Nova vest
Tenis

Petak, 03.07.2009.

16:52

Zimonjić za B92: Odlučivaće detalji

Srpski teniser Nenad Zimonjić igraće u subotu u drugom uzastopnom i ukupno četvrtom finalu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor, branioci titule, sastaće se u meču za titulu sa braćom Majkom i Bobom Brajanom iz Sjedinjenih Američkih Država. Finale muškog dubla na programu je odmah nakon finala u ženskom singlu, između sestara Vilijams, uz direktan prenos na TV B92.

Zimonjić i Nestor pobedili su u četvrtak u polufinalu posle velike drame Mardija Fiša i Džejmsa Blejka, sa 3:2, i to nakon vođstva Amerikanaca sa 2:0 u setovima.

U razgovoru za B92, Zimonjić je podsetio da on i Nestor trenutno vode sa 5:3 u međusobnim duelima sa braćom Brajan, iako će finale Vimbldona biti njihov prvi duel na travi.

"Na travi sam protiv njih igrao samo u tandemu sa Santoroom i dva puta smo izgubili. Sa druge strane, Danijel i ja protiv njih vodimo sa 5:3, biće izuzetno tvrd meč, a oni su pokazali da su u odličnoj formi. Oba tima dobro serviraju, retko kada greše i ko god bude iskoristio malobrojne propuste u igri protivnika će pobediti", izjavio je Zimonjić i dodao da ne oseća pritisak pred veliko finale – "Igra se u pet setova, tako da će biti mesta za preokrete. To nam daje mogućnost da budemo malo opušteniji kada ulazimo u meč, jer znamo da imamo vremena da pronađemo ono što je adekvatno za protivnika."

Pored zadovoljstva zbog plasmana u još jedno finale Vimblodona, Zimonjić je istakao da mu je posebno zadovoljstvo da igra na terenima prestižnog turnira, naročito posle polufinalnog trilera protiv Fiša i Blejka.

"Bilo je prelepo igrati na centralnom terenu, pred publikom koja se razume u tenis i maksimalno nagrađuje aplauzom oba tima. Bilo je dramatično. Igrao sam i ranije nekoliko ovakvih mečeva na Vimbldonu. Sećam se polufinala 2004, kada smo ušli u finale. Tom prilikom sam povredio nogu, a meč je nastavljen sledećeg dana."

Zimonjić i Nestor imali su u polufinalu veliki zaostatak, ali srpski teniser kaže da ni u jednom trenutku nije gubio nadu.

"Nismo se predali, iako sam znao da više nemamo prostora za kiks. Bilo je trenutaka tokom meča kada smo i ja i Danijel igrali nešto slabije, ali je ključ bio kada smo 'napali' Fiša, koji je igrao odlično. Kada smo počeli da dobijamo poene na njegovoj strani sve je krenulo na bolje".

Finale dubla na programu je u subotu.

"Imamo dan pauze da se odmorimo i odigramo finale. Igraju najbolja dva tima sveta i bi'e teško. Slobodan dan ću provesti sa porodicom. Tu su moja supruga i deca, isto je i sa Danijelom i nema lepšeg načina za odmor. Vreme provedeno sa porodicom mi daje puno energije i to je najbolji način da se odmorim. Takođe, volim da gledam ostale mečeve i pogledaću koliko god budem mogao polufinala u singlu, biće izuzetno interesantna."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu