Nova vest
Tenis

Petak, 03.07.2009.

16:16

Federer prvi finalista Vimbldona!

Švajcarac Rodžer Federer prvi je finalista Vimbldona pošto je u polufinalu trećeg Gren slem turnira savladao Tomija Hasa u tri seta, 7:6 (7:3), 7:5, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trenutno drugi teniser sveta, kome će nedeljno finale biti sedmo uzastopno na Vimbldonu, u borbi za šestu titulu u Londonu, ali i ulazak u istoriju, igraće protiv pobednika duela između miljenika domaće publike Endija Marija i Amerikanca Endija Rodika.

Obojica tenisera odlično su ušli u meč, i svaki je uspeo da sačuva svoj servis pa je došlo do taj brejka, iako je Has, koji nikada do ove godine nije uspeo da prođe dalje od četvrtog kola na Vimbldonu, nekoliko puta morao da nadoknađuje zaostatak pri svom servisu. Ipak, Federer je bez većih problema osvojio taj brejk rezultatom 7:3 i došao do prednosti od 1:0 u setovima, posle 46 minuta.

U drugom setu i Has i Federer su nastavili istim tempom, sve do 10, gema kada je Federer došao do prve brejk prilike, ali je Nemac uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. Ipak, dva gema kasnije Švajcarac je napravio prvi brejk na celom meču, posle tri prilike, i rezultatom 7:5 došao do prednosti od 2:0.

Kao što je slučaj bio u prva dva seta, i u trećem su obojica u prvih šest gemova osvajali poene na svoj servis, ali je potom Federer, koji je na Vimbldonu postavljen za drugog nosioca, osvojio naredna dva poena, uz brejk, posle tek pete iskorišćene prilike, i dobio je priliku da servira za meč, koju je iskoristio i fantastičnim asom došao do plasmana u finale.

Federer će u nedelju imati priliku da dođe do šestog trijumfa na Vimbldonu, ali i da uđe u istoriju, jer će ako pobedi postati prvi teniser u istoriji koji se domogao 15. Gren slem titula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve