad je pod pritiskom).
I mislim da nije poshteno da se jucerashnja pobeda preterano gleda kroz prizmu Nadalove povrede. Novak je juce jako dobro igrao, on na betonu po meni i inace ima blagu prednost u odnosu na Nadala, na kraju krajeva vidjali smo to u njihovim ranijim duelima....

batone

pre 14 godina

mora da se zna ko vozi frezu a ko otvara kapiju...
vecno ces ti biti treci...izgleda da je tebi to dovoljno...i igraj sto vise drop shotova molim te, idu ti od ruke, a mozda i ne 100%

bivsa svetlana

pre 14 godina

Nije sramota izgubiti od najboljeg svih vremena koji je sinoc bio u sjajnoj formi.

Nole je tek na pragu svoje karijere i ima jos mnogo mesta za napredak u njegovoj igri, svoj fantasticni talenat taj dodatni rad ce dici na nivo da ce postati konstantniji i u toku samih meceva a i generalno tokom sezone.
Jos malo vise kondicije, iskustva i bice nas Nole Fedexov dostojni naslednik na tronu teniskog karavana, NAPRED NOLE PONOSE NAS!

Boki

pre 14 godina

Sve cestke i jednom i drugom teniseru. Federer je veceras bio bolji i zasluzeno pobedio. Od Novaka smo ocekivali vise, ali i finale je veliki uspeh. Jedna zamerka organizatoru - vreme odrzavanja finala - po lokalnom vremenu oko 12:30, a Novak je svoj mec zavrsion oko 21 sat prethodno vece - Federer je imao barem 5 sati odmora vise sto je u ovom slucaju sigurno mnogo znacilo i mislim da je to jedan od kljucnih razloga Novakove slabije igre.

Dragance

pre 14 godina

Hej, Rodjo, moze li to malo bolje?
Servis slab, o procentu prvog da ne govorimo (katastrofa). Neiznudjenih gresaka jedno 30. Promaseni smecevi.
Hajde ti malo treniraj blago meni.

Milan

pre 14 godina

Federer je shavatio da ako se bude sto duze zadrzavao na turnirima manje ce menjati pelene i ostale obavljati poslove kod razmazene mamice. Pa to je poznato svima koji su bili novopecene tate !

Radoslav

pre 14 godina

Veliki uspeh je biti u finalu mastersa,kao veliki fan Novaka Djokovica ipak nerazumem da mu strucni stab savetuje drob shot i da mu taktika protiv tako velikih igraca nije da salje sto dublje lopte u teren,to nije jednostavno ali bi bilo daleko produktivnije da to radi,uz zelju da promeni taktiku a ako treba i trenera puno uspeha na US OPENu za NOVAKA pozdrav od Radoslava iz Kragujevca

Ivana

pre 14 godina

Federer je odigrao maestralno i još jednom pokazao zašto je najbolji! Novaku svaka čast. Idemo Roger do nove titule na USO! GO ROGER!!!

Za Noleta sve najbolje!!

pre 14 godina

Kolo sreće se okreće stalno. Nekoga krene pa dobija sve redom, prošle godine je to na početku bio Nole sve do sezone šljake (ako izuzmemo Rim), onda je Nadal ušao u petu brzinu, a Nole je smanjio gas, a u Torontu i Sinsinatiju je Murray stupio na scenu. Nole je prošle godine osvojio i masters kup.
Ove godine ga nekako neće sreća. Imao je puno finala masters turnira i na žalost ni jedan nije osvojio. Ko zna možda tako bude i cele godine. Ali nadajmo se da će doći trenutak kada će i njega ponovo da krene i sreća i znanje i da će osvajati najveće turnire.
Ja mu želim svako dobro i svu sreću ovoga sveta. Koliko je samo taj momak upumpao adrenalina ovoj izmučenoj naciji tokom poslednjih par sezona?!

Sikiriki

pre 14 godina

Nenade ne lupetaj! Ako Jelena kaze "pobedio je u ovom trenutku bolji" to apsolutno ne znaci da je Federer ranije bio slabiji. Takav zakljucak je nebulozan,stoga ne prozivaj devojku. Jednostavno on je u ovom trenutku bolji i pobedio je. Citaj malo recenicu pre no sto uzmes da prozivas nekoga.

Prota Mateja

pre 14 godina

Veliko hvala Novaku sto je juce usrecio nas, njegove iskrene navijace a danas sto je svojim porazom protiv Federera pruzio malo zadovoljstva i novinaru hrvatskog sportskog portala, inace medijskom partneru naseg B92 i svim onim gradjanima Srbije kojima poraz nasih sportista donosi najvecu srecu u zivotu.

goran

pre 14 godina

Đoković mi sve više liči na Safinu.Safina je izuzetan talenat,borac i pre svega igrač ali redovno gubi finale i od slabijih protivnica,Đoković to čini isto.Ajde što izgubi od Nadala i Federera mada može i njih da dobije ali da izgubi od Hassa mislim stvarno,neuporedivo je Đoković bolji od Hassa!Mora da povrati veru u sebe i to je to.Šteta za njih dvoje(moraju rešiti problem u glavi,nema druge)!!!

MM2

pre 14 godina

Mislim da bi Nole trebao da pogleda snimak ovog meca. Mnogo toga moze da se nauci od majstora Federera ali iz sopstvenih gresaka i da bude jako dobra priprema za US open.
Srecno Nole!

Glas razuma

pre 14 godina

Sve cestitke Noletu sto je igrao finale uopste !
Federer je zaista arogantan, iako bolji juce, pozdrav na kraju sa Noletom ukocen i jedva ! Koja razlika u odnosu kad izgubi,suze i sl.

Ima zaista mnogo zlog i zlobnog sveta u okruzenju

@nikola
Nasi nisu ni prineti hrvatskim novinarima, slusaj samo kako besomucno HVALE svakog svog sportistu bez obzira gde i kako igra !
Sto je u redu, treba navijati za svoje a ne tudje !
Pozdrav dugogodisnjem Nacelniku odeljenja u Palmoticevoj !

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ ha, poruka 160.

BAŠ LEPO.Verujem da bi i Novak bio srećan zbog Vas!!Najveća stvar na svetu je učiniti nešto za drugog.Lepota je u davanju i uvek je zadovoljstvo onog ko daje.Jedan čovek je čitav svet.NOVAK BI BAŠ BIO SREĆAN,verujem, a i ja sam JER JE VAMA BAŠ DRAGO.To je baš lepo,jer ako je vama drago odmah je lepše onima oko vas jer zračite pozitivnu energiju zadovoljstva.
----------------------
@ Dušan

Dobronamerno ste sve analizirali i uglavnom se slažem s Vama.

ONO ŠTO JE SADA IPAK JASNO je - naš NOLE je zapravo KOCKAR. Nole ima KARAKTER KOCKARA i zato uvek igra tzv. "drop šot". To je tako, možete voleti, ne voleti, ali je to tako i taj kockarski karakter donosi puno uzbuđenja,avantura,neizvesnosti,interesantan je i vrlo teško se leči,menja....nikad niste sigurni,stalna je neizvesnost...to je tako...

On je i čovek koji uradi sve da mu se plan ostvari.Njegov plan za ovaj meč je bio poraz i Nole je sve uradio da izgubi i cilj ostvari.

ZANIMLJIVO JE da je i prošle godine ODIGRAO jedan od svojih najboljih mečeva u POLUFINALU PROTIV isto NADALA, a onda u finalu IZGUBIO.Čini se da su ta polufinala ZA NJEGA zapravo BILA FINALA. Ako je to tako,ako je on zadovoljan,da li mi imamo pravo da bilo šta dodamo?

IZNENAĐUJE jedino da fizički nije bio spreman a dan pre je izjavio da fizički nikada nije bio spremniji. O psihičkoj pripremi nema ni pomena sem što se vidi da je zaboravio na Štutgart kada je izjavio da je konačno shvatio da se mora boriti za svaku loptu!! To je juče zaboravio što je i logično jer se nije uklapalo u plan za jučerašnje finale,jer borba za "svaku loptu" znači želju za pobedom a to juče nije bio cilj.

U svakom slučaju,ČESTITIKE Noletu i Fedu za lepe poteze kojih je juče u finalu bilo.

ČESTITKE NOLETU posebno, jer je kao 4.na svetu ulaskom u finale drugi put uzastopno,PREVAZIŠAO SVOJU POZICIJU NA LISTI i borio se s najboljim na svetu!!!

ŠTO SE TIČE US OPENA, utisak je da Nole ne planira ukupnu pobedu, a dokle ima cilj da stigne videćemo.

razočarani šetač

pre 14 godina

Ne zna se ko je bio gori u ovom meči Nole ili komentator koji je u prvom setu rekao da „Nole i ne igra tako loše!?“. Valjda ima problem da nazove stvari pravim imenom.
Tužno je, taman smo pomislili da se vratio kad ono međutim. Daleko je ovo od Noleta 2008. Nole najbolje zna šta se desilo.

azra

pre 14 godina

stvarno mi nisu jasni nasi ljudi koji navijaju za Federera kad igra protiv Novaka..svasta.i ovo uopste nije bilo ciscenje,vec vrlo neizvesno u 2.setu i realno bi bilo da su igrali 3 seta

mladen

pre 14 godina

Dobar je Nole, drago mi je sto se vratio poslije neuspjeha na sljaci. Ali realno Federer je najbolji uistoriji i bolji je od svih igraca danasnjice. Nadal bi bio bolji da covjekov organizam moze izdrzati ono sto mu on radi, ali jasno da onakav stil igre ne donosi dugotrajne rezultate. Trenutno je Federer neprikosnoven, Marej, Djokovic i Rodik su tu negdje i dolaze poslije njega. Sta ce biti sa Nadalom veliko je pitanje, ali sam ja skeptik...

jegood

pre 14 godina

Novak je igrao sasvim dobro, bilo je lepo gledati ga u 2. setu. Naravno Federer je bolji, ali Nole pokazuje napredak u igri i forma mu je na uzlaznoj putanji. Očekujem još bolji tenis na USO od njega.

Ivan

pre 14 godina

Ok, Novache, sada chekamo izgovor... Ipak je nemoguce da si izgubio tek tako, mora da ima neki skriveni razlog, podeli ga sa nama smrtnicima, molimo te.

dak bl

pre 14 godina

RF je definitivno bio u pravu kada je prije nekoliko mjeseci rekao da je pročitao Novaka i da ima igru za njega. Jednostavno igrao se kao mačka sa mišem. Zanimljivo je da je ritern Federera obavezno slajs na polovinu terena za šta Novak nije ima nikakvo rešenje, jednostavno lopta mu je preniska za viner, i ne ostaje mu ništa nego da izađe na mrežu, što je upravo i namjera Federera.Mislim da mora promjeniti trenera, vrijeme je plus malo više posvećenosti sportu

oko

pre 14 godina

kao sto se sve samo nama desava tako je samo nama i mogao da se desi Novak. Iver na pada daleko od klade ni Novak od oca. Necu da mi takvi i njima slicni vaspitavaju decu, ukljucujuci i danasnje bedno komentarisanje meca. Ah, ti mali ljudi...

Janko

pre 14 godina

Realan odnos snaga u ovom trenutku. A zna se da Federer igra puno bolje na Grand Slam-ovima. Tako da, ako se po jutru dan poznaje...

Anony

pre 14 godina

Niti je federer igrao odlicno,niti je novak igrao ocajno.Federer je rabio noleta nekom prosecnom igrom.Kog je boljeg igraca pobedio novak u zadnjih 6-7meseci.Nije uradio apsolutno nista,pobedjivao je 20+ igrace i toliko.Taj mech u madridu koji je novak odigrao najbolje ikada protiv nadala je zbog toga sto je nadal vec bio povredjen,samo sto tek federer uspeo da iskoristi.Kao i sada velicati pobedu protiv rovitog nadala je glupo.

Lavlje Srce

pre 14 godina

Cim nema Noletovih ravnih forhenda,kad su mu noge brze kao Boltove,znam da je stegnut,nekako u grcu,nedovoljno motivisan,i onda ga cak ni prvi servis ne sluzi onako kako ga je tokom celog turnira sluzio ali bez obzira mislim da je prvi favorit za osvajanje US Opena, pre svega zato sto je kao veliki sampion izasao jos jaci posle "krize" rezultata na betonu,a Nole je kralj betona kad je motivisan.

Sasha

pre 14 godina

Nole, poceo si bolje da igras, sto me raduje. Sada odmori, analiziraj danasnje greske i spremi se da osvojis US OPEN, ti to mozes !

sasa jokic

pre 14 godina

Nije u redu da se zbog reklama pravi ovako mala pauza izmedju polufinala i finala. Novak nije imao snage za prave udarce. Neko rece i da je igrao kao proti Nadala, ne bi ga dobio. To nije tacno, pa i sa ovako slabom igrom poveo je 3:0 i imao set loptu. Prema tome, sto se tice betona nijanse su u pitanju. A da ne pricam da je Federer igrao jednu od boljih partija! A drop shot, to je Balkanski mentalitet, kada si ocajan, pokusavas da ponizis protivnika, u totalno pogresnom trenutku. i naravno kao uvek ispadnes magarac!

Plavooki Miki

pre 14 godina

Novak sigurno osvaja US Open. Federer zna da je dobio samo zato sto je Novak tako hteo i zato mu se onako uvlacio posle dodele pehara - kao, posalice i doskocice - ciji je veci (pehar), a u stvari - batice, nemoj da me mnogo razvalis na US Openu. Zivi bili, pa videli.

1234!

pre 14 godina

Fed je igrao mnogo dobro,Nole ipak nije mogao isto kao juce i to je to !
Realno iznervira coveka ovakav mec kada je Srbin ali sta je tu je,bice bolje....i zato se stvarno nadam se da ce se Nole osvetiti na US Openu ! ! !

Aca Znalac

pre 14 godina

Aman Nole sta se to desilo. Igras kao malo dete. Ajde sta sada da se radi. Imaj veru u sebe. Budi daleko koncentrisniji i jaci. Ovo je bED, BEd, bED.

gogen

pre 14 godina

Bravo Nole!Višemi je žao što posle duela izmedju tebe i Rafe profitira Federer. Toliko unesete sebe u vašim medjusobnim duelima, tako da, bez obzira ko izlazi na crtu Federeru,on gubi.Volela sam da pobediš, ali šta je tu je. Samo napred.Ne slušaj zlonamernike, jer ako zastaneš kod svakog psa koji zalaje, nikad nećeš stići na cilj. Pozdrav za sve naše tenisere, bez obzira koliko uspešni bili!BOLJI SU OD FUDBALERA koje i mi plaćamo za razliku od tenisera!

Nenad

pre 14 godina

@Jelena
Jesam apsolutno za ravnopravnost žena, ali... "Pobedio je u ovom momentu bolji" - piše Jelena. Federer je u dosadašnjim momentima bio slabiji, to si htela da kažeš. Ako već ne umeš da vidiš igru, valjda znaš da Federer ima 15 "grend slemova", šesnaest "mastersa" i 61 osvojeni turnir. Ne piši bez veze.

vlada

pre 14 godina

Djokovic je dobar ali nazalost nije i nikada nece biti onoliko koliko bi smo svi zeleli..Pored toga, njegov najveci problem je fizicka sprema. Zar niste videli svi da je covek opet bio umoran?

mozda od vajde vise nema vajde

pre 14 godina

Taman sam se poradovao da se vratio onaj Wilsonov bekend no FED je bio prejak danas.Prvi servis mora da bude ubojitiji ako sam dobro cuo komentatora procenat ubacenog prvog servisa u prvom setu je bio preko 80% a set izgubljen sa 6:1.U svakom slucaju sve cestitke i puno srece na US openu

Vamos Rafa&JJ

pre 14 godina

Pa gde su sad svi oni koji su ga nahvalili, kad je pobedio Rafu? Bilo bi me sramota da navijam za nekog samo kad pobedjuje!
Sa Rafom i kad gubi, i kad pobedjuje!
Vamos Rafa!

Nikoola

pre 14 godina

"Djokovic je dobar ali nazalost nije i nikada nece biti onoliko koliko bi smo svi zeleli..Pored toga, njegov najveci problem je fizicka sprema. Zar niste videli svi da je covek opet bio umoran?"

naravno da nije.
Federed je odigrao maestralno, a Djokovic je bio dobar i to je to...
naravno da ovaj poraz neće ni približno uticati negativno kao onaj u Madridu i mislim da Novak to pokazuje i u izjavama posle finala.
Nole is back i dobro je što baš u ovakvom trenutku sarađuje sa Timom...nema sumnje da će napraviti odličan rezultat na USO.

oko

pre 14 godina

...citam, da proverim sebe..Definitivno, jedini dobar sportista u Srbiji koji je mrznju navukao na sebe. Na zalost to je tako. On i tata na malog Djokicu, puno su mrznje sejali...Doslo vreme za zetvu. Tenis? Koga to zanima kad je mali Djokica u pitanju.

Marko

pre 14 godina

Zao mi je sto kod Novaka nema vise onog klinackog entuzijazma..a nije se ni u glavi popravio,kad bi malo vise koristio desnu hemisferu..Realno nema vise sta novo da ponudi svetskom tenisu a novi asovi neumitno dolaze..

sofia

pre 14 godina

ocekivana igra Noleta!Federer je zaista naj!!A i Nole se, imam utisak malo uplasio,zar ne?? Zivot ide dalje!! vazno je ucestvovati!!sledi US open. Ko zna!!

Lazar Mijailovic iz Sopota

pre 14 godina

Ne znam sta da kazem...Pomalo sam ocekivao,iskreno..ali nisam prizeljkivao!Opet ne mozemo biti nezadovoljni jer FINALE JE FINALE!Rodzer je bio bolji,a forma mu se dosta popravila za razliku od one u prethodna dva puta i zaista je igrao dobro...Sad je red da se Nole revansira na US openu!!!

sasa jokic

pre 14 godina

Ja ne znam da li je vecina ljudi koji daju komentare gledala oba meca, polu finale, i finale. Razlika u igri je bila ogromna. Prvo servis, protiv Nadala je servirao mnogo vise aseva, i plus imao je mnogo veci procenat ubacenog prvog servisa. Drugo imao je neuporedivo manje neiznudjenih gresaka, i vise vinera. Trece bio je mnogo sveziji, imao je vise snage, i zato je sve lopte vracao duboko u tern na osnovnu liniju, a ne na servisnu sto je bio slucaj u mecu protiv Federera. Cetvrto, zar niko nije primetio isuvise malu pauzu izmedju dva meca?! Da je igrao na nivou kao protiv Nadala, lagano bi ga dobio 2:0, ali lagano! Jucerasnja igra Noleta je daleko ispod njegovih mogucnosti, samo pogledajte statistiku. Noletova izjava da je igrao dobro,ali da je Federer bio bolji je u domenu fer pleja. Novak je igrao lose, i tu lezi razlog poraza, nista drugo. Ali boze moj svako ima los dan, pogotovo ako je ovako mala pauza, izmedju dva tako teska meca!

Linda

pre 14 godina

@amantino
Izmišljaš. Ana je je ove godine igrala finale IW-a, treće kolo LA... Sad stvarate novi stereotip kako Ana godinu dana nije prešle drugo kolo. Inače, tebi je žao što Ana nije pala sa jedanaestog mesta. Kad bi znao više, bilo bi ti jasno da Ana ove sezone ne brani gotovo ništa, zato i nije pala niže.

Jovan

pre 14 godina

Чини ми се да Новак што више постаје човек то у исто време и губи спортске дрскости, која му је у почетку била најача страна. Што наш народ каже не можеш и јаре и паре.

Itnja

pre 14 godina

Komentator na RTS-u je bio ocajan! Nenormalno je isticao Federera. Na kraju mi je bilo muka (nemam Sport klub, tako da sam morala da gledam RTS). Viskovicu vrati se!

boki

pre 14 godina

Nije za osudu ovakav poraz.Jednostavno mec protiv Nadala je za Novaka bio mnogo vazniji.Mislim da je Federerov forhend presudio ovaj mec.Taj udarac toliko dobro igra da bi ga jednostavno trebalo izbegavati.

Baston PG

pre 14 godina

Dobar turnir za Novaka. Šteta što nije ponovio igru iz polufinala. Mislim da Federer ne može mnogo bolje od ovoga sinoć, a pogotovo forhend, koji je Novak trebao da izbjegava što više. Novak je mogao sinoć bar 30% bolje. Igra u polufinalu daje nadu da se nadamo dobrom rezultatu na US Openu. Napred NOLE!

messi

pre 14 godina

Konacno su dosli i trenuci Novakovih navijaca,dugo ih nije bilo. Cestitam,Novak je igrao sjajno uostalom kao i svaki put protiv Rafe,ali ipak ne zaboravite da je Nadal pre neki dan dosao sa terapija.Kad je bio zdrav bio je najbolji,samo zdravlje neka ga sluzi i bice opet,u to nema sumnje. Novaku zelim da ponovi bar delic igre protiv Rafe i pobedice,ali poznavajuci njegov mentalitet tesko!
(messi, 23. avgust 2009 11:27)
i covek izgubi,ccc..I jel sam nesto pogresno rekao?!

Obi007

pre 14 godina

Juce tokom meca nole - rafa komentator je spomenuo da u strucni stab Noletov dolazi Tod Martin,dali iko ima neku informaciju o tome??

kima

pre 14 godina

Samo jedna opservacija na ovaj mec. Ukoliko ste obratili paznju na Noletov spinovan servis na Rodjin bekend, ovaj uvek odgovara slajzom, a svi znamo da je slajz spora lopta, dakle idealna prilika da se odmah ide na mrezu. I naravno problem je sto Nole jos nema dobar odgovor na bekend slajz sa druge strane. Kad to resi bice uvek ravnopravan sa Federerom.

Radoslav

pre 14 godina

Veliki uspeh je biti u finalu mastersa,kao veliki fan Novaka Djokovica ipak nerazumem da mu strucni stab savetuje drob shot i da mu taktika protiv tako velikih igraca nije da salje sto dublje lopte u teren,to nije jednostavno ali bi bilo daleko produktivnije da to radi,uz zelju da promeni taktiku a ako treba i trenera puno uspeha na US OPENu za NOVAKA pozdrav od Radoslava iz Kragujevca

Srdjan

pre 14 godina

Pa jel neko rekao Noletu da je 13 nezgodan broj,tako je bilo i sa Rodjom koga ne gotivim ni malo ali je Nole trebao da smiri strasti pa ako je od 19 meca 5 puta pobedio Rafu gde su one 14 pobede>Izgleda da Nole stoji lose sa matis po njemu je 5 vece od 14.A sad bitno bobedi Rafu natrci na Rodju i on ga odere,Ako pobedi Rodju natrci na Rafu i on ga odere.Ako igra u polufinalu sa Rafom on ga konstantno ljusti.Sad ga pobedio i vec je osvojio titulu.Nije njemu zort Rodja KOD NJEGA POSTOJI VIRUS KOJI SE ZOVE '' RAFA ''.I onda sta se desava iz finala u finale koje gubi mi ga tesimo bice bolje sledeci turnir osvajas, i tako opet i tako opet,pa dokle dok i corava koka ne ubode neko zrno i mi smo happy.Pa briga me za njega on nece biti tehnoloski visak,nece biti gladan kao 3/4 SRBA,nece nikom od njih da pomogne i ne moze i ne treba niko ga ne krivi i tera na to ali dajte ne tupite mozak sa virusom '' RAFA '' i ''Rodja ''oni su za njega neizlecivi nego vidite sta ce te za mesec, dva,tri dali cete imati sta da radire ili gde da pobegnete jer se ovde necete hleba najesti pogotovo u tenisu u kome svi oni imaju pozamasne sume novca.Zaradili su i neka im je alal ali ce nama biti PALAL.Pozdrav virus '' RAFA ''.

judas priest

pre 14 godina

Tek sto provjerih atp listu za ponedeljak 24.8.Moze li neko molim vas da mi objasni,zasto Andy Murray ima 360 poena vise nego prije turnira u Cinncinaty-ju,kada je ispao u polufinalu,a prosle godine osvojio ovaj turnir.Trebao je valjda da izgubi 1000 poena posto nije odbranio titulu?

MareCA

pre 14 godina

@GocaCA
Slažem se da je federer No1, ali i ovaj naš nije samo lokalni već u prvih 10 na svetu. Pa evo i kad koristim razum nevidim zašto je problem voleti nekoga samo zato što je moje nacionalnosti(srbin). Misliš da se bilo gde u svetu drugačije razmišlja? Pa videla si koliko su britanci voleli svog Henmana iako je bio lošiji teniser od ovog našeg lokalnog. Misliš da su nekada navijali protiv njega? Ja isto volim da gledam federera kako pobeđuje i on stvarno jeste No1, ali ću između njega i novaka uvek navijati za novaka. Zato nas svi i gaze zato što smo tako mirni i fer. Treba uvek gledati da braniš svoje čak i ako to neki pojedinac, po tvom mišljenju, možda i ne zaslužuje..Ja samo kažem ugledajmo se na britance, amerikance i francize kada je nacionalni ponos u pitanju i daleko ćemo dogurati..

GocaCA

pre 14 godina

@Milan90K
"Kako ljudi mogu da vole Federera i Nadala vise nego Djokovica!"
Cudis se?
E, pa mogu, Milane, mogu!
Federer i Nadal su svetske velicine, a Djokovic samo lokalna velcina.
Znaci volis Djokovica samo zato sto je Srbin, zar ne?
E, sada dolazi najtezi deo za shvatanje: razmisli dobro pre nego sto odgovoris: Da li je to sto je neko Srbin dovoljan razlog da ga se voli???? Ili, ne daj boze, obozava, kao tu neki?
Sta bi ti rekao da cujes da neko recimo, obozava Davidenka? Rekao bi da je lud ili tako nesto. E, pa tako meni izgleda tvoj komentar.
Nece se ovo mnogima dopasti, ili mozda i hoce, ako malo pocnu da misle.

Viktor

pre 14 godina

Federer je zaista veliki igrac, ali samo to...Bilo je zaista ljigavo s njegove strane kada je sa podsmehom rekao "...da, i ja Novaku zelim sve najbolje na US Open-u, aplauz molim..." aludirajuci na to da je glupo sto njegov potencijalni protivnik zeli njemu sve najbolje jer on svakako ne zeli nijednom igracu srecu na US Open-u jer ga on zeli osvojiti. Nacin na koji je izgovorio tu recenicu, podsmeh na njegovom licu...bljak! Ocigledno bi trebalo da dodje do nekog dna u svom zivotu kako bi samo poceo da razmislja o znacenju reci - covek.

Danica

pre 14 godina

@GocaCA
Bravo Goco, odlicno receno, ali ... sada se pazi.
Navalice na tebe oni iz druge ulice. Ne sme ovde bas u tolikoj meri da se koristi razum.
Eh, da je vise ljudi u ovim tuznim zemljama mislilo poput tebe...

sasa jokic

pre 14 godina

Ja ne znam da li je vecina ljudi koji daju komentare gledala oba meca, polu finale, i finale. Razlika u igri je bila ogromna. Prvo servis, protiv Nadala je servirao mnogo vise aseva, i plus imao je mnogo veci procenat ubacenog prvog servisa. Drugo imao je neuporedivo manje neiznudjenih gresaka, i vise vinera. Trece bio je mnogo sveziji, imao je vise snage, i zato je sve lopte vracao duboko u tern na osnovnu liniju, a ne na servisnu sto je bio slucaj u mecu protiv Federera. Cetvrto, zar niko nije primetio isuvise malu pauzu izmedju dva meca?! Da je igrao na nivou kao protiv Nadala, lagano bi ga dobio 2:0, ali lagano! Jucerasnja igra Noleta je daleko ispod njegovih mogucnosti, samo pogledajte statistiku. Noletova izjava da je igrao dobro,ali da je Federer bio bolji je u domenu fer pleja. Novak je igrao lose, i tu lezi razlog poraza, nista drugo. Ali boze moj svako ima los dan, pogotovo ako je ovako mala pauza, izmedju dva tako teska meca!

ja.jel se cujemo?Jel radi mikrofon?njiiii!

pre 14 godina

Najvise volim ove koji ostavljaju komentare protiv Noleta i velicaju Federera.Pa ljudi sta ste vi,koje vi probleme imate?Jel ste Srbi ili niste!?Neverovatni ste obozavate Nadala ili Federera i jedva cekate da pljunete Noleta.

NS

pre 14 godina

"Federer i Nadal su svetske velicine, a Djokovic samo lokalna velcina." kaze Gocaca.

Pam jeste, Goco, potrefila si, zato Novak stalno igra protiv Federera i Rafe. Protiv njih mogu samo "lokalne" velicine da igraju. Na najvecim turnirima kao Rolan Garos, Vimbldon, USO, i svi m ostalim mastersima igraju samo lokalne velicine. Kako si ti samo pametna!

Anony

pre 14 godina

Niti je federer igrao odlicno,niti je novak igrao ocajno.Federer je rabio noleta nekom prosecnom igrom.Kog je boljeg igraca pobedio novak u zadnjih 6-7meseci.Nije uradio apsolutno nista,pobedjivao je 20+ igrace i toliko.Taj mech u madridu koji je novak odigrao najbolje ikada protiv nadala je zbog toga sto je nadal vec bio povredjen,samo sto tek federer uspeo da iskoristi.Kao i sada velicati pobedu protiv rovitog nadala je glupo.

Milan90KL

pre 14 godina

Citam sve ove komentare i ne verujem koliko ljudi ima koji vise vole Federera i Nadala nego Djokovica! Svaka cast, ljudi! Trebalo bi da se stidite!

mile OVA

pre 14 godina

Ako se vec uporedjuju Nole i Federer treba da pogledamo sta je Fed sa 22 godine osvojio, a to je 1 grand slam , 2 Mastersa i 2 finala istog. Nole sa 22 1 grend slem i 1 finale, 4 mastersa i 6 finala. Ne zaboravite ove godine se igra jos US open i 3 mastersa. Zakljucak, jos je rano davati ocene o Noletu, strpite se jos 6 godina kad Nole bude imao 28 godina kao Fed sad

djon

pre 14 godina

Da Federer je ovaj put bio bolji. Novak ga je dobio zadnjih par puta. Novace hvala i na porazu u finalu. Bice bolje drugi put. Koliko ono imas godina 22? Zivot je pred tobom i jos dosta velikih pobeda!
Ali da, primetio sam, javili se oni sto svojataju i velicaju tudje. Stara poznata prica sa balkanskih prostora. Nedostatak identiteta?
Nesto ala, "Bolje Svabsko govno nego Srpska pita". Pa dobro onda, prijatno, danas je vas dan!

milos

pre 14 godina

kaze juce jedan koga ste ocenili hrpom pozitivnih glasova- cuvaj se placko stize Nole ekspres. IIIIII sigurno i danas imate neki slican komentar... placko ili ne razvalio je "neplacka"

Itnja

pre 14 godina

Komentator na RTS-u je bio ocajan! Nenormalno je isticao Federera. Na kraju mi je bilo muka (nemam Sport klub, tako da sam morala da gledam RTS). Viskovicu vrati se!

azra

pre 14 godina

stvarno mi nisu jasni nasi ljudi koji navijaju za Federera kad igra protiv Novaka..svasta.i ovo uopste nije bilo ciscenje,vec vrlo neizvesno u 2.setu i realno bi bilo da su igrali 3 seta

marina

pre 14 godina

strasno....daj ostavite federera vise na miru..pravi je gospodin..za razliku od noleta...on prvo treba da se nauci osnovnoj kulturi i da skrati jezik a posle mooooozda i pobedi...napred federer!!!! ipak si ti vrh za sve njih...

Vamos Rafa&JJ

pre 14 godina

Pa gde su sad svi oni koji su ga nahvalili, kad je pobedio Rafu? Bilo bi me sramota da navijam za nekog samo kad pobedjuje!
Sa Rafom i kad gubi, i kad pobedjuje!
Vamos Rafa!

Plavooki Miki

pre 14 godina

Novak sigurno osvaja US Open. Federer zna da je dobio samo zato sto je Novak tako hteo i zato mu se onako uvlacio posle dodele pehara - kao, posalice i doskocice - ciji je veci (pehar), a u stvari - batice, nemoj da me mnogo razvalis na US Openu. Zivi bili, pa videli.

Dokle vise ti peskiri?

pre 14 godina

Ne znam da li ste primetili, ali vise mi je pun k@urac cimanja Djokovica i ostalih, kada pri svakom poenu maltretiraju klince da im daju peskir. Secam se, posto pratim dugo tenis, da kada se igralo pre 15-20 godina niko nije tražio i gnjavio klince, već je sam odlazio do stolice i uzimao peskir da se obrise. Veceras je Djokovic stvarno ispao dzukeletina kad je pogledom ubice cekao klinca da mu doda peskir kad je poceo gem. Kao da nije mogao da ga ostavi lepo sa strane i servira.

sasa jokic

pre 14 godina

Nije u redu da se zbog reklama pravi ovako mala pauza izmedju polufinala i finala. Novak nije imao snage za prave udarce. Neko rece i da je igrao kao proti Nadala, ne bi ga dobio. To nije tacno, pa i sa ovako slabom igrom poveo je 3:0 i imao set loptu. Prema tome, sto se tice betona nijanse su u pitanju. A da ne pricam da je Federer igrao jednu od boljih partija! A drop shot, to je Balkanski mentalitet, kada si ocajan, pokusavas da ponizis protivnika, u totalno pogresnom trenutku. i naravno kao uvek ispadnes magarac!

Pozdrav iz Kanade

pre 14 godina

Samo kratko da sumiramo:

Jelena Jankovic - sampion u Sinsiju

Novak Djokovic - 2. u muskom singlu u Sinsiju

Zimonjic i Nestor(ovic) - prvaci u dublu u Sinsiju

Pa, ljudi, sta hocete jos - Srbija je zakon !

Glas razuma

pre 14 godina

Sve cestitke Noletu sto je igrao finale uopste !
Federer je zaista arogantan, iako bolji juce, pozdrav na kraju sa Noletom ukocen i jedva ! Koja razlika u odnosu kad izgubi,suze i sl.

Ima zaista mnogo zlog i zlobnog sveta u okruzenju

@nikola
Nasi nisu ni prineti hrvatskim novinarima, slusaj samo kako besomucno HVALE svakog svog sportistu bez obzira gde i kako igra !
Sto je u redu, treba navijati za svoje a ne tudje !
Pozdrav dugogodisnjem Nacelniku odeljenja u Palmoticevoj !

mare

pre 14 godina

zasto ne pise 'superiorni federer pobedio djokovica' kad je realno tako bilo??!! ono juce je bilo ocekivano jer tamo nije bilo ni 30% pravog nadala!
GO ROGER!

gogen

pre 14 godina

Bravo Nole!Višemi je žao što posle duela izmedju tebe i Rafe profitira Federer. Toliko unesete sebe u vašim medjusobnim duelima, tako da, bez obzira ko izlazi na crtu Federeru,on gubi.Volela sam da pobediš, ali šta je tu je. Samo napred.Ne slušaj zlonamernike, jer ako zastaneš kod svakog psa koji zalaje, nikad nećeš stići na cilj. Pozdrav za sve naše tenisere, bez obzira koliko uspešni bili!BOLJI SU OD FUDBALERA koje i mi plaćamo za razliku od tenisera!

Partizan iznad svih!

pre 14 godina

@GocaCa
Pa nije potrebno da volis ili obozavas (ni ja ga ne volim, jer je gan), ali bi trebalo da navijas za njega kad igra, jer ipak predstavlja Srbiju.Premalo sportskih uspeha imamo, da ne bismo na svaki bili ponosni.

Autor je dugogodisnji trener TK BANjICA

pre 14 godina

Vreme je da postavimo stvari onakvima kakve one jesu...evo prave analize...dosta je bilo navijackih komentara, pristrasnih...i neznalackih u svakom smislu te reci...Ovde se spominju...Drvo Rodik, ruzni Marej...drogirani Nadal...i tako dalje...u tome prednjace ljudi koji stvarno ne znaju nista o tenisu, kakav je to sport...o cemu se tu zapravo radi? E pa dragi moji...za vasu informaciju...svi igraci u prvih deset na svetu su apsolutno vanserijski...narucito prvih sest koji su jako dugo tu gde jesu...naravno sem Del Potra, ali i on je tu vec godinu dana...razlika izmedju ovih velikana i ostalih tenisera je u konstantnosti...Rodik, Federer, Nadal: ljudi koji su skoro punu deceniju u top deset.. Marej, Djokovic: takodje vec dugi niz godina...Marejev proboj je bio prosle godine, a Novak je to ucinio 2007...E sad...Jedan covek se izdvaja i iz ove grupe...To je Federer...genije tenisa...covek koji zaista igra kao da nije sa ove planete...Da bi njega dobili morate da igrate maltene savrseno...ali i da on nije na svom najboljem nivou...Rodik u Vimbldonu..na primer, igrao je fantastican mec, ali ni to nije bilo dovoljno, Nole danas nije imao nikakvu sansu...jer nije dobro igrao...narucito prvi set,a i da je igrao dobro, protiv ovakvog Federera tesko da neko ima sansu...Zato, pratite tenis zbog tenisa, a ne zbog navijanja i posmatrajte realno situacije ...pozdrav svim pravim ljubiteljima ove sjajne igre...

gradjanka

pre 14 godina

što nema preporuka?
što nema novakovog tatice na turnirima?
a što se finala tiče, meni sve potaman.
kralj je kralj!
sve bolji!
a već ga otpisali!

oksimoksi

pre 14 godina

Predlazem redakciji b92 da teniski sajt podeli u dve podsekcije:

1. za frustirane komsije
2. za ostale, ukljucujuci i komsije koje uzivaju u tenisu

Razmisljao sam da predlozim i podvrstu "jest' budala ali je nasa" ali sam odustao. Ne zelim da unosim konfuziju u domacu postersku populaciju.

Malo vracanja milog za dragog je ok, ali da ce drage komsije u ovolikom broju, i sa ovakvim entuzijazmom, da skoce na naseg Noleta nisam ocekivao.
Ali dragi moji "susjedi", Nole vam je na najlepsi moguci nacin odgovorio. Nasmejan je prisao Fedeksu i cestitao mu. To je sport a Nole ga na najlepsi nacin reprezentuje.
Vi imate vasih 5 minuta i iskoristite ih kako zelite. Jedan masters turnir, jaka stvar. Nole na raspolaganju ima jos 5 godina vrhunskog igranja i dace Bog jos 75 godina lepih uspomena. Razmislite o tome.
I da, Nole je juce razbio Nadala.
I da, Fedeks je danas razbio Noleta.
So what?
Srecni sada?
Onda tutanj.

Ajde nasi! US Open je nas, osvajamo ga makar i gubili.

Jasna

pre 14 godina

Cim je mec poceo, bila sam 100% ubedejena da Federer pobedjuje. Mislim, sta reci. Ovaj covek je jednostavno kralj tenisa i kada ovako dobro igra tenis, ne moze mu niko nista. Federeru, kralju moj, ajde navali sada na odbranu titule na US Openu. Zelim ti da ga osvojis i po 6. put!

James Hunt

pre 14 godina

Roger Federer a.k.a "Placljivko" kako ga vi prozvaste, bolji od Novaka Djokovica a.k.a "Tsonga je brz ali je Novak savrsen" - 6:1, 7:5. Kad ce neki shvatiti da mrznjom prema drugima ne pomazete Novaku.

Stefan

pre 14 godina

FANTASTICNI Novak pobedio Nadala ( koji je daaaaalekooooo od svoje prave forme ) a nije mogao Fedexa... Ma bezi...
Ispade da Nadal nema pojma...

Ivana

pre 14 godina

Federer je odigrao maestralno i još jednom pokazao zašto je najbolji! Novaku svaka čast. Idemo Roger do nove titule na USO! GO ROGER!!!

Taca

pre 14 godina

Da nisu zalosni i jadni, bili bi smeshni pojedini komentari ovde, koje pishu \'strucnjaci\' ni za shta....Da imate malo mozga, ne bi pljuvali Novaka, vec bi mu zahvaljivali i velicali ga.Covek je kralj na terenu i van njega.I kada gubi nadje neku trunku raspolozenja i smeje se. Ali braci Srbima to nije dovoljno, \'\'jer oni su perfekcionisti u svemu\'\' , pa hoce mashinu koja stalno i samo pobedjuje...Ne, ipak je bolje pratiti Nadala i Federera, i bodriti njix, nego nasheg Novaka, koji nam je omogucio toliko toga, ali to nije bitno,jer je on dobar samo kad pobedjuje.Kada bi Novak uzeo drugo drzavljanstvo, i igrao za dr. zemlju, tada bi morali da se zadovoljite Troickim, najvishe 1/8 finala (i to je mnogo) na svakom turniru. Nema Nole nash mentalitet, jer da ga ima, NIKAD ne bi ni bio prof. teniser, a kamoli 4 na svetu..BEDNO I SEKIRACIJE VREDNO..

Prota Mateja

pre 14 godina

Veliko hvala Novaku sto je juce usrecio nas, njegove iskrene navijace a danas sto je svojim porazom protiv Federera pruzio malo zadovoljstva i novinaru hrvatskog sportskog portala, inace medijskom partneru naseg B92 i svim onim gradjanima Srbije kojima poraz nasih sportista donosi najvecu srecu u zivotu.

Baston PG

pre 14 godina

Dobar turnir za Novaka. Šteta što nije ponovio igru iz polufinala. Mislim da Federer ne može mnogo bolje od ovoga sinoć, a pogotovo forhend, koji je Novak trebao da izbjegava što više. Novak je mogao sinoć bar 30% bolje. Igra u polufinalu daje nadu da se nadamo dobrom rezultatu na US Openu. Napred NOLE!

batone

pre 14 godina

mora da se zna ko vozi frezu a ko otvara kapiju...
vecno ces ti biti treci...izgleda da je tebi to dovoljno...i igraj sto vise drop shotova molim te, idu ti od ruke, a mozda i ne 100%

Srdjan

pre 14 godina

Pa jel neko rekao Noletu da je 13 nezgodan broj,tako je bilo i sa Rodjom koga ne gotivim ni malo ali je Nole trebao da smiri strasti pa ako je od 19 meca 5 puta pobedio Rafu gde su one 14 pobede>Izgleda da Nole stoji lose sa matis po njemu je 5 vece od 14.A sad bitno bobedi Rafu natrci na Rodju i on ga odere,Ako pobedi Rodju natrci na Rafu i on ga odere.Ako igra u polufinalu sa Rafom on ga konstantno ljusti.Sad ga pobedio i vec je osvojio titulu.Nije njemu zort Rodja KOD NJEGA POSTOJI VIRUS KOJI SE ZOVE '' RAFA ''.I onda sta se desava iz finala u finale koje gubi mi ga tesimo bice bolje sledeci turnir osvajas, i tako opet i tako opet,pa dokle dok i corava koka ne ubode neko zrno i mi smo happy.Pa briga me za njega on nece biti tehnoloski visak,nece biti gladan kao 3/4 SRBA,nece nikom od njih da pomogne i ne moze i ne treba niko ga ne krivi i tera na to ali dajte ne tupite mozak sa virusom '' RAFA '' i ''Rodja ''oni su za njega neizlecivi nego vidite sta ce te za mesec, dva,tri dali cete imati sta da radire ili gde da pobegnete jer se ovde necete hleba najesti pogotovo u tenisu u kome svi oni imaju pozamasne sume novca.Zaradili su i neka im je alal ali ce nama biti PALAL.Pozdrav virus '' RAFA ''.

Radoslav

pre 14 godina

Veliki uspeh je biti u finalu mastersa,kao veliki fan Novaka Djokovica ipak nerazumem da mu strucni stab savetuje drob shot i da mu taktika protiv tako velikih igraca nije da salje sto dublje lopte u teren,to nije jednostavno ali bi bilo daleko produktivnije da to radi,uz zelju da promeni taktiku a ako treba i trenera puno uspeha na US OPENu za NOVAKA pozdrav od Radoslava iz Kragujevca

Marko

pre 14 godina

Zna se tko je kralj...
Kad Fed odigra ovakav meč, nitko mu ništa ne može, pa ni Nole u najboljem izdanju. I nemojte sad pljuvati ni po kojem od njih dvojce.

Lavlje Srce

pre 14 godina

Cim nema Noletovih ravnih forhenda,kad su mu noge brze kao Boltove,znam da je stegnut,nekako u grcu,nedovoljno motivisan,i onda ga cak ni prvi servis ne sluzi onako kako ga je tokom celog turnira sluzio ali bez obzira mislim da je prvi favorit za osvajanje US Opena, pre svega zato sto je kao veliki sampion izasao jos jaci posle "krize" rezultata na betonu,a Nole je kralj betona kad je motivisan.

Boban

pre 14 godina

Hajde ljudi , kako mozete da omalovazavate Noleta , pa valjda ste primetili srpske zastave na stadionu .Nas covek je igrao u finalu i izgubio. Trebalo je stici u bilo koje finale na planeti , to je uspeh.

Ivan

pre 14 godina

Ok, Novache, sada chekamo izgovor... Ipak je nemoguce da si izgubio tek tako, mora da ima neki skriveni razlog, podeli ga sa nama smrtnicima, molimo te.

messi

pre 14 godina

Konacno su dosli i trenuci Novakovih navijaca,dugo ih nije bilo. Cestitam,Novak je igrao sjajno uostalom kao i svaki put protiv Rafe,ali ipak ne zaboravite da je Nadal pre neki dan dosao sa terapija.Kad je bio zdrav bio je najbolji,samo zdravlje neka ga sluzi i bice opet,u to nema sumnje. Novaku zelim da ponovi bar delic igre protiv Rafe i pobedice,ali poznavajuci njegov mentalitet tesko!
(messi, 23. avgust 2009 11:27)
i covek izgubi,ccc..I jel sam nesto pogresno rekao?!

razočarani šetač

pre 14 godina

Ne zna se ko je bio gori u ovom meči Nole ili komentator koji je u prvom setu rekao da „Nole i ne igra tako loše!?“. Valjda ima problem da nazove stvari pravim imenom.
Tužno je, taman smo pomislili da se vratio kad ono međutim. Daleko je ovo od Noleta 2008. Nole najbolje zna šta se desilo.

Aca Znalac

pre 14 godina

Aman Nole sta se to desilo. Igras kao malo dete. Ajde sta sada da se radi. Imaj veru u sebe. Budi daleko koncentrisniji i jaci. Ovo je bED, BEd, bED.

budjav lebac

pre 14 godina

Steta.Ipak Nole je najbolji srpski teniser ikada i ja cu uvek biti uz njega.Idemo dalje Novace do sledece pobede.Dotle uzivaj.

Marko

pre 14 godina

Zao mi je sto kod Novaka nema vise onog klinackog entuzijazma..a nije se ni u glavi popravio,kad bi malo vise koristio desnu hemisferu..Realno nema vise sta novo da ponudi svetskom tenisu a novi asovi neumitno dolaze..

pajke1977

pre 14 godina

Neznam da li je vredno vise gledati Djokovica, ne zbog njegove igre vec igre bez i malo volje za pobedom. Ne moze se biti jedan od najboljih bez te zelje. Zelim mu sve najbolje u njegovoj karijeri ali ja da gledam ovo mucenje vise necu....

Nenad

pre 14 godina

@Jelena
Jesam apsolutno za ravnopravnost žena, ali... "Pobedio je u ovom momentu bolji" - piše Jelena. Federer je u dosadašnjim momentima bio slabiji, to si htela da kažeš. Ako već ne umeš da vidiš igru, valjda znaš da Federer ima 15 "grend slemova", šesnaest "mastersa" i 61 osvojeni turnir. Ne piši bez veze.

Boki

pre 14 godina

Sve cestke i jednom i drugom teniseru. Federer je veceras bio bolji i zasluzeno pobedio. Od Novaka smo ocekivali vise, ali i finale je veliki uspeh. Jedna zamerka organizatoru - vreme odrzavanja finala - po lokalnom vremenu oko 12:30, a Novak je svoj mec zavrsion oko 21 sat prethodno vece - Federer je imao barem 5 sati odmora vise sto je u ovom slucaju sigurno mnogo znacilo i mislim da je to jedan od kljucnih razloga Novakove slabije igre.

Danica, Bratislava

pre 14 godina

Ljudi moji, zivim u inostranstvu i ovog puta sam gledala preko Sport+. Komentar na srpskom.
Boze, ko je onaj komentator?
Kako taj ne zna sta da kaze i kako taj prica banalnosti, a te prazne recenice izgovara sa takvim znacajem i samouverenoscu da je to cudo jedno.
Gde je Kusturica da ovo vidi?

goran

pre 14 godina

Đoković mi sve više liči na Safinu.Safina je izuzetan talenat,borac i pre svega igrač ali redovno gubi finale i od slabijih protivnica,Đoković to čini isto.Ajde što izgubi od Nadala i Federera mada može i njih da dobije ali da izgubi od Hassa mislim stvarno,neuporedivo je Đoković bolji od Hassa!Mora da povrati veru u sebe i to je to.Šteta za njih dvoje(moraju rešiti problem u glavi,nema druge)!!!

Igica Igičević

pre 14 godina

And....GocaCA hit the point. Upravo to, i pozdrav svim navijačima Fedexa, jer obrazlagati zašto je taj čovek Car ovdje je potpuno nepotrebno.

Dava

pre 14 godina

Svaka čast obojici... Novak nije ponovio igru od sinoć, šteta. Realno, protiv ovakvog Federera nema šta da traži niti jedan teniser :(

Radoslav

pre 14 godina

Veliki uspeh je biti u finalu mastersa,kao veliki fan Novaka Djokovica ipak nerazumem da mu strucni stab savetuje drob shot i da mu taktika protiv tako velikih igraca nije da salje sto dublje lopte u teren,to nije jednostavno ali bi bilo daleko produktivnije da to radi,uz zelju da promeni taktiku a ako treba i trenera puno uspeha na US OPENu za NOVAKA pozdrav od Radoslava iz Kragujevca

G.T

pre 14 godina

Apsolutno realan odnos koliko ko vredi.Novak je odigrao dobro,Federer je ipak dokazao da je za par klasa bolji i zdravo djaci.Nole ja na trenutak iskoristio Federerovo opustanje na pocetku drugog seta,ali cim je ovaj opet zaigrao malo ozbiljnije,tu je bio prici kraj.Iskreno sam mislio da je Federer zavrsio posao Noletu izbacivsi Maria,i da ce mozda imati bolje sanse protiv Rodzera,ali izgleda da nije pravilo neku razliku.Pobeda nad Nadalom ne bi trebalo da bude nikakvo merilo njegovih pravih vrednosti.Jasno je bilo videti da se Nadal vratio nespreman,i trenutno je autsajder protiv bilo koga iz prvih 5. Samo da podsetim da ga je prosle nedelje i Del Potro takodje isprasio sa 6:1.I na kraju,Neko bi trebao da Noletu skrene paznju,da skracene lopte praktikuje u drugom ili trecem krugu,a ne u finalu,i to protiv jednog Federera,koji je taj udarac doktoriao..

judas priest

pre 14 godina

Tek sto provjerih atp listu za ponedeljak 24.8.Moze li neko molim vas da mi objasni,zasto Andy Murray ima 360 poena vise nego prije turnira u Cinncinaty-ju,kada je ispao u polufinalu,a prosle godine osvojio ovaj turnir.Trebao je valjda da izgubi 1000 poena posto nije odbranio titulu?

lasur alfil

pre 14 godina

--Gledao i uživao. Vidio velemajstora. Stas prvo razredan, gospodsko ponašanje, veliko znanje i iskustvo. Kretanje vrlo vrlo racionalno, potrošnja snage minimalna. Poeni maestralno odigrani. Emocije uravnotežene, bez ispada, a psiha stabilna i nepokolebljiva. Eto, to je Federer. Đoka, od toga svega nema ništa. Igra nestabilno. Psihički i fizički zaostaje mnogo. Labilan, nervozan, narcisoidan, nestrpljiv. U toku meča, česti ispadi. Širi ruke, pogled u visine, mrmlja u bradu, zvera okolo,busa se u prsa šakom ili prstom, baca reket, te time pokazuje nedoraslost i loš odgoj. Pomalo boležljiv, malodušan i ne realan. Pridaje veči značaj opremi, umjesto igri. Može upiknuti koji turnir, ali budućnost mutna.
Prekid karijere, najbolja je opcija, u protivnom, slijede blamaže u budućnosti.

Draganche

pre 14 godina

...some dance to remember,some dance to forget...

U polufinalu igra kao da osvaja titulu,a u mecu kada se i osvaja titula tako se uplasi ili sta?!
Tesko je bilo gledati ovaj mec ne zbog toga sto je Novak izgubio,vec zbog njegove igre.U svakom slucaju hvala za ono sinoc.
Cestitke Federeru!

neki lik

pre 14 godina

Definitivno nije bio dan, al da se razumemo Nole nikad nije dobio Federera kad je ovaj igrao ovako dobar mec, za 24 sata je dokazao i pokazao da je bolji od novih nada Mareja i Djokovica i da je najbolji i u ovim godinama, jedino danas fali Nadal koji je psihicki najjaci na turu i zato ima tako dobar skor protiv najboljeg ikada...

boki

pre 14 godina

Nije za osudu ovakav poraz.Jednostavno mec protiv Nadala je za Novaka bio mnogo vazniji.Mislim da je Federerov forhend presudio ovaj mec.Taj udarac toliko dobro igra da bi ga jednostavno trebalo izbegavati.

NI

pre 14 godina

Kad Federer igra najbolje sto moze onda ga niko ne moze pobijediti na travi i betonu. To je cinjenica.

Pitanje je koliko dugo moze Federer da igra ovakav tenis. Ipak mu je 28 godina.

Pljuvati sada po Novaku je smijesno.

Sasha

pre 14 godina

Nole, poceo si bolje da igras, sto me raduje. Sada odmori, analiziraj danasnje greske i spremi se da osvojis US OPEN, ti to mozes !

Dusan

pre 14 godina

Cestitke majstoru na novoj tituli, i cestitke Novaku za vise nego solidan uspeh. Siguran sam da je Novak ovim zadovoljan, pa mislim da nema potrebe da mi, njegovi navijaci, ne budemo.

Meni je ovo bio super zanimljiv mec iz nekih drugih razloga. Za pocetak, posle par poena, a definitivno osle drugog game-a je bilo jasno da Novak nije ni izasao na teren da ovo dobije. Njemu se to desava s vremena na vreme i po "govoru tela" i izrazu koji ima na licu odmah znate kako ce mec da izgleda.

Mec je odlican pokazatelj sta razlikuje istinskog sampiona (kakvi su Federer i Nadal) i vrhunskog igraca (kakav je Novak bez sumnje). Novaka uspeh zadovoljava, dok Federera cini gladnim za jos, i nikada nije dosta. Bez obzira sto je recimo kod Nadala taj "killer instinct" potpuno jasno izrazen, licno mislim da je potpuno isto sa Federereom - on je podjednako nemilosrdan egzekutor svih koji ne nadju snage da se suprotstave na pravi nacin.

Novak je ovo finale izgubio sinoc. Nadalu je na megdan izasao napumpan adrenalinom i videlo se koliko svaki poen znaci. Videlo se i pod kolikim je pritiskom da mec zavrsi i koliko je bilo olaksanje kad je dobio. Ne mogu a da se ne otmem utisku da se Novak sinoc hrabro borio i izborio sa demonima onog poraza od Nadala u finalima Monte Karla i Rima, i pogotovu polufinala Madrida, kada je bio tako blizu, a ipak izgubio. I Novak je zasluzeno bio zadovoljan sinoc. To je bilo to.

A Federer...? Pa Federer je dobio Nadala na sljaci u finalu Madrida. Pa osvojim Roland Garros. Pa Wimbledon. Pa se vratio na mesto broj jedan. Pa postao otac. Pa sinoc bio apsolutno dominantan protiv Murrey-a kojim ga svi vec plase godinu dana kao baba rogom. I sta je ostalo? Pa ostalo je da jos jednom decku koji ga skida sa trona vec 3 godine pokaze gde mu je mesto. I kralj to odradi bez da se namrsti mnogo. E to je karakteristika sampiona. Federer je zadovoljan covek.

I jedno "tehnicko" zapazanje sa finala, nesto sto stvarno ne mogu da razumem, i samo mi potvrdjuje da Novak nije ozbiljno ni razmisljao o pobedi veceras. U prvih par game-ova bilo je jasno da bekhend ne radi. Ok, forhend. Da sve bude interesantnije, setite se kako je Novak sinoc ubio nadala onim inside-out forhendima, i to na Nadalov jaci udarac, forhend, s obzirom da je levoruk. I ko kod da je bio na Nadalovom mestu, nista tu ne bi mogao da uradi sinoc. Poznato je da sistem koji radi ne treba menjati. A koliko ste puta videli Novaka da POKUSA da to odigra veceras? NIJEDNOM!!! Mnogo cudno i mnogo glupo...

Bice zanimljiv US Open. 'Aj uzdravlje!

nemanja

pre 14 godina

Magija Rogera Federera...Jednostavno,danas je odigrao perfektno,a kada ga udarci slusaju..nema tenisera koji moze da mu parira..Bravo Roger!!!!

iznenada

pre 14 godina

Cestitam Novaku na dobroj igri sveukupno na turniru i na postignutom rezultatu. Moje licno mishljenje je da Novak nije neshto bitno loshije odigrao danas u odnosu na juce, stvar je u tome da Federer neguje drugaciju igru koja manje odgovara Djokovicu(i pored losheg skora koji ima utisak je da je uvek bolje izgledao na terenu protiv Nadala npr). Plus Federer nas je danas podsetio na to kako je njegova igra izgledala tamo 2005: precizno brzo sa dosta samopouzdanja. Federer sam uzrok vecine svojih poraza. U svakom slucaju ja sam zadovoljan Novakovom igrom i mislim da mozemo ocekivati dobar rezultat u Njujorku, videcemo dali ce Federer zadrati ovaj nivo igre do kraja US opena(znamo da njegova psiha ume gadno da se poigra s njim kad je pod pritiskom).
I mislim da nije poshteno da se jucerashnja pobeda preterano gleda kroz prizmu Nadalove povrede. Novak je juce jako dobro igrao, on na betonu po meni i inace ima blagu prednost u odnosu na Nadala, na kraju krajeva vidjali smo to u njihovim ranijim duelima....

luka

pre 14 godina

@ 152 (sasa jokic) : Kažeš, Novak bi dobio Feda lagano 2-0 da je igrao protiv Nadala. Pa u tom i je stvar. Federer ne igra balone na pola terena kao Nadal, i ne daje ti vremena da se namjestiš i napadneš inside-out forehandom, kako neki ovdje primjećuju. Zato i je najbolji, jer igra najbrži tenis i većinu lopti udara na penjanju,i stoji na osnovnoj liniji, a ne 3 metra iza nje.

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ ha, poruka 160.

BAŠ LEPO.Verujem da bi i Novak bio srećan zbog Vas!!Najveća stvar na svetu je učiniti nešto za drugog.Lepota je u davanju i uvek je zadovoljstvo onog ko daje.Jedan čovek je čitav svet.NOVAK BI BAŠ BIO SREĆAN,verujem, a i ja sam JER JE VAMA BAŠ DRAGO.To je baš lepo,jer ako je vama drago odmah je lepše onima oko vas jer zračite pozitivnu energiju zadovoljstva.
----------------------
@ Dušan

Dobronamerno ste sve analizirali i uglavnom se slažem s Vama.

ONO ŠTO JE SADA IPAK JASNO je - naš NOLE je zapravo KOCKAR. Nole ima KARAKTER KOCKARA i zato uvek igra tzv. "drop šot". To je tako, možete voleti, ne voleti, ali je to tako i taj kockarski karakter donosi puno uzbuđenja,avantura,neizvesnosti,interesantan je i vrlo teško se leči,menja....nikad niste sigurni,stalna je neizvesnost...to je tako...

On je i čovek koji uradi sve da mu se plan ostvari.Njegov plan za ovaj meč je bio poraz i Nole je sve uradio da izgubi i cilj ostvari.

ZANIMLJIVO JE da je i prošle godine ODIGRAO jedan od svojih najboljih mečeva u POLUFINALU PROTIV isto NADALA, a onda u finalu IZGUBIO.Čini se da su ta polufinala ZA NJEGA zapravo BILA FINALA. Ako je to tako,ako je on zadovoljan,da li mi imamo pravo da bilo šta dodamo?

IZNENAĐUJE jedino da fizički nije bio spreman a dan pre je izjavio da fizički nikada nije bio spremniji. O psihičkoj pripremi nema ni pomena sem što se vidi da je zaboravio na Štutgart kada je izjavio da je konačno shvatio da se mora boriti za svaku loptu!! To je juče zaboravio što je i logično jer se nije uklapalo u plan za jučerašnje finale,jer borba za "svaku loptu" znači želju za pobedom a to juče nije bio cilj.

U svakom slučaju,ČESTITIKE Noletu i Fedu za lepe poteze kojih je juče u finalu bilo.

ČESTITKE NOLETU posebno, jer je kao 4.na svetu ulaskom u finale drugi put uzastopno,PREVAZIŠAO SVOJU POZICIJU NA LISTI i borio se s najboljim na svetu!!!

ŠTO SE TIČE US OPENA, utisak je da Nole ne planira ukupnu pobedu, a dokle ima cilj da stigne videćemo.

oko

pre 14 godina

...citam, da proverim sebe..Definitivno, jedini dobar sportista u Srbiji koji je mrznju navukao na sebe. Na zalost to je tako. On i tata na malog Djokicu, puno su mrznje sejali...Doslo vreme za zetvu. Tenis? Koga to zanima kad je mali Djokica u pitanju.

Nesha

pre 14 godina

Ma sve je to ok. Realno ne trebamo se ljutiti. Veoma je tesko godinama biti u samom vrhu, Novak je uvek prisutan, uvek je on u polufinalu, finalu.... samo da nema jedne stvari a to je da se desava da cim pocne mec mi vidimo po njemu da on nece ni da pobedi, ni da se nervira, ni da unosi bilo kakve emocije. Jednom u 20 meceva mu se desi da izadje ovakav na teren i onda uopste nije zadovoljstvo gledati mec kada nam se cini da on sam ne zeli da pobedi.

Nikola

pre 14 godina

Po strani stavimo Djokovicevu lose-dobru igru, gde je meni, gledajuci ovaj mec, najmucnije bilo slusati voditelja u svom navijanju za Djokovica, gde mi je u trenucima bila muka. One koji to ne cine teraju sa JMS (javnog medijskog servisa).

Oliver

pre 14 godina

Igrati drop sot na 5:5 i 40:40 je zaista neshvatljivo.Ne mogu da pronadjem objasnjenje za tako nesto.Pitam se samo da li ce Krivokapic da prodje kao Viskovic jer je taj potez nazvao "glupim".

1234!

pre 14 godina

Fed je igrao mnogo dobro,Nole ipak nije mogao isto kao juce i to je to !
Realno iznervira coveka ovakav mec kada je Srbin ali sta je tu je,bice bolje....i zato se stvarno nadam se da ce se Nole osvetiti na US Openu ! ! !

Jovan

pre 14 godina

Чини ми се да Новак што више постаје човек то у исто време и губи спортске дрскости, која му је у почетку била најача страна. Што наш народ каже не можеш и јаре и паре.

dak bl

pre 14 godina

RF je definitivno bio u pravu kada je prije nekoliko mjeseci rekao da je pročitao Novaka i da ima igru za njega. Jednostavno igrao se kao mačka sa mišem. Zanimljivo je da je ritern Federera obavezno slajs na polovinu terena za šta Novak nije ima nikakvo rešenje, jednostavno lopta mu je preniska za viner, i ne ostaje mu ništa nego da izađe na mrežu, što je upravo i namjera Federera.Mislim da mora promjeniti trenera, vrijeme je plus malo više posvećenosti sportu

oko

pre 14 godina

kao sto se sve samo nama desava tako je samo nama i mogao da se desi Novak. Iver na pada daleko od klade ni Novak od oca. Necu da mi takvi i njima slicni vaspitavaju decu, ukljucujuci i danasnje bedno komentarisanje meca. Ah, ti mali ljudi...

vlada

pre 14 godina

Djokovic je dobar ali nazalost nije i nikada nece biti onoliko koliko bi smo svi zeleli..Pored toga, njegov najveci problem je fizicka sprema. Zar niste videli svi da je covek opet bio umoran?

jegood

pre 14 godina

Novak je igrao sasvim dobro, bilo je lepo gledati ga u 2. setu. Naravno Federer je bolji, ali Nole pokazuje napredak u igri i forma mu je na uzlaznoj putanji. Očekujem još bolji tenis na USO od njega.

Lazar Mijailovic iz Sopota

pre 14 godina

Ne znam sta da kazem...Pomalo sam ocekivao,iskreno..ali nisam prizeljkivao!Opet ne mozemo biti nezadovoljni jer FINALE JE FINALE!Rodzer je bio bolji,a forma mu se dosta popravila za razliku od one u prethodna dva puta i zaista je igrao dobro...Sad je red da se Nole revansira na US openu!!!

Nikoola

pre 14 godina

"Djokovic je dobar ali nazalost nije i nikada nece biti onoliko koliko bi smo svi zeleli..Pored toga, njegov najveci problem je fizicka sprema. Zar niste videli svi da je covek opet bio umoran?"

naravno da nije.
Federed je odigrao maestralno, a Djokovic je bio dobar i to je to...
naravno da ovaj poraz neće ni približno uticati negativno kao onaj u Madridu i mislim da Novak to pokazuje i u izjavama posle finala.
Nole is back i dobro je što baš u ovakvom trenutku sarađuje sa Timom...nema sumnje da će napraviti odličan rezultat na USO.

Aki

pre 14 godina

Nole konačno dobio bokal umesto tanjira. Šalu na stranu, ovakvog Federera je nemoguće pobediti, pa čak i da je Nole igrao kao juče protiv Nadala. Sjajan drugi set, šteta što nije bilo taj-brejka.

Vladan R

pre 14 godina

Jutros nakon pobede Djokovica rekoh da se malo saceka sa euforijom jer Novak jeste dobro odigrao ali Nadal nije bio pravi Nadala istoga mu je posao bio znatno olaksan. Veceras na zalost Federer je bio onaj pravi i kad je tako Novak a slobodno mogu da kazem niti bilo koji drugi teniser jednostavno nema sanse da ga dobije osim naravno Nadala ako se igra na sljaci.

Boško

pre 14 godina

Ljudi, prestanite više jednom porediti Đokovića sa Federerom. Ako imate imalo mozga, znaćete da je to besmisleno. Jedini igrač koji se eventualno može uporediti sa Federerom je Nadal. Sve ostalo je čista glupost.
Fedex je najbolji. Ali doći će bolji jednog dana i od njega. I tako redom. Nole ima svoj maksimum. A to je doći do Nadala(zdravog) i Federera.

Za Noleta sve najbolje!!

pre 14 godina

Kolo sreće se okreće stalno. Nekoga krene pa dobija sve redom, prošle godine je to na početku bio Nole sve do sezone šljake (ako izuzmemo Rim), onda je Nadal ušao u petu brzinu, a Nole je smanjio gas, a u Torontu i Sinsinatiju je Murray stupio na scenu. Nole je prošle godine osvojio i masters kup.
Ove godine ga nekako neće sreća. Imao je puno finala masters turnira i na žalost ni jedan nije osvojio. Ko zna možda tako bude i cele godine. Ali nadajmo se da će doći trenutak kada će i njega ponovo da krene i sreća i znanje i da će osvajati najveće turnire.
Ja mu želim svako dobro i svu sreću ovoga sveta. Koliko je samo taj momak upumpao adrenalina ovoj izmučenoj naciji tokom poslednjih par sezona?!

mozda od vajde vise nema vajde

pre 14 godina

Taman sam se poradovao da se vratio onaj Wilsonov bekend no FED je bio prejak danas.Prvi servis mora da bude ubojitiji ako sam dobro cuo komentatora procenat ubacenog prvog servisa u prvom setu je bio preko 80% a set izgubljen sa 6:1.U svakom slucaju sve cestitke i puno srece na US openu

Sikiriki

pre 14 godina

Nenade ne lupetaj! Ako Jelena kaze "pobedio je u ovom trenutku bolji" to apsolutno ne znaci da je Federer ranije bio slabiji. Takav zakljucak je nebulozan,stoga ne prozivaj devojku. Jednostavno on je u ovom trenutku bolji i pobedio je. Citaj malo recenicu pre no sto uzmes da prozivas nekoga.

Dragance

pre 14 godina

Hej, Rodjo, moze li to malo bolje?
Servis slab, o procentu prvog da ne govorimo (katastrofa). Neiznudjenih gresaka jedno 30. Promaseni smecevi.
Hajde ti malo treniraj blago meni.

Milan

pre 14 godina

Federer je shavatio da ako se bude sto duze zadrzavao na turnirima manje ce menjati pelene i ostale obavljati poslove kod razmazene mamice. Pa to je poznato svima koji su bili novopecene tate !

Andra

pre 14 godina

@ Molio bih Marijana Vajdu da zabrani Novaku da igra skraćene lopte u poslednjih 40 minuta svakog meča.
(kartmen, 23. avgust 2009 20:36)
A ja bih zamolio tebe da se javis Vajdi na svakom mecu i da mu kazes, e Vajda, za 40 minuta je kraj, nema vise skracenih lopti!

Monden

pre 14 godina

Stvarno ne razumem likove koji ostavljaju komentare tipa 'Nije imao želju da pobedi' ili 'Nije se dovoljno trudio'.

Hajde, stavite malo prst na čelo i razmislite pre nego što napišete takvu glupost. Čovek trenira po čitav dan, ceo je život posvetio tome, igrao je sjajno tokom cele nedelje, stigao do finala i - ne želi da pobedi?! Je l' to nekome zuvči logično?

U pitanju je verovatno to što ste se identifikovali sa njima samo zato što vam je zemljak, svoje neuspehe lečite njegovim uspesima, pa ne možete da se pomirite sa činjenicom da je izgubio ne zato što se nije trudio, ne zato što nije želeo da pobedi, ne zato što je imao loš dan, nego zato što je naišao na nekoga ko je daleko kvalitetniji teniser od njega čak i kada svi misle da je propao, kada su ga svi otpisali, čak i kada plače.

Hvala.

dado

pre 14 godina

Tamo gdje ce neki doci nekada a neki bogami nikada, stoji Federer! Carobnjak iz Basela, univerzalni sportski kolos ili jednostavan mladic koji je od jednostavnog sporta naparavio umjetnost!

Linda

pre 14 godina

@amantino
Izmišljaš. Ana je je ove godine igrala finale IW-a, treće kolo LA... Sad stvarate novi stereotip kako Ana godinu dana nije prešle drugo kolo. Inače, tebi je žao što Ana nije pala sa jedanaestog mesta. Kad bi znao više, bilo bi ti jasno da Ana ove sezone ne brani gotovo ništa, zato i nije pala niže.

asdf

pre 14 godina

Ne vidim cemu poredjenje sa jucerasnjim mecom. Nadal igra visoke spinove i konkretno juce su mu udarci zbog oporavka bili kraci i pogodni za napad i jos vraca dosta toga, tako da sa ipak dobrim Novakom to sve izgleda kao atomski tenis. Danas je igrao protiv potpuno drugacijeg protivnika. Nije to bila losa Djokoviceva igra jednostavno je to Federer. Djokovic ne moze njegove udarce da napada kao Nadalove i zato tolike greske u pokusajima. Definitivno kad je Federer ovakav jedino Nadal moze tu nesto da uradi, naravno kad je 100%.

sofia

pre 14 godina

ocekivana igra Noleta!Federer je zaista naj!!A i Nole se, imam utisak malo uplasio,zar ne?? Zivot ide dalje!! vazno je ucestvovati!!sledi US open. Ko zna!!

Janko

pre 14 godina

Realan odnos snaga u ovom trenutku. A zna se da Federer igra puno bolje na Grand Slam-ovima. Tako da, ako se po jutru dan poznaje...

mladen

pre 14 godina

Dobar je Nole, drago mi je sto se vratio poslije neuspjeha na sljaci. Ali realno Federer je najbolji uistoriji i bolji je od svih igraca danasnjice. Nadal bi bio bolji da covjekov organizam moze izdrzati ono sto mu on radi, ali jasno da onakav stil igre ne donosi dugotrajne rezultate. Trenutno je Federer neprikosnoven, Marej, Djokovic i Rodik su tu negdje i dolaze poslije njega. Sta ce biti sa Nadalom veliko je pitanje, ali sam ja skeptik...

Obi007

pre 14 godina

Juce tokom meca nole - rafa komentator je spomenuo da u strucni stab Noletov dolazi Tod Martin,dali iko ima neku informaciju o tome??

Mia

pre 14 godina

Federer puca iz raznoraznog oružja i ukoliko protivnik ne igra perfektno ne može ga ni pobediti. Svaka čast Nole na finalu, puno sreće u New York-u svim našim teniserkama i teniserima!!! Vi ste ponos Srbije!!!

Imea

pre 14 godina

Novakov uspeh je za svaku pohvalu. Finale, malo li je? A i dobio je veci i lepsi pehar:-) Neki kazu da od njegove igre koju je pokazao protiv Nadala nije bilo ni traga (?) Igrao je, ipak, onako i onoliko koliko mu je Federer svojom igrom dozvoljavao i ne treba Noletu nista prebacivati. Ucinio je sve sto je mogao. Dobro, onaj drop sot u kriticnom trenutku mu zaista nije bio potreban:-) ali i na greskama se uci. Federer je, ipak, igrao kao u svojim najboljim danima a na teren je izasao tako zagrejan kao da je vec odigrao negde vec jedan set a to "potvrdjuje" i rezultat tog seta. Moguce ili ne? Sve pohvale za obojicu.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Nije sramota izgubiti od najboljeg svih vremena koji je sinoc bio u sjajnoj formi.

Nole je tek na pragu svoje karijere i ima jos mnogo mesta za napredak u njegovoj igri, svoj fantasticni talenat taj dodatni rad ce dici na nivo da ce postati konstantniji i u toku samih meceva a i generalno tokom sezone.
Jos malo vise kondicije, iskustva i bice nas Nole Fedexov dostojni naslednik na tronu teniskog karavana, NAPRED NOLE PONOSE NAS!

kima

pre 14 godina

Samo jedna opservacija na ovaj mec. Ukoliko ste obratili paznju na Noletov spinovan servis na Rodjin bekend, ovaj uvek odgovara slajzom, a svi znamo da je slajz spora lopta, dakle idealna prilika da se odmah ide na mrezu. I naravno problem je sto Nole jos nema dobar odgovor na bekend slajz sa druge strane. Kad to resi bice uvek ravnopravan sa Federerom.

ofk

pre 14 godina

Ruku na srce dosao je do najboljeg..dalje nije mogao protiv ovakvog Federera.Mozemo da okarakterisemo kao uspeh..jedan srbina igra finale u USA protiv sefa parade.Jedino sto mozda ljudima smeta sto on uvek prethodnom igrom najavi visoke domete pa zataji....

Geneve

pre 14 godina

Federer odavno nije odigrao na ovakvom nivou. Trkacki sjajan, uhvatio i kontrirao ono sto drugi ne mogu ni da dodirnu a ne napadnu. Broj neiznudjenih graesaka (narocito na bekhendu) neverovatno mali ...
Nole sasvim solidan u drugom setu, ali protiv Rodje se danas nije dalo uraditi mnogo toga. Cestitke obojici na uspesnom turniru

Pedja

pre 14 godina

Onaj federer nije normalan. Kada igra kako ume definitivno mu ne moze niko nista. Moze nadal marej i djokovic da igraju najbolje meceve karijere, ali kada rodzer igra svoju igru i kada ga krene tu nema vise tenisa.
Pa onom federeru 85% forhend udaraca je totalni napad, to nema ni jedan igrac... neki prvo prebace 3-4 puta iz forhenda pa tek onda napadnu, a rodzer to odmah napda.
Sve u svemu, zao mi je zbog djokovica koji je poceo redovno da gubi finala... to nije dobro :(

MM2

pre 14 godina

Mislim da bi Nole trebao da pogleda snimak ovog meca. Mnogo toga moze da se nauci od majstora Federera ali iz sopstvenih gresaka i da bude jako dobra priprema za US open.
Srecno Nole!

Vladan R

pre 14 godina

Mnogi koji se zele prikazati velikom Novakovim fanovima su malo pobrkali loncice. Ja volim Novaka i uvek cu da navijam za njega pre svega zato sto je Srbin. Neko rece juce posle pobede nad Nadalom voli ga jos vise jer predaje meceve odnosno jer ne moze da igra ne velikoj vrucini. Ja ne mogu zbog tih mana da ga vise cenim ili volim ali svakako zbog toga necu manje navijati za njega. Sto se Federera tice svako realan mora priznati da je bolji teniser od Novaka ili preciznije najbolji na svetu svih vremna pa je automatski bolji od svih pa i od Novaka. Ja priznajem i to da navijam za njega ,naravno osim kada igra protiv nasih, pre svega zbog njegove teniske velicine, uostalom navijao sam za njega i pre pojave Djokovica a nastavio sam i posle pojave Novaka osim ponavljam kada igra protiv nasih. I jos nesto povodom jucerasnjeg meca ne slazem se da je Djokovic igrao lose igrao je dobro , mozda ne tako dobro kao protiv Nadala ali vi u sustini igrate onoliko dobro koliko vam protivnik dozvoli i ne mozete na isti nacin igrati protiv svih. Preciznije za razliku od Nadala u sustini defanzivca ofanzivni Federer mnogo cesce sam preuzima inicijativu i ne dozvoljava Novaku da ima istu iz prostog razloga sto je bolji teniser i lakse izvodi ofanzivne udarce maltene bez pripreme i zato i izgleda da se Novak ne trudi tj da igra manje agresivno nego protiv Nadala.

MareCA

pre 14 godina

@GocaCA
Slažem se da je federer No1, ali i ovaj naš nije samo lokalni već u prvih 10 na svetu. Pa evo i kad koristim razum nevidim zašto je problem voleti nekoga samo zato što je moje nacionalnosti(srbin). Misliš da se bilo gde u svetu drugačije razmišlja? Pa videla si koliko su britanci voleli svog Henmana iako je bio lošiji teniser od ovog našeg lokalnog. Misliš da su nekada navijali protiv njega? Ja isto volim da gledam federera kako pobeđuje i on stvarno jeste No1, ali ću između njega i novaka uvek navijati za novaka. Zato nas svi i gaze zato što smo tako mirni i fer. Treba uvek gledati da braniš svoje čak i ako to neki pojedinac, po tvom mišljenju, možda i ne zaslužuje..Ja samo kažem ugledajmo se na britance, amerikance i francize kada je nacionalni ponos u pitanju i daleko ćemo dogurati..