Nova vest
Tenis

Subota, 30.05.2009.

16:12

RG: JJ lako do osmine finala

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Rolan Garosa, pobedom nad Australijankom Jarmilom Grot, sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao 66 minuta. Peti nosilac u osmini finala će igrati protiv 41. teniserke sveta, Rumunke Sorane Kirstee, koja je savladala Karolinu Voznijacki iz Danske sa 7:6, 7:5.

Jankovićeva je zabeležila još jednu ubedljivu pobedu, iako je meč počela izgubljenim servisom. Grotova je uspela da napravi brejk već u prvom gemu, ali je srpska teniserka uzvratila sa šest osvojenih gemova u nizu i osvojila set posle 32 minuta igre.

U drugom setu Jankovićeva je povela sa 5:0, Grotova uzvratila jednim brejkom, ali je ostala bez šanse za preokret. Drugi set trajao je 34 minuta.

Jankovićevoj je to bila najubedljivija pobeda od početka takmičenja u Parizu, pošto je protivnici prepustila gem manje u odnosu na meč 2. kola protiv Ribarikove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu